餐厅: 方叔叔重慶老火鍋 (太子集團中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-02-17 94 浏览
重慶麻辣鴛鴦煱食材包胶📝📝📝:大刀牛肝~超粉嫩無渣,無牛臭味,要好新鮮先有呢個效果 👍👍😋鱔片~超新鮮爽脆無泥味 😋😋牛柏葉~爽口爽脆,超新鮮 👍👍黃喉~爽口爽脆,超新鮮 👍👍竹荀~雨後春筍,好嫩無渣,就好似之前係廣西食過既竹筍片,趁竹筍最嫩既時候,將佢片成片炒或者打邊爐,淨低既就整竹荀乾 🎍🎍🎍嫩牛肉~肉味濃、肉甜滑,一定要淥豬骨湯,唔好嘥左個肉鮮甜味 🐂🐂🐂羊肉卷~一般 😑😑😑牛舌~呢個切法令到無乜口感,但好入椒味 👌👌👌魚麵~以為無乜特別,點知一食入口,有鮮魚味,口感爽滑彈牙,一定要淥豬骨湯,唔好嘥左個鮮魚味,要買返返屋企食 😱😱😱豬骨湯~超good~係用靚豬筒熬,夾黎食,d肉好鮮嫩 🥰🥰🥰鵝腸~正常現炸豆皮~正常配料用辣椒乾花生粒~配嫩牛肉、肉類黎點,口感味道好好食又特別 😋😋😋
重慶麻辣鴛鴦煱食材包胶📝📝📝:
鱔片~超新鮮爽脆無泥味 😋😋
牛柏葉~爽口爽脆,超新鮮 👍👍
黃喉~爽口爽脆,超新鮮 👍👍
羊肉卷~一般 😑😑😑
牛舌~呢個切法令到無乜口感,但好入椒味 👌👌👌
鵝腸~正常
現炸豆皮~正常
  • 竹筍
  • 嫩牛肉
  • 鱔片
  • 魚麵
2023-02-15 89 浏览
同朋友夜晚黑食dinner,🥰行經尖沙咀,除咗放題受歡迎之外,⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾其實哩一間火鍋店都好高質,食材好新鮮,👍而且menu選擇有特色,值得再次回顧。湯底可以選鴛鴦鍋,(⃔ *`꒳´ * )⃕↝我自己會推薦佢哋嘅麻辣鍋,同埋大骨滋補鍋。麻辣鍋鮮辣惹味,濃郁辣油香,❤讓人食慾大增。鵝腸,🥩鮮牛肉,毛肚等,(◍•ᴗ•◍)ゝ爽滑彈牙,忍不住都叫一份小份,嚐遍各種滋味。#tsimshatsui

#tsimshatsui
2023-02-15 77 浏览
尖沙咀方叔叔維港景重慶打邊爐✨❤️🦥正宗重慶打邊爐,環境舒適,食物優質,用上了高品質的食材,有正宗重慶火鍋的風味,服務優良,是間值高質的打邊爐店。鴛鴦湯底,湯底每位低至$38。《鴛鴦麻辣鍋》一邊是麻辣,可選辣度,另一邊是養生花膠雞鍋,花膠足料,頂瓜瓜!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食材方面多款是重慶火鍋特色之餸菜,有意思!餐牌上也註明了推薦之食材,和每款食材應滾的時間秒數,也有計時器供客人使用,真細心!而有部分食材可選半分或一份。《嫩牛肉》$88 (一份)推薦推薦✨新鮮的嫩牛肉,肉質極度嫩滑!入口易咀嚼!軟熟有牛味!滑嫩嫩!大力推薦!《大刀豬腰片》$49(半份)大力推薦!大刀豬腰,刀工很犀利!薄身!完全不會覺得腥!是新鮮的味道!沾上指定的配料,更惹味!《稻田毛肚》$78(半份)黑色的毛肚,爽口彈牙,刀工犀利,口感有嚼勁!推薦!《大刀牛肝》$48(半份)加上蛋漿的牛肝,煮起來有著滑嫩嫩的外層,咬起來軟軟腍腍,牛肝味濃厚。《鮮鵝腸》$68(半份)新鮮極至的鵝腸,清洗得很淨!清新爽口的!推薦!《淮山條》$28(半份)健康之選!白色和紫色的淮山!《手打四寶丸》$58(半份)自家製的手打四寶丸,每粒都真材實料!
尖沙咀方叔叔維港景重慶打邊爐✨❤️🦥

鴛鴦湯底,湯底每位低至$38。
《鴛鴦麻辣鍋》

食材方面多款是重慶火鍋特色之餸菜,有意思!

《嫩牛肉》$88 (一份)

《大刀豬腰片》$49(半份)

《稻田毛肚》$78(半份)
黑色的毛肚,爽口彈牙,刀工犀利,口感有嚼勁!推薦!

《大刀牛肝》$48(半份)

《鮮鵝腸》$68(半份)
新鮮極至的鵝腸,清洗得很淨!清新爽口的!推薦!

《淮山條》$28(半份)
健康之選!白色和紫色的淮山!

《手打四寶丸》$58(半份)
自家製的手打四寶丸,每粒都真材實料!足料!

《現炸豆皮》$38(半份)
推薦!很有特色的自家製豆皮,建議滾一分鐘,香濃美味!

《功夫萵筍片》$48(一份)
考刀工!切得相當精緻!非常薄身!像花朵一樣!很美麗!煮完吃起來很入味!

《美國牛板腱》$188
也很足料!都很多塊!質素也很好!
2023-02-02 125 浏览
新年點都要打下邊爐,滾下滾下,寓意新一年財源滾滾!今日黎到方叔叔重慶老火鍋,原來佢前身係渝味曉宇重慶老火鍋黎,轉左名但依然一樣咁好味~入到餐廳職員好體貼咁介紹點樣用QR code落單。餐廳抽氣好勁,門口又有除臭機,唔洗驚食到成身味。一黎到上左碗糖水黎暖下胃 ,雪耳煲到溶晒,正。呢到既鍋底係按頭計,所以就算2個人黎都好化算,今次就嗌左個鴛鴦麻辣鍋(麻辣同大骨),大骨湯底呈白色,幾濃厚又香,麻辣個邊用辣椒、花椒、牛油熬制,又香又麻又辣。✨毛肚、鵝腸、珊瑚蚌全部野食都有個牌仔提你淥幾耐,唔怕煮過頭韌哂。三樣野食都好新鮮,食落爽口!✨豬心、牛骨髓少見既內臟呢到都有!牛骨髓食落好creamy,同麻辣湯底好夾。豬心比一般肉片有口感~✨蝦滑、牛小排蝦滑超級彈牙,食到一粒粒既鮮蝦,值得推薦!牛小排油脂豐富,肉味香濃。✨苕皮、現炸豆皮成日見到啲人食苕皮,以為好似薯粉咁,原來好唔同,食落煙韌得多,用麻辣湯底淥黎食好夾!炸豆皮同平時既響鈴唔同,唔會一淥就淋哂,反而索到湯汁之餘又keep到少少脆口既感覺,層次好豐富!✨爆漿糍粑平時食糍粑都好少點黃豆粉,但呢到既黃豆粉好香,入面既餡係溶哂既黑糖槳,唔會太甜,糍粑

一黎到上左碗糖水黎暖下胃 ,雪耳煲到溶晒,正。

✨毛肚、鵝腸、珊瑚蚌

✨豬心、牛骨髓

✨蝦滑、牛小排

✨苕皮、現炸豆皮

✨爆漿糍粑
平時食糍粑都好少點黃豆粉,但呢到既黃豆粉好香,入面既餡係溶哂既黑糖槳,唔會太甜,糍粑夠哂煙韌,外面又香脆,好食!
1K
2023-01-31 109 浏览
我一向喜愛品嚐火鍋🍲, 知道原來方叔叔在尖沙咀都有分店的!這是一間高質火鍋🍲店 , 尖沙咀環境裝飾別緻,我一邊品嘗美食一邊看看窗外風景,寫意極了!食物的水準好好👍,推介要點這個鴛鴦麻辣鍋,現在天氣較涼,其中🐑羊肉湯限定更是讚讚 👍補身又不會羶!鴛鴦鍋湯底真材實料,我的要求高都滿足到❤️有齊嫩羊肉牛肉片、鮮龍躉片、白饍、帶子、 鮮鮑魚、小龍蝦、鮮鴨血等等!另特別喜歡最近新品 : 晨洲生蠔🦪🌊,生蠔肥大肉質嫩白,我們都食到好滿足喔!方叔叔重慶老火鍋🍲 尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
我一向喜愛品嚐火鍋🍲, 知道原來方叔叔在尖沙咀都有分店的!

方叔叔重慶老火鍋🍲
尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
2023-01-31 54 浏览
熱愛重慶火鍋嘅我❗️❗️每次都係來方叔叔❗️❗️之前係去銅鑼灣果間比較多…因為方便就腳今次就來尖沙咀呢間~因為啱啱行完街🤣一坐低~~服務員姐姐已經好貼心俾碗糖水我食住先~~~話食辣野之前暖下胃喎~~~sweet到阿~~~~~之後再落單..嗌咗好多嘢食!每樣都半份!啱曬眼闊肚窄嘅我😌😌😌必食嘅🔥🔥🔥🔥🔥牛小排油脂分布均勻~牛肉味重黃喉其實本身黃喉係冇咩味嘅,不過我就係鍾意食佢個質感!爽口彈牙!牛百葉一定要放係麻辣鍋度烚吓烚吓因為啲牛百葉朔晒啲辣油真係好Jengs!!蝦滑呢個都係必食!每啖都好多魚籽,好彈牙🥰..來方叔叔重慶火鍋~包你抱住個肚走🤣
熱愛重慶火鍋嘅我❗️❗️
每次都係來方叔叔❗️❗️
之前係去銅鑼灣果間比較多…
因為方便就腳
今次就來尖沙咀呢間~
因為啱啱行完街🤣
sweet到阿~~~~~
之後再落單..
嗌咗好多嘢食!每樣都半份!
啱曬眼闊肚窄嘅我😌😌😌
必食嘅🔥🔥🔥🔥🔥
牛小排
油脂分布均勻~牛肉味重
黃喉
牛百葉
一定要放係麻辣鍋度烚吓烚吓
因為啲牛百葉朔晒啲辣油真係好Jengs!!
蝦滑
呢個都係必食!每啖都好多魚籽,好彈牙🥰
來方叔叔重慶火鍋~包你抱住個肚走🤣
2023-01-26 99 浏览
有次搭車見到方叔叔廣告牌,同見開既渝味一模一樣,仲以為抄襲,原來係全線改左名🤣改左名既質素都完全無變,一樣咁好食,仲多左d新野。湯底同以前一樣$38/人,麻辣湯底唔洗多講真係好濃好香有層次,新出既羊肉湯(另加$20/位,羊肉腍軟,湯頭清澈有羊香👍🏻晨洲生蠔 $168依個必叫,絕對正野,蠔肉大而飽滿,口感清爽,淥完都無乜縮,味道鮮。美國Prime牛小排(半份)$138紋理分佈靚,入口嫩又香,係靚牛👍🏻稻田毛肚(半份)$78淥10秒食得,爽口。桂花蚌(半份)$88新鮮爽彈,鮮味突出。嫩牛肉(半份)$48好滑好腍。稻庭烏冬(一份)$48麻辣湯真係太正,烏冬都掛滿湯,最尾食個香辣惹味既烏冬勁滿足。生津止渴楊梅汁(凍)$48超大杯,酸酸甜甜解油膩一流。整體同以前一樣咁高質,服務都好,上菜又快差d記得講一坐低就每人送兩碗雪耳糖水添呀👍🏻

晨洲生蠔 $168

美國Prime牛小排(半份)$138
紋理分佈靚,入口嫩又香,係靚牛👍🏻

稻田毛肚(半份)$78
淥10秒食得,爽口。

桂花蚌(半份)$88
新鮮爽彈,鮮味突出。

嫩牛肉(半份)$48
好滑好腍。

稻庭烏冬(一份)$48

生津止渴楊梅汁(凍)$48
超大杯,酸酸甜甜解油膩一流。

2023-01-25 66 浏览
天氣持續寒冷,再二訪方叔叔重慶老火鍋尖沙咀店,位於太子集團中心19樓,邊吃火鍋邊欣賞維港海景,十分寫意。必食重慶麻辣鍋x 大骨滋補湯,正宗重慶麻辣鍋集「麻辣醇辛甘香」六種風味於一身,刺激味蕾,足以止辣癮,奶白色大骨滋補湯底,湯料有豬骨、粟米、紅蘿蔔,馬蹄,味道清甜。晨洲生蠔$88 生蠔飽滿,熟透後味道超級鮮甜!必點!鮮龍躉片 $48 魚片雪白通透,肉質嫩滑,鮮味無骨黑豚腩肉 $78肉質肥瘦適中,碟內並無血水,絕無羶味,沾上香油醬汁,再將香濃肉味再提升!手打魚籽蝦滑 $58必食推介!蝦滑質地彈牙,口感佳,蝦味濃且非常新鮮,沾上醬油,鮮味倍增手打墨魚滑 $58墨魚滑質地彈牙,內有墨魚粒,口感佳,咀嚼後,帶岀陣陣黑松露的味道,齒頰留香!鴨血 $48保證新鮮,鮮鴨血每日由師傅特制,加入牛乳,令入口口感更細緻,每件煮熟後都十分堅挺紮實大刀豬腰片(半份) $58第一次吃薄切豬腰片,比起厚切,口感更佳,更彈牙爽口,沒有羶味,好吃!武隆苕粉 $28 是一款用紅薯澱粉做成的寬粉條,熟透後韌勁較強,Q彈的,吸收了湯底的鮮味,令苕粉更美味紅糖糍粑(一份) $68 外皮香脆內軟,糍粑配上紅糖和黃豆粉,倍添滋

晨洲生蠔$88
生蠔飽滿,熟透後味道超級鮮甜!必點!

鮮龍躉片 $48

鴨血 $48

大刀豬腰片(半份) $58

武隆苕粉 $28

紅糖糍粑(一份) $68
外皮香脆內軟,糍粑配上紅糖和黃豆粉,倍添滋味

餐廳走新派火鍋路線,火鍋湯底創新足料鮮味,配料新鮮且選擇多,每碟食材都有小旗仔提示烹調時間 ,非常貼心,裝潢鮮明開揚,座位舒適,仲有獨立卡位。店員服務態度有禮殷勤,門口位置還擺放住一部除味消毒機,吃完火鍋幫你癖除難聞氣味呢,絕對是打邊爐之選!

方叔叔重慶老火鍋 (太子集團中心)
網上訂座即賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS0bxuB00~uDbvUAw
地址: 尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
電話: 36210893

今晚食團年飯,決定encore 品質有保證嘅方叔叔,嚟到有維港海景嘅尖沙咀店恰下恰下。🍲鴛鴦麻辣鍋🌶️麻辣鍋一如以往惹味鮮香,最搞笑係屋企人平時唔食辣,今日竟然追住個麻辣湯底嚟食,叫極佢都唔肯停,真係誇張😂🍄山珍菌湯意想不到咁多菇菌,有好多好多秀珍菇,冬菇等等,由頭食到尾都仲有,非常足料。🐮大刀牛肝屋企人大讚牛肝好食,食完一片又一片,因為完全冇平時食肝臟嘅苦澀味,嫩滑豐厚。我最欣賞佢個乾碟,煮好嘅牛肝片沾上芝麻、香料,味道更香更濃。🐃稻田毛肚可能因為夠薄,毛肚非常爽口,同印象中平時要練牙力嘅感覺完全唔同,刷新咗對毛肚嘅認知。🐂鮮黃喉比較少地方有黃喉,好大塊,口感脆爽脆爽。🐟鮮龍躉片侍應姐姐大力推薦嘅龍躉片,厚切,真係好厚皮,啖啖骨膠原,唔腥有魚味,無介紹錯。🥬筍片、油麥菜菜非常新鮮,筍片爽脆,完全無苦澀或酸味。油麥菜係食得出嘅清甜。🥩prime牛小排千祈唔好煮太耐!煮得啱啱好會超軟滑,少少入口即化嘅感覺。肥瘦適中,有油香但不油膩。🦪晨洲生蠔肥美,完全唔腥,有蠔味。💁🏻‍♀️最後我要讚一讚呢度嘅服務,侍應姐姐積極主動加湯、推薦+介紹食材,而且好熟書,講得出食材喺APP落單要搵邊個類別,好幫得

🍲鴛鴦麻辣鍋

🍄山珍菌湯

🐮大刀牛肝

🐃稻田毛肚

🐂鮮黃喉
比較少地方有黃喉,好大塊,口感脆爽脆爽。

🐟鮮龍躉片

🥬筍片、油麥菜

🥩prime牛小排

🦪晨洲生蠔
肥美,完全唔腥,有蠔味。

💁🏻‍♀️最後我要讚一讚呢度嘅服務,侍應姐姐積極主動加湯、推薦+介紹食材,而且好熟書,講得出食材喺APP落單要搵邊個類別,好幫得手👍

📍方叔叔重慶老火鍋 (太子集團中心) (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
2023-01-16 65 浏览
鴛鴦麻辣鍋,🌶朋友鍾意食招牌麻辣鍋,😋我就鍾意清淡啲,鴛鴦鍋底,👻一次過都可以滿足兩款嘅選擇!佢哋嘅🐮嫩牛肉經過咗醃製之後,就算係放落邊爐入邊煮熟之後,🥢都唔會覺得老,仲可以保持住牛肉特別鮮嫩嘅質感❤鮮鵝腸,🔥用木架一條條,掛住真係好得意,😉打完卡之後,仲可以逐條放落鍋中,而且都更加容易夾起👍長城小白豬午餐肉,🐷平時食午餐肉嘅我都鍾意食!口感扎實,🤩而且有午餐肉獨特嘅香味,香香嫩嫩,會上癮~

2023-01-14 91 浏览
放工有少少毛毛雨,同同事想食少少辣,就立即起行去尖沙咀I square附近的方叔叔重慶老火鍋,一坐低就有碗糖水送上,太肚餓立即啪左! 用QR CODE 落單叫左個鴛鴦鍋,一邊是重慶辣同大骨湯,大骨湯個湯料我地都食埋!食物叫左晨洲蠔、美國prime牛小排、美國牛板腱、黑豚腩肉、大刀牛肝、鴨血、鮮竹笙、手打墨魚滑,2個人食剛剛好美國prime牛小排牛味重,唔會太多筋位,脂肪唔算多大刀牛肝蛋黃在面,記食撈埋一齊,店員教滾2分鐘就好,有TIMER 幫手計時,食落鮮嫰晨洲蠔必定要推薦,鮮味而且大隻,食落有滿足感,$88 有4隻叫左2杯生啤,坐低仲有海景睇,店員貼心臨走記得拎薄荷糖去口氣
放工有少少毛毛雨,同同事想食少少辣,
就立即起行去尖沙咀I square附近的方叔叔重慶老火鍋
一坐低就有碗糖水送上,
太肚餓立即啪左!

用QR CODE 落單叫左個鴛鴦鍋,
一邊是重慶辣同大骨湯,
大骨湯個湯料我地都食埋!

食物叫左晨洲蠔、美國prime牛小排、
美國牛板腱、黑豚腩肉、大刀牛肝、
鴨血、鮮竹笙、手打墨魚滑,
2個人食剛剛好

美國prime牛小排
牛味重,唔會太多筋位,脂肪唔算多

大刀牛肝

晨洲蠔
必定要推薦,鮮味而且大隻,食落有滿足感,$88 有4隻

2023-01-03 97 浏览
冬天凍冰冰,想手腳解凍,食辣最暖身!🌶麻辣鍋底中點上一檯🐑誘惑羊肉片,手打魚籽蝦滑,功夫萵筍片切得有心思,好有氣派😍🥬功夫萵筍片呢款萵筍薄片打邊爐真心超正,色澤碧綠,味道清香,賣相超有豐盈✨夾起一片,放係鍋度碌一碌就食得,水份較多,蒜香四溢,🥢口感脆嫩,加入湯底調味,味道鹹鮮回甜,質感勁過癮!🍤手打魚籽蝦滑傳統蝦滑都可以再添新意😉蝦滑加上橙色魚籽,煮熟更可以擁有極致炸裂滋味!優質蝦肉原料,肉質爽脆細嫩,❤可品嚐到蝦肉獨有嘅鮮味。@unclefonghotpothk 📍尖沙咀
冬天凍冰冰,想手腳解凍,食辣最暖身!

🥬功夫萵筍片

🍤手打魚籽蝦滑

@unclefonghotpothk
📍尖沙咀
2022-12-31 92 浏览
🍲🔥方叔叔重慶老火鍋 (尖沙咀店)吃過中環旗艦店後,今次再次到訪方叔叔重慶老火鍋。尖沙咀太子集團中心店能遠望維港海景,觀景開揚,座位舒適,仲有獨立卡位。今次試了羊肉湯(期間限定 每位+$20),不羶不油膩,湯底有羊肉、白蘿蔔、芹菜,羊肉味不算過份濃郁,吃過後非常暖身。而大骨滋補湯,奶白色大骨滋補湯底內含豬骨及香甜粟米,味道清甜,個人比較喜歡。晨洲生蠔$88 生蠔飽滿,熟透後味道超級鮮甜!必點!鮮龍躉片 $48 魚片雪白通透,肉質嫩滑,鮮味無骨黑豚腩肉 $78肉質肥瘦適中,碟內並無血水,絕無羶味,沾上香油醬汁,再將香濃肉味再提升!手打魚籽蝦滑 $58必食推介!蝦滑質地彈牙,口感佳,蝦味濃且非常新鮮,沾上醬油,鮮味倍增武隆苕粉 $28 是一款用紅薯澱粉做成的寬粉條,熟透後韌勁較強,Q彈的,吸收了湯底的鮮味,令苕粉更美味嫩牛肉 $48 肉質鮮嫩有光澤,沒有羶味,脂肪及肉質比例適中,多肉汁大刀牛肝 $48灼前先將牛肝和蛋汁拌勻,蘸上辣粉及香油,嫩滑惹味紅糖糍粑(一份) $68 外皮香脆,內裏嚥韌的糍粑配上紅糖和黃豆粉,甜到適中,吃到停唔到總括而言,餐廳走新派火鍋路線,火鍋湯底創新足料鮮味,配料
🍲🔥方叔叔重慶老火鍋 (尖沙咀店)

晨洲生蠔$88
生蠔飽滿,熟透後味道超級鮮甜!必點!

鮮龍躉片 $48
魚片雪白通透,肉質嫩滑,鮮味無骨

黑豚腩肉 $78

手打魚籽蝦滑 $58

武隆苕粉 $28

嫩牛肉 $48
肉質鮮嫩有光澤,沒有羶味,脂肪及肉質比例適中,多肉汁

大刀牛肝 $48
灼前先將牛肝和蛋汁拌勻,蘸上辣粉及香油,嫩滑惹味

紅糖糍粑(一份) $68

總括而言,餐廳走新派火鍋路線,火鍋湯底創新足料鮮味,配料新鮮且選擇多,每碟食材都有小旗仔提示烹調時間 ,非常貼心,裝潢鮮明開揚,店員服務態度有禮殷勤,門口位置還擺放住一部除味消毒機,吃完火鍋幫你癖除難聞氣味呢,絕對是打邊爐之選!

方叔叔重慶老火鍋 (太子集團中心)
網上訂座即賺Rice Dollars
地址: 尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
電話: 36210893

2022-12-29 60 浏览
餐廳位於太子集團中心內,主打重慶火鍋湯底及多款特色配料🌶️ 午市更有二人火鍋套餐,有齊肉類、內臟、素菜等,性價比甚高🥰 餐廳環境乾淨舒服,雖然裝潢冇中環咁高級但勝在燈光夠光猛而且地點近,適合三五知己過嚟聚餐😛入座時會先提供紅棗雪耳糖水,食辣嘢前幫助潤一潤~ 湯底要咗鴛鴦麻辣鍋,普通辣越煮越濃郁,好彩有皮蛋香菜湯平衡返🥵 另外店員建議將大量麻油、蔥花同蒜蓉混合,沾完辣鍋再點呢個調味醬可以大大減低辣度,估唔到都幾有效而且仲幾好味添💞 肉同海鮮類都叫咗幾款試試😍 美國Prime牛小排油花分佈均勻,質地柔軟,鮮嫩多汁~ 手釣鮮魷超級大條,估唔到仲有大大嚿膏,滿足了🦑 晨洲生蠔鮮嫩肥美,三分鐘真係啱啱好🦪 鮮龍躉片魚味濃郁,新鮮得嚟而且啖啖肉🐟 手打四寶丸有墨魚丸、蝦肉丸、牛肉丸同豬肉丸各一,款款各有千秋,絕對會encore!之後就係蔬菜同豆類啦!私心推介鮮竹笙、油條、現炸豆皮同武隆苕粉~ 大件夾抵食,最緊要係款款都好吸汁,要稱佢哋為火鍋四寶先得😋 功夫萵筍片賣相一流,食落爽口鮮甜,田園菜籃都唔錯,有齊娃娃菜、油麥菜、皇帝菜同金菇、啱晒選擇困難人士🤣最後以紅糖糍粑同紅糖冰粉作結,前者外酥內煙靭,搭

最後以紅糖糍粑同紅糖冰粉作結,前者外酥內煙靭,搭配紅糖同黃豆粉增加甜味,後者入口冰涼,加埋堅果令到整體口感更加豐富,會話兩款都係必點之選,超級推介🤪

2022-12-29 92 浏览
🌸高質重慶火鍋🌸方叔叔重慶老火鍋🍲近適逢佳節,最適合約朋友相聚!因此今天特意相約好友到尖沙咀一間主打重慶火鍋的餐廳「方叔叔重慶老火鍋」與友人歡渡佳節❗餐廳鋪面寬敞,裝修精緻❗店員殷勤有禮。我們一行2人點了以下餐點:🍲湯底 - 鴛鴦麻辣鍋 $38@👉🏻重慶麻辣重慶麻辣香麻辛辣,十分惹味!👉🏻大骨滋補湯底以滋養大骨、香甜粟米及青新蘿蔔熬煮而成,湯底清新。🍽火鍋配料🌸餐前糖水 - 清甜木耳紅棗糖水🌸嫩牛肉 一份 $88嫩牛肉質感鮮嫩,口感香滑,充滿牛肉香。🌸鮮龍躉片 半份 $78鮮龍躉片味道鮮甜,口感香嫩。🌸藕片 $18藕片味道清新,脆嫩爽口。🌸手打魚籽蝦滑 半份 $58自家製的手打魚籽蝦滑彈牙惹味,配搭鮮嫩。🌸珊瑚蚌 $68珊瑚蚌質感香脆鮮嫩,味道鮮甜。🌸重慶耗兒魚 $68魚肉質感緊實,味道清新鮮甜。🌸乾貢菜(半份)$28貢菜有點像海帶,味道微咸,口感脆爽。🌸霞浦海帶苗(一份)$28海帶苗非常翠綠,口感也更爽脆。🌸千絲柏葉 半份 $38千絲柏葉質感脆口,口感不會韌。🌸鴨血 半份 $48鴨血質感香滑,味道濃郁,鮮嫩細膩。🌸牛蛙(一隻)$38牛蛙質感香滑,味道鮮嫩。🌸功夫萵筍片 一份 $48
🌸高質重慶火鍋🌸方叔叔重慶老火鍋🍲

餐廳鋪面寬敞,裝修精緻❗店員殷勤有禮。

我們一行2人點了以下餐點:

🍲湯底 - 鴛鴦麻辣鍋 $38@
👉🏻重慶麻辣
重慶麻辣香麻辛辣,十分惹味!
👉🏻大骨滋補
湯底以滋養大骨、香甜粟米及青新蘿蔔熬煮而成,湯底清新。

🍽火鍋配料
🌸餐前糖水 - 清甜木耳紅棗糖水

🌸嫩牛肉 一份 $88
嫩牛肉質感鮮嫩,口感香滑,充滿牛肉香。

🌸鮮龍躉片 半份 $78
鮮龍躉片味道鮮甜,口感香嫩。

🌸藕片 $18
藕片味道清新,脆嫩爽口。

🌸手打魚籽蝦滑 半份 $58
自家製的手打魚籽蝦滑彈牙惹味,配搭鮮嫩。

🌸珊瑚蚌 $68
珊瑚蚌質感香脆鮮嫩,味道鮮甜。

🌸重慶耗兒魚 $68
魚肉質感緊實,味道清新鮮甜。

🌸乾貢菜(半份)$28
貢菜有點像海帶,味道微咸,口感脆爽。

🌸霞浦海帶苗(一份)$28
海帶苗非常翠綠,口感也更爽脆。

🌸千絲柏葉 半份 $38
千絲柏葉質感脆口,口感不會韌。

🌸鴨血 半份 $48
鴨血質感香滑,味道濃郁,鮮嫩細膩。

🌸牛蛙(一隻)$38
牛蛙質感香滑,味道鮮嫩。

🌸功夫萵筍片 一份 $48
擺盤精緻,以薄片上碟,味道清新爽甜。

2022-12-28
  • 嫩牛肉