2015-04-07
2098 浏览
係沙田港鐵站B出口步行大概三分達就會到達,地理位置好方便。佢既鋪面旁邊有間村屋,下面係Tuesday Pizza既廚房,上面先係俾客人坐既。樓上空間唔大,大概可以容納四五檯到。野食價錢好抵,六個人去,食到好飽都係$52一個人。個到有幾個唔同既sets提供,我地就嗌左個三五知己餐($158),包括一個13’’吋大pizza˴焗意粉同焗飯各一客同四罐飲品。呢個13’’吋既黃金海岸pizza,材料有吞拿魚˴煙肉˴菠蘿˴栗米同千島醬,同我預期中有啲唔同,無咩吞拿魚味,但係整體味道無受到影響,因為個pizza本身味道都幾濃,而且幾特別。另外,我地仲另外嗌左一客燒烤汁雞翼(8件)同一客芝士肉醬焗茄子。燒烤汁好甜,同時亦有少少酸味,個人好鐘意。右邊個客茄子面頭有一層薯蓉,由於茄子味道本身比較淡,配上芝士同肉醬就會好味好多,朋友都覺得呢款小食幾值得推薦。呢款煉奶芝士包條食落感覺好似pizza咁,但係稍薄,鐘意食甜野既人應該會好啱食。最後,雖然呢間餐廳叫Tuesday Pizza,但係佢係星期二休息既,哈哈唔好摸門釘啦!