2023-03-11 65 浏览
今日又去太子搵好嘢食,無意中行到呢間月喬正宗越南湯粉,見咁多人排隊就試下👍🏻🤣我地叫左一個湯河、一個撈檬、兩份小食都只係180蚊,性價比極高😍香烤豬頸肉撈檬 $54撈檬份量十足🫣而且配料、豬頸肉都好多,配合佢地自製醬汁撈埋一齊食酸酸甜甜好夾又令人胃口大開😋😋香茅雞扒湯粉 $48雞扒出面烤得好有焦香,食落又好嫩口😍湯底清而不膩,重點係份量真係好多,一個女仔真係食唔晒😝香茅豬扒 $30豬扒烤得好香口、咬落又冧,而且肉質一啲都唔乾身,正😄香茅雞翼 $32 一上到嚟熱辣辣,大大隻咬落仲要爆汁😍呢個一定要趁熱食,十分推介👍🏻整體來講食物質素唔錯價錢又唔貴😘性價比極高,一個字:正!

香烤豬頸肉撈檬 $54

香茅雞扒湯粉 $48

香茅豬扒 $30
豬扒烤得好香口、咬落又冧,而且肉質一啲都唔乾身,正😄

香茅雞翼 $32

整體來講食物質素唔錯價錢又唔貴😘性價比極高,一個字:正!

2023-03-10
2023-03-09 62 浏览
今日去果邊拎野係果頭搵吓小店見到間食越南野小店都唔少街坊幫襯又多外賣自取呢度只分為"常餐"同"下午茶"意思係有埋飲品嘅套餐👍🏻常餐大約$47~60 下午茶大約$40~46熱飲加$2,凍飲加$5,特飲加$9仲有想飲支裝汽水加$6確實真心覺得良心小店廚房都係越南人估唔到呢度都有"招牌火車頭湯粉"(牛肉+牛丸+牛展+牛腩)更係要叫呢個啦我地跟河粉牛展同牛腩炆得好腍👍🏻😋肥牛嚟到半熟再浸吓湯就剛剛好👍🏻👉🏻越式炸春卷撈檬自家制春卷真係好好味👍🏻😋跟粉麵都有三條好大條😱👉🏻叫咗個酸辣鳳爪小食加咗d 西芹香d我地叫咗椰青但係椰青同埋越南滴漏咖啡就冇得跟餐椰青都係$35跟餐普通咖啡平日都滿座門口有食煙位
今日去果邊拎野
係果頭搵吓小店
見到間食越南野小店
都唔少街坊幫襯
又多外賣自取
呢度只分為"常餐"同"下午茶"
意思係有埋飲品嘅套餐👍🏻
常餐大約$47~60
下午茶大約$40~46
熱飲加$2,凍飲加$5,特飲加$9
仲有想飲支裝汽水加$6
確實真心覺得良心小店
廚房都係越南人

估唔到呢度都有"招牌火車頭湯粉"
(牛肉+牛丸+牛展+牛腩)
更係要叫呢個啦

門口有食煙位

2023-03-08
  • 招牌火車頭湯粉
  • 越式炸春卷撈檬
月喬正宗越南湯粉 (柏樹街)📍旺角柏樹街4號地舖餐廳位於太子,係太子地鐵站C2出口大約行2-3分鐘就到啦~今日平日夜晚八點鐘黎到,估唔到餐廳入面全Full🤣好多人,重有人係餐廳外面等緊外賣添~店員姐姐好有禮貌,見到佢好有笑容,好友善,間中重會見到佢同d街坊傾下計😆果然係一間好親民嘅餐廳👍👍餐廳係用QR CODE自助落單,十分方便🤭今次我地order左👇招牌生牛肉湯粉($56)+ 熱柚子蜜(+$2) $58份量好大碗,一上枱嘅時候d牛肉會有少少紅🐮,浸左落湯一陣就剛剛好👍牛肉好嫩滑,好香,牛骨湯底好濃,湯吸收左牛嘅味道,加埋越式香料,配埋芽菜增加口感,真心十分推薦👍香烤豬扒撈檬 ($47)+ 椰汁紅豆冰(+$9) $56又係一樣~好大碗,豬排切開細細塊,烤香左後脆卜卜,好好食😆又唔會好乾身,我數過🐖有成11-12件,份量真係好多👍👍檬粉上面有青瓜絲🥒花生碎🥜炸蒜🧄,檬汁酸酸甜甜,可以按照自己口味黎落🤩令人覺得好開胃,好好食😋椰汁紅豆冰入面有好多紅豆,差不多有成半杯,椰汁甜甜地,配越南菜真係好正❤️十分推薦🥤札肉青木瓜沙律 $42好似成坐山咁高🤣🤣有青木瓜絲、紅蘿蔔絲、札肉絲、花生粒、九層塔
月喬正宗越南湯粉 (柏樹街)
📍旺角柏樹街4號地舖
餐廳位於太子,係太子地鐵站C2出口大約行2-3分鐘就到啦~
餐廳係用QR CODE自助落單,十分方便🤭
今次我地order左👇
招牌生牛肉湯粉($56)+ 熱柚子蜜(+$2) $58
香烤豬扒撈檬 ($47)+ 椰汁紅豆冰(+$9) $56
札肉青木瓜沙律 $42
好似成坐山咁高🤣🤣有青木瓜絲、紅蘿蔔絲、札肉絲、花生粒、九層塔葉同炸蒜,食落爽口,酸酸辣辣,係一個好Fresh嘅前菜,即刻開胃曬~👍
整體黎講,餐廳位置方便,坐得舒適,食物全部都大大份,食左咁多都係$156,價錢好抵食👍又食得好飽😋😋真心推介🤭已bookmark,一定會再黎食🤩
2023-03-07 37 浏览
之前都睇雜誌報道過呢間越南pho小店味道正宗,讚不絕口,今日決定一試!唔講唔知,呢間小店已經喺太子開咗兩間分店招牌生牛肉湯粉 🥩🍜食越南嘢梗係必試生牛肉湯河!牛肉超鮮嫩,攞上嚟嘅時候係真係生牛肉,仲係粉紅色,食得出係靚牛肉!湯底鮮甜,食落就知煲咗唔少時間,真材實料,食pho真係好着重個湯底,呢個越南粉嘅靈魂做得好好喎鮮茄魚餅蟹膏湯檬🐟同行媽媽讚不絕口!煎魚餅有鮮味,大蝦肉質彈牙有海鮮味🦐 湯底又係勁足料,蕃茄味濃郁。值得一提嘅係,麵粉嘅選擇可以有金邊粉越式炸蝦餅 🦐蝦餅有蝦味,非常好既係一啲都唔油,有好多舊!極速俾我哋食晒🤭總括而言,可以再去!下次黎會想試吓越南滴滴咖啡同埋米紙卷☕️😚

招牌生牛肉湯粉 🥩🍜

鮮茄魚餅蟹膏湯檬🐟

越式炸蝦餅 🦐

2023-03-05
  • 招牌生牛肉湯粉
  • 鮮茄魚餅蝦膏湯檬
2023-03-07 24 浏览
如圖鮮茄魚餅蟹膏湯河鮮茄:啱啱擺落去,個湯係無鮮茄味魚餅:得一塊蟹膏:零蟹膏Bonus:一隻無味嘅蝦湯河:如圖非常清淡,淡到好似清水加河粉加鹽,清湯都不如本身仲有件肥豬肉餅同扎肉上到枱我本身唔食豬肉,響未食情況下問作可唔可以拎走塊扎肉同肥豬肉餅,俾多件魚餅我,個侍應話「你朋友食豬你俾佢食咪得,我哋不嬲都係咁做」另一個走嚟講「你唔食豬肉唔早講?」我問返佢你個餐牌中英文都無寫係豬肉喎?然後佢就收咗聲。唔換唔緊要,啲態度好似我欠咗佢咁,柏樹街分店食過已經唔好食好少人食,界限街呢間越做越衰,得啦你哋繼續咁做啦,唔會再幫襯。p.s. 臨走睇住青檸梳打嘅青檸跌咗落地執返上嚟直接俾客🤢
如圖
鮮茄魚餅蟹膏湯河
鮮茄:啱啱擺落去,個湯係無鮮茄味
魚餅:得一塊
蟹膏:零蟹膏
Bonus:一隻無味嘅蝦
湯河:如圖非常清淡,淡到好似清水加河粉加鹽,清湯都不如
本身仲有件肥豬肉餅同扎肉
p.s. 臨走睇住青檸梳打嘅青檸跌咗落地執返上嚟直接俾客🤢
2023-03-07
2023-03-05 32 浏览
近期喺太子返工經常都會幫襯一間餐廳,因為性價比高同埋食物質素好,所以諗住喺度推介一下月喬正宗越南湯粉,餐廳裝修得好光猛好整潔,空間感亦都好足夠,喺度食嘢感覺都幾舒服。坐低店員會附上q r code自己落單感覺好方便。招牌生牛肉河 65元跟椰汁紅豆冰,生牛肉湯河分量好多好大碗,望到啲牛肉仲有少少紅浸落湯一陣就啱啱好,入口牛肉好香好嫩滑, 湯吸收咗牛肉嘅鮮味,加埋越式香料,蔥,整個湯底都散發牛肉嘅鮮甜味,真係好味到連湯都飲埋。越式炸蝦餅 47元,蝦餅啱啱炸起熱辣辣,外面炸到金黃色, 蝦餅上面有少少炸蒜,令到個味道更加有層次,蝦餅口感好彈牙,蝦味好突出,驚喜之作。香茅豬頸肉 47元,豬頸肉外面煎到有少少焦香,入面嘅肉質仲係好嫩滑,加上有少少油脂食落去特別有口感同埋香口,我就鍾意配少少甜酸醬,增添味道層次。最後清清哋點咗個生菜,生菜份量都好多,而且好新鮮。成班同事都好鍾意幫襯呢間越式餐廳無論性價比同埋食物質素都好好。

坐低店員會附上q r code自己落單感覺好方便。

最後清清哋點咗個生菜,生菜份量都好多,而且好新鮮。

旺角近太子一帶勁多食肆,今日揀咗呢間正宗越南餐廳食晚餐,點解話佢係正宗因為裏面啲工作人員大部分都講越南話和廣東話。餐廳細細間但環境整潔,座位坐得舒服,牆上掛滿推介必食食物的圖片,看見都很有食慾,而且也給我不少點餐提示。食物方面有:檬粉、湯粉、飯餐、小食、飲品,選擇都算多,而飲品跟餐有特價,用QR code自助點餐方便快捷。香烤豬扒🐖撈檬$47呢度啲撈檬🍜量比出面好多越南餐廳來得大碗,食得好飽。😋豬扒🐖量多,烤香之後有啲脆卜卜,肉身唔乾,切開細細塊易食。檬粉上有青瓜絲🥒、紅蘿蔔絲🥕、花生碎🥜和乾蔥,配上酸甜的撈汁十分開胃好吃。月喬三寶撈檬$60有兩隻雞翼、扎肉兩塊,豬扒切開細六塊。雞翼大大隻煎得香脆,外面乾身但咬開裏面有肉汁肉嫩,豬扒烤得香口但又唔會令到啲肉變得好乾身。扎肉青木瓜沙律$42青木瓜沙律都好大份,成座山咁高不是誇張,有青木瓜絲🥒、紅蘿蔔絲🥕、扎肉絲、花生粒🥜、九層塔和乾蔥,酸酸甜甜食落少少辣都幾清爽開胃。越式炸春卷$32初頭以為係齋春卷,原來裏面都有少少肉粒配粉絲、雲耳絲和紅蘿蔔絲,再沾上甜酸汁香脆好味。青檸梳打和椰汁紅豆冰(跟餐$9/杯)紅豆很足料煲得夠淋唔硬有口感,椰汁味

香烤豬扒🐖撈檬$47

呢度啲撈檬🍜量比出面好多越南餐廳來得大碗,食得好飽。😋
豬扒🐖量多,烤香之後有啲脆卜卜,肉身唔乾,切開細細塊易食。

月喬三寶撈檬$60

有兩隻雞翼、扎肉兩塊,豬扒切開細六塊。

扎肉青木瓜沙律$42

越式炸春卷$32

青檸梳打和椰汁紅豆冰(跟餐$9/杯)

紅豆很足料煲得夠淋唔硬有口感,椰汁味香濃。

這杯青檸梳打有半個檸檬🍋,感覺清新很有檸檬味🍋。

總括來說:價廉物美好味,分量大大份,值得推介!
2023-03-03
  • 扎肉青木瓜沙律
2023-02-28 196 浏览
今日去開太子 柏樹街呢邊有間越南菜嘅嘢食 月喬正宗越南湯粉🇻🇳 睇完門口嘅餐牌都幾吸引 就決定入去試吓啦🤓 坐低睇餐牌 店員就俾咗QR code我哋自己落單啦 見到佢嘅撈檬同埋湯粉都有好多選擇 同埋小食都好吸引呀🤩 好快揀好咗就落單嚕😬 椰汁紅豆冰跟餐叫 椰汁香甜 紅豆有成大半杯😍 同埋煮得岩岩好 唔錯😋 凍奶茶跟餐 茶味濃 都幾香😌 招牌火車頭湯粉 $65呢個招牌火車頭湯粉真係唔錯👍🏻 上枱嘅時候個湯真係熱辣辣 仲有好多唔同嘅牛 牛丸、肥牛、牛展、同埋牛腩 全部都係大大件又厚身 肥瘦適中 牛展同埋牛腩都煮得好腍軟 好好食😋 河粉正常唔會太油 呢個湯粉煮得出色又好多肉 真係幾抵食👍🏻 香烤豬扒撈檬 $56呢個豬扒量真係好多呀😍 豬扒烤得香口 但又唔會令到啲肉變得好乾身 食落口仲有汁同埋係好容易就咬開 好食呀😬 檬粉加咗酸酸甜甜嘅湯汁 一啖一啖好開胃 好味😋 香茅雞翼 $32雞翼煎得香脆 外面乾身但係咬開仲有肉汁👍🏻 大大隻又多肉 好抵食😬 越式法包 $42呢個越式法包我大推😍 真係好好食!法包入面嘅餡可以自己揀豬牛雞扎肉都有 今次我就揀咗雞扒 雞扒煮得非常好 雞肉好滑又入味 法包烤得

坐低睇餐牌 店員就俾咗QR code我哋自己落單啦

香烤豬扒撈檬 $56
香烤豬扒撈檬

香茅雞翼 $32

越式法包 $42
呢個越式法包我大推😍 真係好好食!法包入面嘅餡可以自己揀豬牛雞扎肉都有 今次我就揀咗雞扒 雞扒煮得非常好 雞肉好滑又入味 法包烤得香脆 呢個記得一上枱就要即刻食 好好食😋
越式法包

整體嚟講 呢間月喬正宗越南湯粉 食物質素唔錯 店員服務態度好 越式法包真係好好食 一定會再嚟食呀😬
招牌火車頭湯粉
香烤豬扒撈檬
越式法包
2023-02-27 22 浏览
今日同男朋友去花墟行完街就附近覓食,而呢排男朋友成日都話想食越南嘢🇻🇳,又咁啱見到呢間食越式菜😍咁就緊係要試下啦!講到越南嘢,除咗pho ,仲有撈檬都好多人中意食!今次我哋都嗌咗兩個撈檬,加多個青木瓜扎肉沙律🥗1: 月喬三寶撈檬姨姨一拎上嚟,我哋見到個份量都哇咗聲!因為真係幾大份下!三寶有豬扒、雞翼、扎肉,想講啲豬扒同雞翼整得好好!尤其係個雞翼外皮好香脆,內裡都好嫩滑😆好jeng‼️ 而個扎肉又大又厚,好滿足!2: 蝦餅扎肉撈檬🍤炸蝦餅好好食🤤店主落足料👍🏻食落去一d都唔空虛,啖啖肉好幸福😍 而且仲有好多(我鍾意食嘅)青瓜、蘿蔔絲‼️誠意滿滿😆而撈檬嘅靈魂就當然係個汁啦👍🏻酸酸甜甜調配適中,都幾香炸蒜味👍🏻3: 青木瓜扎肉沙律🥗大分到成坐山⛰️咁,兩個人食其實都食唔曬🥹所以都係性價比好高下😋 嘢飲方面就係兩杯紅豆冰🫘😆椰奶➕紅豆簡直就係絕配,點都唔會出錯🤤今晚呢餐真係食得好豐富,好幸福🤤

1: 月喬三寶撈檬

2: 蝦餅扎肉撈檬🍤

3: 青木瓜扎肉沙律🥗

嘢飲方面就係兩杯紅豆冰🫘😆
椰奶➕紅豆簡直就係絕配,點都唔會出錯🤤

今晚呢餐真係食得好豐富,好幸福🤤
2023-02-20 26 浏览
朋友仔放假, 約咗一齊食下午茶, 佢帶我去佢公司附近食越南粉 ,佢話好食又抵食。兩個人每人叫咗一大碗粉, 兩個小食,兩杯嘢飲 ,坐低慢慢傾 。下午茶時間人唔少 ,大家都係揀呢啲時間呢食越南粉,貪佢清爽健康又好味。 餐廳不算大,但係乾淨企里, 斯文有禮嘅店員靚女姐姐熱情招呼我哋,提我地用 qrcode 點餐。 我叫左碗牛展牛腩湯河,好大一碗, 牛展牛腩都煲得好淋,有好多芽菜香葉洋蔥,加埋舊青檸, 清新美味,好快食完一大碗。仲有兩個小食 ,炸蝦餅金黃色 ,點甜辣醬食。 另一個小食係米紙卷,整得晶瑩通透,入面啲青瓜芽菜爽脆,扎肉鮮香,米紙卷啲皮係依依銀銀, 浸喺啲魚露糖醋汁 入面 ,酸酸甜甜好開胃。 兩個雖然話係小食 ,其實嗰份量都唔少, 我哋每人食完一大碗粉 ,再加兩個小食,飲埋我哋啲特色飲品 ,食到攬住個肚,我諗晚飯要好夜食先食得落啦。

仲有兩個小食 ,炸蝦餅金黃色 ,點甜辣醬食。

我諗晚飯要好夜食先食得落啦。
2023-02-19 18 浏览
今日去開太子,順便四圍行下搵食,入咗-間越南小店,的確有驚喜,性價比超高 👍🏻~ 招牌生牛肉湯粉 分量十足,絕不欺埸,性價比極高!口味不會太濃加埋芽菜倍添口感~ 蝦餅扎肉撈檬 蝦餅大大件,炸而不油膩,真心推介!撈檬配菜有脆花生有蘿蔔絲份量十足,一定食得飽。下午茶時段叫主食可以優惠價追加小食,超正。我哋加咗兩客跟餐,另一客正價~ 香茅雞翼 半客都有三件,炸得金黃香脆,一個字正~ 扎肉米紙卷半客有-條切兩件,即叫即做,扎肉滿滿 😋,半條都係扎肉~ 越式春卷好味喎!材料充足,真材實料!推介推介!👍🏻呢間越南餐廳係街坊小店,廚房原來係越南人主理👍🏻服務方面真心讚賞,員工服務周到非常有禮貌,👍🏻落單係用QR code ,自己慢慢睇慢慢揀!

~ 招牌生牛肉湯粉

~ 蝦餅扎肉撈檬

~ 香茅雞翼
半客都有三件,炸得金黃香脆,一個字正

~ 扎肉米紙卷
半客有-條切兩件,即叫即做,扎肉滿滿 😋,半條都係扎肉

~ 越式春卷
好味喎!材料充足,真材實料!推介推介!

👍🏻呢間越南餐廳係街坊小店,廚房原來係越南人主理

👍🏻服務方面真心讚賞,員工服務周到非常有禮貌,

👍🏻落單係用QR code ,自己慢慢睇慢慢揀!
招牌生牛肉湯河(下午茶)
蝦餅扎肉撈檬(下午茶)
越式春卷
扎肉米紙卷
2023-02-19
下午茶
招牌生牛肉湯河(下午茶)
蝦餅扎肉撈檬(下午茶)
越式春卷
扎肉米紙卷
  • 越式炸春卷
  • 蝦餅扎肉撈檬
2023-02-18 25 浏览
今晚我去左旺角行街,行完之後忽然想吃越南野,就去左食呢間。見門口餐牌又幾靚,仲畫左安妮亞添,幾得意。睇餐牌見選擇都幾多,價錢又好實惠。招牌火車頭湯粉$60:勁足料勁好食,有牛肉,牛腩,牛丸,牛展,最岩就係鐘意食牛的朋友。牛肉半生熟狀態就最好食,完全唔會老同韌。牛腩都好香滑,牛丸就好彈牙,牛展又好入味。一次過吃到唔同部位的牛,真係好滿足。香茅雞扒湯粉($48):佢香茅雞扒係分開上的,不會放落湯到浸到淋哂,更加惹味,香茅味好重,唔錯。餐廳另外有好多調味料提供可以後加。可以自行加辣。香茅雞翼(5隻),$32: 非常好食!香茅味非常入味,真係好正!越式炸蝦餅($47):炸蝦餅好彈牙,好好食,點埋個酸辣醬更加惹味。
今晚我去左旺角行街,行完之後忽然想吃越南野,就去左食呢間。

見門口餐牌又幾靚,仲畫左安妮亞添,幾得意。

睇餐牌見選擇都幾多,價錢又好實惠。

招牌火車頭湯粉$60:

牛肉半生熟狀態就最好食,完全唔會老同韌。
牛腩都好香滑,牛丸就好彈牙,牛展又好入味。
一次過吃到唔同部位的牛,真係好滿足。

餐廳另外有好多調味料提供可以後加。

可以自行加辣。

2023-02-17
2023-02-18 12 浏览
今日搵到呢間位於旺角同太子交界嘅越南菜望落去啲嘢都幾啱食,同埋價錢都相當之相宜入到去感覺都幾乾淨企理坐得都幾舒服餐牌選擇嘅內容非常之多仲竟然有埋下午茶時段佢嘅湯粉整得好吸引,全部都超多配料但我今日其實係衝着越南法包而來但真係可好惜佢咁早已經賣晒🥲所以我最後叫咗個扎肉青木瓜沙律個沙律上到嚟成個山仔咁入邊都有唔少嘅札肉味道酸酸甜甜勁開胃青木瓜絲同埋蘿蔔絲非常之爽口配搭埋炒過嘅花生同埋炸蒜係下一個非常之清新嘅前菜另外再叫咗個越式米紙卷呢個米紙卷嘅份量非常之大條但講緊係賣緊$30喺我認知入邊都搵唔到幾間舖頭賣得咁平平得來嘅重點係要好食尤其係個米紙非常之煙韌配搭入邊爽口嘅青瓜同埋生菜兩個截然不同嘅口感加埋一齊又出奇地夾如果係減脂嘅期間唔知外食食咩好越南菜都係一個相對比較好嘅選擇卡路里相對低之外仲非常之飽肚

今日搵到呢間位於旺角同太子交界嘅越南菜

望落去啲嘢都幾啱食,同埋價錢都相當之相宜

入到去感覺都幾乾淨企理
坐得都幾舒服

餐牌選擇嘅內容非常之多
仲竟然有埋下午茶時段
佢嘅湯粉整得好吸引,全部都超多配料
但我今日其實係衝着越南法包而來

下午茶
  • 越式米紙卷
  • 扎肉青木瓜沙律
2023-02-17 19 浏览
行過幾次見到有這間店舖有蟹膏湯檬今次終於帶埋朋友一齊嚟食我自己就一定係叫這個鮮茄魚餅蟹膏湯檬粉朋友就鍾意食撈檬,叫咗越南炸春捲撈檬另外叫多一個生菜同埋米紙卷鮮茄魚餅蟹膏湯檬粉,估唔到係咁大碗食到最尾係捧著大肚腩走檬粉裏面有好多餸,有魚餅、大量新鮮蕃茄蝦同埋扎肉, 湯底重海鮮味朋友叫越式炸春捲撈檬,除咗粉好大碗,嗰個春捲都好大條又粗,食落口啱啱炸起, 脆卜卜而且足料,覺得係下次都一定會再叫的食物米紙卷一樣係大大條,裏面有生菜、青瓜、扎肉、粉, 點魚露酸酸甜甜食非常好所有食物份量都好大份今餐真係食得非常啲飽曾經喺youtube睇過有人介紹這間店牛肉粉其實都好出名,下次應該會試一試牛肉粉
行過幾次見到有這間店舖有蟹膏湯檬
今次終於帶埋朋友一齊嚟食

我自己就一定係叫這個鮮茄魚餅蟹膏湯檬粉

朋友就鍾意食撈檬,叫咗越南炸春捲撈檬
另外叫多一個生菜同埋米紙卷

鮮茄魚餅蟹膏湯檬粉,估唔到係咁大碗
食到最尾係捧著大肚腩走

所有食物份量都好大份
今餐真係食得非常啲飽

2023-02-16
  • 越式炸春捲撈檬
  • 鮮茄蟹膏魚餅湯檬粉
2023-02-13 20 浏览
📍月喬正宗越南湯, 太子🍜 蝦餅扎肉金邊粉塊蝦餅非常不錯,唔係嗰隻炸到好熱氣嘅蝦餅,蝦肉唔霉非常彈牙!🍗 香茅雞翼完全超出預期!平時去啲越南餐廳啲雞翼好多都炸到乾爭爭、瘦猛猛,但佢地啲雞翼漲卜卜,熱辣辣,口落去肉汁四濺🤩。惟一要注意嘅係小心燙口⚠️因為真係新鮮熱辣端上嚟!🫔 春卷脆口、足料,口感豐富,入面啲粉絲彈牙爽口!同樣炸到熱辣辣🔥🥩 燒牛肉撈檬牛肉燒得好入味,亦都毫不韌口!檬粉亦都大大碗,份量足料!而更重要嘅係,食咗咁多嘢都係百零蚊,性價比超高!!誠心推介!
📍月喬正宗越南湯, 太子

🍜 蝦餅扎肉金邊粉

香茅雞翼(5隻)

🍗 香茅雞翼

越式炸春卷

🫔 春卷
脆口、足料,口感豐富,入面啲粉絲彈牙爽口!同樣炸到熱辣辣🔥

烤牛肉撈檬

🥩 燒牛肉撈檬
牛肉燒得好入味,亦都毫不韌口!檬粉亦都大大碗,份量足料!

香茅雞翼(5隻)
越式炸春卷
烤牛肉撈檬