2019-03-23 63 浏览
餐廳嘅裝修算唔錯嘅但係感覺唔算好闊落而且冷氣好凍。侍應服務態度還可以接受但係上菜很慢。一行三人叫咗個二人餐再加一個海鮮先來一個豬肚煲我哋叫咗個唔辣嘅但係好鹹好鹹,d豬肚嘅質素亦都好參差有啲好un啲雞就不過不失啦。呢一個蒜蓉炒芥蘭亦都係有啲咸不過鑊氣係唔錯嘅這個蟲草花蒸龍躉投籃簡直離唒大譜!基本上冇乜肉食,骨仲多過肉好似冇食過嘢咁,又唔惹味完全唔合格!啲海鮮又係唔新鮮嘅一味只靠啲調味呢個豪仔粥又咸到死,點解啲師傅可以咁重手成餐飯完全覺得自己係食緊鹽,唔會再嚟幫襯
一行三人叫咗個二人餐再加一個海鮮

啲雞就不過不失啦。

呢一個蒜蓉炒芥蘭亦都係有啲咸不過鑊
氣係唔錯嘅
這個蟲草花蒸龍躉投籃簡直離唒大譜!

啲海鮮又係唔新鮮嘅一味只靠啲調味
呢個豪仔粥又咸到死,點解啲師傅可以咁重手

成餐飯完全覺得自己係食緊鹽,唔會再嚟幫襯
2019-03-23 20 浏览
好味道,而且好夠火侯!朋友話之前黎過仲話啲餸好足料又大碟,所以一開始只叫左4個餸,不過今次份量好似無上次咁多,但唔緊要啦!可以再加餸試埋其他野。提議大家要點蠔餅,整得好香口而且好脆,就算放凍左都仲係脆架!最後買單仲送左個糖水,甜左啲不過好香,下次會再去!!
2019-03-22
  • 蠔餅
  • 話梅豬手煲
2019-03-21 24 浏览
今天行花園街,經過呢間,覺得幾大間,就入去試下。由於平日,都吾算太多人,我們被安排坐卡位,都幾舒服。有好多款食物選擇,menu都有好幾份。我們選擇食小菜,選了三款。1. 蜜汁牛柳粒薯角 $108上碟色彩好靚,也炒得好香,牛肉粒大粒兼吾靭。汁好野味,好香。大粒薯角吸哂啲汁,好好味。2. 海鮮粉絲煲 $98粉絲炒得好干身,海鮮也算多,有蝦、魚、蟹柳等,也好香好野味。3. 蒜蓉開邊蝦糯米飯 $168呢個係我最期待的,果然冇令我失望。蒜蓉好多,令成碟好香,蝦充滿住蒜香味。而糯米最好食,因為吸晒所有汁,所以好正。我們也有叫杯凍飲:每碟份量都好多,所以好肚,係一個吾錯的晚餐。
今天行花園街,經過呢間,覺得幾大間,就入去試下。

由於平日,都吾算太多人,我們被安排坐卡位,都幾舒服。

有好多款食物選擇,menu都有好幾份。

我們選擇食小菜,選了三款。

1. 蜜汁牛柳粒薯角 $108

2. 海鮮粉絲煲 $98

3. 蒜蓉開邊蝦糯米飯 $168

我們也有叫杯凍飲:

每碟份量都好多,所以好肚,係一個吾錯的晚餐。

• 籠仔蒜蓉開邊蝦蒸糯米飯
  • 蜜椒金薯牛仔粒
2019-03-20 24 浏览
天氣涼,朋友提議食羊腩煲,而屋企人之前在呢間「有囍」食過晚飯,覺得羊腩煲整體味道不錯,推薦我必食。餐廳位於太子地鐵站附近三分鐘的路程,而餐廳的外觀及內裡裝潢比想像中新,有點像經營私房菜的格局。店內座位多,有兩張大枱適合一大群朋友相聚,而我和朋友兩人就被安排坐在卡位。有囍二人燒鍋套餐,有古法黑草羊腩煲、蒜蓉開邊蒸海蝦、田園生菜、臘味生炒糯米飯、甜品。古法黑早羊腩煲—味道濃郁,羊腩軟腍,口感不錯,煲內還有馬蹄、蓮藕等其他食材,很好的配搭,至今仍使我垂涎欲滴。而且加上杞子辟蘇味,怕羊蘇嘅人都食得。蒜蓉開邊蒸海蝦—蒸海蝦配上蒜蓉,這道菜無者為喜愛吃蒜蓉的人士而設,惹味的一道菜。臘味生炒糯米飯—飯的軟硬度適中,眼見頗多臘腸粒,但假若飯的鑊氣更多,會使糯米飯更出色。甜品:紫薯湯水—很鮮甜,完全沒有加任何糖水,純天然紫薯的味道,街外的甜品店所賣的亦比不上。整體而言,「有囍」的食物不錯、環境乾淨和明亮、位置方便。其實更想食海鮮雞煲2人餐, 十分低吃。可惜朋友對某些海鮮敏感, 我下次再來吃。

整體而言,「有囍」的食物不錯、環境乾淨和明亮、位置方便。

2019-03-18 53 浏览
次次行花園街經過呢間YO HAY,覺得裝修好靚,鍾意食中菜嘅我好想試一試😍😍😍今日終於有機會啦!一般大排檔食到嘅小菜哩度都有,但環境企理舒適得多!適合鍾意食小菜,但有潔癖人士😂😅😅蜜椒金薯牛仔粒平時好少食牛,牛仔粒又唔係咁易煮得又林淋好味,但呢度做到!薯仔配牛仔粒一定冇得輸啦,可以撈幾碗飯🤩🤩🤩胡椒鹹菜豬肚湯豬肚煮得淋,但胡椒味可以再重d有囍小炒王份量好夠,好抵食整體覺得呢度所有餸都大大碟抵食但唔夠大排檔咁有獲氣魚與熊掌不可兼得 要乾淨當然揀餐廳都算係一大班人食飯嘅好地方!
次次行花園街經過呢間YO HAY,
覺得裝修好靚,鍾意食中菜嘅我好想試一試
😍😍😍今日終於有機會啦!

蜜椒金薯牛仔粒

胡椒鹹菜豬肚湯
豬肚煮得淋,但胡椒味可以再重d

有囍小炒王
份量好夠,好抵食

整體覺得呢度所有餸都大大碟抵食
但唔夠大排檔咁有獲氣
魚與熊掌不可兼得 要乾淨當然揀餐廳
都算係一大班人食飯嘅好地方!
  • 蜜椒金薯牛仔粒
2019-03-17 36 浏览
今日屋企人唔得閒煮食,見屋企附近開左間小店,平日夜晚都幾多人去食,所以今日就趁機會試試佢❣️❣️咕嚕蝦球一開始仲諗住急凍蝦未必會好有驚喜,媽媽中意食就算,但居然蝦肉十分爽口,酸甜度都幾適中,炸漿都唔會太厚,仲保持到香脆嘅口感!乾煸肉鬆四季豆呢個本身自己好中意食,因為屋企好難煮得好食,呢間小店果然無令我失望,四季豆炒得十分乾身,而入面保持到蔬菜嘅水份,仲要無其他餐廳嘅咁多油,感覺上健康好多薑蔥桶蠔呢個餸份量驚人!仲諗住得四五隻,點知有成八隻,桶蠔外面包住一層薄薄嘅生粉再攞去大火煎炒,加埋薑蔥真係好香口,愛蠔人士可以一戰!蜜椒金薯牛仔粒呢個餸係呢間餐廳嘅招牌菜,果然,嘆為觀止,一黎到就勁香,牛柳粒係一口嘅大小,唔會炒到好老,入面勁多肉汁。另外,甜度並不是那種死甜的感覺,係有少少嘅蜜糖甜味,又帶有少少微辣,真係絕配。最後想講,配角都好重要,薯仔亦係一口大小,外脆內軟,又唔會好乾,呢樣野係好多餐廳忽略嘅重點!仲有叫左其他餸,最出色嘅就介紹咁多先,等大家再去探索下。 呢間小店好岩啲平時唔得閒煮飯,又想食下小菜嘅大家,因為價錢合理,餸菜又好食,性價比十分合理。

咕嚕蝦球

乾煸肉鬆四季豆

薑蔥桶蠔

蜜椒金薯牛仔粒

仲有叫左其他餸,最出色嘅就介紹咁多先,等大家再去探索下。
早幾日到此餐廳食飯,order 了一個$888 四人餐有1. 牛柳粒 不錯,有牛味,冇over cooked2. 開邊蝦幾細隻,但隻數多,約十隻再開邊3. 西蘭花龍躉球好油4. 海南雞正常5. 砂鍋雲呑雞比較油,湯淡,雲呑好食6. 瑤柱蛋白炒飯明明menu 寫瑤柱蛋白炒飯,但最後出咗生炒糯米飯,同侍應姐姐確認咗兩次,話係我哋嘅就照食了,可能係餐牌update 但電腦冇update ?個飯味道係好嘅,多料,但應該不是生炒7. 紫薯糖水個色紫得有點假,太甜 (我哋五人,侍應先生主動送咗5碗)埋單餐牌上寫住 $888 同有一句“免收茶芥及加一”張單埋到昨嚟,總數寫住$977 仔細睇一睇,有一行寫住$88.8 “服務費”問收銀先生,佢用不太客氣嘅語氣答我“啱呀!我哋寫唔收茶芥同加一,但收服務費”原來係咁😅食店環境舒適,食物正常,但服務可以改善
早幾日到此餐廳食飯,order 了一個$888 四人餐

1. 牛柳粒
不錯,有牛味,冇over cooked
2. 開邊蝦
幾細隻,但隻數多,約十隻再開邊
3. 西蘭花龍躉球
好油
4. 海南雞
正常
5. 砂鍋雲呑雞
比較油,湯淡,雲呑好食
6. 瑤柱蛋白炒飯
7. 紫薯糖水
個色紫得有點假,太甜 (我哋五人,侍應先生主動送咗5碗)

埋單
餐牌上寫住 $888 同有一句“免收茶芥及加一”
張單埋到昨嚟,總數寫住$977
仔細睇一睇,有一行寫住$88.8 “服務費”
問收銀先生,佢用不太客氣嘅語氣答我
“啱呀!我哋寫唔收茶芥同加一,但收服務費”
原來係咁😅

食店環境舒適,食物正常,但服務可以改善

2019-03-08 93 浏览
都好一排冇食中菜,今次同朋友兩個揀咗間中菜餐廳。因為我哋喺旺角行街,行到嚟太子決定試下呢間位於花園街禮賢大廈地舖既有囍。我同朋友之前都未試過。餐廳嘅空間都幾大,座位幾寬敞,喺平日晚上嚟到都full full地,不過啱啱好有位可以入座。見到個餐牌食物款式都幾多,有套餐、有散叫嘅火鍋、煲仔菜、蔬菜、粥粉麵飯、海鮮等等。籠仔蒜蓉開邊蝦蒸糯米飯 (⭐⭐⭐⭐⭐)賣相都幾特別,用荷葉載住,上面有糯米飯墊底,再加幾多隻蝦,開曬邊容易剝殼,係值得推介嘅一味菜。188蚊,係今餐最貴嘅一道菜,不過覺得都幾抵食,尤其啲蝦好新鮮。蒜蓉唐生菜  (⭐⭐⭐⭐⭐)因為想食得健康啲,所以加啲蔬菜。唐生菜唔算非常油膩,蒜蓉味從蔬菜散發出嚟,非常香口。除咗蒜蓉之外,仲可以揀其他煮法,例如上湯、馬拉盞、清炒、椒絲腐乳、麵醬,都幾有彈性。香煎蠔仔餅 (⭐⭐⭐⭐💢)蠔仔餅可以話係潮州菜館必食,估唔到呢度都有得食。比較熱氣,但我同朋友都好喜歡,所以照點。炸粉冇蓋過蠔仔嘅味道,原來食落都幾大份,最終都食唔曬。七味脆豆腐  (⭐⭐⭐⭐⭐)又一熱氣之選,但係啱啱整起嘅脆豆腐,真係一流。外皮熱辣辣,最正嘅係有啲鹽點綴。豆腐每件細細粒,唔
都好一排冇食中菜,今次同朋友兩個揀咗間中菜餐廳。因為我哋喺旺角行街,行到嚟太子決定試下呢間位於花園街禮賢大廈地舖有囍。我同朋友之前都未試過。

籠仔蒜蓉開邊蝦蒸糯米飯 (⭐⭐⭐⭐⭐)
籠仔蒜蓉開邊蝦蒸糯米飯

蒜蓉唐生菜  (⭐⭐⭐⭐⭐)
蒜蓉唐生菜

香煎蠔仔餅 (⭐⭐⭐⭐💢)
香煎蠔餅

七味脆豆腐  (⭐⭐⭐⭐⭐)
又一熱氣之選,但係啱啱整起嘅脆豆腐,真係一流。外皮熱辣辣,最正嘅係有啲鹽點綴。豆腐每件細細粒,唔會驚一下子食到好飽肚,幾岩胃口細啲既人。
七味脆豆腐

食咁多熱氣嘢,最啱啤啤佢。同朋友share咗一支青島啤酒,超有feel。最後埋單平均每個人200蚊到。由於叫咗都幾多嘢食,算係價錢合理。
青島啤酒

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
有囍

香煎蠔餅
七味脆豆腐
青島啤酒
2019-03-05 550 浏览
情人節來到了有囍食晚飯,這些大時大節最好遠離人群,選食中餐才是最明智。這裏是朋友推薦的,食過讚好,所以我們也來一試。 情人節這裏反而樂得清閒,我們選了二人燒鍋套餐,貪其有羊腩煲,也有糯米飯。上菜速度很快,這邊落單,轉頭已上枱。    羊腩煲是二人份量的,可是卻大大煲,羊腩燜得夠稔亦無羶味,枝竹吸晒啲湯汁,送飯一流。 蒜蓉開邊蒸海蝦有6隻,開了邊即有12塊之多!蝦夠鮮甜而且簡單用蒜蓉蒸,已經好食。 生炒糯米飯雖然未做到粒粒分明,然則飯煙韌軟糯,食時夾雜了花生和蛋絲,帶點葱香和火腿香,夠飽肚亦暖胃。再食返啲油麥菜,消消飽滯感! 生炒骨是我的最愛,所以在二人餐以外,當然必點它。這裏的生炒骨是火焰的,上枱用鐵盤裝著,再在盤上點火,賣相吸睛。生炒骨甜酸度適中,肉香口得黎不會一啖肥肉和粉,反而是肥瘦相間,加上菠蘿、青椒得,惹味開胃,令我多送了一碗飯!! 太極醬蒸元朗烏頭$128,但條魚真係大,以咁嘅價錢黎食到咁大條魚,物超所值!!烏頭新鮮,且味道好夠!魚肉一撕即開,沒有很多骨,夾雜咸菜、紫菜和青葱,送飯或單食都好開胃! 最後的籠仔北菇蒸滑雞,份量又係好足

最後的籠仔北菇蒸滑雞,份量又係好足!雞件滑嫩入味,臘腸偏瘦,多食2件沒有肥膩滿口,加上淡淡荷葉香,又是送飯能手。

套餐送甜品甜品是南瓜露,微甜而且質地幼滑,好啱飯後清清地來一點甜。一次來有囍,感覺良好,環境有格調又寛敝,中菜館來說, 不論價錢、份量、環境和服務都十分令人滿意。

2019-02-13
  • 羊腩煲,
  • 生炒糯米飯,
  • 火焰生炒骨,
  • 太極醬蒸元朗烏頭,
  • 籠仔北菇蒸滑雞,
  • 蒜蓉開邊蒸海蝦
2019-03-04 440 浏览
情人節,就算無情人都一樣過得開心。所以約埋三個單身貴族一齊開開心心食返餐。因為做緊優惠,所以點咗個二人餐再加幾款小菜慢慢傾,慢慢食。太極醬蒸元朗烏頭。太極醬係混會咗腌咸檸檬及豆豉嘅秘製腌料,食嘅時候一定要好好撈勻先可以食真佢甘香鮮咸嘅味道。烏頭本身油脂豐富蒸完肉質都變老,又有本身獨有嘅陳皮香味,配上豉汁一齊食真係變肥仔都唔停得口。呢碟蒸魚起碼餸咗三碗白飯。火焰菠蘿生炒骨。呢個真係有視覺同味覺嘅享受,上枱會淋上白酒再點火。既可增添香氣味道,又可吸引食慾。生炒骨酸酸甜甜好惹味,入口仲有濃濃酒香。一定要食。古法黑草羊腩煲。做得好入味除咗有南乳嘅咸香,又有甘蔗同馬蒂嘅清甜。每件羊肉都又腍又入味。一定唔可以放放鍋底嘅枝竹,因為吸收晒汁嘅味道,十分好食。雖然話係二人餐但分量多到四個分黎食都有剩,食完暖身又飽肚真係超值。蒜茸開邊蒸海蝦。因為夠新鮮蝦肉結實爽甜,加上用咗大量蒜茸熟油,食落零舍香口惹味。生炒糯米飯。唔知係咪太耐無食臘味嘅製品,覺得真係好香口又唔會覺得好咸。雖然糯米食落軟爛咗啲但綜合黎講都係唔錯嘅。籠仔臘腸北菇蒸滑雞。雞肉好滑身,吸晒臘腸同冬菇嘅味道。食落唔油膩,餸飯一流。清炒油麥菜。食咗
因為做緊優惠,所以點咗個二人餐再加幾款小菜慢慢傾,慢慢食。
太極醬蒸元朗烏頭
火焰菠蘿生炒骨
古法黑草羊腩煲
蒜茸開邊蒸海蝦
生炒糯米飯
籠仔臘腸北菇蒸滑雞
清炒油麥菜
清炒油麥菜。食咗咁多肉梗係食返個麥菜平衡返腸胃啦,用上蒜茸清炒,帶出菜嘅清甜。
南瓜西米露
南瓜西米露。作為最後附送糖水,味道淡淡地甜啱啱好,食得出係慢磨南瓜汁煮製而成。

飽餐一頓過後,朋友都開玩笑咁講希望在坐嘅單身人士,係下年會好似店名咁’’有囍’事公佈。哈哈。
2019-02-14
清炒油麥菜
南瓜西米露
  • 古法黑羊腩煲
2019-03-01 50 浏览
見到OpenRice 呢間野咁多好評 同埋網上book 位有85折於是試下,點知點左幾樣野得碟菜最好食,扇貝唔新鮮食落有陣怪味,$38一隻真系唔值,海蝦伊面d蝦好細隻又無剝殼,$148可以系其他地方食到更好既.最後兩個人埋單3百幾蚊,因為朋友比錢 ,我地無仔細睇張單,到離開先醒起佢無比折我地🤦🏻‍♀️3百幾蚊食呢d野😭無下次!

粉絲扇貝
2019-03-01 76 浏览
在眾多既食肆餐廳,哩間門面用左藍色,好sharp好搶眼,望一望餐牌有咩食,主要係多國菜式$128豉椒炒花蛤,味道都幾惹味,而且新鮮,大部分都有打開$108黃金鮮魷,好香鹹蛋黃味,食落有起沙口感,曬上芝麻更加香口,一條接一條咁食,食到停唔到口$78野菌燒豆腐,用左幾種菇類加豆腐去煮,菇亦煮得好淋,個芡汁調較得幾好,唔會太"杰"或太稀$118生炒臘味糯米飯,飯粒炒得夠乾身,而且配埋臘味食,有煙煙韌韌口感

$128豉椒炒花蛤,味道都幾惹味,而且新鮮,大部分都有打開

2019-03-01 33 浏览
d櫈用上唔同顏色,好色彩繽紛,環境乾淨企理,確係唔錯雖然天氣開始有d回暖,趕著寒冷既尾班車同朋友去食返個羊腩煲,肉質有香濃既羊羶味,羊肉皮好彈好爽口,枝竹都好好味,另外店員會提供每位客人各一碟腐乳醬蒜蓉開邊蒸海蝦,好新鮮,肉質彈牙,蒸任何海鮮加蒜蓉簡直無得頂腊味生炒糯米飯,鐘意糯米飯果種黏住黏住既口感,配埋腊味粒一齊食好香口炒油墨菜,清清地健康d蒜蓉粉絲蒸元貝,識食一定係將元貝、粉絲、蒜蓉、海鮮豉油汁一併放晒入口,果種口感層次真係好豐富是日甜品,南瓜西米露,好滑好清甜
d櫈用上唔同顏色,好色彩繽紛,環境乾淨企理,確係唔錯

炒油墨菜,清清地健康d

是日甜品,南瓜西米露,好滑好清甜
2019-02-27 447 浏览
統籌這一職實在不容易當,每一個細節都不容有失,準備已久的活動終於順順利利結束,也是鬆一口氣。說真的找到自己的興趣難,找到一份自己喜愛的工作更難。活動過後的滿足感實在是很棒。所以跟同事兩個去慶祝一番....位於太子花園街,望落海洋氣息,清新藍色木板門面的 【有囍 Yo Hay】 主打東南亞菜,之前很久很久已經吃了一次,今次同事想吃東南亞菜,所以就提起了這間就腳的餐廳。餐廳環境舒適光猛,入面闊落,空間大,入面有卡位、圓枱和方枱適合一家大細、三五知己,情侶一邊暢談一邊享受東南亞美食。餐廳有著東南亞餐館既感覺,牆身有小塗鴉,好得意,整體氣氛令人感覺很自然舒服。店員見我地坐左陣就過黎推介一下有什麼特別菜式,先說一些新菜式,再推介我們一些二人餐。發現種類繁多,有廣東菜式又有一些結合新加坡同泰國風味的菜式。食材相當豐富,其間發現,一個煲非常吸引。真心佩服香港人的創意,竟然將羊腩煲改良成創新川味加入辣既元素又不失原著精髓。創新川味水煮羊腩煲(少辣)$368配田園唐生菜 川菜中有許多名為水煮的菜式。將羊腩燙至熟,加入高湯、花椒和辣油,又麻又辣,吃起來十分過癮,羊腩煲大概是二至三人份量另外,隨煲附送一客生

創新川味水煮羊腩煲(少辣)$368配田園唐生菜
川菜中有許多名為水煮的菜式。將羊腩燙至熟,加入高湯、花椒和辣油,又麻又辣,吃起來十分過癮,羊腩煲大概是二至三人份量另外,隨煲附送一客生菜。
創新川味水煮羊腩煲

上菜後店員會為客人點起爐火,繼續把羊腩煲煮滾。羊腩的份量頗多,配料有冬菇、薑片、蒽、馬蹄、支竹、竹筍和羊腩。
創新川味水煮羊腩煲

一直滾著一直傳來陣陣羊肉羶香,皮軟彈粘口,羊肉炆得夠淋夠好入味,食落唔算好騷!支竹和冬菇索晒汁好好味...

創新川味水煮羊腩煲

馬蹄好爽口,竹筍入口嫩滑美味,十分補身,點腐乳醬更惹味!整個特別之處是羊腩煲配了創新川味味水煮鍋底!食完個人暖笠笠!煲中色澤明亮、水煮香濃、麻辣爽口,實在好滋味!
創新川味水煮羊腩煲

點少得生菜,想不到, 就連蔬菜類都很清甜,可以吸收到入面川味所有精華!好食!

田園唐生菜

炭燒咸香骨  $98
食完個辣辣地既煲就點個香噴噴既肉類咬下吧!
外皮微酥帶有炭烤香氣、濃郁咸香縈繞又不失豬肉味 ... 將肉類表皮炭燒至香酥口感,再以甘甜咸香的醬汁裹住
炭燒咸香骨

咸香收得恰如其分,酥酥的皮加了一些香草,好香,整體搭配軟嫩軟嫩、一口咬下,迷人的炭燒香氣初入口就讓人感動,美味啊美味!咸香可口,吃到肉香!

炭燒咸香骨

在我的認知中,泰國菜和星加坡菜是很獨立的,從不曾想過,有一間餐廳是可以同時吃到這兩個地方的菜式,而且還有創新川味水煮系列可以品嚐。所以這間餐廳令我覺得很特別呢! 環境又簡單新穎,服務侍應們又多笑容有禮,今次再來也沒有失望呢。
田園唐生菜
2019-02-23 40 浏览
118一直都很想來這餐廳用膳今天就趁朋友的生日選擇這𥚃慶祝餐廳外觀明亮搶眼從街口已看到他們淺藍色的店面我們本來想吃鮑魚雞煲但原來香辣雞煲才有爐火煮著上桌就毫不猶豫地選了這道菜式雞肉很入味而且半隻的份量也不少少辣程度已經符合自己口味其次是水煮魚腩和糯米飯魚是鯇魚伴有芽菜浸在辣湯內吃得出其鮮味之餘肉質也相當出色份量也有五六件左右份量頗多糯米飯稍稍有點濕缺乏糯性唯味道不錯臘味粒數量也相當多最後還有胡椒醎菜豬肚湯一客份量可分到四至五碗湯有香濃胡椒香但豬肚質感稍硬這餐廳的餸菜相當大碟比較適合三五知己來開心分享
118一直都很想來這餐廳用膳
今天就趁朋友的生日選擇這𥚃慶祝