2024-03-29 530 浏览
The place is incredibly clean and servers are very responsive.Unlike most AYCE establishments, they serve the exact amount ordered, and very swiftly, very little down time wasted idling, therefore for big meat eaters, this place is definitely highly recommended.The price is also incredibly good value. You will definitely not find another Pork belly KR BBQ with better value than this place.Each person’s a also given a free piece of kr fried chicken 😋 Highly recommended

Highly recommended
2024-03-24
  • Pork  Belly
全新位於沙田帝都酒店自助餐😍環境寬敞,野食種類新鮮超級多!好多都即叫即整,當中包含愛牛之選:火炙飛驒牛壽司、日本和牛肉眼鐵板燒、日本和牛鹽麴燒等、美國極黑和牛壽喜燒全部任食!冷盤有齊各冰鎮海鮮,龍蝦、蟹腳、翡翠螺、海蝦、蜆等樣樣齊!生蠔仲係即叫即開保證新鮮😍淨係食呢度已經回晒本啦😂熱盤選擇都非常多,仲有即場切扁皮鴨添!熱湯方面,有梳乎厘湯唔係度度都有我最愛😍甜品方面有超過50種,直程係原個蛋糕俾你切,非常吸引😍雪糕款式亦都好多,係Häagen-Dazs™🤭我最鍾意食比利時朱古力架啦🤓呢度都好啱慶祝節日,可以叫廚師為你畫上自選心意字句既心太軟🤍超級可愛😘飲品有好多款式,其中酒類飲品仲要係免費任飲!唔使加錢!而且仲有限定調酒師幫你調酒,非常抵👍🏻
全新位於沙田帝都酒店自助餐😍
環境寬敞,野食種類新鮮超級多!

2024-03-26 498 浏览
之前都有去過帝都酒店「2+2 Cafe」食自助餐,評價都不錯。原來依家改頭換面,新開咗另一間自助餐叫「柏麗廳 The Palate」,都是同樣位於帝都酒店3樓,但重新裝修,地方更大,環境光猛而且更有格調。食物種類非常多,海鮮區有🦞龍蝦、🦀長腳蟹、青口、🦐海蝦、🐚翡翠螺等。當然唔少得即開美國生蠔🦪!美國蠔大隻厚肉而且口感Creamy! 其他海鮮🦞亦非常有質素,長腳蟹大隻而且新鮮有鮮甜味,龍蝦亦都鮮甜爽口彈牙。如果鍾意食海鮮嘅朋友,絕對係大滿足😌!🍲🥘熱燻區有大量款式,比較特別有片皮鴨、壽喜燒,仲有即炸嘅天婦羅。除基本款之外,仲有個最吸引到我哋今次再訪嘅另外不可不提是任食飛驒牛🥩😳,第一次見自助餐有飛驒牛供應,有慢烤鹽麴燒和鐵板燒兩種,個人較喜歡加上蔥花和炸蒜片的薄燒,可以不停encore🤓。鹽麴燒加上黑椒汁或蒜蓉汁同樣美味。這個絕對是回本位😆甜品區亦是眼前一亮,目測超過50款甜品,Cake and Tart 款款都好吸引!招牌牛乳奶凍幾飽都必試!飲品方面,除了必有的茶啡外,比較少有地提供紅白酒、有汽酒和清酒,而且仲有一個cocktail bar有專人負責調製cocktail/mockt
飲品方面,除了必有的茶啡外,比較少有地提供紅白酒、有汽酒和清酒,而且仲有一個cocktail bar有專人負責調製cocktail/mocktail。
有咁多款酒品,對唔同食物就可以有不同配搭,令整個用餐體驗加分不少!
平日由6點食到10點,4小時任食仲要有折扣,生日預訂仲有火焰雪山送,真係非常抵食,性價比好高。如果鍾意食酒店自助餐,啲間係好選擇!

另外仲有一個特色甜品「心太軟」,同Mr Steak 一樣可以寫低祝福字句,然後師傅會為係碟上畫公仔🧸,個心太軟仲要勁好食😋
2024-03-18
纪念日
2024-03-24 19388 浏览
!最近的人氣Buffet,見到介紹個Tea Buffet食物吸引價錢幾抵即想試下,Tea Buffet每位$248,有95折,即係$235.6,用餐時間14:30-16:15。餐廳位於帝都酒店,但唔係帝都酒店旗下,據網上簡介酒店舖位只係租出左比Mr.Steak同集團的柏麗廳,唔怪得個畫畫心太軟咁世貿果間feel,同知道係Mr.Steak後即想試下牛www。自助餐的收費。廳面積頗大,裝潢配色感覺柔和,綠色植物的佈置有著清新之感,坐的是梳化椅,亦有卡位,位子闊絡感覺舒適自在。即睇下有咩食,冷盤。刺身。飲品,有凍茶及咖啡等。熱盤。美國燒牛肉。美國極黑和牛壽喜燒,必食。多款口味雪糕。心太軟位置,傳情達意-可寫紙比廚師,廚師會在碟上寫紙及畫公仔,果碟就係自己的心太軟。即叫即制心太軟出爐。甜品位置。三文魚、立魚及醋青魚,三文魚正常水準,立魚一般,醋青魚味道普通。蝦、青口,翡翠螺及蜆,螺肉大粒,口感彈牙,味道鮮甜,其他正常水準。沙律,八爪魚、螺肉及白雲鳳爪等,講起來都好耐冇食過呢款八爪魚,白雲鳳爪酸酸地軟腍醒胃。美國極黑和牛壽喜燒,必食之選,好彩又唔係好多人排隊,湯底香甜濃郁,和牛大片肉質軟嫩,味道
自助餐的收費。
即睇下有咩食,冷盤。
刺身
飲品,有凍茶及咖啡等。
熱盤。
美國燒牛肉。
美國極黑和牛壽喜燒,必食。
多款口味雪糕。
心太軟位置,傳情達意-可寫紙比廚師廚師會在碟上寫紙及畫公仔,果碟就係自己的心太軟。
即叫即制心太軟出爐。
甜品位置。
美國極黑和牛壽喜燒,必食之選,好彩又唔係好多人排隊,湯底香甜濃郁,和牛大片肉質軟嫩,味道甘香肉味濃厚,美味!
真係要拎多幾轉。
燒牛肉,肉質有點韌,肉味淡。
章魚燒、小籠包、Pizza,有小籠包都幾正,味道普通。
太鍾意芝士。
好耐冇飲過湯水。
心太軟,拎返自己果碟呢下幾好玩,畫圖十分有心思!心太軟,切開蛋糕,朱古力漿澎湃的湧出來,朱古力味濃郁口感豐富,好味呀。
牛奶雲呢拿及蜜瓜雪糕,似乎係阿波羅。
菲林卷、奶油筒及大菜糕,港式懷舊甜點,情懷之下想試,奶油筒腍左>_<,大菜糕及菲林卷味道正常,大福、tiramisu、海綿蛋糕等,水準普通。

食物味道正常水準,心太軟及壽喜燒好味必食,服務幾好,坐得舒服,都算抵食呢。
下午茶
見晚市75折優惠加推到4月1日,平日折後只需$524 一位‼️仲可以由6點食到10點 ! 即管試試😽▫️即開美國生蠔🦪▫️冰鎮海鮮山🦀🦞有蟹腳、龍蝦、海蝦、蜆、翡翠螺蟹腳質素超班,睇片都見到好肥美,而且調味唔鹹,拍得住一啲五星級酒店🌟我地食到9點都仲有得翻兜食,唔使擔心無refill~▫️即場烹煮🇯🇵日本飛驒和牛料理和牛鐵板薄燒、塩麴燒、火炙和牛壽司飛驒和牛肉質嫩滑,同時有濃厚嘅油香味美國極黑和牛壽喜燒🥩牛肉肉質鮮嫩柔軟,豐富多汁▫️熱盤呢到熱盤都幾揼本,有成5-6款都係海鮮‼️包括薑蔥龍蝦鉗、百合炒蝦球、籠仔蒸蝦、蒜蓉粉絲蒸扇貝、蒸比目魚等比目魚天然甜味突出,蒸得好滑😋仲有好少見嘅豬腳薑、酸菜魚、酥皮湯、片皮鴨,老人家食得勁滿足🙌🏻豬腳薑又稔又入味,片皮鴨加埋蔥段、黃瓜絲同甜麵醬一齊食,正🦆切肉區有燒牛肉同羊架,羊架超嫩滑唔會太羶💯甜蝦天婦羅🍤即叫即炸,真係熱辣辣脆卜卜!▫️甜品 Haagen Dazs 同Movenpick 雪糕都有👻朱古力心太軟甜品可以讓食客即場寫低心意字句,打卡一流兼留番個特別回憶比親人朋友💗仲有五十幾款輪流供應,部份款式有藍莓芝士撻、士多啤梨撻、香蕉拖肥批焦糖燉蛋、tira

▫️即開美國生蠔🦪
▫️冰鎮海鮮山🦀🦞
有蟹腳、龍蝦、海蝦、蜆、翡翠螺
我地食到9點都仲有得翻兜食,唔使擔心無refill~

▫️即場烹煮🇯🇵日本飛驒和牛料理
和牛鐵板薄燒、塩麴燒、火炙和牛壽司

飛驒和牛肉質嫩滑,同時有濃厚嘅油香味

美國極黑和牛壽喜燒🥩
牛肉肉質鮮嫩柔軟,豐富多汁

▫️熱盤

比目魚天然甜味突出,蒸得好滑😋

切肉區有燒牛肉同羊架,羊架超嫩滑唔會太羶💯
甜蝦天婦羅🍤即叫即炸,真係熱辣辣脆卜卜!

▫️甜品
Haagen Dazs 同Movenpick 雪糕都有👻
焦糖燉蛋、tiramisu、豆腐花、各式啫喱/慕絲杯、鬆餅、泡芙
火焰阿拉斯加雪山🎂 (原來四人同行生日送,可惜無訂)

Cocktail Station🍹
食到一半左右就有調酒師推車仔出黎即場調制Cocktail / Mocktail,勁有氣氛另外仲有紅白餐酒🍷、汽泡酒、日本清酒🍶、Twining冷泡茶、特色果汁、即磨咖啡等任飲!
2024-03-14
  • 生蠔
  • 豬腳薑
  • 羊架
2024-03-19 700 浏览
雖然餐廳係位於帝都酒店, 但係並唔屬於酒店管理, 所以大家卜位既時候留意返係打去餐廳唔好打左去酒店呀😁 呢度既主打係任食飛驒和牛, 即開生蠔, 冰鎮海鮮, 龍蝦任食, 仲有超過50種甜品添, 除咗主打食物之外仲有唔同款式既熱食, 當中最印象深刻既係台式豬大腸麻辣鴨血同酸菜魚, 兩款都整得好入味😍 飛驒和牛既部分會有火灸壽司, 壽喜燒, 鐵板燒三個食法, 鐘意食飛驒和牛既朋友一定唔可以錯過🤓 自助餐又點少得日本食物, 呢度既壽司款式多, 刺身都高質, 甜蝦仲要勁大隻添😚呢度仲有自助餐比較少見既燉湯同酥皮湯, 鐘意飲酒既朋友呢度有紅,白, Sake, Cocktail任你飲😗 甜品方面除左門口既自助區之外仲有新鮮出爐既梳乎厘同埋可以寫字畫碟既心太軟, 啱曬鐘意打於既朋友, 黎慶生既話仲可以預訂火焰雪山🤩

2024-03-19
帝都酒店最近新開左間𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭餐廳食物款式非常多樣化😍依加新開張仲有𝟔𝟓折優惠主打有日本飛驒和牛🥩系列仲有大量新鮮海鮮、熟食同甜品整體環境舒適 食物質素相當高而且𝐑𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥速度都好快值得一去嘅餐廳🤭海鮮方面亦同樣出色,有得任食即開🇫🇷法國生蠔🦪,仲有🦀長蟹腳、🦞龍蝦、蝦🦐海蝦、🐚翡翠螺、蜆等等,每一款都refill得好快,唔洗驚俾人拎哂!刺身🍣壽司都非常出色,刺身分別有帶子、魷魚、赤貝、三文魚、牡丹蝦。每款都新鮮鮮甜!熟食嘅選都好多,中式同西式都有,當中比較受歡迎嘅有蒜蓉粉絲蒜扇貝、酸菜魚、北京烤鴨、蒸魚等等。甜品方面亦都好有驚喜,款式有好多,其中最特別嘅係心太軟可以喺碟到寫埋字,好適合節日同週年慶祝。甜品一定唔可以錯過𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐃𝐚𝐳𝐬雪糕,有足足6款選擇🤭

帝都酒店最近新開左間𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭餐廳
食物款式非常多樣化😍
依加新開張仲有𝟔𝟓折優惠
主打有日本飛驒和牛🥩系列
仲有大量新鮮海鮮、熟食同甜品
整體環境舒適 食物質素相當高
而且𝐑𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥速度都好快
值得一去嘅餐廳🤭

2024-03-11
2024-03-14 768 浏览
慶祝好朋友升職,去位於帝都酒店,新開的自助餐餐廳,門面裝修以粉綠粉紅色系,非常吸晴。主打任食!日本飛驒和牛系列海鮮方面亦同樣出色,有得任食即開美國生蠔🦪,仲有冰鎮海鮮:🦀長蟹腳、🦞龍蝦、蝦🦐海蝦、🐚翡翠螺、蜆等等。刺身壽司都非常出色,刺身分別有帶子、魷魚、赤貝、三文魚、牡丹蝦每款都新鮮!前菜沙律款式有10多款,有cheese corner , 日式中華沙律、八爪魚🐙,西式凱撒沙律,薯仔沙律、蕃茄芝士黑醋沙律、中式麻辣雞絲青瓜絲、泰式白雲鳳爪,淨係食前菜都覺得好滿足,豐富。中式西式熟食都有,爆炒龍蝦鉗、港式咖喱、印度咖喱、關東煮、越式雞中翼、正宗薑醋、日本燒章魚丸子等等。超50 款甜品方面亦都好有驚喜,款式有好多,有幾款原個蛋糕,芝士撻,葡撻,牛奶布丁,綠茶草餅等。🍦阿波羅雪糕,蜜瓜、士多啤梨、朱古力、曲奇味,有好多選擇。整體食物加得好密,好新鮮。

每款都新鮮!

🍦阿波羅雪糕,蜜瓜、士多啤梨、朱古力、曲奇味,有好多選擇。

整體食物加得好密,好新鮮。

• 任食飛驒和牛
2024-03-03 2050 浏览
見社交媒體網站做緊優惠,平平地就去試吓佢個下午茶。啲網路紅人講到佢晚餐咁正,咁我諗食物質素都唔會差得去邊,點知… 我地好明白下午茶都唔會有啲咩貴嘢食,都只係講求味道,但最後係難食,完全不能相信啲網路紅人所講嘅嘢,同現實爭咁遠。嘢食賣相唔精美,拎嘢食嘅碟隻隻都濕,有啲仲要未洗乾淨,啲杯都黐笠笠,衞生清潔好差。因為啲嘢食實在太唔靚,所以都冇影相,唔想留念,但食完感覺好差,忍唔住要上嚟留食評。刺身:選擇唔多,三文魚普通,蟹柳都係實同假熱食:椒鹽豬扒又乾又硬冇味、咖喱魚旦汁好水冇乜味、唔知咩蜜雞翼只係一隻冇味嘅煎雞翼、粥係米水分離狀態、燒牛肉好難咬、全場唯一可取係壽喜燒和牛。基本係冇嘢想食甜品:平價忌廉蛋糕、其他甜品都係賣相同味道唔OK。其中豆腐花應該係我食過最難食嘅豆腐花,攞嘅時候已經覺得佢好硬好粗,食落喺鞋同埋有苦味,已經落咗好多糖,但仲食到嗰陣苦味。豆腐花咁基本都可以難食到咁,其他甜品賣相係見倒都唔想食。雪糕:冇品牌,好假嘅雪糕,冇奶味,好似奶+水整出嚟口咁總括而言,真係連二百幾都唔值得比。話開咗冇幾耐,但入面啲枱、餐具、環境嘅衞生同清潔程度都好差,張枱一入座就發現係笠

刺身:選擇唔多,三文魚普通,蟹柳都係實同假
雪糕:冇品牌,好假嘅雪糕,冇奶味,好似奶+水整出嚟口咁

2024-03-03
  • 壽喜燒和牛
2024-02-29 1113 浏览
見社交平台 自助餐群組多人推介,諗住試下,無群組講咁好食,試完無下次7點去到,已經無龍蝦食,等成半粒鐘先出一盤,好彩見住佢出即時沖出去,一人兩三隻排8個10個已經無晒,聽到個女人話「吓又無晒」根住又要再等半個鐘以上先再出,未遇過自助餐係咁囉除非你6點黎食,我7點哩去拎熟食,咩都無要等。。。羊架無,花膠無,燉湯無。。。D飛禪牛切薄片俾你,要係咁講大舊D大舊D先俾多D你D蠔唔洗講啦!睇相就知連我最愛的甜品都唔想拎,D蛋糕望到超一般等左差唔多1個鐘架燉湯係全晚早正囉!最嬲係8點左右隔離枱黎食,識得個經理,一黎幾隻幾隻龍蝦拎俾佢地,生蠔又大大隻,根本入面有貨係度,係專登隔好耐先出,唔係任食不如講限量啦,埋單都$1100,水魚做一次就夠

D飛禪牛切薄片俾你,要係咁講大舊D大舊D先俾多D你

D蠔唔洗講啦!睇相就知

連我最愛的甜品都唔想拎,D蛋糕望到超一般

等左差唔多1個鐘架燉湯係全晚早正囉!
環境都唔錯,坐得有啲入,行出行入得一條通道,中規中矩啦。先講佢好既野,佢有長腳蟹、壽司,普通和牛,冷盤、生蠔,基本既自助餐膳食。唔好既就係首先連可樂都無得飲,唔飲酒嘅人基本上係無野飲,主菜20盤酒樓自助餐,有圖大家評價下,我自己都未試過食完一碟,第二碟已經冇嘢攞上手,晚上八點已經冇晒龍蝦,即係你俾錢食嘢佢要乜冇乜。完全唔值呢個價$7xx per one有幾個經理企喺度,行嚟行去做親善大使咁,都唔知佢哋喺度做乜,要做改善,改善下啲食物啦,嘢食仲衰過街邊三餸飯。
環境都唔錯,坐得有啲入,行出行入得一條通道,中規中矩啦。

完全唔值呢個價$7xx per one

2024-02-27
生日
2024-02-24 2223 浏览
原先見廣告/官網寫有飛驒牛、龍蝦、生蠔。點知周末第一輪晚餐係咩都冇,(廣告入面提過既火炙飛驒牛壽司、飛驒牛軍艦卷、日本和牛肉眼鐵板燒、日本和牛鹽麴燒都冇)得美國牛。職員早一日打黎話食安問題生蠔變焗蠔。焗蠔細隻亦唔新鮮。原本衝住飛驒牛去食,冇唸到周末晚市第一輪係一款都冇之餘,餐廳入面仲掛左幾飛驒牛既牌。 如果職員打黎話冇生蠔個陣有提晚市第二輪先有飛驒牛既,我就會轉食第二輪。因為其他食物都非常一般,仲有折左都唔平。
職員早一日打黎話食安問題生蠔變焗蠔。焗蠔細隻亦唔新鮮。

2024-02-24 1937 浏览
今年情人節加埋老公生日 我揀左同佢食自助餐🥰 我地去左沙田新開既全新酒店式自助餐The Palate柏麗廳😎 The Palate係有齊哂亞洲 西式同印度美食嘅自助餐😳 款式多而且仲好新鮮!「即叫即煮」琳瑯滿目 另外我最中意嘅甜品款式超過50款輪流提供 我地食到勁飽 同埋爸爸已經話下次一定要帶埋Noah黎 甘近仲要甘好味😋The Palate餐廳地一萬平方英尺 以珊瑚粉紅 薄荷綠 金色同植物🌱為主 除左味蕾享受 用餐仲好清新舒適 另設有Private Room 可供80人作私人活動使用 私隱度十足😍🥩任食飛驒和牛🐂任食飛驒🐂和牛係「即叫即煮」 除咗可以觀賞廚師們烹調美食過程 仲可以食新鮮熱辣辣嘅和牛 簡直係色香味俱全😍 飛驒和牛烹調種類繁多 梗有一款岩你口味🥰 Sushi火炙飛驒牛壽司🍣 飛驒牛軍艦卷🍣 日本和牛肉眼鐵板燒🥩 日本和牛鹽麴燒等🥩 另有美國極黑和牛壽喜燒 愛牛之人絕對不能錯過! 我同老公最愛日本和牛肉眼鐵板燒 肉質真係好鮮美!而且多款醬汁同配菜 我哋encore左幾次😳🦪任食優質名蠔 冰鎮海鮮 壽司刺身🍣The Palate嘅任食🦪優質名蠔 即叫即開 真係件件新鮮😳 二月

🥩任食飛驒和牛🐂

🦪任食優質名蠔 冰鎮海鮮 壽司刺身🍣
The Palate嘅任食🦪優質名蠔 即叫即開 真係件件新鮮😳 二月提供嘅法國名蠔Fine De Claire 質素簡直超班!肉質有透明感同彈性 肥度適中 味道帶榛果香味同甜味😋

另外仲有🦞冰鎮新鮮海山都係必吃之選 勁多選擇😍 有龍蝦 蟹腳 翡翠螺 海蝦 蜆等海鮮🤤 冰鎮海鮮真係勁鮮甜 仲要供應源源不絕 長食長有😍

刺身壽司勁多選擇🍱 刺身有三文魚 赤貝 虎蝦 八爪魚 醋青魚 立魚 蟹棒壽司蛋等等😋 壽司種類🍣都好多 有精緻 迷你刺身飯同新穎開面手卷壽司 黑松露和牛 香蔥卷等 全部都好新鮮 同埋擺設勁日本風 好似置身日本食壽司甘😍

🧁蛋糕及精緻甜品🍨
甜品絕對是The Palate最吸引我嘅一環😚 除咗裝修勁少女心 好打卡able 仲有超過50款甜品輪流供應😳 真心要留肚品嚐😂 鮮果撻 香蕉拖肥批 籃莓芝士撻 黑白朱古力松露蛋糕、法式Mille Feuille開心果櫻桃千層酥每款都賞心悅目 而且每款份量都岩岩好 可以俾你食盡又靚又好味既蛋糕同甜品😋

The Palate仲有香港少有既Cocktail Station同自助水吧🥂 任飲多款即叫即製既Cocktail🍸及 Mocktail🍹果汁 泡茶 咖啡全部全日無限提供 夜晚仲有紅白酒任飲 岩哂朋友聚會 節日慶祝同家庭聚會🎈
最近去左沙田新開既The Palate柏麗廳食buffet餐廳主打即叫即煮菜式👩🏻‍🍳包括日本飛驒和牛、即開生蠔、冰鎮海鮮等仲有超過50種甜品😍搞到我花多眼亂唔知食咩好😆🦞冰鎮海鮮山+即開生蠔一入到就俾個海鮮山吸引😍有龍蝦、蟹腳、翡翠螺、海蝦、蜆等仲有即開法國生蠔Fine De Claire🦪好新鮮🤤清甜得黎肉質有彈性仲有各款既刺身同壽司選擇🍣🐄任食飛驒和牛火炙飛驒牛壽司、飛驒牛軍艦卷哩兩個係必食‼️好好味‼️😍日本和牛肉眼鐵板燒、鹽麴燒、美國極黑和牛壽喜燒都係唔可以錯過🥰全部肉質都好滑🤤🍲熱食方面都有好多選擇北京片皮鴨、蒸魚、意粉、原盅燉湯、酥皮湯等等🎂甜品有超過50種款式原個鮮果撻、香蕉拖肥批、籃莓芝士撻開心果櫻桃千層酥、大福、豆腐花等等甜品控既我食到停唔到口🥰🥰另外心太軟可以自訂碟上面既心意字句4人同行生日預先預定仲有火焰雪山添✨飲品除左有sake🍶紅白酒🍷果汁🧃泡茶等任飲仲有香港自助餐少有既Cocktail Station即時製作多款Cocktail同Mocktail🍹🍸今個月餐廳唔同日子做緊唔同既優惠大家襯住有優惠快d黎食開年飯、慶祝生日啦🥳
最近去左沙田新開既The Palate柏麗廳食buffet
餐廳主打即叫即煮菜式👩🏻‍🍳
包括日本飛驒和牛、即開生蠔、冰鎮海鮮等
仲有超過50種甜品😍搞到我花多眼亂唔知食咩好😆

🦞冰鎮海鮮山+即開生蠔
一入到就俾個海鮮山吸引😍
有龍蝦、蟹腳、翡翠螺、海蝦、蜆等

仲有即開法國生蠔Fine De Claire🦪
好新鮮🤤清甜得黎肉質有彈性
仲有各款既刺身壽司選擇🍣

🐄任食飛驒和牛
火炙飛驒牛壽司、飛驒牛軍艦卷

哩兩個係必食‼️好好味‼️😍
日本和牛肉眼鐵板燒、鹽麴燒、美國極黑和牛壽喜燒
都係唔可以錯過🥰全部肉質都好滑🤤

🍲熱食方面都有好多選擇
北京片皮鴨、蒸魚、意粉、原盅燉湯、酥皮湯等等

🎂甜品有超過50種款式
原個鮮果撻、香蕉拖肥批、籃莓芝士撻
開心果櫻桃千層酥、大福、豆腐花等等

甜品控既我食到停唔到口🥰🥰
另外心太軟可以自訂碟上面既心意字句
4人同行生日預先預定仲有火焰雪山添✨

飲品除左有sake🍶紅白酒🍷果汁🧃泡茶等任飲
仲有香港自助餐少有既Cocktail Station
即時製作多款Cocktail同Mocktail🍹🍸

今個月餐廳唔同日子做緊唔同既優惠
大家襯住有優惠快d黎食開年飯、慶祝生日啦🥳

全新酒店式自助餐ᴛʜᴇ ᴘᴀʟᴀᴛᴇ柏麗廳已於二月初正式登陸沙田帝都酒店,以珊瑚粉紅、薄荷綠和植物為主,帶來清新舒適的用餐環境,「即叫即煮」琳瑯滿目美饌,有日本飛驒和牛、即開生蠔、冷鎮海鮮。海鮮生魚片區提供鮮長腳蟹、當季澎湃現流海鮮、日式生魚片及壽司,熱食特色料理區,有粉絲蒸扇貝、豬腳薑、片皮鴨、香煎比目魚等。開張其間主打飛驒和牛, 和牛美食即叫即煮當中包括火炙飛驒牛壽司、飛驒牛軍艦卷日本和牛肉眼鐵板燒、日本和牛鹽麴燒等!另有美國極黑和牛壽喜燒,滋味無窮!還有各式現榨果汁、多款起司堅果、哈根大師冰淇淋以及由主廚特別設計精緻造型甜點等。二月新開張 不同日子有不同折扣優惠記得上網查看最抵日期和預約啦

開張其間主打飛驒和牛, 和牛美食即叫即煮
當中包括火炙飛驒牛壽司、飛驒牛軍艦卷
日本和牛肉眼鐵板燒、日本和牛鹽麴燒等!
另有美國極黑和牛壽喜燒,滋味無窮!

二月新開張 不同日子有不同折扣優惠
記得上網查看最抵日期和預約啦