2023-03-11 26 浏览
淘大商場有間《栢檔極品海南雞飯》,裝修似快餐店,座位都算舒服,唔會太擠擁。午市套餐都幾抵食,最重要係大大隻字標榜無激素,無抗生素,無味精!食得健康,食得安心!來到當然要試吓海南雞飯,我和朋友叫咗一人套餐,可選白飯或油飯,我哋選了雞油香飯!小食加$18可以多一個麻辣豬耳,鹹檸七凍飲加$6。果然海南雞夠嫩滑油飯好大碗,可以share兩份分。然後被餐牌上面的《香煎手剁魚香肉餅》的圖片吸引了,所以叫了小菜一碟,份量都有兩大塊巨型肉餅,外皮煎得好夠香,用來送飯超好味😋#栢檔極品海南雞飯 #栢檔 #海南雞飯 #海南雞 #肉骨茶 #魚香肉餅

2023-03-09 24 浏览
成日經過九龍灣淘大都會見到呢間食海南雞飯好出名嘅——🌟栢檔極品海南雞飯🌟以前返工都會成日食,佢外表色彩繽紛好奪目,一認就認到👍🏻._.🐥|極品海南雞飯|🐥(配凍咖啡)海南雞飯係招牌菜必食,+$10仲可以轉雞髀肉啖啖肉,肉質腍身無骨,有三款醬汁可點,配埋碗黃油飯,簡直夾到不得了☺️·🤎|肉骨茶飯|🤎(配熱子蜜)除咗海南雞,仲想試下佢嘅肉骨茶,所以點埋肉骨茶套餐,肉骨茶係藥材煲出,勁香濃又唔會好辣,好暖胃呀😍煲湯嘅材料腍到又出味同樣可以食埋架👍🏻·🐥|麻辣鳳爪|🐥呢個小食以$28黎講份量都算多,鳳爪去骨,就算有骨都唔會太硬係軟身,而且肉質厚,唔算話好辣,啖啖肉好滿足👍🏻·🐷|麻辣豬耳仔|🐷呢個同樣係小食,唔會話好辣,好滋味嘅小食呀💕·🐽|鹵水元碲(半隻)|🐽呢個半份嘅元碲上到碟排到好吸引,每件元碲都有濃濃嘅膠原,黏黏地啖啖肉,鹵水醬汁又多,我覺得好食到飽都忍唔住繼續食😋._.
._.
🐥|極品海南雞飯|🐥
(配凍咖啡)
🤎|肉骨茶飯|🤎
(配熱子蜜)
🐥|麻辣鳳爪|🐥
🐷|麻辣豬耳仔|🐷
呢個同樣係小食,唔會話好辣,好滋味嘅小食呀💕
🐽|鹵水元碲(半隻)|🐽
._.
下午茶
當我有時間嘅時候,我就鍾意去搵新餐廳食唔同嘅美食啦 🍽️。最近,我發現咗一間喺九龍灣淘大商場嘅東南亞餐廳 - 栢檔海南雞飯,就決定去試吓。我叫咗佢哋嘅招牌菜,包括極品海南雞飯🍗、肉骨茶配飯🍛、秘方鹵燒豬頸肉飯🍚同埋跟餐嘅皇牌無味精靚湯🍲。全部食物都真係好好味,令人流連忘返!先試咗一啖極品海南雞飯🐥,啲雞肉好嫩好滑,加埋椰漿飯同埋甜甜嘅醬汁,真係一啖接一啖,好好味!而且呢碗極品海南雞飯只係$64,價錢好實惠!之後,我再試咗肉骨茶配飯🐷。湯底好濃郁,肉質好嫩滑,好開胃!呢道菜令我諗起我嘅馬來西亞嘅肉骨茶,每次都會叫一大鍋一齊食。而呢份肉骨茶配飯只係$64,真係物超所值!👍之後,我試咗秘方鹵燒豬頸肉飯,豬肉好嫩滑,醬汁香鹹可口,味道好好味!呢份鹵燒豬頸肉飯只係$64,價錢好實惠!👌而且最令我驚喜嘅係,食咗跟餐嘅皇牌無味精靚湯之後,感覺好清爽淡雅,唔含味精,好健康!湯中嘅南瓜亦好入味,好開胃!呢碗湯只係$8,價錢好親民!👏總括黎講,呢間新餐廳嘅食物好好味,份量十足,而且價錢好實惠!另外,員工嘅服務態度都好好,令人感到溫馨。我一定會再黎呢度,同埋推介大家都黎試試啦!😋

2023-03-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 豬頸肉飯
2023-03-07 18 浏览
最近係九龍灣食晚餐見到呢間海南雞飯標榜無激素無抗生素,追求健康既我決定黎試一下😌 我叫左個一人海南雞套餐,呢個餐好抵食,有齊海南雞、飲品、菜、甜品,唔要飲品可以選擇飲湯,佢地既湯都係無味精。我鐘意呢度既海南雞無乜脂肪但係件件都啖啖肉,仲要無乜骨,肉質又滑嫩,仲配埋三款超夾既醬料 (醬油、薑蓉、酸辣醬),我尤其鐘意佢既薑蓉係會磨到好細,點完唔會搶曬原本海南雞既味道,酸辣醬更加唔洗講,點完超級開胃👍🏻 除左雞之外,飯都係重點項目,食海南雞當然不得不配油飯🥰 飯粒呈金黃色,用左泰國米加入雞油煮成,帶有滿滿既雞油香味。至於甜品方面則有一粒包裝雪米糍,不過我食野比較慢,如果唔係連埋個餐一齊上會好d😆因為我食果時已經溶左70%😂整體黎講,我都覺得呢度既海南雞係正既👍🏻👍🏻

2023-03-07 13 浏览
屋企附近呢間海南雞性價比極高又抵食大碟,今日放工諗唔到煮咩又出街食。。擇左個「二人套餐 $220」超抵,唔使加一,包括:極品海南雞半隻香煎手剁魚香肉餅健康翠綠時菜香麻辣鳳爪栢檔皇牌無味精靚湯x 2 。首先跟餐可擇湯/野飲,真心推介要飲個湯,勁足料,有南瓜、粟米、紅蘿蔔、豬骨,又濃又無味精,好好味。之後佢個海南雞又係好抵食,半隻雞,有齊胸、髀、翼,又滑身又香雞味,加埋油飯真係好好餸口。仲有個香煎手剁魚香肉餅都幾唔錯,煎肉餅會比較香口同脆身。。超抵食既一間海南雞👍🏼

擇左個「二人套餐 $220」超抵,唔使加一,包括:
極品海南雞半隻
香煎手剁魚香肉餅
健康翠綠時菜
香麻辣鳳爪
栢檔皇牌無味精靚湯x 2

超抵食既一間海南雞👍🏼
2023-03-06 14 浏览
喺淘大睇完戲餓餓地,同友人嚟咗呢間餐廳試下先。一人套餐有五款主菜可以揀,跟餐有一碟蠔油生菜,包埋飲品或中湯,仲有一粒雪米糍做甜品,好抵食!另外仲可以揀白飯或者油飯。海南雞啲骨去得好乾淨啖啖肉,肉質好嫩滑好有雞味。醬汁有三種提供,點埋食更加惹味。豬頭肉厚切爽口,邊位燒得濃濃地好香口。是日中湯係蘿蔔豬骨湯,味道好清甜無味精夠曬健康。另外仲點咗份麻辣鳳爪小食,啲肉醃得好入味唔算太辣,另外仲去埋骨好貼心。青檸梳打係罐裝另上,沙沙聲好夠氣。
喺淘大睇完戲餓餓地,同友人嚟咗呢間餐廳試下先。

豬頭肉厚切爽口,邊位燒得濃濃地好香口。

是日中湯係蘿蔔豬骨湯,味道好清甜無味精夠曬健康。

青檸梳打係罐裝另上,沙沙聲好夠氣。
帶佢地去食海南雞飯,必選揀二人餐,因為小朋友喜歡有雪米糍食呀😆。最鍾意就係飲個靚湯,兩個婆婆揀咗好耐又問職員姐姐🧍🏻‍♀️好耐,我覺得職員姐姐🧍🏻‍♀️真抵讚,好有耐性慢慢講比兩個婆婆聽。今晚有啲涼意我就想食肉骨茶想暖下身,小朋友就想食豬頸肉,所以我就叫左個二人套餐有兩個湯、半隻雞、豬頸肉、有菜、小食同兩碗飯。今日嘅湯係南瓜🎃紅蘿蔔🥕粟米🌽瘦肉湯,南瓜煲到溶晒夠晒濃郁,小朋友每人都飲左半碗,兩個小朋友揀飯方面都好識揀呀,要食油飯話香滑好味🤤,雞件無骨夠嫩滑,豬頸肉夠晒大片外邊微微脆身食落唔會好乾又保留到Juicy ,食左豬頸肉我當然要兩個小朋友一定要食晒食碟菜咁先夠纖維。個麻辣豬耳仔小食我食晒😆香麻脆辣,好味😋。小朋友食飽最期待一定係食雪米糍。另外肉骨茶都好足料,豬骨🦴唔會淨骨頭會帶有兩邊肉,材料方面有杞子龍眼沙參玉竹大棗,豆卜索晒肉湯精華,飯完個身都比較暖。食海南雞同豬頸肉最好味仲有佢嘅醬汁,紅色嘅辣醬係最好味,每次同老公食一定清晒兩碟醬😆。

2023-02-28
  • 豬頸肉飯
2023-03-05 15 浏览
同小朋友係附近去完playhouse玩經過淘大 食埋晚飯地下個層平時經過都唔知佢係咩餐廳原來係食海南雞海報寫住無味精一家五口叫左一隻栢檔極品海南雞 雞肉好滑嫩,另加配油飯好滿足3款醬料,令雞肉更美味 份量岩晒我哋一家五口✨香煎手剁魚香肉餅飯香煎肉餅口感好香口,但有啲咬口送飯不錯🥣肉骨茶 配白飯都幾大碗,肉骨茶好夠味,排骨充滿藥材湯味,肉質軟淋,飲下暖下胃 🫕皇牌無味精靚湯好清甜無味精叫俾小朋友飲入面有紅蘿蔔🥕粟米🌽 煮家湯嘅味道,3姊妹都幾鍾意飲3百幾蚊 價錢都相宜
同小朋友係附近去完playhouse玩
經過淘大 食埋晚飯

地下個層平時經過都唔知佢係咩餐廳
原來係食海南雞
海報寫住無味精

一家五口叫左一隻栢檔極品海南雞
雞肉好滑嫩,另加配油飯好滿足
3款醬料,令雞肉更美味 份量岩晒我哋一家五口✨

香煎手剁魚香肉餅飯
香煎肉餅口感好香口,但有啲咬口
送飯不錯

🥣肉骨茶 配白飯

🫕皇牌無味精靚湯
好清甜無味精叫俾小朋友飲
入面有紅蘿蔔🥕粟米🌽
煮家湯嘅味道,3姊妹都幾鍾意飲

3百幾蚊 價錢都相宜
2023-03-03 9 浏览
九龍灣淘大商場內的栢檔極品海南雞飯,顧名思義,必食必定係signature的海南雞飯。套餐有二人餐($220)或一人餐($83),豐儉由人。海南雞飯($64)+$12轉雞髀,雞肉更嫩滑,外皮有彈性,啖啖肉,配一口油飯,滋味倍增!足料靚湯只需加$8,好抵!南瓜、紅蘿蔔、粟米、豬骨,加埋一齊就係一碗非常清甜嘅冇味精靚湯。一人餐($83)除左飯、湯,仲有時菜同雪米糍,都一樣抵食。煎魚香肉餅,香口惹味,手剁肉餅彈牙有質感,有驚喜呢。

套餐有二人餐($220)或一人餐($83),豐儉由人。

足料靚湯只需加$8,好抵!

一人餐($83)除左飯、湯,仲有時菜同雪米糍,都一樣抵食。

煎魚香肉餅,香口惹味,手剁肉餅彈牙有質感,有驚喜呢。

2023-03-02 12 浏览
📌 栢檔極品海南雞飯 (九龍灣)不太想吃油膩,燙嘴的東西。這家店的海南雞🐔就真的很好選擇。✨去骨海南雞$93點了半只海南雞🐔 味道真的不錯,而且份量十足。醬汁調得非常到位,咸甜適中。雞🐔皮脆肉嫩,冰涼的口感就很適合這個夏日。蘸著三種口味的配料也各具特色!✨肉骨茶配白飯$64馬來藥膳肉骨茶,每碗都有一大塊排骨,很濃郁的藥膳味道,有點偏甜 ,配著飯吃很不錯。✨雙拼 豬頸肉 魚香肉餅$71豬頸肉拼魚香肉餅,兩樣都剪得好香脆👍👍總體來說是性價比比較高的一家店,值得再光顧
📌 栢檔極品海南雞飯 (九龍灣)

不太想吃油膩,燙嘴的東西。這家店的海南雞🐔就真的很好選擇。

✨去骨海南雞$93

✨肉骨茶配白飯$64

✨雙拼 豬頸肉 魚香肉餅$71
豬頸肉拼魚香肉餅,兩樣都剪得好香脆👍👍

總體來說是性價比比較高的一家店,值得再光顧

2023-02-17
2023-03-01 11 浏览
已經唔係第一次食栢檔,第一次食係係佐敦分店,佢哋既靚湯🍲🍲🍲真心❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️令我掛住🙈🙈🙈🙈基本上次次黎都一樣架啦,都係叫返呢個飯餐,加配湯,真心令我回味😍😍😍😍😍雞夠滑,夠嫩口呢啲已經唔駛講,堅係正個湯係勁濃,似落左好多料煲左好耐咁架❤️❤️❤️❤️😍😍😍😍,湯渣都好味到食埋,個湯仲要勁甜🫢🫢🫢🫢🫢真心推介,如果黎食開既朋友記得試埋個湯呀🍲😍😍😍

雞夠滑,夠嫩口呢啲已經唔駛講,堅係正
真心推介,如果黎食開既朋友記得試埋個湯呀🍲😍😍😍
2023-02-26
2023-03-01 17 浏览
平時放工都唔早,但想買外賣返屋企食又要食得健康,「栢檔極品海南雞」絕對係好選擇✨,餐廳馳名新加坡海南雞同肉骨茶🍲,仲有鹵水元蹄🍖、香煎手剁魚香肉餅等等,買返去加送實在一流👍🏻。栢檔極品海南雞🐔(半隻)$93半隻海南雞份量夠曬多,雞肉嫩滑,雞皮脂肪唔多唔少剛剛好,仲有三款醬汁,唔洗一百,性價比極高。肉骨茶🍖 $52必點推介既肉骨茶,份量同樣夠曬多,一碗有四條豬肋條,肉夠多夠冧,連豬軟骨都可以食埋。以尼個價錢、份量、質素,實在忍唔住要點兩碗🍲。

栢檔極品海南雞🐔(半隻)$93

肉骨茶🍖 $52

以尼個價錢、份量、質素,實在忍唔住要點兩碗🍲。
外卖自取
2023-02-28 18 浏览
假日到淘大商場行街,到栢檔極品海南雞飯午餐,位於淘大商場一期地下G107號舖。 中午時段店內都幾多人,第一次到這裏用餐, 當然要食海南雞啦,午餐 ~ 一人套餐🍱 ( 極品海南雞、翠綠時菜🥬、 雪米糍一件、栢檔靚湯轉肉骨茶$10) $83 、 元蹄飯🍛$50、栢檔靚湯🥣$8、 咸檸七喜$14、熱白咖啡$18。 📍極品海南雞🍱🍚 ~ 海南雞肉質超嫩滑,皮薄爽滑, 雞味夠濃, 最方便就是已經去骨👍🏻。 📍雞油香飯🍚 ~ 食海南雞配雞油飯是最夾的,油飯散發著淡淡香味,好正。 📍翠綠時菜🥬 ~ 生菜口感爽脆,配上蠔油,脆嫩美味。📍肉骨茶🥣 ~ 肉骨茶味道特別濃厚, 湯料豐富,排骨燉得軟腍, 拌飯一起吃更加好味。 📍雪米糍🍧 ~ 套餐有粒迷你雪米糍,開心😚。 📍咸檸七喜🥤 ~ 套餐加14蚊可轉特飲, 咸檸七是一個好選擇。 📍元蹄飯🍛 ~ 元蹄肉嫩鬆化,皮夠爽滑, 整體味道甜香。 📍栢檔靚湯🥣 ~ 足料靚湯, 幾好味。 📍熱白咖啡☕ ~ 白咖啡味道都不錯。 推介海南雞, 爽嫩美味, 下次想食喇沙, 味道應該都不錯吧😊!🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

一人套餐( 極品海南雞、翠綠時菜、 雪米糍一件、栢檔靚湯轉肉骨茶$10) $83 、 元蹄飯$50、栢檔靚湯$8、 咸檸七喜$14、熱白咖啡$18

📍翠綠時菜🥬 ~ 生菜口感爽脆,配上蠔油,脆嫩美味。

📍雪米糍🍧 ~ 套餐有粒迷你雪米糍,開心😚。

極品海南雞

轉肉骨茶$10

📍元蹄飯🍛 ~ 元蹄肉嫩鬆化,皮夠爽滑, 整體味道甜香。

📍栢檔靚湯🥣 ~ 足料靚湯, 幾好味。

📍熱白咖啡☕ ~ 白咖啡味道都不錯。
元蹄飯$50、栢檔靚湯$8、熱白咖啡$18

轉肉骨茶$10
元蹄飯$50、栢檔靚湯$8、熱白咖啡$18
元蹄
栢檔靚湯
  • 一人套餐(極品海南雞、翠綠時菜、雪米糍一件、栢檔靚湯轉肉骨茶$10)$83、元蹄飯$50、栢檔靚湯$8、咸檸七喜$14、熱白咖啡$18
2023-02-27 12 浏览
•栢檔極品海南雞飯•九龍灣淘大商場有間專賣海南雞飯既專門店,CP值非常高,一個單人套餐晚市都只係$60起,而且仲大大份既,有飯有菜有飲品連甜品。全店起碼9成客人都點海南雞飯,我見到有客人仲誇張,一個人叫了半隻雞,再另配油飯!咁激動,我都試吓海雞雞飯…朋友就試滷水元蹄飯。海南雞飯套餐肉係嫩既,即使雞胸位都唔會柴到一絲絲。份量都好多下,件件都好切肉。配既油飯好香,同雞好夾!另外我好驚喜佢起醬汁方面既調製,唔係求其街買質素,係食得出自家製嘅。滷水元蹄套餐骨膠原流失者恩物,啖啖骨膠原!滷得好入味,連肉都變到入口融化,而且份量好多,就算食哂都唔會好滯咁。由於佢哋價錢好親民,所以晚市一般都好爆場,要留意可能要等一下位。
•栢檔極品海南雞飯•

海南雞飯套餐

滷水元蹄套餐

2023-02-10
2023-02-26 54 浏览
👧🏻😋👅🍽✨抵食高質新加坡菜👍🏻-栢檔極品海南雞飯 🇭🇰 九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G107號舖 🇭🇰-🙌🏻weekend下午茶餐勁抵! 🙌🏻本身坐滿晒要坐bar枱, 但店員見我拎住好多野都幫我轉左枱坐得舒服啲-🐓🍚 栢檔極品海南雞飯 $64轉雞髀 加$12💯雞髀肉超滑🤤 三色醬汁岩晒唔同口味, 我最愛甜豉油, 辣汁就留左黎點豬頸肉💯油飯有乾蔥一齊煲, 油香之外仲有啲香蔥味-🐖🦴☕️ 下午茶餐 - 肉骨茶配白飯 $46✨店員有話下午茶份量少啲但都係超大份, 唔敢想像正肉骨茶有幾大碗😂✨豆卜, 桂圓, 杞子, 豬骨煲個湯超甜, 撈完飯飲埋都唔會好頸渴✨仲有轉凍飲都唔使加錢抵到爛🤣-🐷🔥 秘方滷燒豬頸肉 $75💯見到$75都知唔少, 但估唔到真係有兩大塊咁多🤭💯乾身唔油但好juicy, 邊邊位燒到脆脆地, 點酸辣汁好味😋-
👧🏻😋👅🍽✨
抵食高質新加坡菜👍🏻
栢檔極品海南雞飯

🙌🏻weekend下午茶餐勁抵!
🐓🍚
栢檔極品海南雞飯 $64
轉雞髀 加$12

💯油飯有乾蔥一齊煲, 油香之外仲有啲香蔥味
🐖🦴☕️
下午茶餐 - 肉骨茶配白飯 $46