2020-04-01 50 浏览
看韓劇看多了,就是想吃炸雞,所以今天特地來到旺角一間樓上韓國食店嚐嚐炸雞雖然武漢肺炎疫情嚴重,當日為但仍不少客人,門口有消毒酒精洗手液提供,店員亦刻意安排座位,與其他食客保持一定距離點了120分鐘放題套餐,有人參雞湯,韓式芝士豬手,芝士紫菜蛋捲,以及韓式烤雞首先送上三款韓式前菜,包括大豆芽、泡菜及薯仔。人參雞湯,雞肉煮了這麼久老說說已經不 是很嫩了,但幸好也不會太老!比起肉,湯更好喝,雞肉 的鮮甜和人參的藥香完美搭配。豬手調味時間充足,口感鬆軟嫩滑,不會乾得像柴皮。炸雞有五個口味,分別是原味,醬油味,芝士味,薑蔥味,甜酸醬味,各有特色。炸雞件外皮脆醬炸得酥脆鬆軟,雞肉嫩滑多汁。芝士雞蛋捲 雞蛋捲中問卷著大量芝士,趁熱更能拉絲令視覺效果十足。芝士味道濃厚。

首先送上三款韓式前菜,包括大豆芽、泡菜及薯仔。

豬手調味時間充足,口感鬆軟嫩滑,不會乾得像柴皮。

2020-03-31 3908 浏览
🎐疫症蔓延之下,同基路妹四眼妹一拖再拖的飯局終於來到今日,大家都放假,一於早啲出黎早啲聚頭早啲散。📌好耐無食過韓國菜🇰🇷,《梨滿園韓國料理》最近推出左一系列韓國料理放題,下午茶時段2點至6點,入坐起計120分鐘任食,包括有韓式拉絲芝士雞,韓國壽司,拉絲芝士紫菜卷蛋,價錢為$118加一,其實單點芝士雞本身原價已經$118,即係而家類似買一送二咁送埋壽司同芝士卷蛋;另外仲有一款只有任食炸雞,價錢就$108,不過店員指而家做緊優惠,如果選取芝士雞可加$20均享用任食炸雞,即$138可以任食4款食物。咁好抵姐,咁吸引當然試勻佢。韓國壽司韓國壽司係韓國係一款非常平凡的民間小食,一般韓國人都識自家弄整,因為材料好簡單,所以好普遍同好便宜。一般裡面都有醃製蘿蔔、紅蘿蔔🥕、青瓜🥒、雞蛋🥚,再加上一款肉類,一般用上牛肉,再包上紫菜卷起,成為加州卷的模樣。正常材料,味道就正常喇,點韓國辣醬就會有韓國風味啲喇。拉絲芝士紫菜卷蛋芝士配蛋從來都無得輸!滑滑的卷蛋仲有啲流心芝士,點上茄汁同芥末醬,超好味的簡單小食。不過如果單點$88就貴左啲喇。韓式拉絲芝士雞萬眾期待放題的主菜-芝士雞終於上枱喇。因為要保存著熱度令

韓國壽司
韓國壽司

正常材料,味道就正常喇,點韓國辣醬就會有韓國風味啲喇。

拉絲芝士紫菜卷蛋
不過如果單點$88就貴左啲喇。

韓式拉絲芝士雞
萬眾期待放題的主菜-芝士雞終於上枱喇。

因為要保存著熱度令芝士溶化,所以用上鐵穫呈上。店員都提醒要盡快趁熱食用。

芝士雞
芝士雞其實就係雞柳浸係一盤熱溶芝士上面。上枱時熱辣辣♨️,芝士拉絲幾厲害,愈拉愈高,高過熊妹個頭都差點影唔到相。📸
拉起的芝士包起一舊雞柳食,係幾滋味。不過多食就壞肚皮,幾漏幾濟下。

同埋熱溶芝士🧀過左十分鐘,就俾環境的温度凝固返,變成一餅餅硬芝士,真係好難入口🤯。所以其實應該連埋個火爐🔥烤著個穫先唔會令芝士冷卻❄️。
炸雞
炸雞
📌韓國特色美食莫過於炸雞也。
炸雞🍗放題有五款口味,薑蔥、甜辣、芝士蜜糖同秘製醬油,一次過一碟送上。

其實唔同味都只不過係炸雞上淋上調味汁,炸雞味道係一樣既。

熱辣辣炸起係幾香口,不過就乾左啲,未算好多肉汁流出。

其實一碟放上五種口味好難避免會交差混合,熊妹最主要都係食到甜辣味同秘製醬油,因為呢兩款調味汁比較濃厚,其他的調味都唔係好出。

前菜
前菜
熊妹喜愛韓國菜因為佢的十款八款前菜好開胃,食完都會飽左。但見主菜黎哂都未來過一款前菜,細問之下原來放題唔包前菜,不過經理先生好好人
,主動話可以俾兩碟前菜熊妹,熊妹二話不說揀了泡菜喇!食韓國菜無泡菜點成事呢?

📌其實四款食物係望落同聽落吸引,食落就會覺得有點濟,試過就夠,未有想再encore的衝動,所以話就話係放題,預期可以任食但又唔係咁想食,不如單點叫返想食的食物會更開心。
2020-03-22
2020-03-29 70 浏览
在尋找旺角有什麼吃的時候,無意中發現這一間韓國料理竟然有炸雞任食的優惠,便進去嘗嘗。店員親切的招呼,老闆娘看上去似韓國人。叫了一個$158 的自助任食套餐,食物份量10分多,多得看上去有點傻眼。首先是上我最喜愛的韓國壽司卷,味道達標,吃完一件還想吃另一件。裏面夾着不同餡料,牛肉,蘿蔔,夾埋一齊吃,味道不錯。另外不得不提是他的炸雞,想不到十分新鮮,皮十分脆,不會太厚,輕輕咬開就能一啖吃進肚裏面。外面會隨着不同味道的繼而配住不同醬汁,我最喜愛的是芝士味炸雞,芝士粉10分足夠,喜愛吃芝士的朋友一定10分愛。雞本身配有一點辣味,店員還親切地送上酸蘿蔔,可作解辣之用,貼心。

店員親切的招呼,老闆娘看上去似韓國人。

2020-03-27 73 浏览
話說最近每晚都在追看韓劇(你懂的ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ),所以連晚餐都自然首選韓式料理!小妹無意中發現了這家位於旺角的梨滿園韓國料理~ 好吧,今晚就暫時忘掉一下減肥這回事,還約了一位oppa來挑戰他們家的90分鐘放題!價錢合理!性價比如何?睇埋落去你就知!😏餐廳收銀櫃檯位置有為客人免費提供消毒酒精,亦眼見餐廳員工更有配戴口罩,感覺環境都算衛生,抗疫意識不錯👍🏻場內座位寬敞舒適(疫情之下坐鬆啲都仲夠位),餐具存放得衛生,菜單裡的選擇亦多元,適合一家大小、不同口味的三五知己來聚一聚!入座不久,店員就隨即送上4小碟自家醃製的韓式前菜~還有我最愛的芽菜呢~這家泡菜不會太辣,不錯!很開胃!🤤是時候下單了!我們急不及待就點選了招牌拉絲芝士雞、韓式壽司、炸雞和紫菜蛋卷!順帶一提,這家的炸雞都是即叫即炸的喔,任食的第一輪店員會先讓你食齊5種口味,分別是:薑蔥味、甜辣味、芝士味、蜜糖味和秘製醬油味!之後你喜歡哪個口味就任你添食!熱辣辣的炸雞來了!炸雞肉質嫩滑,醬汁不會太鹹。個人首推薑蔥味!不得不提這味拉絲芝士雞!你看看是多麼邪惡的拉絲!真的要趁熱食!我和Oppa都不約而同大讚這芝士的香濃,再包裹著雞柳一同放入口,

是時候下單了!我們急不及待就點選了招牌拉絲芝士雞、韓式壽司炸雞和紫菜蛋卷!順帶一提,這家的炸雞都是即叫即炸的喔,任食的第一輪店員會先讓你食齊5種口味,分別是:薑蔥味、甜辣味、芝士味、蜜糖味和秘製醬油味!之後你喜歡哪個口味就任你添食!熱辣辣的炸雞來了!炸雞肉質嫩滑,醬汁不會太鹹。個人首推薑蔥味!

不得不提這味拉絲芝士雞!你看看是多麼邪惡的拉絲!真的要趁熱食!我和Oppa都不約而同大讚這芝士的香濃,再包裹著雞柳一同放入口,絕對要encore!(卡路里是什麼🤪?)

再來這份韓式壽司,又稱飯卷。品嚐過香濃芝士後,來這味清淡的飯卷,剛剛好!🤤

最後一味,紫菜蛋卷!看似簡單,但就似日本玉子燒一樣考功夫!💪🏻

總括來說,環境、服務、食物、味道的性價比都很高!小妹認為絕對值得encore!自問喜歡韓國料理,甚至是韓式炸雞迷的您,都不妨來梨滿園食個夠!😋
2020-03-25
2020-03-26 49 浏览
首先是吃拉絲紫菜卷蛋。樣子吸引,把卷蛋一件件切開,裏面包着滿滿的芝士和紫菜,一咬下去,芝士真的可以一條拉出來,跟名字相配。之後便常常重頭戲,炸雞。這裏選擇繁多,總共有五款口味可以選。其中最喜愛的是蜜糖味。雞肉本身已經調味了,帶有少許辛辣的味道,雞皮很趣,配上蜜糖汁, 10分開胃。炸雞像是剛剛炸起, 10分新鮮。如果本身能吃10分辣的人,可以常常辛辣味,混在一起吃10分惹味。喜愛吃炸雞的人來這家店常,性價比不錯。

之後便常常重頭戲,炸雞

喜愛吃炸雞的人來這家店常,性價比不錯。
雖然疫情嚴重但始終都要搵食,今日聽同事講旺角有間好抵食既芝士炸雞放題,收工即刻去試下!一款放題係90分鐘任食炸雞,炸雞有5款味道,分別係薑蔥,甜辣,芝士,蜜糖同秘製醬油味。但只要加$30就可以食埋韓國壽司,拉絲芝士紫菜卷蛋同埋韓式拉絲芝士雞,我咁識食緊係加小小錢試埋佢!講講前菜先,本人好鐘意食泡菜,要夠辣同夠酸先過到我關,呢間D泡菜我好收貨!好開胃!重點來了,個芝士雞真心邪惡到癲,一黎到係熱辣辣,要盡快撈起佢如果咪d芝士硬左就撈唔埋,拉絲可以拉到個人咁高好誇張,芝士味香濃,有火炙既煙燻味好出色,雞肉亦勁滑勁入味,最後我地encore左一碟!到炸雞放題喇,第一輪佢地會先俾晒5種口味你食,之後就可以隨意添食,本人最愛秘製醬油同甜辣味,因為係最韓既味道而且做得幾正宗,好似我去首爾食果d炸雞咁,好味!!紫菜卷蛋都好好食,卷蛋入面包左芝士同埋紫菜,加埋d茄汁同mustard超夾!最後就係韓式壽司喇,味道清淡,拎黎配炸雞真係好夾!百零蚊有得任食,仲要好味道,真心邊有得輸!?

一款放題係90分鐘任食炸雞炸雞有5款味道,分別係薑蔥,甜辣,芝士,蜜糖同秘製醬油味。但只要加$30就可以食埋韓國壽司,拉絲芝士紫菜卷蛋同埋韓式拉絲芝士雞,我咁識食緊係加小小錢試埋佢!
韓式前菜

5味炸雞

紫菜蛋卷

韓式壽司

最後就係韓式壽司喇,味道清淡,拎黎配炸雞真係好夾!

百零蚊有得任食,仲要好味道,真心邊有得輸!?
2020-03-25
5味炸雞
紫菜蛋卷
韓式壽司
2020-03-25 44 浏览
又來吃韓國炸雞🍗上次來的時候,超級多人,今天特意找一個人少的時段,滿滿享受放題時光!.梨滿園又推出新的放題啦。極上邪惡😈拉絲誘惑:拉絲芝士紫菜蛋捲,韓式拉絲芝士豬手,加人參雞湯任飲,還可以加芝士紫菜飯,晚市只要138,真的是物超所值。.紫菜蛋捲鮮嫩,芝士真的可以拉起絲來。喜歡這麼豐富的口感,餓了一天終於可以大吃一頓。這樣的滿足感真的是無與倫比的。.拉絲芝士豬手,鐵板上厚厚的一層芝士,要乘熱拌著豬手一起吃。肉質鮮美,厚厚的豬皮就是滿滿的膠原蛋白,女神們,千萬不要錯過的食補。吃完之後,皮膚也可以充滿彈性!最惡的同時,餐廳會有免費韓國小吃提供,酸酸甜甜的泡菜可以幫助解膩,開胃又好吃😋.最愛的還是蜜桃汁🍑正宗韓國🇰🇷進口。一粒粒的果粒,真心可以咬得到!.下次要叫上我愛吃芝士的朋友一起來,芝士控應該會吃到停不下來。

紫菜蛋捲鮮嫩,
2020-03-24 36 浏览
呢日同朋友心血來潮想食炸雞,見呢間評價唔錯就走咗上嚟試啦。呢間主打做緊三個抵食套餐,而且唔會限你每枱淨係可以食一個set, 我地一行都幾多人,所以就加少少錢3 set都嗌哂啦😛嚟到韓國餐廳首先唔少得上咗啲小菜,店員有介紹全部都係餐廳自己醃㗎,最鍾意佢個芽菜,refill咗幾次!嘢食最先嚟嘅係芝士雞,趁熱食拉絲嘅效果好驚人,配合啲惹味無骨嘅雞肉真係好正👍🏻之後就嚟咗蛋卷同飯卷。蛋捲佢幾得意係入面包咗張紫菜,個橫切面睇落都幾靚。食落啲蛋都幾滑身,入面加咗芝士同樣有拉絲效果。嚟到主角炸雞啦!呢度首先會上哂5隻味比你試哂先,你鍾意邊隻就可以再encore。5隻味我最鍾意係醬油味,食落鹹香味十足。呢度啲炸雞好酥脆,就算加咗醬汁都唔會淋咗。之後嚟咗個人蔘雞,入面嘅雞真係好足料,好似冇乜見過餐廳會俾咁多雞肉。個湯飲落有淡淡嘅人蔘味,好補身嘅感覺。店員見我地啲雞食得差唔多就上咗飯同芝士,話可以擺落去做粥底,呢個食法都幾得意。最後上埋豬手,其實同芝士雞幾似,啲豬食幾淋身,而且好足料好大份。呢間餐廳價錢唔係好高,但啲嘢食樣樣都份量十足,店員都好親切,上每樣嘢食都會介紹一下,抵讚👍🏻

2020-03-23 1894 浏览
作為炸雞控的我,除了靚牛就無雞不歡,從吃貨同事消息得知有間隱世炸雞放題,還要有90/120分鐘的任食選擇,當然一放工就要去擦餐飽啦。來到橫街窄巷的通菜街,原來有不少隱世餐廳小店選擇,來到威達商業大廈1樓梨滿園,裝修風格是古代韓國家庭的風格。進場已有不少食客食梗香噴噴韓燒,我倆目標主食是$128一位任食炸雞,所以已選定慢慢享受五款口味炸雞。食炸雞前店員先提供前茶,以及炸雞必備的酸蘿蔔。五款炸雞是經典級味道,芝士味、薑蔥味、甜辣味,蜜糖味及醬油味由於我倆特別喜愛甜辣味,所以對其有要求,有別於其他韓國過江龍,這裡的辣味比甜味多,多一份刺激就少了入糖份,所以甜味就交由滿滿的蜜糖味補充。醬油味惹味,薑蔥味香口,反而芝士味比較上乾身,要encore就一定是甜辣及蜜糖味為先。雞件外皮酥脆,火喉剛好保留到雞肉汁。以這個價錢可以任選五款,而且食到你飽到唔想再叫CP值非常高。由於想再豐富整餐韓菜另外加錢點了韓國壽司,由蛋、肉碎、蘿蔔、紫菜等作餡料,切成小件,口感豐富,如果再略加一點麻油香味就能更貼合韓菜傳統食法。拉絲芝士紫菜卷蛋,面層加上茄醬,就如一份蛋包飯,蛋皮下有紫菜及半溶芝士。食落有點煙靱又滑溜。同

作為炸雞控的我,除了靚牛就無雞不歡,
從吃貨同事消息得知有間隱世炸雞放題
還要有90/120分鐘的任食選擇,
當然一放工就要去擦餐飽啦。

來到橫街窄巷的通菜街,
原來有不少隱世餐廳小店選擇,
來到威達商業大廈1樓梨滿園,
裝修風格是古代韓國家庭的風格。

進場已有不少食客食梗香噴噴韓燒,
我倆目標主食是$128一位任食炸雞
所以已選定慢慢享受五款口味炸雞

炸雞前店員先提供前茶,
以及炸雞必備的酸蘿蔔。

五款炸雞是經典級味道,
芝士味、薑蔥味、甜辣味,蜜糖味及
醬油味

由於我倆特別喜愛甜辣味,所以對其有要求,
有別於其他韓國過江龍,
這裡的辣味比甜味多,多一份刺激就少了入糖份,
所以甜味就交由滿滿的蜜糖味補充。
醬油味惹味,薑蔥味香口,
反而芝士味比較上乾身,
要encore就一定是甜辣及蜜糖味為先。

而且食到你飽到唔想再叫CP值非常高。

由於想再豐富整餐韓菜另外加錢點了韓國壽司
由蛋、肉碎、蘿蔔、紫菜等作餡料,
切成小件,口感豐富,
如果再略加一點麻油香味就能更貼合韓菜傳統食法。

拉絲芝士紫菜卷蛋,
面層加上茄醬,就如一份蛋包飯,
蛋皮下有紫菜及半溶芝士。
食落有點煙靱又滑溜。

同區算是少有的放題炸雞
餓到覺得自己可以食兩轉炸雞的話,
應該也是晚餐的首選。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2020-03-22 61 浏览
呢幾日睇韓劇多,想搵韓國野食!見到呢間有得食唔同種類既韓國野,於是一於黎試下。我地叫左人蔘雞、芝士豬手、炸雞,仲要任食嫁,仲唔貴!最推介人蔘雞,好鮮甜,人蔘味唔會好重,又夠香,個人蔘雞湯食到咁上下,仲加左芝士、紫菜、米,變成粥,好甜好濃郁既粥!之後再上芝士豬手,又係勁多芝士!而炸雞有好多口味選,仲要任食,炸到脆卜卜,唔錯!一開始係按人頭每種味一件,食到鍾意可以再添!而呢度既芝士玉子又係好好食,芝士同蛋好夾,好軟滑!
  • 90分鐘任食炸雞
  • 人參雞湯
2020-03-22 42 浏览
偶然仲會想食超級芝士既野食如果喜歡芝士既..必要到梨滿園食個韓式放題有2款任食菜單。再加$30可享5味任食炸雞A)拉絲芝士雞+拉絲芝士紫菜卷蛋+韓國壽司B)拉絲芝士豬手+ 拉絲芝士紫菜卷蛋+人參雞湯(配芝士紫菜飯)當日就揀左芝士豬手果個餐食...因為加左$30食均炸雞..所以芝士拉絲就揀豬手食首先有個人參雞湯黎..湯中若有半隻雞.滾左之黎..連飲左2碗...實左好飲..之後員工提醒可以加芝士紫菜飯落雞湯煮成粥了...爆多既芝士令粥都有拉絲效果...重點炸雞就連味道都有5款...第一輪會比哂5隻味你食...之後就可隨個人口味點返黎食(薑蔥味/甜辣味/芝士味/蜜糖味/秘製醬油味)炸雞熱辣辣仲有唔同部位..唔會得脾或翼..我比較喜歡甜辣...酸酸甜甜帶辣食唔停口芝士豬手就超級爆多芝士..由於個鐵板熱所以熱溶芝士配上豬手一次過一啖食...豬手軟滑芝士煙韌...好夾仲好邪惡芝士卷蛋好大件仲夠厚...雞蛋好滑唔乾..裡面芝士好多又係拉絲嫁..絕配
偶然仲會想食超級芝士既野食
如果喜歡芝士既..必要到梨滿園食個韓式放題
有2款任食菜單。再加$30可享5味任食炸雞
A)拉絲芝士雞+拉絲芝士紫菜卷蛋+韓國壽司

(薑蔥味/甜辣味/芝士味/蜜糖味/秘製醬油味)

2020-03-21 40 浏览
好耐冇食炸雞啦,本身想黎食90分鐘任食炸雞放題,但係店員都有推介,原來而家加多幾十蚊就可以試埋佢另外一個新推出嘅放題,有得食埋韓式芝士拉雞,韓式紫菜包飯,又或者人參雞湯芝士紫菜飯。聽落都幾抵而且可以食多款韓式菜。炸雞總共有五款,味道分別有薑蔥、甜辣、芝士、蜜糖、秘製醬油味。一開始會一次過上晒啲五款味道嘅炸雞,再續碟嘅時候就可以選擇你想要嘅味道。個人來講最鍾意係蜜糖同埋芝士炸雞,真係同喺韓國食到嘅味好似!炸雞全部都炸到好香口。其他韓式菜式,雞蛋卷,拉絲芝士雞,呢度比嘅芝士比得一啲都唔吝嗇,全部都可以拉絲好長!最特別就係佢個人蔘雞湯,一開始會一大煲,入邊仲有成四隻雞,非常足料,食完啲雞之後,就可以落飯、紫菜、芝士落去煲粥咁樣食。呢度嘅店員亦都好友善,會介紹一下菜式嘅食法,十分貼心。
2020-03-18 69 浏览
係旺角唔知食咩好,呢間韓國菜主打任食炸雞、大大份無限添食嘅餐點。我同朋友當日點了一個人蔘雞餐,有芝士紫菜包、芝士紫菜蛋捲同韓式拉絲豬手。呢個人蔘雞餐係可以加30蚊搭無限任食炸雞,90分鐘任食黎講都幾抵。我同朋友當日都係幾餓嘅,佢個豬手同蛋捲一上菜,就已經清空左,一黎係芝士拉絲好玩,二黎係豬手好滑,配芝士都幾惹味。蛋捲呢樣野本來就已經係人大岩食,百食不厭,當然唔會有剩。本來都好奇佢個人蔘芝士紫菜飯可以點上, 佢先上一個人蔘雞,雞肉唔使點其他野都已經好入味,無野可以挑剔。食到咁上下,老闆娘就問我地要唔要加飯。呢個鍋最後原來係可以煮粥仔食,人蔘雞湯係又補又潤,想象唔到點樣可以同紫菜同芝士夾到?不過當日我地食得太飽,無煮到粥。我地兩個叫食飽嘅同時,旁邊兩個叫炸雞餐嘅妹妹叫緊第二盤review,睇住佢上菜,默為裝得好滿,所以待應生都拎得好小心。睇黎呢種任食都係比較岩真心天然地大胃嘅朋友,唔係呢種一肚餓就假性大胃嘅人。最後我地無refill到就已經無quota再食了!
2020-03-17 54 浏览
係旺角覓食,上網睇下有咩食就見到呢間餐廳有好吸引既炸雞放題!自己係炸雞控再加上好耐無食韓國野,一見到就決定試下呢間韓國餐廳。佢有兩款放題可以揀,一款係120分鐘任食拉絲芝士雞同90分鐘任食炸雞,兩個價錢都差唔多唔係好貴。我地最後叫左個90分鐘炸雞同幾款韓食。首先上左熱人參雞湯,佢每張臺都有個爐,一大煲雞湯放上爐到煲滾勁吸引,湯入面有兩大舊雞肉,飲落去好暖好舒服,湯唔會太鹹清清地雞湯味,甜甜地忍唔住一碗又一碗甘飲,最鍾意佢入面有d糯米軟軟地同個湯好夾同埋索曬d湯味。另外湯入面既兩大舊雞本身以爲落去煲湯應該好“孩”, 點知雞肉完全唔孩連埋雞皮食好食。之後就上左芝士拉絲豬手,豬手分量勁多芝士熱辣辣圍住曬所有豬手,店員細心甘提醒我地要趁熱撈黎食,佢d芝士真係好拉絲,好厚一條芝士拉到勁長都未斷,包住豬手一啖食落去勁滿足。豬手一塊塊好淋好香口,配埋芝士好邪惡但成個口感有肉香加埋芝士鹹鹹地口感好滿足。之後上左芝士紫菜蛋卷, 上面鋪住番茄醬好吸引,一樣係有拉絲既芝士,覺得個蛋卷真係好特別,食過好多款蛋卷但未食過入面包紫菜同芝士,估唔到原來好夾,出面外層蛋同紫菜一咬就短但入面既芝士令成個口感好有層次,成個好好食,超級推薦呢個蛋卷!之後又黎左芝士拉絲雞肉,同豬手個感覺有少少相似,分量仍然係非常多!雞肉食落去少少甜少少鹹好嫩,如果平時無咩點食豬手既建議食雞肉都好好食,不過記住真係要趁熱食,因為佢凍左硬左就無甘好食。最後終於上左主角炸雞!鍾意佢既另一個地方係炸雞有好多種味可以選擇,可以一次食到唔同款既炸雞炸雞個皮同肉個比例好好,唔會話炸粉好多,食落去皮好脆肉亦都好甜好嫩,有唔同部位有d係髀有d身有d翼,好多種味都幾好食,甜辣味都幾濃味,如果唔食得辣可以叫其他款,薑葱味好香同上面d薑葱連雞一齊食感覺無甘油膩,蜜糖味就甜甜地好惹味,建議大家每款味都可以叫黎試下!一個晚餐滿足左食肉獸既願望,食左甘多款既仲要唔貴cp值好高,而且有兩款放題可以揀,鍾意食肉既係一個唔錯既選擇~!P.s. 呢度仲有韓燒可以選擇,一度食一度聞到隔離臺燒肉好香,下次有機會要試埋佢地既燒肉先得!
2020-03-08
  • 芝士拉絲蛋卷,炸雞
2020-03-15 52 浏览
$138就有得任食韓國菜真係好抵!加$30仲可以食埋炸雞,但細食嘅我就無加到。樣樣都有得芝士拉絲,好邪惡呀!人參雞湯芝士紫菜飯有半隻雞咁多嘅人參雞湯好濃郁,雞肉都好滑。店員話比d鹽我地點雞,但我就比較想品嚐淡淡人參香味,所以就無要到啦。拉絲芝士紫菜捲蛋薄薄嘅蛋皮包住紫菜同芝士,可能我地掛住食其他野凍左,所以就無拉絲效果啦。如果可以加d青瓜、醃蘿蔔等,食落就會更清新啦。韓式芝士豬手豬手滷得非常入味,豬皮充滿膠質,一定好養顏,豬肉亦都好淋好好味。加埋用鐵板上,芝士拉絲拉得好長,超誘人呀!

$138就有得任食韓國菜真係好抵!
加$30仲可以食埋炸雞,但細食嘅我就無加到。
樣樣都有得芝士拉絲,好邪惡呀!

人參雞湯芝士紫菜飯

拉絲芝士紫菜捲蛋

韓式芝士豬手
加埋用鐵板上,芝士拉絲拉得好長,超誘人呀!