2021-09-08 2425 浏览
在附近探完親戚,跟家人來早早吃個晚飯。餐廳就在馬頭圍道轉入一條小街,跟門牌去找也容易找到。5時多還未開始多人,到6時多外面已經開始有人等位。燕麥金沙蝦球 | $98一客八隻蝦球,啖啖肉不用剝殼,被蛋黃沙沙包着。上面鋪滿了燕麥,中和了蛋黃的油膩。感覺燕麥加了糖甜甜地,同蛋黃味道幾夾。香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 | $96有黑松露的香味,中間有墨魚粒、蓮藕粒,彈牙又有嚼口。熱辣辣煎起很香口。啫啫唐生菜煲 | $75一落枱啫啫煲熱到出煙,鹹味適中,帶有微辣。蝦醬味道香,是令我們幾驚喜的一道菜,吃不停口。青紅椒鮮甜,不老身。番薯糖水最後還有番薯糖水送,滿滿一碗番薯🍠,食到好飽。糖水加了薑暖胃。汽水 | $12、白飯 | $12小菜價格適中,味道好,有機會想再來食

燕麥金沙蝦球 | $98

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 | $96

啫啫唐生菜煲 | $75
青紅椒鮮甜,不老身。

番薯糖水

汽水 | $12、白飯 | $12
小菜價格適中,味道好,有機會想再來食

2021-09-08
  • 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅
  • 啫啫唐生菜煲
  • 燕麥金沙蝦球
2021-09-04 242 浏览
餐廳位於巷仔內,沿馬頭圍道行就搵到。今日二人試左五個小菜(好大食),分別係黑松露墨魚餅、黃金咸蛋黃炸魚皮、沙拉骨、咸肉椰菜花干鍋同蜜椒薯仔牛柳粒。上菜先黎炸魚皮,用既魚皮厚身,咬落脆但唔死硬,每塊魚皮都包滿左咸黃金,食到咸蛋黃香,調味亦唔會過咸,但上菜是只屬微暖,如果熱啲會更好。之後到墨魚餅,此可謂餐廳招牌菜,差唔多人人都嗌。墨魚餅一碟七塊,入口彈牙,亦食到墨魚粒,餐廳加左黑松露調味,食落同墨魚出奇地夾,松露味亦唔會太重手搞到失平衡,推薦!蜜椒薯仔牛柳,同出面一貫做法差唔多,先炸後炒,薯仔食到脆口,炸得透,牛柳有牛味軟淋無渣無筋,肉質幾好,如果切一粒啲就更好,汁就比較重黑椒味,坊間偏甜既汁呢到就比出面咸同重黑椒味。沙拉骨就用左肋骨位,每舊都大大舊,每舊都咬到啖啖用,豬肉肉質正常唔會過老,調味偏酸,撈飯一流。最後黎既就係干鍋,上菜是仲咋咋聲,柳菜花配以咸肉加上老干媽炒,入口帶麻辣,又係送飯一流。鋪頭仲有出面好小食到既豬油撈飯,飯以缽仔煲起,米粒比平時白飯乾同硬,方便撈豬油及豉油後唔會太濕同軟爛,再撈上芫茜及蔥,淨係飯都食到3碗!(記得問下有無,好快賣哂)鋪有於巷內有幾個鋪位,但都經常爆滿
餐廳位於巷仔內,沿馬頭圍道行就搵到。

鋪有於巷內有幾個鋪位,但都經常爆滿,想去記得預早去等位或宵夜時去(以往10點後有88折,但疫情關係暫只營業到10點)
2021-08-29 260 浏览
武漢肺炎搞到而家出街食飯好麻煩, 所以我地而家多數都買外賣~ 今次響土瓜灣,外賣就緊係食楚撚記啦~ 之前食堂食, 都已經好好食,今次叫外賣, 真係想乜都叫晒返嚟食~我地落咗order, 隔咗陣先落去拎, 啱啱好! 我地叫咗蜜椒薯仔牛柳粒, 金沙黃金白飯魚,飛天通菜煲,椒鹽九肚魚同埋香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅, 墨魚餅爆好食, 我地仲order兩份.我地自己再煲湯, 煮飯, 整鴨, 炒個菜, 食到超級飽~ 佢真係樣樣都好好食, 個墨魚餅超好食,好有咬口, 又香~ 通菜夠鑊氣,有d辣, 但係又唔太辣, 好好食! 黃金白飯魚又係, 超邪惡,條條都有滿滿嘅鹹蛋黃包住, 真係好好食~ 佢其實真係樣樣都掂, 我地食過好多唔同嘢, 全部都好正 唔怪得之佢咁多外賣啦, 我地去拎嗰陣,都見到好多外賣響度

我地落咗order, 隔咗陣先落去拎, 啱啱好!

唔怪得之佢咁多外賣啦, 我地去拎嗰陣,都見到好多外賣響度
2021-08-28
  • 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅
  • 飛天通菜煲
  • 蕃薯糖水
2021-08-20 442 浏览
去左日本讀書咁耐,其中一樣最掛住緊係香港既大排檔!!夠鑊氣既嘢食係其他國家好難食到😭😭依一間都係朋友介紹!原因💛💛💛💛💛果日去到要等位,叫左我地留低電話話有排等,就行開左陣返到去話過左我地要再等多陣原來電話係留嚟確認only,有位唔會打俾你🤣大家記住要企定定等2個人叫左3個餸通菜煲,蓮藕餅,炸鮮魷三個都好好食~特別係炸鮮魷,粉唔厚又大件,好滿足藕餅都好直得一試好食過其他賣中式點心既鋪頭好多~店員又有禮貌仲有其他野想試!雖然好遠但會再去💛

依一間都係朋友介紹!原因💛💛💛💛💛
果日去到要等位,叫左我地留低電話
話有排等,就行開左陣
返到去話過左我地要再等多陣

2個人叫左3個餸
通菜煲,蓮藕餅,炸鮮魷
三個都好好食~
特別係炸鮮魷,粉唔厚又大件,好滿足
藕餅都好直得一試
好食過其他賣中式點心既鋪頭好多~

店員又有禮貌

仲有其他野想試!雖然好遠但會再去💛
2021-07-10
  • 飛天通菜煲
  • 椒鹽鮮魷
  • 香煎黑松露蓮藕墨魚餅
2021-08-10 527 浏览
🍽 楚撚記大排檔土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖荃灣川龍街118號百悅坊地下-1樓西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖🐽 楚撚記-超水準的良心大排檔💛今次叫左外賣返屋企食,本來以為外賣用膠盒焗住,味道一定會受到影響,殊不知食落依然都係熱辣辣,口感唔會焗到霉爛,每一款菜式都係水準之作,最重要嘅係呢度每一樣菜式都好有鑊氣!呢個係食大排檔必備嘅🤩楚撚記小炒王 $88 (🧡🧡🧡🧡)​ 豬豬偵探其實唔太鍾意食小炒王,覺得小炒王食落好乾,冇咩特別。楚撚記嘅小炒王食落又唔反感喎,甚至一啖一啖有啲上癮,成道菜充滿鑊氣,魚仔同埋腰果食落去都好香脆,韭菜充滿咗蝦乾同埋XO醬嘅鹹香味,雖然🐽偵探唔飲酒,但都覺得飲酒食會好正。鮑粒海皇福建炒飯 $75 (🧡🧡🧡🤍)​ 外賣會將汁同飯分開,啲飯唔會浸到霖晒,蛋炒飯粒粒分明,又唔會太乾身。除左冬菇、瑤柱、蝦肉、菜等,仲加咗鮑粒😍食落啖啖都有配料🤤菠蘿生炒骨 $76 (🧡🧡🧡🤍)​ 每次去大排檔一定會叫嘅仲有酸酸甜甜嘅生炒骨😍生炒骨用的豬肉肥瘦適中,裏粉不會太厚。另一個重點就係生炒骨入面嘅菠蘿!楚撚記用咗菠蘿同埋蜜桃去炒,我自己就覺得菠蘿
🍽 楚撚記大排檔
土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖
荃灣川龍街118號百悅坊地下-1樓

楚撚記小炒王 $88 (🧡🧡🧡🧡)​

鮑粒海皇福建炒飯 $75 (🧡🧡🧡🤍)​

菠蘿生炒骨 $76 (🧡🧡🧡🤍)​
每次去大排檔一定會叫嘅仲有酸酸甜甜嘅生炒骨😍生炒骨用的豬肉肥瘦適中,裏粉不會太厚。另一個重點就係生炒骨入面嘅菠蘿!楚撚記用咗菠蘿同埋蜜桃去炒,我自己就覺得菠蘿味道太酸,有少少扣分。

豆漿杞子鮮腐竹浸時蔬 $74 (🧡🧡🧡🧡)
豆漿味湯底超級香濃時蔬用的是娃娃菜,娃娃菜煮得夠入味,吸收了濃濃的豆乳味😋感覺好溫和養生。

贈送 番薯糖水 (🧡🧡🧡🧡)
呢個番薯糖水係全餐入面最有驚喜🤣通常送嘅番薯糖水味道都會好淡,但係楚撚記嘅番薯糖水用左超多薑!滿滿都係薑的香辣味,入面仲有好多舊番薯🤣食到你唔想食。

(5分滿分,🤍=0.5分)⁣⁣​
環境 :不適用
價錢:🧡🧡🧡🤍
味道:🧡🧡🧡🤍
抵食指數:🧡🧡🧡🤍
⁣⁣​
果日預左佢會多人等,5:20去到都要等多1個鐘多小小🥲🥲不過好彩佢既野食質素令到我覺得一切都值得🥳🥳飯後仲要有糖水送架!-👅:脆皮炸炸豬大腸$88一碟極邪惡既餸但真係超正,佢個皮係炸到超脆,仲要佢係切開一半,感覺佢係清理得乾乾淨淨,食落都唔會有臭味,下面亦有菠蘿片🍍,可以解下滯,仲要好細心有將個菠蘿燒過下。-👅:鑊氣豉椒炒蜆$92本身以為佢會好少蜆,點比想像中多勁多,仲要絕對唔馬虎唔會話係細細舊肉,蜆肉都算大粒,加埋豉汁一齊炒,勁惹味。-👅:楚撚就小炒王 $92入面有韮菜、大蝦 🍤、蝦乾、魷魚🦑、花生🥜、 魚乾 🐟仲有腰果,呢啲都送飯一流🍚👍🏻同埋都炒到好有鑊氣。-👅:香煎黑松露手打蓮藕墨魚魚餅$96尼碟餸係成晚最精粹,得到在座好評🤣必叫之一!上枱嘅時候已經聞到黑松露味,但食落唔會感覺太漏,而且咬落好full嘅墨魚肉同蓮藕,口感又爽又有咬口🤩🤩!-👅:蜜糖薯仔牛柳粒$98蜜糖味唔會話太重,但鑊氣就好足夠,薯仔炒得好脆,牛椒粒生熟度剛剛好,用黎送飯一流,唯一不足,就係牛肉太少🥲🥲

👅:脆皮炸炸豬大腸$88
👅:鑊氣豉椒炒蜆$92
👅:楚撚就小炒王 $92
👅:香煎黑松露手打蓮藕墨魚魚餅$96
👅:蜜糖薯仔牛柳粒$98
2021-07-28 4848 浏览
-{黃店💛土瓜灣大排檔🫖}依間大排檔勁出名 唔book枱嘅話起碼要半個鐘🥲我地提前左1個月book😌🤤楚撚原隻脆皮炸豬手🤤 ($135)脆皮好脆😍😆軟骨同肉好分明 但3樣一齊食好夾😜鐘意點芥末醬會襯啲🤣👖褲評: 8/10🤤蜜椒薯仔牛柳粒🤤 ($98)個薯仔係沾滿蜜糖汁不過有啲淋同細粒 牛柳粒反而好有驚喜 冇用鬆肉粉同埋好有牛味😉不過整體細份咗啲🥺👖褲評: 6/10🤤酥炸黑松露牛丸🤤 ($95)一碟有八粒 牛丸係幾彈但牛味唔夠 黑松露味更加唔得😢朋友話有啲似蘑菇汁😂👖褲評: 4/10🤤飛天通菜煲🤤 ($72)菜正常發揮 炒得幾香口😉份量亦足夠😚👖褲評: 7/10🤤西檸煎軟雞🤤 ($85)呢個反而有驚喜 個雞嘅肉好嫩滑 而且啲汁少少酸酸甜甜幾好味😜👖褲評: 7.8/10🤤椒鹽鮮魷🤤 ($92)個炸粉夠趣面頭淋咗好多炸蓉😙識落魷魚好香脆 好惹味 不過都係細碟咗啲🥺👖褲評: 7.3/10當日申請藍妹啤酒會員有得送兩大支藍妹🤣晚飯仲有糖水送幾抵食😎但菜式有啲參差😌最推介係個豬手🙌遲啲有機會介紹我最鍾意嘅大排檔/打冷🥰性價比: 8/10服務: 8.3/10環境: 8/10
{黃店💛土瓜灣大排檔🫖}

🤤楚撚原隻脆皮炸豬手🤤 ($135)

👖褲評: 8/10

🤤蜜椒薯仔牛柳粒🤤 ($98)

👖褲評: 6/10

🤤酥炸黑松露牛丸🤤 ($95)

👖褲評: 4/10

🤤飛天通菜煲🤤 ($72)
菜正常發揮 炒得幾香口😉份量亦足夠😚

👖褲評: 7/10

🤤西檸煎軟雞🤤 ($85)

👖褲評: 7.8/10

🤤椒鹽鮮魷🤤 ($92)

👖褲評: 7.3/10

椒鹽鮮魷
蕃薯糖水
  • 老薑蕃薯糖水
2021-07-27 970 浏览
終於食到呢間人氣大排檔喇。朋友mark準日曆6月頭開放7月訂位時間,finally~~! 期望愈高 失望愈高,但呢間餐廳食物無令到我失望喎😝朋友遲到,我地先入座,嗌左小炒王同黃金蛋黃九肚魚先!小炒王幾好食,好有鍋氣,啲蔬菜咬落去爽口而不淋,腰果切半雖然有汁,但咬落去都脆卜卜^^ 九肚魚就比我想像中多少少,由我張相睇得出係幾大條 仲要條條脹卜卜,岩岩炸起好熱,擺落口好有滿足感,雖然係黃金蛋黃,但味道又唔會太咸!跟住就上呢道招牌菜。如果中意食黑松露嘅你,呢碟應該好滿足到你~又係岩岩煎起,好熱好香!不過只得7塊墨魚餅,可能好食關係,略嫌份量有啲少🥺呢碟海山骨我就唔太識欣賞喇。因為我自己唔太中意食呢類肉同骨,食左兩舊 覺得無咩味,但我對面果兩個朋友一口氣清哂話好食😂我地將個拔絲擺左喺咕嚕肉等佢溶。無咩耐性 😂我地用筷子擾下佢~ 好甜呀呢碟!咕嚕肉啖啖肉又多汁,仲有幾舊蜜糖磚,超級有味餐廳分左兩個舖位,其實樓面面積不算大,只放到5-6張台,但外賣單就見佢不斷出。食完呢次亦明白點解咁有人氣,加上依家交通方便左,再去多次都無問題👍🏿

楚撚記小炒王

黃金蛋黃九肚魚

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅

難忘漁港蝦醬骨(海山骨)

菠蘿拔絲咕嚕肉

2021-07-26 508 浏览
土瓜灣藍區都有幾間高質黃店,其中一間就係楚撚記啦~去前記得一定要book枱,因為長期多人😂叫左幾個小菜,上菜速度都好快,唔洗等菠蘿拔絲咕嚕肉👍🏻呢個要襯熱食!如果唔係啲拔絲放耐左就痴得比較實好難夾黎食🤣酥炸黑松露牛丸呢個係咁多款比較失色,因為好似唔係粒粒牛丸都有涵,要靠啲彩數🙈老火菜乾豬肺湯👍🏻👍🏻 食咁多野飲番碗湯潤一潤原隻脆皮炸豬手👍🏻👍🏻 蜜椒薯仔牛柳粒👍🏻👍🏻脆皮炸大腸👍🏻炸大腸下面仲有鳳梨底嫁!中和番啲油膩感覺金沙蛋黃九肚魚👍🏻唔會好重粉😎豉椒炒蜆有啲可惜係上碟都多未開殼🙈黎到大牌檔一定要啤啤佢簡左藍妹💛 仲有戰鬥碗用😂脆皮燒bb鴿Total有4件翼同髀~飛天通菜煲 唔會好辣😛最後仲有蕃薯糖水送🥳
土瓜灣藍區都有幾間高質黃店,
其中一間就係楚撚記啦~
去前記得一定要book枱,因為長期多人😂

叫左幾個小菜,上菜速度都好快,唔洗等

菠蘿拔絲咕嚕肉👍🏻

有啲可惜係上碟都多未開殼🙈

黎到大牌檔一定要啤啤佢
簡左藍妹💛 仲有戰鬥碗用😂

脆皮燒bb鴿
Total有4件翼同髀~

飛天通菜煲 唔會好辣😛

最後仲有蕃薯糖水送🥳
2021-07-20 960 浏览
二訪楚撚記😋每一道菜都很吸引!! 絕對值得一訪再訪❤️//這次點了:楚撚記脆皮燒BB鴿(新菜式!!)香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅黃金椒鹽粟米蜜椒薯仔牛柳粒(大牌檔小菜必點😙)啫啫滑雞煲七味黃金炸金磚豆腐(每次都點😆)//最喜歡是招牌推介的黃金椒鹽粟米🌽起初有點怕會太鹹,但入口不鹹也吃到很足料的鹹蛋黃😲粟米也很甜!! 特別也推介要點七味黃金炸金磚豆腐✨炸醬夠薄夠脆,內裡的豆腐超嫩🤩真的不禁一口接一口😋😋
二訪楚撚記😋每一道菜都很吸引!! 絕對值得一訪再訪❤️
這次點了:
楚撚記脆皮燒BB鴿(新菜式!!)
黃金椒鹽粟米
蜜椒薯仔牛柳粒(大牌檔小菜必點😙)
啫啫滑雞煲
七味黃金炸金磚豆腐(每次都點😆)
楚撚記脆皮燒BB鴿
蜜椒薯仔牛柳粒
啫啫滑雞煲
七味黃金炸金磚豆腐
黃金椒鹽粟米
2021-06-16 5670 浏览
楚撚記威名遠播,坊間流傳佢嘅輪候時間似進入異道空間,無論堂食等位,定係外賣自取,佢都令人等到懷疑人生。但奇就奇在佢仍然客似雲來,究竟係咩原因呢?今日難得嚟到土瓜灣開工,等我深入調查一下。收工嚟到已經接近8點,唔知係咪福星高照定係人靚心善嘅關係,竟然等咗20分鐘就有枱🙏🏻🙏🏻🙏🏻。店內面積不大,但每張枱仍然有一定程度嘅距離,唔會背貼背。裝修以大排檔為主題,啲餸菜全部貼晒上牆,一眼望晒(當然仲有餐牌啦!)。4人限聚,餓到眼花繚亂,隨便點咗幾個招牌餸菜,如下:香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 ($95)有淡淡嘅黑松露味,唔算好濃,蓮藕磨碎撈埋啲彈牙嘅墨魚膠,做成一個個餅去煎香,口感香口,味道鮮美。燕麥金沙蝦球 ($98)蝦球彈牙,但可惜炸得唔夠香口,鹹蛋黃太少,包唔住隻蝦,燕麥太多而且個人覺得唔多夾,一碟8-9隻細細粒蝦球,真心覺得貴囉!西檸煎軟雞 ($85)大大碟嘅雞扒,雞皮炸得香脆,味道酸酸甜甜唔嗆喉。如果可以再脆少少就完美喇!家鄉五柳炸蛋 ($73)以前返鄉下就會食到呢道菜,香港就未見過。今日難得重遇,一於回味一下兒時回憶!以前我食嗰款係脆邊荷包蛋,楚撚記係炸雞蛋,呢一點就贏晒喇!因為炸蛋比煎

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 ($95)
有淡淡嘅黑松露味,唔算好濃

燕麥金沙蝦球 ($98)

西檸煎軟雞 ($85)

家鄉五柳炸蛋
($73)
以前返鄉下就會食到呢道菜,香港就未見過。今日難得重遇,一於回味一下兒時回憶!以前我食嗰款係脆邊荷包蛋,楚撚記係炸雞蛋,呢一點就贏晒喇!因為炸蛋比煎蛋口感更鬆脆、更吸汁、更入味。五柳咕嚕汁又甜甜酸酸,化油膩又增進食慾,配
真係好正呀!

脆皮炸大腸 ($88)
炸大腸要好食,烹調醃製嘅工序少啲功夫都唔得,楚撚記嘅炸大腸明顯係有心思嘅。首先係切法,為凸顯佢嘅脆皮,將大腸切到長筒形再一開二。腸皮脆卜卜,腸肉煙韌,配以燒過嘅菠蘿,酸酸地同肥腸好夾,唔醮醬汁都好夠味。唯一缺點又係份量少囉!

鮮人蔘濃湯時蔬 ($72)
平時上湯浸時蔬就食得多,鮮人蔘湯就未試過,做完嘢咁辛苦,真係要補補佢。色香味,以色行先,估唔到一碟蔬菜都可以咁靚,鮮人蔘嘅雪白,娃娃菜嘅翠綠,紅棗嘅艷麗,甘筍嘅柔和,炸獨子蒜嘅點綴,顏色好靚,好有食慾
。湯底有淡淡嘅人蔘味,唔太濃唔會搶走蔬菜嘅鮮甜,兩者配合得好好。識食一定要食炸獨子蒜,香到不得了。

豬油撈飯 ($20)
而家人人要'講'健康,豬油好似俾人列入毒品咁,人人避而遠之。其實一次半次有乜所謂吖!食豬油撈飯,白飯一定要夠熱,豬油啲香味先可以透過飯滲透出嚟,加埋豉油、香蔥,白飯嘅香味又再升多幾個層次。

番薯糖水
(贈送)
要講全晚嘅MVP 就一定係蕃薯糖水,佢薑味濃郁,蕃薯香甜,糖水又唔會太甜,作為一餐嘅總結真係身心滿足。

總結一下,楚撚記嘅餸菜味道唔錯,但價格略貴,上菜快,效率高似足大排檔咁,係快靚正,唔係平靚正!

2021-06-12
  • 蕃薯糖水
2021-05-05 2034 浏览
椒鹽類型都好夠味 份量OK 唔算驚喜但都叫做有水準 送啤酒一流~🍻醬爆鴛鴦雞煲同芥蘭上碟既時候都仲係jaja聲 田雞肉質夠滑 醬料惹味得黎唔鹹連d豬潤呀配料都唔放過
連d豬潤呀配料都唔放過
2021-05-05
2021-04-26 1703 浏览
約了朋友食晚飯,突然好想食大排檔,就即刻上網睇!勁多人話楚撚記大排檔好食~咁就即刻去啦~去到已經人頭湧湧~原來好多人已訂位~我地就等walk in 隊~勝在這間店是上網登記,隨時可在手機知道叫到咩號碼,職員都好好心咁同我地講,好可能要1.5hr~咁我地就係附近行下先,真係好肚餓先放棄~附近也有好多食店~點知我地行下、笑下45mins後就有位,仲急急腳返去~惹味鮮泥鯭粥粥鮮甜足料,油炸鬼有點硬惹味豉油皇椒鹽海中蝦呢味豉油蝦上的配料十足,帶出惹味,煎炒適合,蝦有蝦膏~正~飛天通菜煲必點推介,惹味有獲氣,熱度十足,大排檔本色。原隻脆皮炸豬手必試推介,皮爽脆,啖啖肉,送酒一流!
約了朋友食晚飯,突然好想食大排檔,就即刻上網睇!
勁多人話楚撚記大排檔好食~咁就即刻去啦~
去到已經人頭湧湧~原來好多人已訂位~

惹味鮮泥鯭粥
粥鮮甜足料,油炸鬼有點硬

惹味豉油皇椒鹽海中蝦
呢味豉油蝦上的配料十足,帶出惹味,煎炒適合,蝦有蝦膏~正~

飛天通菜煲
必點推介,惹味有獲氣,熱度十足,大排檔本色。

原隻脆皮炸豬手
必試推介,皮爽脆,啖啖肉,送酒一流!
2021-03-30
2021-04-09 1583 浏览
成日聽楚撚記個名,終於有機會試吓!🔸燕麥金沙蝦球🦐呢個都唔錯,同燕麥一齊食係一個幾新穎嘅配搭,鹹蛋黃沾滿蝦球😋不過啲蝦唔夠新鮮,質感唔夠爽彈。🔸香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅🦑呢個10分推薦,煎得好香口, 十分彈牙,有陣陣黑松露香味。🔸招牌小炒王第一次食小炒王😝配料超級多!有好多蝦乾、叉燒、果仁等等,不過韭菜切大條啲會好啲!🔸沙嗲粉絲金菇肥牛煲🐮呢個有啲普通,沙嗲味道唔夠濃郁。🔸豬油撈飯🍚加咗豬油,的確好香,同時有極大邪惡感🙈🔸番薯糖水食完飯送咗碗番薯糖水,呢個值得一讚,重薑汁味,番薯都好足料😆平時唔會特登飲既我,覺得幾正😋
成日聽楚撚記個名,終於有機會試吓!
🔸燕麥金沙蝦球🦐

🔸香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅🦑
呢個10分推薦,煎得好香口, 十分彈牙,有陣陣黑松露香味。

🔸招牌小炒王

🔸沙嗲粉絲金菇肥牛煲🐮
呢個有啲普通,沙嗲味道唔夠濃郁。

🔸豬油撈飯🍚
加咗豬油,的確好香,同時有極大邪惡感🙈

🔸番薯糖水

見咁多人去食這間「粗口店」,今晚就決定買外賣試下,滿懷希望,但超失望!!!😞😞6:40pm 網上落單,按預定的時間7:18pm到場自取,等到7:30pm 先攞出嚟。😣😣 急步返家試味..... 蜜椒牛柳粒係唯一仍然熱嘅。其他的椒鹽白飯魚,麥皮黃金蝦,沙拉骨全部凍淋!!😣😣估計係炒牛柳粒等太耐了!!麥皮黃金蝦少得可憐, $100一碟,得八粒蝦仁!🤬🤬 牛柳粒$100得八粒牛柳 🤬🤬其餘係薯仔同紅椒。另外的沙拉骨及白飯魚普通。不值得我等咁耐。有薑汁蕃薯糖水送,但都不值$400啩。唔會有下次。

有薑汁蕃薯糖水送,但都不值$400啩。唔會有下次。
麥皮黃金蝦仁
沙拉骨
椒鹽白飯魚
蜜椒牛柳粒
2021-03-28
15 分钟 (外卖自取)