今日又去完葵芳行街~行完街當然要食飽飽先回家啦點餐紙只有少量肉類,其他食物要到外面自取點好雞煲就出去攞食物啦有熟食區,熱糖水,冷盤,火鍋未食得可以先食這些火鍋配料櫃有兩個,選擇都算多,而且有少量海鮮,唯一美中不足就是蝦竟然是按人頭給這火鍋店我最欣賞的地方就是熱茶可以用一個壺裝回枱面,不用每次喝完一杯就走出去倒醬汁有很多選擇~愛辣的人記得這有指天椒如果是大胃王這位置有飯啊~大部分飲品都不收費,不過酒類飲品有一些是要收費的,拿的時候要注意了火鍋我必點的脆肉鯇無限任食新鮮蜆望見都覺得好辣啊~海燕窩,第一次見,飲落去就像有點甜的水,如果喝不完可以拿杯倒一杯回去喝,不一定要整枝拿回枱這間火鍋店我也不是第一次來吃,整體是令我十分滿意的,但今次令我十分失望就是竟然沒有雪糕
今日又去完葵芳行街~行完街當然要食飽飽先回家啦

點餐紙只有少量肉類,其他食物要到外面自取

點好雞煲就出去攞食物啦

有熟食區,熱糖水,冷盤,火鍋未食得可以先食這些

醬汁有很多選擇~愛辣的人記得這有指天椒
如果是大胃王這位置有飯啊~

火鍋我必點的脆肉鯇

無限任食新鮮蜆

望見都覺得好辣啊~

一心唸住黎食烤魚,點知賣晒了,😭😭😭😭估唔到咁好賣,唔緊要,雞煲都照殺😆😆佢有埋打邊爐,湯底都好多選擇,我就選擇食完雞煲先,哇,原來雞煲都有得揀,我就揀左極品雞煲,因為我中意食辣😋😋😋飲品區,除左呢度仲有可樂果d揀。自助區,俾你打邊爐自行出去夾送,都好多好多款揀噃😋😋😋👍🏻👍🏻另外熟食區有d就可以即食,唔洗等,肚餓都唔怕丫,呢樣幾細心,👏🏻👏🏻👏🏻仲有糖水都唔差架。。。。。除左出去自助夾送之外,紙上面就要填俾店員order了,肥牛都好新鮮,不過比較薄,中意食牛既人可以不斷叫了😋😋😋另外每人入座都會有一人一隻海蝦送,新鮮彈牙👏🏻雞煲,我揀左中辣,煲得耐就愈食愈辣,好惹味好正,雞好入味👍🏻最重要有樣野不得不提,就係佢地d雞,係可以免費追加架,哇,岩晒雞煲愛好者😋😋😋👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

飲品區,除左呢度仲有可樂果d揀。

另外每人入座都會有一人一隻海蝦送,新鮮彈牙👏🏻

2019-01-09
2019-01-20 136 浏览
很久沒吃雞煲了,今天難得與老公來到葵芳,便來到近葵涌廣場的「極品煮意.雞煲.烤魚.火煱」。 一上樓梯,就看到大大的招牌,上面寫上價錢,以及任飲任食,價錢也十分合理~ 及後,我們就被安排坐在近飲品邊的長桌子,感覺較為擁擠,因空間較細。 安頓好後,我們就點了bb辣的秘製雞煲。 看到雞煲後,感覺雞份量都頗多,幾大塊!雞比想像中大塊,味道食久了有麻的感覺,很惹味!除了吃雞外,我們還有多種菜式挑選,包括熟食,如:蓮藕、泡菜等等。此外,還有其他生的食物可供打邊爐之用,如:魚蛋、牛肉、枝竹等。不只是食物,店內還提供不同的醬汁供客人挑選,還有白飯可供選擇。最後,就是飲料專區,這裡除了有汽水、梳打等外,還有豆漿提供選擇,而且樽的外型也很特別。我們喝過飲品後,最後還吃了雪糕作結束。總括而言,這裡價錢便宜,約百多元任吃兩小時,而且雞的份量都多,而且大大塊,值得推介!

看到雞煲後,感覺雞份量都頗多,幾大塊!
Bb辣秘製極品雞煲

雞比想像中大塊,味道食久了有麻的感覺,很惹味!
雞!

Chicken

熟食

生的食物

豆漿

我們喝過飲品後,最後還吃了雪糕作結束。
雪糕

Bb辣秘製極品雞煲
雞!
Chicken
豆漿
雪糕
2019-01-19 3137 浏览
好多地方都有雞煲食,但這間我真的是非常喜歡,主要是平,而且質素不錯~如果來這邊逛街都非常推薦這間。已經不是第一次來,不過每次都覺得餐廳真的很大,座位超舒適。今次和妹妹兩個行街之後食,兩個人坐卡位,好大空間~對正就有部電視,好久沒有邊看電視邊吃飯了~~~XD在等雞煲的時候,可以食涼伴小食,有很多款,我就最喜歡涼瓜和芽菜~好好味~帶點點辣~好了,主角雞煲來了。今次點了中辣,因為喜歡辣但又不想辣味太強烈蓋過食物的鮮味~雞肉好嫩滑,而且好入味~份量還非常之多。煲內的洋蔥和莞茜好吃到要哭了~~!!!之後就是自己加湯,變成火鍋湯底。這家的火鍋配料都很多款。牛肉必不可少,質量不錯~另外自助任取的沙白好好味~而蝦都好夠鮮~不錯。再來還有花膠、牛柏葉、自家製餃子(這個之前來食過,好好味)、菜.......每款都好好味~喜歡~~如果覺得食極都唔夠飽,更可以食即食麵~XD另外飲品都是好多款,但最特別的都是這裡有熱茶提供~可消脂解膩~一流~~~總結,任食雞煲火鍋~真是好平。一定會再來~~!!

好多地方都有雞煲食,但這間我真的是非常喜歡,
主要是平,而且質素不錯~
如果來這邊逛街都非常推薦這間。

已經不是第一次來,
不過每次都覺得餐廳真的很大,座位超舒適。

今次和妹妹兩個行街之後食,
兩個人坐卡位,好大空間~
對正就有部電視,好久沒有邊看電視邊吃飯了~~~XD

在等雞煲的時候,可以食涼伴小食,
有很多款,我就最喜歡涼瓜和芽菜~好好味~
帶點點辣~

好了,主角雞煲來了。
今次點了中辣,因為喜歡辣但又不想辣味太強烈蓋過食物的鮮味~

雞肉好嫩滑,而且好入味~
份量還非常之多。
煲內的洋蔥和莞茜好吃到要哭了~~!!!

之後就是自己加湯,
變成火鍋湯底。

這家的火鍋配料都很多款。

牛肉必不可少,質量不錯~
另外自助任取的沙白好好味~
而蝦都好夠鮮~不錯。

再來還有花膠、牛柏葉、
自家製餃子(這個之前來食過,好好味)、菜.......
每款都好好味~喜歡~~

如果覺得食極都唔夠飽,更可以食即食麵~XD

另外飲品都是好多款,但最特別的都是這裡有熱茶提供~
可消脂解膩~一流~~~

總結,任食雞煲火鍋~真是好平。
一定會再來~~!!
$150 (宵夜)
2019-01-16 145 浏览
近排天氣時凍時熱咁, 唔止著衫要睇天氣, 連夜晚嗰餐都一樣。見到雞煲、打邊爐, 你無估錯, 今日天氣寒冷。香港雖然百物騰貴, 但要搵到抵食夾大件既又未至於無可能既。一入門口, 招牌好....搶眼。唔止咁, 價錢仲誇張, 黃金時段任食2小時都係講緊$168。唔洗考慮啦掛。地方夠哂大, 唔洗等好耐即刻可以入座。調味料任用, 唔收任何醬料費(究竟幾時開始, 咩人諗到會收醬料費架呢!?) 有十幾款熟食前菜。湯都未滾都可以醫住肚仔先。幾十款火煱配料, 任夾任食, 啦洗客氣。(食得哂先好夾呀!) 自己醫咗肚先。海帶絲味道唔錯, 夠哂入味!麻辣雞煲, 雞既數量多, 兩三個人都夠食。味道非常入味, 而且雞肉仲幾滑。正!食完就落湯, 開始「拾下拾下」。當然, 肥牛都係任叫任食。值得一讚既, 佢地既菜都好新鮮。唔洗徙時間左揀右揀。

地方夠哂大, 唔洗等好耐即刻可以入座。

有十幾款熟食前菜。湯都未滾都可以醫住肚仔先。

自己醫咗肚先。海帶絲味道唔錯, 夠哂入味!

食完就落湯, 開始「拾下拾下」。

當然, 肥牛都係任叫任食。

值得一讚既, 佢地既菜都好新鮮。唔洗徙時間左揀右揀。

星期六還要去上課📚,簡直就是人生中的一大折磨😭,經過3小時的戰鬥後📝,當然要馬上食一頓好的😏!老公🍋在網上找到了附近一家價錢平民📱,但傳聞顏值很高的火鍋店🔥,馬上決定出發一探究竟🧐。沿著樓梯慢慢上去⬆️,牆身上貼滿了食品的相片🖼,看起來蠻吸引的🤓。2小時的任飲任食2️⃣,週末也不用$200😳,價錢真的很難得👏🏽!店內環境十分寬敞😲,可能是時間尚早🕕,食客暫時不多😌。火鍋的種類頗多🥘,看得人妻🐷有點花多眼亂🤩。調味料方面也屬正常🌶,而且蠻整潔的👍🏽。自助食物區範圍很大😳,包括了丸類🍡、蔬果類🥒及熟食類🍱等。汽水🥤、茶類🍵也是一應俱全的✨。🔹特製極品雞煲🍲對於2人來說✌🏽,這個份量非常合適😉,雞件肉量也不少🐣,嫩滑的雞肉吸收了醬汁😲,味道濃郁🤤。最後加入雞湯就可以進入火鍋階段了🔥~🔹美國肥牛🇺🇸脂肪量不錯🧐,輕輕一熝入口🥢,口感不錯😄。🔹安格斯肥牛🐮雪花般的紋理❄️,看上來頗吸引😍,薄薄的一片🔪,千萬不要熝得過火喔😉~🔹羊肉片🐑入口絕對不會有過份的羶味😍,不愛吃羊的也可以一試👍🏽。🔹手打鯪魚滑🐟肉質彈牙爽口😋,手打的果然是不一樣呀🙌🏽!🔹海蝦🦐店員表示是隨餐附送的🌟,一人一隻剛剛好🎊。💭總結基於不

店內環境十分寬敞😲,可能是時間尚早🕕,食客暫時不多😌。

火鍋的種類頗多🥘,看得人妻🐷有點花多眼亂🤩。

調味料方面也屬正常🌶,而且蠻整潔的👍🏽。

自助食物區範圍很大😳,包括了丸類🍡、蔬果類🥒及熟食類🍱等。

汽水🥤、茶類🍵也是一應俱全的✨。

🔹特製極品雞煲🍲

🔹美國肥牛🇺🇸
脂肪量不錯🧐,輕輕一熝入口🥢,口感不錯😄。

🔹安格斯肥牛🐮

🔹羊肉片🐑
入口絕對不會有過份的羶味😍,不愛吃羊的也可以一試👍🏽。

🔹手打鯪魚滑🐟
肉質彈牙爽口😋,手打的果然是不一樣呀🙌🏽!

🔹海蝦🦐
店員表示是隨餐附送的🌟,一人一隻剛剛好🎊。

💭總結
基於不想要浪費的原則😌,每次上菜的份量也不算太多☺️,如果吃得多的可能就要多點幾次了😅。
2019-01-12
2019-01-10 234 浏览
行過葵芳運動場附近,見到大大個廣告牌好吸引,雞煲,烤魚及多款湯底選擇,勁食勁飲,相當便宜,緊喺要去幫襯吓。上到樓上,地方寬敞,座位擺設算多空間。入口處放置張小食枱,都有十多款小食及糖水讓客人自選喜愛食物。另外仲有幾個大雪櫃盛載幾十樣火鍋食物,飲料種類之多, 連啤酒都任飲,硬有一款啱你。坐底後我哋選咗酸菜魚煱,鯇魚尚算鮮味,味道微酸帶辣好惹味,令胃口大開。吃過魚煱後再去挑選其它火煱配料食物打邊爐,種類之多,吃得不知幾滋味,另有任點任食嘅肥牛,羊腩片,鯇魚片等。另有附加款項可升級任食美國桶蠔,新鮮海蝦,牛頸脊片,金錢展等上品食材,客人按喜愛自選,豐儉由人。最欣賞佢哋嘅小食,不停換上各式各樣小食,其中白雲豬手,雞件非常好味,而紅豆糖水及西米露嘅二款甜品好香濃,可舒解吃過辣味食物,令喉嚨順晒。
上到樓上,地方寬敞,座位擺設算多空間。

2019-01-09 225 浏览
今日放工突然間想打邊爐,近近地就去葵芳,鄰近葵芳地鐵站都有一間雞煲酸菜魚打邊爐嘅選擇。最怕去葵涌廣場食飯,又多人又迫,行過天橋嗰度去運動場附近都有好多好選擇。。我哋點算左酸菜烤魚鍋,仲可以揀唔同嘅辣度,食完酸菜魚之後,服務員就會加湯幫我地打邊爐。打邊爐嘅食材選擇好多,最鍾意佢就係自助形式,放晒出嚟,你鍾意食邊樣都可以自己揀。仲有肥牛,豬腩片,鯇魚片,羊肉片任叫,打邊爐點可以冇肥牛架,有得任食梗係最好啦。飲品選擇也多任飲,雪糕可以任食,甜品仲有紅豆沙,西米露係飲食,如果大胃王就啱晒。百幾蚊真係抵食。普普通通食一餐,選擇多,又唔太貴。

百幾蚊真係抵食。普普通通食一餐,選擇多,又唔太貴。
2018-12-30 282 浏览
今日天氣寒冷,突然想吃火鍋,於是便用Openrice搵一搵葵芳一帶有什麼選擇,終於找到這間店,見到之前的食評大致都是好評,於是決定一試。首先,店舖算大,但座位亦密密麻麻,稍為擠迫,1901時坐下,但雞煲卻在1920時才送上,入座計兩小時任食,這已經浪費了20分鐘,之前的評語講到熟食和火鍋食品選擇有很多,但在我而言,真的非常一般,熟食只有大約10種左右,大部分係蔬菜,令人失望,而火鍋配料亦只是一般普通食品,但飲品種類算多,甜品種類算是合格,有啫喱、涼粉、熱番薯糖水、熱西米糖水、細杯裝雪糕——朱古力味、雲呢拿味、香芋口味、紅豆味。味道方面,我叫了BB辣雞煲,個人認為味道幾好,但火鍋就不值一提了,因為真的是非常非常之一般,而肉類亦不見得有什麼出色之處,因此,個人認為如果你想光顧的話,建議食完第一個雞煲之後要求再加雞煲,那麼性價比便提高了。總括之言,性價比合理,值得一試。

總括之言,性價比合理,值得一試。
2018-12-30
2018-12-28 248 浏览
天氣咁凍最啱食雞煲,同朋友去葵芳行街, 行完街就嚟到依間餐廳食雞煲係兩小時任飲任食,百幾蚊一個人都幾抵七點左右已經差唔多坐滿晒客人,現場都幾熱鬧餐廳門口右手邊係自助區,有茶、調味料同白飯,客人可以自由去揀選自己嘅調味料呢個雪櫃擺滿左火鍋配料,款式都好多,有蔬菜、菇類、腸仔、丸類、自家製餃子,仲有蜆,任君選擇,客人可以自己攞除此之外,餐廳供應幾款熱盤小食,有涼拌青瓜、炸蝦片、炸薯餅、酸辣土豆絲、炒菜等等,個人最鍾意酸辣土豆絲同涼拌青瓜,酸酸辣辣好開胃我哋叫咗一個招牌重慶辣雞煲,份量都幾多,而且一上枱已經聞到陣陣嘅香味,店員先幫我地炒兩炒就食得啦。雞肉好入味,由於我哋叫咗小辣,所以唔會話好辣,鹹鹹香香幾惹, 而且雞肉一啲都唔鞋,都幾滑另外仲有點餐紙,可以點選唔同嘅肉類, 有安格斯肥牛、特級豬肉片、羊肉、手打鯪魚滑同魚片等等,款式都幾吸引我哋就叫咗碟安格斯肥牛,脂肪同肉嘅比例各佔一半,食落充滿油香, 牛味都幾出,唔錯。整體來講,食物款式種類多,味道唔錯,價錢仲好實惠,會再次幫襯。
係兩小時任飲任食,百幾蚊一個人都幾抵
七點左右已經差唔多坐滿晒客人,現場都幾熱鬧
2018-12-15 409 浏览
最近天氣凍左咁多,緊係同朋友去煲煲佢啦😆之前朋友推薦話依間食雞煲平靚正,一於去試下👍🏻由大家樂既門口行樓梯上黎就見到個好清晰既價目表,明碼實價👍🏻我地果日好早就到,唔洗點等位,環境夠哂寬敞,食都食得自在啲😊依度既店員服務態度好好,又會幫我地笠住d衫同袋,防止佢地吸味🙈仲推介我地依個秘製極品雞煲😋仲有佢地啲肉類都係任叫架☝🏻😍講翻個雞煲先,我地有朋友怕辣,所以我地叫左BB辣😂好想讚佢地個雞超級入味🥰仲要係啖啖肉😋店員會好細心咁幫我地睇火,見差唔多就開蓋幫我地炒👍🏻等雞煲滾既同時,我地都有啲餓😂依間餐廳好貼心咁出面都提供左好多熟食比我地醫住肚先❤️大部分都係麻辣既,岩晒鐘意食辣既朋友☺️佢地既食物櫃都有好多選擇☺️絕對滿足到為食既我地啊🙆🏻‍♀️飲品櫃都有3個,連解辣既豆漿都有得飲👍🏻超貼心❤️食到一半先記得影添🙈佢地既牛肉同魚滑都高質架😊👍🏻有興趣可以叫黎試下😁

仲有佢地啲肉類都係任叫架☝🏻😍
飲品櫃都有3個,連解辣既豆漿都有得飲👍🏻超貼心❤️
2018-12-11 292 浏览
凍凍地,打邊爐打邊爐最好不過啦o(≧v≦)o上到去環境都算大,兩個人都有大卡位坐,選個底先,有雞煲同烤魚,打邊爐。。。。最終擇左麻辣同番茄湯鴛鴦湯底,正~\(≧▽≦)/~選好湯底之後就叫豬牛羊,重送海鮮大蝦,上菜速度好快👍👍👍👍自助區有多款火鍋料同蔬菜,好豐盛😍😍😍😍😍飲品,糖水甜品種類幾多。有低糖既糖水,好細心重有好多涼拌熟食啱晒我地li D大胃王,價錢重要平,百幾蚊有咁多野食🍦🥓🥔🥦咁正的邊爐真係唔易找到,絕對可以再去食😋😋😋😋😋😋
凍凍地,打邊爐打邊爐最好不過啦o(≧v≦)o

飲品,糖水甜品種類幾多。有低糖既糖水,好細心
重有好多涼拌熟食

咁正的邊爐真係唔易找到,絕對可以再去食😋😋😋😋😋😋
2018-12-11 267 浏览
放工同朋友聚一聚, 打邊爐永遠係最佳之選.我本身就喜歡食辣雞煲, 但朋友揀左椰子雞, 椰子雞其實沒有椰子味, 但雞湯味足, 雞亦都滑, 好有媽媽做既感覺!配料出面自取, 款式都很足, 飲品選擇亦比出面邊爐多!除左火鍋配料, 都有熟食, 薯餅一流, 非常之脆!至於肥牛, 脆魚鯇同豬肉片就係另外 tick 紙, 但每次只可以選1或2份.不過餐廳服務員很不夠, 但呢個價錢兩小時任飲任食真係十分超值, 我地過左時少少, 都沒有被請走, 吾似其它餐廳甘嚴謹!
放工同朋友聚一聚, 打邊爐永遠係最佳之選.
配料出面自取, 款式都很足, 飲品選擇亦比出面邊爐多!
除左火鍋配料, 都有熟食, 薯餅一流, 非常之脆!
2018-12-08
2018-12-10 288 浏览
葵芳出名美食多,但打邊爐的地方卻寥寥可數,今晚特別去葵涌廣場旁邊這間極品試下打邊爐。上到去環境都算寬闊,難得兩個人都有闊落卡位坐,湯底極多選擇,不只一般的火鍋湯底,重有雞煲同烤魚窩可選,選擇困難啊!最終選了麻辣+番茄湯鴛鴦湯底,麻辣味香,少辣剛好味美,而番茄湯夠濃,用來滾肥牛一流!選好湯底出去找熟食完,唔同一般打邊爐店,依到的熟食係有不同的涼拌啊!好像是涼拌土豆絲、青瓜、蓮藕,泡菜等等,全部都夠入味好涼好好食,正!另外依到有涷櫃放置不同的丸及蔬菜,由大路的牛丸貢丸時蔬至少見的芝士雙響丸土豆片等等都有得揀,唔怕揀唔到合口味的,另外佢地的麵種也好豐富,連印度撈麵都有哈哈牛類方面都要劃紙仔填寫,最得我歡心都是肥牛片同羊肉片,肥牛片夠薄,每一塊都一滾就熟,夠滑夠入味,而羊肉唔太So,滾落麻辣湯到真係令人食過不停一塊接一塊!除左野食得依到d飲品種類都不少,韓國飲料都有幾種,百零二百蚊打到一餐咁正的邊爐真係唔易找到,依到絕對可以再食過😝

2018-12-08 144 浏览
去葵廣行到攰,唔想企喺度食小食,就行左落去盛芳街食極品煮意 鷄煲.烤魚.火煱 😍😍😍😋😋😋行兩層樓梯,都可以既。🙈😅餐廳裡面格局寬敞,枱與枱之間唔會挨得好近,重有卡位坐添o(≧v≦)o😃😊坐底之後就擇食咩啦!太多選擇啦!魚,雞煲,打邊爐。。。我地最後擇左打邊爐,湯底就有蕃茄同麻辣,正😋😋😋😋😋叫豬🐖牛🐂羊🐑,重送海鮮大蝦🍤,上菜速度勁快,讚👍👍👍👍👍自助區有多款火鍋料同蔬菜,種類好豐盛,而飲品,糖水甜品種類幾多。重有低糖既糖水,好窩心呀!食得又健康又放心🍺🍹🥤🍰🍦仲有好多涼拌熟食,勁開胃,又好味😋😋😋啱晒我地呢D大胃王,真係好鬼正😋價錢重要平民化,百幾蚊有咁多野食🍦🥓🥔🥦🍉🥚🍖🥟🍨🍺🍻真係太好太正啦!

叫豬🐖牛🐂羊🐑,重送海鮮大蝦🍤,上菜速度勁快,讚👍👍👍👍👍

啱晒我地呢D大胃王,真係好鬼正😋

窩底
窩底