2024-07-06
無錯,我前排又去食放題了! ❣️觀塘呢間放題每隔一段時間就有新款式,所以成日去都唔怕悶!不過想去記得book位,都比較旺場!❣️好難得價錢唔貴,但又可以任食海膽手卷、toro、厚切鵝肝等,超級豐富!(當然不能expect係超級高水準,但個人覺得價錢同質素真係幾高CP!)▪️刺身類▪️-原隻帶子刺身係必食!鮮甜彈口,成粒成粒食好過癮-拖攞雖然有少少根,但都入口即溶,過下口癮唔錯-北寄貝甜甜地,厚切幾新鮮-另外仲有任食鮑魚,彈口入味🐟松露池魚係獨立一碟上,晶瑩剔透,彈口新鮮,encore之選!▪️壽司手卷類▪️-三文魚腩壽司滿滿油脂香,另外仲有花之戀都幾有水準。海膽手卷雖然水準一般,但係無限食海膽之選!- 筋子壽司啖啖魚子,好juicy。另外仲有大魚子手卷,啖啖滿足。 ▪️其他必點▪️-厚切鵝肝多士:鵝肝肥美juicy,配上脆麵包,口感好好-法式香草燒羊架:嫩滑juicy肉質,燒得香口又唔蘇-炸鱔:脆脆的 ,鱔肉厚身又有油脂香-燉奶:好滑身,難得地甜度適中▪️自助區▪️- 榴蓮蓉任食,好香口得來甜度適中- 仲有任食Häagen-Dazs,超易回本- 鍾意食點心的可以食蝦餃、燒賣已經長期係我favourite
▪️刺身類▪️
-原隻帶子刺身係必食!鮮甜彈口,成粒成粒食好過癮
-拖攞雖然有少少根,但都入口即溶,過下口癮唔錯
-北寄貝甜甜地,厚切幾新鮮
-另外仲有任食鮑魚,彈口入味
▪️壽司手卷類▪️
▪️其他必點▪️
-厚切鵝肝多士:鵝肝肥美juicy,配上脆麵包,口感好好
-法式香草燒羊架:嫩滑juicy肉質,燒得香口又唔蘇
-炸鱔:脆脆的 ,鱔肉厚身又有油脂香
-燉奶:好滑身,難得地甜度適中
▪️自助區▪️
- 榴蓮蓉任食,好香口得來甜度適中
- 仲有任食Häagen-Dazs,超易回本
- 鍾意食點心的可以食蝦餃、燒賣
已經長期係我favourite list~