無錯,我前排又去食放題了! ❣️觀塘呢間放題每隔一段時間就有新款式,所以成日去都唔怕悶!不過想去記得book位,都比較旺場!❣️好難得價錢唔貴,但又可以任食海膽手卷、toro、厚切鵝肝等,超級豐富!(當然不能expect係超級高水準,但個人覺得價錢同質素真係幾高CP!)▪️刺身類▪️-原隻帶子刺身係必食!鮮甜彈口,成粒成粒食好過癮-拖攞雖然有少少根,但都入口即溶,過下口癮唔錯-北寄貝甜甜地,厚切幾新鮮-另外仲有任食鮑魚,彈口入味🐟松露池魚係獨立一碟上,晶瑩剔透,彈口新鮮,encore之選!▪️壽司手卷類▪️-三文魚腩壽司滿滿油脂香,另外仲有花之戀都幾有水準。海膽手卷雖然水準一般,但係無限食海膽之選!- 筋子壽司啖啖魚子,好juicy。另外仲有大魚子手卷,啖啖滿足。 ▪️其他必點▪️-厚切鵝肝多士:鵝肝肥美juicy,配上脆麵包,口感好好-法式香草燒羊架:嫩滑juicy肉質,燒得香口又唔蘇-炸鱔:脆脆的 ,鱔肉厚身又有油脂香-燉奶:好滑身,難得地甜度適中▪️自助區▪️- 榴蓮蓉任食,好香口得來甜度適中- 仲有任食Häagen-Dazs,超易回本- 鍾意食點心的可以食蝦餃、燒賣已經長期係我favourite
無錯,我前排又去食放題了!

▪️刺身類▪️

-原隻帶子刺身係必食!鮮甜彈口,成粒成粒食好過癮
-拖攞雖然有少少根,但都入口即溶,過下口癮唔錯
-北寄貝甜甜地,厚切幾新鮮
-另外仲有任食鮑魚,彈口入味

▪️壽司手卷類▪️

▪️其他必點▪️
-厚切鵝肝多士:鵝肝肥美juicy,配上脆麵包,口感好好

-法式香草燒羊架:嫩滑juicy肉質,燒得香口又唔蘇

-炸鱔:脆脆的 ,鱔肉厚身又有油脂香

-燉奶:好滑身,難得地甜度適中

▪️自助區▪️

- 榴蓮蓉任食,好香口得來甜度適中
- 仲有任食Häagen-Dazs,超易回本
- 鍾意食點心的可以食蝦餃、燒賣

已經長期係我favourite list~
2024-06-28 1173 浏览
食過咁多間放題最鍾意食呢一間特別係鍾意食榴槤嘅唔好錯過😂烤榴槤好好食,榴槤超香,而且上枱嘅時候仲係熱辣辣嘅😗出面仲有榴槤蓉可以任加可以自己自製榴槤蓉雪糕😈叫刺身嘅數量都上得好準 唔會多咗或者少咗 呢個位值得讚👍🏻而且刺身都好新鮮 三文魚好肥美😼而且呢度竟然有鵝肝 但係係慢煮鵝肝 係一個新嘗試🤫仲有我鍾意食嘅乳鴿 上枱都係熱辣辣🫢總括嚟講性價比極高 會有下次😋😋😋
食過咁多間放題最鍾意食呢一間
特別係鍾意食榴槤嘅唔好錯過😂

烤榴槤好好食,榴槤超香,而且上枱嘅時候仲係熱辣辣嘅😗
出面仲有榴槤蓉可以任加
  • 刺身
  • 極品金枕頭榴槤燒
  • 魚生
  • 燒乳鴿
🔥觀塘極尚大瀛喜日本料理CP值高,平日5:30入座,兩小時放題每位(Hk$288+10%) 入座順暢,QR下單方便快捷,款式有必食的刺身、創作壽司、串燒、 一品料理、天婦羅、 鍋物及拉麵等~ 連自助區更多達百款食物、甜品、飲料選擇 環境夠闊落, 桃木色調配不同油畫、 吊燈,充滿古典氣派,獨立卡座私隱度高又舒服,啱曬一家大細/朋友聚會✨ 精選推介-D24蘇丹王榴槤蓉: 自助區一大盤榴槤蓉任食,冰凍鮮甜,更可配搭軟雪糕-金枕頭榴槤燒: 榴槤控必食,表面焦香,内裡肉厚清香-刺身: 三文魚赤、赤蝦、帆立貝、油甘魚,每款都肥美新鮮,上枱仲有煙霧效果-創作壽司: 燒牛肉壽司、鵝肝壽司夠特別-北海道3.6牛乳燕窩燉蛋白: 燉蛋白奶香十足,滋陰養顏-炸物: 芝士年糕、榴槤炸彈夠香脆可口-甜品: häagen-dazs雪糕、各式甜筒雪條、 啫哩、蛋糕仔作甜蜜結束📍極尚大瀛喜日本料理觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓(港鐵觀塘站 A2 出口, 步行約5分鐘)

✨ 精選推介

-金枕頭榴槤燒: 榴槤控必食,表面焦香,内裡肉厚清香

-創作壽司: 燒牛肉壽司、鵝肝壽司夠特別

-北海道3.6牛乳燕窩燉蛋白: 燉蛋白奶香十足,滋陰養顏

-炸物: 芝士年糕、榴槤炸彈夠香脆可口

📍極尚大瀛喜日本料理
觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓
(港鐵觀塘站 A2 出口, 步行約5分鐘)
  • D24蘇丹王榴槤蓉
2024-06-27 962 浏览
觀塘🚇呢間極尚大瀛喜食品款式勁豐富,而且有🐟拖羅、鵝肝🪿同埋榴槤等等嘅矜貴菜式任食🤩,真係好令人心動!自助區除咗有多款🧃飲品之外仲有好多唔同嘅食品🧆任食,例如多款前菜、凍海鮮🦐、蒸點心、中式湯🥣、糖水、甜品同埋多款熱盤♨️,其中我就最鍾意麻辣小龍蝦🦞!呢度主打嘅🔪刺身款式好豐富,有松葉蟹腳🦀、磯煮凍鮑魚同埋金磚凍🪿鵝肝等矜貴食材,新鮮美味。三文魚、🐟油金魚、北寄貝、帶子、酒煮榮螺、🐙八爪魚,樣樣都令人垂涎欲滴,不過最😍吸引我嘅都係有拖羅任食!壽司🍣款式都唔少,特別係有藍鰭吞拿魚🐟壽司同埋根子壽司等等呢啲🥰矜貴嘅款式。除咗凍鵝肝🤤之外,佢哋仲有鐵板煎鵝肝🪿,配埋香脆嘅多士🍞,甘香美味。另外🌶️惹味嘅川式烤蠔🦪同埋蒜蓉粉絲蒸扇貝都係😋我心水。花膠🐟、紅燒乳鴿、香草牛油🧈煮蜆同埋黑松露忌廉汁虎蝦🦐都係水準之作。🍰甜品同埋雪糕🍨款式都幾豐富,尤其係有我😍鍾意嘅法式燉蛋同埋häagen-dazs🍨雪糕任食,十分之吸引。D24蘇丹王🤩榴槤蓉味道濃郁甜而不膩👍,就咁食或者配埋häagen-dazs雪糕🍨一齊食都係咁正!再食埋熱嘅🔥烤榴槤,入口又腍又滑,😚係榴槤愛好者嘅福音。

自助區除咗有多款🧃飲品之外仲有好多唔同嘅食品🧆任食,例如多款前菜、凍海鮮🦐、蒸點心、中式湯🥣、糖水甜品同埋多款熱盤♨️,其中我就最鍾意麻辣小龍蝦🦞!

另外🌶️惹味嘅川式烤蠔🦪同埋蒜蓉粉絲蒸扇貝都係😋我心水。

2024-06-24 913 浏览
觀塘區食過幾間日式料理店,無一間另我滿意,唯獨嚟一間我覺得可再去。因人流快, 食物質素自然好。火炙壽司定食七款火炙壽司燒得惹味,油份迫出,香口。一款三文魚刺身非常肥美。另一碗烏冬,麵條質感太腍,不喜歡。套餐包沙律,花膠湯(點解咁中式!)和飲品。朋友點了自選三款刺身丼。驟眼睇落刺身好新鮮,有光彩。整體來說,環境比較擠迫,服務普通,食物質素不錯。
火炙壽司定食
七款火炙壽司燒得惹味,油份迫出,香口。
一款三文魚刺身非常肥美。
另一碗烏冬,麵條質感太腍,不喜歡。
套餐包沙律,花膠湯(點解咁中式!)和飲品。
朋友點了自選三款刺身丼。
驟眼睇落刺身好新鮮,有光彩。
整體來說,環境比較擠迫,服務普通,食物質素不錯。

2024-06-12
2024-06-24 755 浏览
好耐冇食放題,今次睇到極尚大瀛喜旺角同觀塘都有任食拖羅,咁梗係要去食啦!😋刺身:好多唔同款嘅刺身,特別是鮑魚、鵝肝,而且刺身新鮮肥美又厚切,最吸引嘅係任食拖羅😍😋壽司:好多款!同埋比較特別,例如雙色刺身花朵,同埋仲有海膽手卷😍熟食:鮮蠔燒、蒜蓉扇貝燒、西京燒比目魚、羊鞍、燒乳鴿、牛舌,全部都好好食😋蠔同扇貝新鮮肥美👍🏻羊鞍啖啖肉又敕,乳鴿真係必食👍🏻出面自助區好多選揀,又有點心、糖水、凍盤等👍🏻但係最正嘅係D24穌丹王榴連蓉,超好味😍😍 榴連蓉同燒榴連係唔一樣嘅,各有特色,所以兩款都一定要食呀

無限量任食!日本🇯🇵料理某佢地嘅拖羅真係好新鮮肥美!另外,佢地嘅刺身種類超豐富,有好多創意組合好特別!例如我試咗魚籽柚子醋鰺魚刺身,個魚肉好厚實,加埋柚子醋更添清香,十分鮮味!松露柚子醋池魚王,又香又滑,加埋咁特別嘅調味,真係太正吓!當然,三文魚、帶子、赤蝦等經典款式佢地都有供應!台子💗至於壽司,我試咗幾款,個個都好美味!🥰最我的記得係空蓮鮮魚嘅三文魚筋子和油甘魚腩,肥美又香滑,配合上佢地嘅特色調味,味道融和得好,真係好味極!🩷🥰燒鹽醬和牛肩胛壽司,和牛超軟嫩,搭配上特製醬汁,咸香入味!另外海膽手卷同藍鰭吞掌魚都好評。最後我都點咗幾個💗創意菜式,好似金磚慢煮紅酒鵝肝佢整得好精緻,金光閃閃,打開一看原來係鵝肝,一切開就軟滑溫潤,配返佢地嘅特色調味,真係超滿意!仲有厚切鵝肝多士,香脆咬落去,鵝肝嘅浓郁味道都冇流失✌🏻任食雪糕真係好好味,可以食Häagen-Dazs
無限量任食!日本🇯🇵料理

某佢地嘅拖羅真係好新鮮肥美!

另外,佢地嘅刺身種類超豐富,有好多創意組合

至於壽司,我試咗幾款,個個都好美味!🥰

最後我都點咗幾個💗創意菜式,好似金磚慢煮紅酒鵝肝

任食雪糕真係好好味,可以食Häagen-Dazs
2024-06-20 513 浏览
度度都有放題,不過款式最多最回本首選就係《極尚大瀛喜》,今日黎到亞太中心5樓觀塘店,中午時段12點開始,餐廳場地都幾大,嚟到大家都已經排好隊餐廳都好快安排到位置,飲品、甜品、熟食、冷盤區都喺門口位置附近,佢哋嘅放題連鵝肝都有架熟食區🩵有大大盤麻辣小龍蝦🦞之外特別推介佢哋嘅🥢蟲草花響螺湯,味道夠哂火喉,唔會過咸味道啱啱好冷盤區🩵除左餐前小食螺肉、中華沙律、青瓜之外⋯⋯青口、螺肉、凍蝦夠凍夠新鮮飲品區🩵凍熱清酒、梅酒、啤酒、咖啡、汽水、冇氣飲品、自家製冷泡茶,種類講得出嘅都有甜品區🩵蛋糕、泡芙、布甸、杯裝雪糕、甚至乎連軟雪糕機都有,最喜嘅驚喜嘅有香港人熱愛嘅D24蘇丹王榴槤蓉,配埋軟雪糕自己鍾意加幾多球都得啦刺身🩵三文魚刺身肥美滑身而且仲係厚切,帶子刺身出邊嘅放題通常都係一開二,但係呢度係原粒size,大大粒勁滿足。除咗基本刺身之外佢哋仲有自家製特色刺身,雙色刺身花朵(紋甲墨魚拼白蝦)賣相已經好吸引,墨魚咬落去微微嘅嚼勁,但又唔會太硬配埋白蝦鮮甜嫩滑啖啖肉,口感好實在好有層次壽司 手卷🩵呢度有拖羅壽司,除咗拖羅之外,佢哋仲有海膽同埋三文魚子手卷,絕對係encore回本之選另外放題好少見到嘅

另外放題好少見到嘅🥢鵝肝多士,鵝肝入口即化,口感滑溜細膩,味道非常濃郁。呢度仲有🥢燒榴槤,燒榴槤嘅口感更加滑,味道更加甜更加濃郁,見到台台都有order果然香港人好多都係榴槤控
2024-06-17 491 浏览
好鐘意約埋朋友到放題餐廳🍣🍤🍧🍛🐠🧃今次到極尚大灜喜同朋友一齊大家也可以食到自己想食既食物😎最緊要合大家口味,食物種類夠多元化任食夠滿足😍👍🏻 用QR碼點餐方便又快捷❣️🤗💕今次我到⭐️觀塘的💕 「極尚大灜喜」設有自助區,各式各樣的美食,目不暇給想食咩都有,自助區內的食物有前菜八爪魚🐙、沙律🥗,還有中湯、急凍海鮮、榴蓮溶、飲品、甜品、雪糕等✨回本食物當然要食刺身,款式多✨北海道鮮帶子、海膽、松葉蟹腳、三文魚、赤貝、油甘魚、吞拿魚等🐠刺身好美味新鮮熱食一樣咁吸引,⭐️燒榴蓮🦪大大隻燒蠔加了超多炸蒜粒,好正,仲有好多款食物,燒帶子、壽喜燒牛肉鍋、蟹粥、燒乳鴿、慢煮金尊鵝肝、香煎鵝肝,西京燒比目魚等,全都高質燒蠔好好味,每隻蠔都好鮮味飽滿,諗起都流口水🤤,蟹粥🦀🦀鮮味好味😋甜品🍮雪糕令人愛不釋手的Häagen-Dazs雪糕任食🥰仲有好多款雪糕選擇
好鐘意約埋朋友到放題餐廳🍣🍤🍧🍛🐠🧃
今次到極尚大灜喜同朋友一齊
大家也可以食到自己想食既食物😎
最緊要合大家口味,食物種類夠多元化
任食夠滿足😍👍🏻 用QR碼點餐方便又快捷❣️

🤗💕今次我到⭐️觀塘的💕 「極尚大灜喜」
設有自助區,各式各樣的美食,目不暇給

2024-06-17 436 浏览
觀塘日式放題任吃拖羅很久沒有吃放題了,香港最著名的美食之一就是放題,因為可以飲吃冷盤、熟食、小菜、串燒、壽司、刺身、甜品等等。今天去香港觀塘亞太中心找美食,這家日式放題有任吃拖羅,非常吸引。平日晚上人多,記得提早預約,星期一至四晚上8:30pm-10:30pm 每位成人$288+1,性價比高。手機下單好方便,種類款式都好多,外面也有自助區:熱食、炸物、湯品、甜品、水果、冷盤、雪糕和任拎飲品🥤還有D24榴槤蓉!還有燒極品金枕頭榴槤,榴槤味濃郁,榴槤控必食服務都不錯,上菜快收碟快。刺身方面,必食拖羅,甘香肥美。推介香甜的酒釀凍鵝肝。熟食喜歡牛柳粒、炸牛奶、芝士年糕,另外燒乳鴿,外脆內嫩多汁、黑松露糖心蛋、川燒廣島蠔、炸芝麻雞翼也不錯
觀塘日式放題任吃拖羅

很久沒有吃放題了,香港最著名的美食之一就是放題,因為可以飲吃冷盤、熟食、小菜、串燒、壽司刺身甜品等等。

手機下單好方便,種類款式都好多,
外面也有自助區:熱食、炸物、湯品、甜品
榴槤味濃郁,榴槤控必食

炸芝麻雞翼也不錯

2024-06-11
2024-06-16 304 浏览
聽聞極上旺角店同觀塘店新推出拖羅任食,立即訂位encore放題2.0!!!呢度食物種類又多,地點易去,距離觀塘站只須五分鐘。落單推薦:拖羅刺身🍣 厚切新鮮美味無筋、鵝肝多士,煎到有微微既焦香、海膽手卷鮮甜,黑松露蛋、川燒珍寶鮮蠔🦪 蠔肉肥美、金枕頭榴槤燒勁香甜必食!!自助區推薦:D24蘇丹榴槤蓉,火槍燒過,特別香甜棉滑!飲品方面 : ☕️阿華田咖啡必飲!聽聞係最新出既口味,勁好飲!甜品: 椰王3.6牛乳燕窩蛋白,唔會太甜,奶味香濃,而且都幾足料

自助區推薦:D24蘇丹榴槤蓉,火槍燒過,特別香甜棉滑!

2024-05-30
2024-06-15 222 浏览
又突然之間好想食日式放題,今次就嚟咗觀塘食觀塘分店真的不錯。刺身新鮮,熱食好食,炸物又香又脆。刺身好新,帶子油甘魚好食叫咗乳鴿,芝麻雞翼,燒雞翼。燒雞翼好好食,香香甜甜,又唔會好漏。🥰👍🏼👍🏼乳鴿香脆又有汁。燒榴槤好食,香香甜甜蒜蓉扇貝,唔係間間有,炸香咗嘅蒜蓉加粉絲,一流。牛舌有啲韌,一般。地方大,坐位唔會太逼。自助食物區都好似比其他分店多選擇硬盤水果甜品都好足可以再黎👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
又突然之間好想食日式放題,今次就嚟咗觀塘食
觀塘分店真的不錯。
刺身新鮮,熱食好食,炸物又香又脆。
刺身好新,帶子油甘魚好食
叫咗乳鴿,芝麻雞翼,燒雞翼。
燒雞翼好好食,香香甜甜,又唔會好漏。🥰👍🏼👍🏼
乳鴿香脆又有汁。
燒榴槤好食,香香甜甜
蒜蓉扇貝,唔係間間有,炸香咗嘅蒜蓉加粉絲,一流。
牛舌有啲韌,一般。
地方大,坐位唔會太逼。
自助食物區都好似比其他分店多選擇
硬盤水果甜品都好足
可以再黎👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2024-06-15
  • 刺身
  • 芝麻雞翼
  • 蒜蓉蒸扇貝
觀塘極尚大瀛喜向來都係我嘅愛店!地方寬敞,坐得舒服!食物種類又多,價錢合理,成班朋友開餐岩哂~放題一開波都係刺身行先!刺身除左有大路款式三文魚、北寄貝、油甘魚等外,最吸引一定係拖羅!拖羅相當肥美,入口即融散發油香!最重要可以任食,平時出面幾塊都過百蚊,呢度任食食多幾塊即刻回本!熟食方面,有幾款都好有驚喜!扇貝大大粒啖啖肉,蠔加左蒜蓉辣椒好惹味~鴨肝多士必食推介,鴨肝肥美豐腴!金沙魷魚既爽陣又充滿咸香。鍾意食榴槤的話呢到簡直係天堂~想熱食有燒榴槤,凍食有榴槤蓉,全部任食勁正!飲品方面勁多選擇,應有盡有。想飲返杯的話連清酒都有。甜品方面,除咗自助區啲甜點雪糕外,仲可以點燕窩燉蛋白,好滋潤。📍極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓

📍極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓
2024-06-09 461 浏览
今個月是我六月生日月, 一班朋友同我慶祝,而無可否認生日大班人一齊慶祝唔駛特別選菜式的其實都會選放題!而放題又會想來極尚大瀛喜! 因生日優惠 加17:30 來又比較平,性價比一向高!而食物都有驚喜,今期餐牌上面的「吞拿魚刺身」升級為<金槍魚腩>刺身, 金槍魚腩🐟口感比起一般部位更加潤滑✨更加鮮味🤤而且新推拖羅任食 好吸引!除了食了不少刺身壽司🍣 還有平時最鍾意的花膠、鵝肝多士、榴連等等,好滿足呀!極尚大瀛喜📍觀塘1亞太中心5樓全層

極尚大瀛喜
📍觀塘1亞太中心5樓全層
2024-06-09 333 浏览
同群友聚會:唔想諗,因為有太多新識嘅朋友,揀聚會嘅地方一定要小心,唔可以太貴,唔可以太小選擇,又要個個人啱口味,有熱有凍,有生有熟,有清有酒,所以就好「理所當然」咁揀日式放題。年紀大,如果後生我一定只攻貴價野食,但依家胃口無咁好,無樣試一轉都已經飽到想嘔🤣順次序叫一轉,刺身,燒蠔/扇貝,肝(唔識分鴨定鵝)但一定滑同香,中式鱔,凍鵝肝,海膽手卷(夠細舊又有海膽味),花膠,飽汁菜類,凍蝦(夠爽),黑松露糖心蛋,魷魚鬚,天婦羅,羊架,燒牛舌,菠蘿(勁甜),燒榴連,海鮮粥,火灸寺司,花之戀,和牛粒…….雪糕,甜品…打字打到手軟。價錢:星期六最貴時段,全包都係$350,性價比算高👍🏻服務:基本個個忙到死,唔好望佢地好好招呼,唔鬧人已經收貨🤣🤣缺點:1.5小時點菜,兩個鐘一定要起身交檯(咁人地都要做第二轉,無計)如果想坐底傾計就唔好黎呢度,因為我地淨係食,已經有下場玩,先選呢度晚餐。食物質素:食物刺身夠鮮,蠔就太調味重手無乜蠔味,其他煮物都出色,小小放題收費可以叫做酒店水準,會再去👍🏻
價錢:星期六最貴時段,全包都係$350,性價比算高👍🏻
2024-06-08