2022-08-20 268 浏览
這是本人在openrice 的第一篇食評本人一直都想遠離煩囂紅塵但今次呢餐實在過份地難食本人身為美食刑警 今次真係爆喇!一定要警惕世人唔好再呑嚥難食嘅食物希望啲餐廳唔該有啲良心唔好當客人嘅口係垃圾站多謝合作原味小籠包- 金玉其外、敗絮其中其實話佢金玉其外都俾咗面成個小籠包得個外皮小籠包我一食落口入面竟然冇味!而家係咪玩食物原味道?佛系品味- 味道要來時便要來,味道無時別強求香辣蒜泥白肉- 唔辣唔蒜四不像先講下舊白肉,果然係名不虛傳真白玉!用白開水滾熟啲肉,得咗!又玩食物原味道,佛系有味。你舊肉都冇味,辣油又唔香辣,蒜又冇蒜味,仲要勁少蒜,想點先?客人的口是否廚餘收集箱?不過我諗啲廚餘應該都仲濃味過呢碟餸。瑤柱芙蓉賽螃蟹- 白開水的味道完全寫唔到感受,咩味都冇要條瑤柱嚟攝牙罅都冇蛋冇蛋味,覺得自己冇唒人間七情六慾覺得色即是空、空即是色究竟我仲係咪存在喺呢個地球究竟點解煮完嘅嘢食可以咩味都冇究竟芙蓉會點樣品評這道白開水的餸究竟呢間餐廳應該如何自處做人真難 食個蛋都可以冇味 真係namaste上海清炒蝦仁- 許志安之禍呢蝶野同志安一樣,都係壞咗嘅人啲蝦係霉的,廚師為什麼這麼壞呀?你攞霉蝦嚟清
這是本人在openrice 的第一篇食評
本人一直都想遠離煩囂紅塵
但今次呢餐實在過份地難食
本人身為美食刑警 今次真係爆喇!
一定要警惕世人唔好再呑嚥難食嘅食物
希望啲餐廳唔該有啲良心
唔好當客人嘅口係垃圾站
多謝合作

原味小籠包- 金玉其外、敗絮其中
其實話佢金玉其外都俾咗面
成個小籠包得個外皮小籠包
我一食落口入面竟然冇味!
而家係咪玩食物原味道?
佛系品味- 味道要來時便要來,味道無時別強求

香辣蒜泥白肉- 唔辣唔蒜四不像

先講下舊白肉,果然係名不虛傳真白玉!
用白開水滾熟啲肉,得咗!又玩食物原味道,佛系有味。
客人的口是否廚餘收集箱?
不過我諗啲廚餘應該都仲濃味過呢碟餸。

瑤柱芙蓉賽螃蟹- 白開水的味道

完全寫唔到感受,咩味都冇
要條瑤柱嚟攝牙罅都冇
蛋冇蛋味,覺得自己冇唒人間七情六慾
覺得色即是空、空即是色
究竟我仲係咪存在喺呢個地球
究竟點解煮完嘅嘢食可以咩味都冇
究竟芙蓉會點樣品評這道白開水的餸
究竟呢間餐廳應該如何自處
做人真難 食個蛋都可以冇味
真係namaste

上海清炒蝦仁- 許志安之禍
呢蝶野同志安一樣,都係壞咗嘅人
啲蝦係霉的,廚師為什麼這麼壞呀?
你攞霉蝦嚟清炒,你為什麼這麼壞呀?
為什麼要給客人吃壞掉的蝦呀?你為什麼這麼壞呀?

上海外婆紅燒肉- 嚇死外婆冇命賠

成個上海嘅外婆齊齊站起來!
成件事得啲油脂係冧嘅
下面啲肉硬過你條命
大佬呀畀啲精神得唔得先?
成舊肉虎頭蛇尾,你對得住上海嘅外婆咩?

糖醋魚片- 舌尖上的石頭

糖醋味道層次唔出,得個甜味!勁似普通茶餐廳幾十蚊大盒飯嘅假糖醋味。
仲有塊魚,唔講以為自己食人肉定咩肉
完全冇魚味,舊肉仲要勁硬
勁似呀媽勁驚啲肉唔熟所以要煎耐啲搞到舊肉硬過啲萬年便秘嘅便便
完全食唔到落去 啲魚鞋過你鞋底

宮廷驢打滾- 一隻不會打滾的驢

如果我係皇帝,然後御膳房整呢個餸我食
我應該會玩十大酷刑,才叫個廚師同我日日去睇下究竟啲驢係咪軟皮蛇!
呢個甜品勁冧,冇口感,個餡冇豆味
成件事得個甜字!冇層次,乜都冇!
冇衝擊,冇動力,乜都冇!
如果而家係打緊機的話,去到呢個甜品,我啲血已畀人扣唒咁滯!

桂花酒釀丸子- 好似食痰咁

痰咁杰,冇酒釀味,啲丸子又係一pat 屎咁。
我自乜煮仲好食,其實你有冇自己試過菜先畀人食㗎?
好彩本身我個人都比較正面樂觀,如果唔係食完呢餐飯我應該會心情鬱結,信主都幫我唔到。

總結:呢個世界係有奇蹟,呢間餐廳仲未執就係一個奇蹟。所以話:生命滿希望,前路由我創係真㗎!🥰

後記: 頹食到有啲相都冇影到 🤢 而家要去食返個炒麵王先
外卖自取
2022-08-18 134 浏览
今日突然間好想食上海嘢咁就去咗銅鑼灣既樂天皇朝🔸招牌原味小籠包我自己本身都係鍾意食原味多啲,因為覺得小籠包就應該要食傳統嘅味道,咬落去爆湯汁😍😍😍超級正🔸刀切小饅頭( 炸)每一次食上海嘢都會一定要食呢個炸饅頭,呢個真係冇得頂配上煉奶係超好食🔸無錫鮮肉鍋貼炸鮮肉鍋貼真係好好食😋🔸三鮮鮮肉水餃呢個我覺得有少少淡,不過裏面係啖啖肉嘅👍🏻👍🏻👍🏻🔸瑤柱芙蓉賽螃蟹呢個簡直冇得頂,再配上炒飯一齊食就完美🔸雪菜蝦仁炒飯味道比較淡,但都唔錯呀,材料都好多👍🏻👍🏻我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️@paradisegrouphk 樂天皇朝 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓
今日突然間好想食上海嘢
咁就去咗銅鑼灣既樂天皇朝

🔸招牌原味小籠包

🔸刀切小饅頭( 炸)

🔸無錫鮮肉鍋貼
炸鮮肉鍋貼真係好好食😋

🔸三鮮鮮肉水餃
呢個我覺得有少少淡,不過裏面係啖啖肉嘅👍🏻👍🏻👍🏻

🔸瑤柱芙蓉賽螃蟹
呢個簡直冇得頂,再配上炒飯一齊食就完美

🔸雪菜蝦仁炒飯
味道比較淡,但都唔錯呀,材料都好多👍🏻👍🏻

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️

@paradisegrouphk

樂天皇朝 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓
2022-08-18 2226 浏览
在繁華的銅鑼灣鬧市中,竟然讓我尋找到一間具有中國風裝修風格兼環境舒適的川滬料理菜館;而且還頗有特色地設立玻璃窗可讓顧客一睹廚師製作過程,既衞生又整潔,所以決定入內一試。⭐️上海生煎包$45賣相好看兼且脹卜卜,底部做到焦香效果。所以既有焦脆的口感但生煎包內餡多汁,豐富了層次感。⭐️招牌原味小籠包$68店家非常貼心地提供了浙江醋和薑絲讓顧客自行調製屬於自己的口味,值得一讚。小籠包大小適中,內有充盈湯汁且有豬肉的鮮甜味。夾起時能看到外皮軟身兼厚薄適中,能看到內餡和湯汁。另外店家更是貼心地在點心籠內放上一塊絹布,好讓顧客更容易夾起小籠包及防止黐底。⭐️京味炸醬拉麵$70拉麵幼身而彈牙,配料有豆腐及豬肉,醬料帶有微辣,拌勻後每條麵條都沾滿醬料及配料,鹹香撲鼻。⭐️糖醋魚片$98顏色鮮艷,酸甜開胃的糖醋醬汁包裹住外酥內嫩的魚片,搭配口感爽脆的洋蔥、甜椒及菠蘿,非常開胃的一道菜。⭐️茶位$8 古色古香的茶壺盛載着中國紅茶,富有特色。⭐️小食$15原來是滷花生及栗子,帶有淡淡的鹹香。

⭐️上海生煎包$45

⭐️招牌原味小籠包$68

⭐️京味炸醬拉麵$70

⭐️糖醋魚片$98

⭐️茶位$8
古色古香的茶壺盛載着中國紅茶,富有特色。

⭐️小食$15

原來是滷花生及栗子,帶有淡淡的鹹香。
$171.6 (午餐)
2022-08-15 110 浏览
呢一間過江龍小籠包店不嬲都係好多人鍾意食嘅打卡名店,今日咁啱想食上海嘢,叫咗一籠小籠包同埋一碟炒飯第一次食佢八款顏色小籠包,真係勁靚勁搶眼😍,每一粒都有佢獨特嘅味道,蟹粉味、蒜蓉味尤其出色,餐廳嘅menu 仲介紹每粒小籠包嘅湯同份量都係差唔多,都幾犀利,絕對係食樂天王朝必嗌嘅餸菜嚟㗎不過類似港式楊州炒飯嘅炒飯就一般,味道太鹹啦,而且有啲油膩,同出面食都茶餐廳嘅感覺差唔多,唔係幾推介🥲Ps 每人都會收茶界錢同+1 服務費㗎

Ps 每人都會收茶界錢同+1 服務費㗎
2022-08-14 259 浏览
▪️ 特色皇朝小籠包(7/10)💲138/8粒我係為左呢個八色小籠包而黎🫣跟住張紙既順序去進食,原味、槽溜絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味😚個皮咬落會帶點厚度,不過裏面有好實在既肉餡同豐富既湯汁😎每一粒既口味都幾突出,當中鵝肝最有驚喜,黑松露同川味亦得我歡心😍▪️ 李白醉雞(7/10)💲88凍食既醉雞,花雕酒味香而不澀,如果雞件再滑身一點就更好,加個$15白飯食一流🍚▪️ 蒜香排骨豬骨湯拉麵(7/10)💲85排骨炸得幾香口,落多少少炸蒜重口味啲仲正,肉質都唔會話太韌或者鞋口,湯底會係比較清既豬骨湯,麵條質感就偏向軟身🍜🔎 整體評分(7/10)
▪️ 特色皇朝小籠包(7/10)💲138/8粒

特色皇朝小籠包

▪️ 李白醉雞(7/10)💲88

▪️ 蒜香排骨豬骨湯拉麵(7/10)💲85

蒜香排骨豬骨湯拉麵
蒜香排骨豬骨湯拉麵

🔎 整體評分(7/10)
特色皇朝小籠包
2022-08-10 184 浏览
原味小籠包鮮肉的小籠包 外皮透到小籠包的肉餡剛剛蒸好 鮮肉的鮮甜味會散發在包裹裡咬下去時候 包湯汁都爆出來湯汁會很鮮甜 是肉汁的那種甜肉餡很實在 有點碎而實在的形態上海風味醬鴨臘鴨的質地 偏有點煙臐感不會有焦味 是臐香味比較重鴨肉的肉脂都收在肉裡頭整盤端出來不會油膩的在烹調中 醬的味道都融入在鴨肉內先有醬味 後來鴨的脂肉味在舌尖圍繞京都炸醬拉麵麵條都偏比較細幼 容易沾上料子 炒好料子配在細細的拉麵上面豆腐乾 肉沫 香菇 洋蔥 把它們切碎加上調味料去拌炒 整體的香味撲鼻濃郁的料子香很下麵 讓人都不斷的吃無錫鮮肉鍋貼端上桌會散發淡淡的麵皮香鍋貼每顆都飽滿 內餡有豐富的肉餡鍋貼底部都煎得焦脆內裡還保留有肉汁 蘿蔔絲酥餅將蘿蔔刨絲 簡單的甜味能輕易地散發出蘿蔔的清甜味酥餅的每層都能看到師傅的功力每層都是用心的在炸的時候 餅會吸收一定程度的油但是表面還是酥香的 裡面咬下去蘿蔔清甜讓酥餅更開胃油膩感都消散了
原味小籠包

鮮肉鍋貼
小籠包
京都炸醬撈麵
2022-08-09 99 浏览
上海菜之選必然係樂天皇朝👍🏻🌟原味小籠包開放式廚房見到師傅們即場製作緊小籠包小籠包皮厚薄適中又不易穿一咬就感受到湯汁濃郁鮮甜亦品嚐到肉餡既鮮味 蘸埋醋更添肉鮮味👍🏻🌟紅油抄手肉嫩鮮美既餛飩 配上香辣濃香紅油麻辣酸甜鹹香並重 令人胃口大開👍🏻🌟炸饅頭炸到金黃色但唔會好油膩口感好酥脆 再蘸埋煉奶真係💯🌟豬骨湯年糕鮮香濃白既豬骨湯底配以煙韌既年糕,肉絲同菜絕對係comfort food之選🙌🏻🌟竹炭流沙包包皮鬆軟有彈性 一定要趁熱食一咬滿滿既奶皇餡如流沙般澎湃湧出 視覺效果💯 食落亦甜而不膩
上海菜之選必然係樂天皇朝👍🏻

炸到金黃色但唔會好油膩
口感好酥脆 再蘸埋煉奶真係💯

🌟豬骨湯年糕
鮮香濃白既豬骨湯底
配以煙韌既年糕,肉絲同菜
絕對係comfort food之選🙌🏻

🌟竹炭流沙包
包皮鬆軟有彈性 一定要趁熱食
一咬滿滿既奶皇餡如流沙般澎湃湧出
視覺效果💯 食落亦甜而不膩

2022-08-08 126 浏览
-平日行經銅鑼灣想食中菜又想坐得舒服,冇咁嘈冇咁多人/—菜肉雲吞豬骨湯—湯唔咸可以成碗飲晒雲吞麵算大隻—香醋雲耳—正常發揮,中意食酸味前菜嘅會中意食完更加開胃—蒜蓉炒菠菜—菠菜會切左個頭唔中意果陣草青味都可以放心食—醋醬海蜇頭—酸酸味味夠晒開胃海蜇頭比平時海蜇腳大塊更加滿足/可能因為平日關係晚市時段都係比較少人靜靜地 坐得好舒服👍🏻👍🏻
平日行經銅鑼灣想食中菜
又想坐得舒服,冇咁嘈冇咁多人
—菜肉雲吞豬骨湯—
湯唔咸可以成碗飲晒
雲吞麵算大隻
—香醋雲耳—
正常發揮,中意食酸味前菜嘅會中意
食完更加開胃
更加滿足
可能因為平日關係晚市時段都係比較少人
靜靜地 坐得好舒服👍🏻👍🏻

2022-08-06 133 浏览
樂天皇朝 (利舞臺廣場)心血來潮想食小籠包,就嚟咗樂天皇朝食招牌皇朝小籠包。兒家仲有下午茶5折優惠,咁就叫埋李白醉雞同蔥花皮蛋豆腐。-------------------------皇朝小籠包 $138一籠有八隻,八款都有唔同味道,為咗更能食出各種獨特口味,都建議由淡味食到濃味。八款各有特式,隻隻都皮薄餡靚,肉餡好似喺滿滿嘅肉汁入面浸緊浴咁。個人嚟講最鍾意鵝肝味,好似真係食緊舊濃郁嘅鵝肝咁。但每隻味都各有特式,超級推介👍李白醉雞 $88雞肉好嫩,有大半碟都係雞脾肉,但連雞胸都唔柴。酒味濃但冇苦味,鍾意💓蔥花皮蛋豆腐 $58蔥花皮蛋都好香,豆腐香滑豆味重,切片好巧刀功。整體好食***以上價錢未計5折-------------------------哩度嘅裝修古典優雅得嚟又有些少氣派,幾啱帶父母嚟飲個靚茶。樂天皇朝 (利舞臺廣場)地址🎈銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓
樂天皇朝 (利舞臺廣場)

-------------------------
皇朝小籠包 $138

李白醉雞 $88

蔥花皮蛋豆腐 $58
蔥花皮蛋都好香,豆腐香滑豆味重,切片好巧刀功。整體好食

***以上價錢未計5折
-------------------------
哩度嘅裝修古典優雅得嚟又有些少氣派,幾啱帶父母嚟飲個靚茶。

樂天皇朝 (利舞臺廣場)
地址
🎈銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場6樓
  • 李白醉雞
  • 特色皇朝小籠包
2022-08-05 86 浏览
樂天皇朝裝潢華麗,食品賣相精緻~招牌菜:八色小籠包,每隻醬汁都很濃味,肉不會很硬,像新鮮搓出來的!配上餐廳自家調配的醋,酸酸甜甜很好吃!蟹味小籠包最吸引,蟹味留在舌尖上~
樂天皇朝裝潢華麗,食品賣相精緻~

2022-08-04 90 浏览
1. La Mian with Braised Pork Belly in Signature Pork Bone Soup 🐷🍜2. Pan-fried Shanghai Pork Bun 🥠3. Fried Rice in Yang Zhou Style 🍚🇨🇳4. Signature Original Xiao Long Bao 🥟📍: Paradise Dynasty (Lee Theatre Plaza) (Causeway Bay)6/F, Lee Theatre, 99 Percival Street, Causeway Bay💰: 1. $82, 2. $42, 3. $85, $68⭐️ : 8/10Review: One of the best La Mian I have ever had! 🤩 Portion is super big, very fulfilling! The soup us very rich with pork broth 🐽, and their pork belly is bomb 💣 very easy to chew + well

⭐️ : 8/10

Review: One of the best La Mian I have ever had! 🤩 Portion is super big, very fulfilling! The soup us very rich with pork broth 🐽, and their pork belly is bomb 💣 very easy to chew + well marinated ❤️ Their bun and fried rice taste decent 👍🏻 However, their famous Xiao Long Bao is not what I am expecting ☹️, it just tastes decent for me but maybe I should try their Specialty Dynasty Xiao Long Bad next time 😅

❗️Download EATIGO and reserve a place in their CWB branch for a 50% discount❗️
Pan-fried Shanghai Pork Bun
Fried Rice in  Yang Zhou Style
Signature  Original Xiao Long Bao
Pan-fried Shanghai Pork Bun
2022-08-04 81 浏览
銅鑼灣選擇很多要說到中菜又坐得舒服利舞臺樂天王朝係一個好選擇離地鐵站不遠,裝修別緻而且用餐地方大坐得都舒服來到這間餐廳一定要食小籠包原味小籠包最小叫六個兩個人來說不多也不少小籠包皮薄夠juicy夾起都冇穿真材實料李白醉雞醉雞帶甜味雞件份量多,而且嫩滑而且欣賞斬完既雞件不會食到成口碎骨肉絲配薄餅肉絲粗幼適中,而且帶有半肥瘦食落有咬口不會奀本身肉絲味道較濃配搭片皮鴨既麵皮,味道剛剛好清炒蝦仁蝦仁炒得爽口簡簡單單已夠好好味清燉雞湯麵湯麵軟硬度適中而且湯底不是味精湯一樣簡單又好味如果唔想食麵淨叫燉雞湯都好好飲
銅鑼灣選擇很多

要說到中菜又坐得舒服

利舞臺樂天王朝係一個好選擇

離地鐵站不遠,裝修別緻

而且用餐地方大

小籠包皮薄夠juicy

夾起都冇穿

真材實料

醉雞帶甜味

雞件份量多,而且嫩滑

而且欣賞斬完既雞件不會食到成口碎骨

肉絲配薄餅

肉絲粗幼適中,而且帶有半肥瘦

食落有咬口不會奀

本身肉絲味道較濃

配搭片皮鴨既麵皮,味道剛剛好

清炒蝦仁

一樣簡單又好味

如果唔想食麵

淨叫燉雞湯都好好飲
2022-08-02 66 浏览
🥢芝士小籠包$88平時食得多原味小籠包,今次就試吓芝士小籠包,即叫即蒸🥰,皮薄餡靚,肉汁豐富,再加上芝士🧀,芝士乳香味突出,帶點軟糯口感,味道非常唔錯😍。🍛上海炒飯$93炒飯炒得乾身,粒粒飽滿又上晒色🤩,有蝦有肉鬆有菜粒🤗,味道調得剛剛好,唔會太鹹,食完都冇成口油嘅感覺👍🏼。🥟上海生煎包$45呢個生煎包係必食之選💕,食落有驚喜,底層煎至香脆鬆軟,入口熱辣辣😗,咬落爆汁,小心燙到咀呀🤫。🍥宮廷驢打滾$48個名幾得意,呢個甜品係凍嘅,糯米捲住紅豆薄餡,外層有花生碎粉🥜,口感煙韌軟糯😺,作為飯後甜品都幾唔錯。總括嚟講,環境舒服寬敞,亦有皇朝特式😆,服務又好,食物質素唔錯,下次會再幫襯😙
🥢芝士小籠包$88

🍛上海炒飯$93

🥟上海生煎包$45

🍥宮廷驢打滾$48

2022-07-30 2156 浏览
好耐之前已經食過次覺得唔錯,早排想食醉雞同小籠包,就去到銅鑼灣利舞臺6樓嘅樂天皇朝食晚餐,去到大約7點,等左陣位就入得座餐廳環境大,燈光幽暗,裝修宮廷風盡顯雅致🖤坐位寬敞,坐得好舒適.餐廳主打上海菜,有小菜、點心。價錢以中菜黎講唔算貴 ⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝.◽️宮保腰果雞丁 $98(7.5/10)雞肉嫩滑,腰果爆得夠脆,加上用左洋蔥爆香帶微辣嘅醬汁,好有鑊氣,而且啲醬汁非常好餸飯😋如果雞肉再多啲就更好.◽️原味皇朝小籠包 $68(8/10)今次叫左原味小籠包,小籠包皮簿但用筷子夾起時唔會爆皮!咬落口第一啖,熱辣辣嘅肉汁就湧出黎,非常香濃,肉餡都彈牙,真正做到皮簿餡靚💕.◽️李白醉雞 $88(9/10)呢道好多人推介,而且我之前都食過覺得正,真心必叫!雞肉嫩滑而且少骨,紹興酒唔會太重酒味但非常香,好食😋.◽️蒜蓉清炒菠菜 $68(7/10)菠菜食落新鮮,用蒜蓉清炒健康.◽️白飯 $15◽️小食 $15.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
◽️宮保腰果雞丁 $98(7.5/10)
宮保腰果雞丁

◽️原味皇朝小籠包 $68(8/10)
原味皇朝小籠包

◽️李白醉雞 $88(9/10)

呢道好多人推介,而且我之前都食過覺得正,真心必叫!
李白醉雞
雞肉嫩滑而且少骨,紹興酒唔會太重酒味但非常香,好食😋
◽️蒜蓉清炒菠菜 $68(7/10)
蒜蓉清炒菠菜

菠菜食落新鮮,用蒜蓉清炒健康
◽️白飯 $15
◽️小食 $15

宮保腰果雞丁
原味皇朝小籠包
蒜蓉清炒菠菜
  • 皇朝小籠包
2022-07-30 96 浏览
我超級鍾意食上海野😗今日嚟咗利舞臺嘅樂天皇朝食晚飯,佢好抵食的!下午茶有半價優惠,同其他時段係網上訂座平台book都有折!小籠包是食上海嘢必叫的🤓包得好靚,外皮厚薄適中,内餡豬肉有鮮味,唔會太油膩,又多湯汁,加姜醋食好吃😋上海醬鴨係餐廳推薦菜式🦆特色江浙菜,醬油味濃郁,鹹中帶甜,是開胃前菜🤤蘿蔔絲酥餅好鬆脆,一層一層嘅熱辣辣酥餅包住蘿蔔絲,點心整得不錯🤓主食係蒜香排骨豬骨湯拉麵🍜,豬骨湯清甜,拉麵彈牙,排骨是靚豬扒加惹味嘅蒜頭,推薦叫拉麵食😇飯後甜品係擂沙湯丸,好多黃豆粉包住煙靭芝麻湯圓,芝麻餡係流心嘅,好吃😙