2022-11-11
𝔾𝕖𝕥𝕥𝕚𝕟𝕘 𝕨𝕒𝕪 𝕥𝕠𝕠 𝕞𝕦𝕔𝕙 𝕙𝕒𝕡𝕡𝕚𝕟𝕖𝕤𝕤 𝕗𝕣𝕠𝕞 𝕥𝕙𝕖 𝔻𝕪𝕟𝕒𝕤𝕥𝕪 𝔼𝕚𝕘𝕙𝕥𝕤🎳樂天皇朝八色小籠包未食過都聽過吧🙋🏽♂️,大家知唔知有邊八隻先💥?!顏色繽紛,全部由天然食材提煉出來,色香味齊齊整整🌈除左招牌原味,有川味🌶️、蒜香🧄、芝士🧀、糟溜絲瓜🥒、蟹粉🦀、鵝肝🦆、黑松露🍄,款款真實味道,睇岩咩味就要爭啦🥢小心爆汁汁😏🥟Specialty Dynasty Xiao Long Bao | $138Signature Original · Szechuan · Garlic · Cheese · Luffa Gourd · Crab Roe · Foie Gras · Black Truffle最近見好多朋友都食大閘蟹🦀️咁旺場,都應節嗌返個蟹粉餡兒餅先🏄🏽。呢個蟹逅夠頂癮,外層夠脆🥙,內裏滿滿的蟹肉蟹膏,值得一試🫴🏽。🦀Crab Roe Pie | $65同行的媽媽喜歡酸酸meimei👅,我地冒險嗌左個糖醋魚片🐠,冒險係怕雪藏味道勁。呢道菜一d都無令我地失望🧏🏽♀️,外層少少脆口,酸甜度足夠,有菠蘿🍍同三色椒🫑作伴。🐟Sweet and Sour Fish |
🦀Crab Roe Pie | $65
🐟Sweet and Sour Fish | $98
雖然唔知道李白點解被拖落水🤣,呢道李白醉雞🐔相當入味,食多兩件都唔怕醉。
有個男人👦🏽係到就當然要嗌d澱粉質充撐一下場面,四川抄手拌麵同上海炒年糕又豐富又惹味,一定會滿足喔💣。
🐓Drunken Chicken | $88
🍜La Mian with Pork Dumplings in Hot Chili Vinaigrette | $73
🍥Wok-fried Rice Cake with Pork & Vegetable in Shanghai Style | $85
唔記得提及一下個前菜小吃,係煮得好腍既花生🥜栗子🌰,其實食食下會有少少飽的😂。一路食飯一路飲茶🫖好舒服,如果茶涼了,可以同店員講換熱水喔♨️。
話說,坐中間位的話就有小水池在旁💦,坐旁邊卡位的話就留意冷氣有點勁☃️。