2021-12-16 463 浏览
早前在social media看見尖沙咀棉登徑有一間新開的居酒屋門外用了日本鳥居而做裝飾, 看見就好想來打卡哦。今次與我一起愛吃 #日本菜 @foodie.on.cat 來吃個痛快。 -我們被安排坐在燒爐前, 一邊看著師傅為我們準備串燒一邊吃著每枱都附送一碗鮮爽椰菜小吃, 好期待今晚的菜式。-這裡的雞肉來自日本薩摩赤雞, 所以我這個 #雞肉控 , 一口氣點了8款雞類串燒:HK$34 雞肝~獨特口感是又粘又軟, 吃不到腥味、HK$38雞尾~雞屁股上的肉,油脂含量豐富,鮮美多汁、HK$$28雞膝軟骨、HK$32雞胸軟骨~2者同樣是爽脆的口感, 前著夾著軟綿綿油脂而後者夾著嘴嚼感的雞胸肉HK$34雞腿肉明太子醬、HK$38大蔥雞腿肉~同樣也是肉質嫩滑又多汁, 2種口味各有特色, HK$38雞腎~鹹香帶點香辣, 好刺激的感覺HK$34日本赤雞翼~外皮燒至有點焦香, 外脆內裡嫩滑HK$52厚牛舌~口感爽滑的牛舌上有蔥花粒, 已經大大加分, 再配上黑椒及鹽一起燒, 更加香口。-HK$58和牛定安格斯牛小排~牛味濃郁,一咬下去, 肉汁滿滿;-HK$38梅醬五花腩~Q彈脂肪與嫩肉相間,配上酸酸鹹鹹梅醬

我們被安排坐在燒爐前,

HK$34 雞肝~獨特口感是又粘又軟, 吃不到腥味、
HK$38雞尾~雞屁股上的肉,油脂含量豐富,鮮美多汁、

HK$38雞腎~鹹香帶點香辣, 好刺激的感覺
HK$34日本赤雞翼~外皮燒至有點焦香, 外脆內裡嫩滑

HK$38梅醬五花腩~Q彈脂肪與嫩肉相間,配上酸酸鹹鹹梅醬, 更具有和風口味;

HK$68芝士流心蛋大啡菇 ~菇內有一顆流心蛋, 用刀叉切開, 蛋汁緩緩地流出來, 好治癒喔!;
芝士流心蛋大啡菇

HK$38炸薯條伴黑松露沙律醬~金黃色的薯條蘸上濃郁無比的黑松露沙律醬, 令我停不下來;

HK$28粟米~粒粒飽滿的粟米粒, 鮮甜又多汁哦

!
這間新開的居酒屋果然是人氣爆燈, 我們在吃串燒的時候, 門外有好多客人在等待哦, 所以用餐時間限時90分鐘。所以我們倆人沒傾談太多, 好好享受串燒的精髓
2021-12-09
$348.5 (晚餐)
芝士流心蛋大啡菇
餐廳以居酒屋做主題,門外有個超大型既鳥居⛩️同日本燈籠🏮好吸睛🤩🤩店內位置唔多,如坐吧枱既客人就可以睇到師傅製作串燒,一路睇一路食好有居酒屋既風味😙😙凍日本蕃茄配柚子汁🍅蕃茄又大又鮮甜,配上酸酸甜甜既柚子汁超開胃,作為前菜好適合😋😋芝士流心蛋大啡菇大啡菇大到夠兩個人share🤗上面鋪滿芝士仲有流心蛋🥚一切開啲蛋汁就流出來,食落仲超有蛋香味同芝士既鹹香,簡直絕配😍😍點少得串燒😎牛舌:厚身得黎有口感又唔韌,仲有肉汁添💦五花腩:脂肪比例好平均,咬落去D肉汁爆出黎😊上面加左啲梅醬感覺好清新 😚😚雞翼:外皮香脆,肉質香嫩😋雞尾:口感好爽脆,爆多油脂,值得一試👍🏻👍🏻豚肉露筍卷:香脆既豚肉片包着清爽😉既蘆筍黎燒,食落幾清新鮮甜😚😚豚肉秋葵卷:秋葵口感清爽脆口,清甜味道令豚肉既味道更突出😆😆豚肉煙肉荔枝卷:荔枝又甜又Juicy,食落味道好夾又會冇左油膩感 🤤🤤活鰻:魚皮燒得好香脆,肉質鮮嫩又厚身,食落一啲都唔腥 🤗🤗粟米: 好清甜,上邊仲有厚厚牛油嘅味道,作為飯後甜品簡直完美🥰🥰自家製免治雞肉棒雞肉肉嫩腍肉香,配上日本雞蛋混醬油既醬汁,味道層次更加提升😊😊A5宮崎和牛三文治🥪充滿牛油香味又焦脆鬆軟既吐

凍日本蕃茄配柚子汁🍅

點少得串燒😎
牛舌:厚身得黎有口感又唔韌,仲有肉汁添💦

雞翼:外皮香脆,肉質香嫩😋

雞尾:口感好爽脆,爆多油脂,值得一試👍🏻👍🏻

活鰻:魚皮燒得好香脆,肉質鮮嫩又厚身,食落一啲都唔腥 🤗🤗

自家製免治雞肉棒

A5宮崎和牛三文治🥪
充滿牛油香味又焦脆鬆軟既吐司😍夾著超厚A5宮崎和牛,見到都流曬口水🤤🤤一入口就感受到好豐富既油脂,而且肉質好嫩滑,食到停唔到口🤩🤩
2021-12-15
  • A5宮崎和牛三文治
  • 芝士流心蛋大啡菇
  • 豚肉煙肉荔枝卷
2021-12-16 19 浏览
香口串燒突然好想食串燒,蝦子餅就帶咗我去呢間食佢話以前同班兄弟都會嚟食🥰記得以前去日本嘅時候真係好鍾意食串燒而家冇得去旅行可以食串燒都好開心🥰首先嚟咗個沙律,「慢煮赤雞胸溫泉蛋野菜沙律」 $58不過我就唔係好食生蛋,所以無食過,份量都大份。我地點咗唔同嘅串燒,雞頸肉好好味,好有口感。五花腩加咗啲梅醬喺上面,酸味味咁好開胃。雞腎爽口,好想再食多幾串。除咗肉類串燒,仲叫咗粟米🌽同最鍾意食嘅小甜薯。最後嚟多個牛油昆布煮蜆,鮮甜大蜆隻隻鮮甜。雞頸肉 $32五花腩 梅醬 $38厚牛舌 $52雞腿肉 明太子醬 $34雞腎 $38雞膝軟骨 $28粟米 $28小甜薯 $38牛油昆布煮蜆 $108總結嚟講,味道唔錯,服務也很好,只是有點少貴,唔夠飽😝橋本·串燒 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地下A號舖
香口串燒

突然好想食串燒,蝦子餅就帶咗我去呢間食
佢話以前同班兄弟都會嚟食🥰

記得以前去日本嘅時候真係好鍾意食串燒
而家冇得去旅行可以食串燒都好開心🥰

首先嚟咗個沙律,
「慢煮赤雞胸溫泉蛋野菜沙律」 $58
不過我就唔係好食生蛋,所以無食過,份量都大份。

雞頸肉 $32
雞膝軟骨 $28
粟米 $28
小甜薯 $38
牛油昆布煮蜆 $108

總結嚟講,味道唔錯,服務也很好,只是有點少貴,唔夠飽😝

橋本·串燒 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地下A號舖
2021-12-15 23 浏览
今次要介紹嘅餐廳係位於尖沙咀嘅橋本·串燒,主打日式串燒。最搶眼莫過於店面嘅鳥居設計,令人投入日式居酒屋嘅風情之中。整體而言,串燒款式繁多,適合與三五知己把酒言歡嘅地方。Hashimoto is located in Tsim Sha Tsui, specializes in Japanese skewers. The torii decoration is eye-catching and allows people to feel like having their meal in an izakaya. Overall, Hashimoto offers a wide range of skewers options, which are suitable for you to enjoy your time with your friends◾日本赤雞翼 (Grilled Japan Chicken Wing Skewer ($34)雞中翼部分肉嫩多汁,雞翼尖部分香脆可口,頗為出色。The chicken wing tastes tender and juicy, wrapper

雞中翼部分肉嫩多汁,雞翼尖部分香脆可口,頗為出色。
The chicken wing tastes tender and juicy, wrapper with crispy and delicious skin.

厚牛舌 (Beef Tongue) $52

牛舌厚身,質感彈牙,撒上細蔥令味道唔會太鹹。
The beef tongue is thick and has a springy texture. The addition of onion reduces the saltiness.

雞腿肉 (Chicken Thighs) $34

雞腿肉用上明太子醬作調味,令味道帶少量辛辣味道。惟雞腿本身質感較韌,缺肉汁。
The chicken thighs are seasoned with Mentaiko sauce, which gives a slightly spicy flavour. Yet, the texture is quite tough and dry itself.

雞尾 (Chicken Tail) $38

雞尾外皮香脆,內裡脂香味十足,頗為出色。
The chicken tail is crispy on the outside and has a strong aroma inside, which is mouth-watering.

雞胸軟骨 (Chicken Cartilage Skewer) $32
雞胸軟骨用上七味粉調味,微辣嘅味道與軟骨嘅質感極為搭配。
The chicken cartilage is seasoned with shichimi. The spicy flavour matches perfectly with the crunchy texture of the cartilage.

五花腩 (Pork Belly) $38
雖然店家已經將五花腩燒得頗脆,再加上帶酸嘅梅醬,但依然覺得油膩感偏重。
Although the pork belly is added with the sour plum sauce, we are still overwhelmed by the greasiness of the pork belly.

燒飯團 (Grilled Rice Ball) $48

燒飯團外脆內糯,簡單嘅米香加上少量味噌已經令人大感滿足。
The grilled rice ball is crispy on the outside and sticky on the inside. The simple flavour of rice and miso are already very satisfying to us.

橋本·串燒
Hashimoto
📍尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地下A號舖
📍Shop A, G/F, Minden House, 13-15 Minden Avenue, Tsim Sha Tsui
#fooodninja_hk_tst
#photoninjasis

#Hashimoto #Chicken #skewers
#skewer #yakitori #izakaya #riceball #chickentail #tomato #foodiehk #tsimshatsui #hongkongfoodblogger #foodblogger #foodblog #相機食先 #居酒屋 #日式美食#打卡日常 #串燒 #香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀
2021-12-14 17 浏览
唔知大家中唔中意食串燒呢🤣,今次同KK去咗呢間食日式串燒,當自己去咗日本~日本枝豆($2️⃣8️⃣)次次食串燒都一定叫枝豆食🤣,佢出面灑咗啲鹽,一粒接一粒,好快就清晒。粟米($2️⃣8️⃣)有冇人同我一樣覺得粟米燒過係特別好食🌽,外層鹹鹹地,又甜又鹹好正。蕃薯($3️⃣8️⃣)仲有我最愛嘅番薯🍠,燒得有少少金黃,啱啱好,重點係,好夠甜味!自家製免治雞肉棒($4️⃣8️⃣)呢個我覺得係全場最好食😋!佢係配埋溫泉蛋一齊食,佢個雞肉棒裏面應該有少少脆骨,好惹味,撈埋溫泉蛋蛋黃一齊食,絕配!雞皮($3️⃣6️⃣)都算燒都幾脆,同埋切到一粒粒,好易入口。豚肉蘆筍($4️⃣2️⃣)、秋葵卷($3️⃣8️⃣)呢個我建議配芝麻醬一齊食😋,秋葵點芝麻醬真係好正,佢層豚肉燒得好金黃,仲keep 到肉汁。另外我哋仲叫咗雞胸軟骨($3️⃣2️⃣)同埋膝軟骨($2️⃣8️⃣),舊骨上面仲有少少雞肉,其實我好少食呢啲,味道辣辣地,啲骨好脆口,口感好特別。我其實好鍾意佢個門面🤣,真係好有日本feel,其實環境真係幾好,不過位置唔多,最好就訂咗位先~

日本枝豆($2️⃣8️⃣)

粟米($2️⃣8️⃣)

蕃薯($3️⃣8️⃣)

自家製免治雞肉棒($4️⃣8️⃣)

雞皮($3️⃣6️⃣)
都算燒都幾脆,同埋切到一粒粒,好易入口。

豚肉蘆筍($4️⃣2️⃣)、秋葵卷($3️⃣8️⃣)

2021-12-13 31 浏览
今日約咗舊同事食飯睇戲咁啱經過呢度我哋就就被呢間日本feel 的小餐廳吸引入咗嚟啦❤️❤️❤️❤️首先嗌咗個燒五花腩, 同埋個芝士流心蛋大花菇好味😋,燒活鰻都好食, 明太子雞腿肉仲有雞頸肉香蔥牛舌好好味完全好夠味!根本都唔使點醬料🍬燒菠蘿啲焦糖脆脆地👍🏻同埋個菠蘿好甜 😊整體來說係價錢合理👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物質素算是性價比高!服務好、服務員常常加茶唔錯下次可以encore👌🏻
今日約咗舊同事食飯
仲有雞頸肉
香蔥牛舌好好味
完全好夠味!根本都唔使點醬料
🍬燒菠蘿啲焦糖脆脆地👍🏻
同埋個菠蘿好甜 😊
整體來說係價錢合理
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物質素算是性價比高!
服務好、服務員常常加茶
唔錯下次可以encore👌🏻

2021-12-13 39 浏览
日本美食一向是我的至愛,尖沙咀新開了這間日式串燒餐廳,外觀有日本的感覺。慢煮雞胸溫泉蛋沙律雞胸完全不會乾,口感非常嫩滑,帶點肉汁,新鮮爽甜沙律菜,酸味沙律汁,伴上溫泉蛋更香滑。豚肉洒盜芝士卷芝士味濃郁,鹹口高,半溶芝士口感幼滑,豚肉煙韌,雙重口感。豚肉露荀卷粗身露荀,翠綠爽甜,豚肉燒得鹹香鮮鮮味。雞胸軟骨軟骨爽脆,包邊雞味嫩滑。雞尾我第一次食,肉質彈牙肉嫩,油份不高。牛小排牛肉味濃 中間粉紅肉,半生熟口感,嫩。五花腩(梅醬)油脂豐富,半肥瘦肉質細嫩,梅醬酸味消滯。厚牛舌燒得鹹香、燒雞翼邊個唔鍾意食、雞肝 口感粉嫩、頸肉爽口、秋葵健康、燒粟米香甜。凍日本蕃茄配柚子汁 酸酸甜甜好醒胃日本枝豆 熱食更爽口

慢煮雞胸溫泉蛋沙律

豚肉洒盜芝士卷
芝士味濃郁,鹹口高,半溶芝士口感幼滑,豚肉煙韌,雙重口感。

豚肉露荀卷
粗身露荀,翠綠爽甜,豚肉燒得鹹香鮮鮮味。

雞胸軟骨
軟骨爽脆,包邊雞味嫩滑。

雞尾
我第一次食,肉質彈牙肉嫩,油份不高。

牛小排
牛肉味濃 中間粉紅肉,半生熟口感,嫩。

五花腩(梅醬)
油脂豐富,半肥瘦肉質細嫩,梅醬酸味消滯。

凍日本蕃茄配柚子汁 酸酸甜甜好醒胃
日本枝豆 熱食更爽口
2021-12-05
午餐
幫朋友慶祝生日,網上見到依間餐廳,商量下一齊決定食依間橋本串燒,無諗過環境甘細,但餐廳好別緻,心情都會變好~見依度主要唔係sale正餐 就一定係串燒同酒係賣點,點左日本米酒一glass同白桃酒一glass,米酒唔會太苦澀,有淡淡米香,係第一啖會有少少苦澀之外,一下子就變到好好飲,白桃酒就比較偏甜,苦澀味比濃白桃香蓋過左,所以都都幾好飲。另外,串燒真係唔錯,雖然唔係串串都令人一食即有驚喜,但有D真係一食就心都溶埋呀~不過唔睇餐單我都唔識點叫d串燒名😉😉可能佢有d整得太特別😚醬同肉一痴埋一齊就好有化學反應,有心動既感覺🥰所以好推薦依間食串燒。仲可以食完岩岩好拿個細既生日蛋糕出來慶祝,唔會太飽又唔會唔夠飽,所以串燒一定要送下酒😉😉甘就唔會太熱氣,又有情調,傾計又唔會太吵~下去The one都係10幾分鐘,可以睇埋鬼滅之刃既禮品展🤗好滿足滿意既一餐。

2021-12-08 20 浏览
好耐冇去棉登徑,近排開左間新既串燒店,門口有個大大個鳥居,好有去左日本既感覺!一坐下店員就送上前菜,生椰菜點上芝麻醬食,多汁又美味!活鰻,鰻魚用上鹽燒,外層脆口,魚肉爽口鮮味!雞腎,雞腎不會好硬,食落爽口!自家製免治雞肉棒,這裡的雞肉棒食落除了有雞肉外,還加入雞軟骨,而且有溫泉蛋附上,點上蛋汁,口感更滑,味道更豐富!雞胸軟骨,比其他軟骨更大塊更爽身,而且還有雞胸,口感更豐富!厚牛舌,牛舌很厚身,加上蔥粒和黑椒,令味道更惹味!芝士流心蛋大啡菇,大啡菇中間有流心蛋,上面再加上燒到脆身的芝士,啡菇鮮甜多汁,中間流著蛋汁,十分正!日本赤雞翼,雞皮燒到脆卜卜,雞肉多汁嫩滑,十分惹味!
一坐下店員就送上前菜,生椰菜點上芝麻醬食,多汁又美味!
活鰻,鰻魚用上鹽燒,外層脆口,魚肉爽口鮮味!
雞腎,雞腎不會好硬,食落爽口!
厚牛舌,牛舌很厚身,加上蔥粒和黑椒,令味道更惹味!
日本赤雞翼,雞皮燒到脆卜卜,雞肉多汁嫩滑,十分惹味!
2021-11-30
2021-12-08 81 浏览
串燒三大重點-食材、調味與烤功但好多串燒店由食材開始已經馬虎將貨就價 最後出到黎就係乾乾澀澀要用啤酒黎調劑下小編今次介紹係尖沙咀綿登徑的 @hashimoto.hk 橋本串燒綿登徑係美食的所在🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🧀芝士流心多大啡菇大啡菇本身多汁但清淡配上芝士蛋就又香又濃又多汁🐮牛柳粒及牛小排燒至約8成熟 肉汁被鎖住所以咬落吾單止牛味重 而且吾會乾因為8成熟 所以吾會韌 同埋肉汁都幾豐富🐂厚牛舌大大塊又厚切嘅牛舌表面一d都吾乾 而且幾多汁咬落煙韌 之餘都幾嫩🌶明太子辣椒仔將明太子釀入辣椒仔入面一齊燒原來兩者都幾夾辣椒仔好爽甜配上明太子嘅濃厚味道🐔雞腎雞肝雞腎好有咬口 加左五香粉粉塊燒吾會掩蓋雞腎本身的鮮味雞肝岩岩相反 師傅用汁燒減少雞肝嘅腥味 因為就算材料幾靚始終都有腥味始終吾係個個喜愛果陣腥味師傅處理得好好 完全有腥味之餘又保持到軟嫩🍍焦糖燒菠蘿師傅灑左糖係菠蘿上面燒 形成一陣燒焦面 令本身燒過更甜嘅菠蘿有雙重嘅甜味服務亦係幾吾錯,侍應有禮貌收碟斟茶亦都吾會待慢客人

串燒三大重點-食材、調味與烤功
但好多串燒店由食材開始已經馬虎

因為就算材料幾靚始終都有腥味
始終吾係個個喜愛果陣腥味
師傅處理得好好 完全有腥味之餘又保持到軟嫩

🍍焦糖燒菠蘿

服務亦係幾吾錯,侍應有禮貌
收碟斟茶亦都吾會待慢客人

2021-12-07
2021-12-07 23 浏览
同朋友仔行完街,即時向附近揾間嘢坐低食晚飯先!唔算話好肚餓,揾間串燒食吓唔駛太過飽!「橋本串燒」就啱晒我地😍唔怕飽過龍但又滿足口感!我哋嘅order:↪️芝士流心蛋大啡菇↪️牛柳粒↪️牛小排↪️大蔥雞腿肉↪️雞尾↪️豚肉煙肉荔枝卷↪️雞翼↪️膝軟骨↪️雞腎↪️七味燒鴨舌↪️雞腿肉(明太子醬)↪️厚牛舌↪️五花脖(梅醬)↪️雞胸軟骨其實叫叫吓都食咗好多款😝😝原來唔食飯都好飽!我最喜歡係🍢芝士流心蛋大啡菇-一切開個菇個流心蛋就緩緩地流出蛋漿,只要用菇點吓啲蛋漿嚟食,真係啖啖汁🍢七味燒鴨舌-本身都鍾意食鴨舌,燒香佢嚟食特別野味🍢牛小排-香香嘅牛小排,軟軟嘅肉質基本點燒都好juicy 🍢雞胸軟骨-雞胸軟骨同雞軟骨係兩回事嚟嘅,個三角軟骨我至愛,脆脆咁我鍾意❤️🍢豚肉煙肉荔枝卷-冇諗過係咁夾,而且一啖交落去荔枝汁連豚肉汁一起係帶到豬肉嘅香甜🍢雞腿肉(明太子醬)- 明太子鍾意食嘅話,基本佢夾咩食物都係好食嘅😜咬落去有小小卜卜嘅感覺,好正而且呢到嘅環境都好舒服,小小嘅店坐滿晒都好舒適!we love it 💗

↪️芝士流心蛋大啡菇
↪️雞翼
↪️膝軟骨
↪️雞腎
↪️七味燒鴨舌
↪️雞腿肉(明太子醬)
↪️厚牛舌
↪️五花脖(梅醬)
↪️雞胸軟骨

其實叫叫吓都食咗好多款😝😝原來唔食飯都好飽!我最喜歡係
🍢七味燒鴨舌-本身都鍾意食鴨舌,燒香佢嚟食特別野味
🍢牛小排-香香嘅牛小排,軟軟嘅肉質基本點燒都好juicy

難得放工收得早,即興約朋友仔去食串燒🍢,係尖沙咀帛登徑見到間串燒店,就一於試吓😋環境好有日本feel 好似返左家鄉咁,好舒服😌我哋先點左份黑松露沙律醬炸薯條,一定要襯熱食,好脆口,送啤酒一流👍另外燒梅醬五花腩雖然好邪惡,但勝在夠野味!其他燒牛舌、雞尾、雞軟骨、雞肉、明太子雞腿肉、芝士流心蛋大啡菇🍄、粟米,燒到恰到好處,田樂豆腐真係必食!因為佢D豆香配埋麵豉醬好好味😋食到棒住個大肚腩🤣食到甘飽點都要叫蕉糖菠蘿中和一下🥰抵食+好味指數真係要再幫襯❤️
環境好有日本feel 好似返左家鄉咁,好舒服😌

因為佢D豆香配埋麵豉醬好好味😋食到棒住個大肚腩🤣
食到甘飽點都要叫蕉糖菠蘿中和一下🥰
抵食+好味指數真係要再幫襯❤️
2021-12-06 13 浏览
好耐都無去食串燒了,呢間喺尖沙咀新開嘅串燒店位於棉登徑,呢條街都好多日式餐廳㗎餐廳環境以木系做主調,仲有吧檯位置可坐,食串燒緊係要配酒,有多款清酒及啤酒選擇我就叫咗杯生啤,朋友就鍾意完熟桃梳打另會送上椰菜伴沙律醬慢煮雞胸溫泉蛋沙律非常開胃,雞胸都嫩滑,酸汁加上溫泉蛋汁配沙律菜都好好食燒鰻魚好新鮮,係厚切好爽口彈牙,魚皮燒到好脆身七味燒鴨舌好惹味,仲好爽身嫩滑,送酒一流雞軟骨及膝軟骨都好真,好鍾意爽脆嘅口感,大軟骨夠脆卜卜,雞軟骨仲多一份雞油香豚肉蘆筍卷燒到剛好,豚肉微微焦香但肉汁豐富,入面蘆筍仲好鮮甜雞翼大大隻外層燒到金黃色,調味恰到好處又惹味,仲保持肉質嫩滑又多汁大蔥雞腿肉用惹味汁醬去燒,好入味又好送啤酒另外牛小排係厚切,牛味好濃好出,肉嫩中帶點咬口,不錯喔

我就叫咗杯生啤,朋友就鍾意完熟桃梳打

另會送上椰菜伴沙律醬

燒鰻魚好新鮮,係厚切好爽口彈牙,魚皮燒到好脆身

七味燒鴨舌好惹味,仲好爽身嫩滑,送酒一流

大蔥雞腿肉用惹味汁醬去燒,好入味又好送啤酒

另外牛小排係厚切,牛味好濃好出,肉嫩中帶點咬口,不錯喔

2021-11-23
放左工同朋友去完尖沙嘴買野,心血來潮想去食日式串燒,去到附近見到呢間新開既餐廳,門口裝潢都好似好吸引。menu好多選擇,所以就每樣都叫一串黎試吓。雞肉類就一定唔少得啦。除左最常點既雞翼、雞軟骨之外,比較特別既就係雞頸肉,同埋雞尾,有咬口又燒得好惹味。仲有雞皮係我既最愛,燒到外面脆朴朴。雞翼肉嫩又多汁,雞腿肉同梅醬亦十分搭。呢個和牛他他米餅不得了,和牛粒好香,撈埋個蛋黃,加埋煎到金黃色既米餅,好似一個日式pizza咁。呢個田樂豆腐上面個醬甜甜地,但唔會太漏。👍🏻豬腩肉,後牛舌,雞翼全部都好juicy牛小排,牛柳粒:生熟程度燒到剛剛好燒粟米都好甜。👍🏻鍾意明太子既人,呢個雞腿肉配明太子醬就一定要點。👍🏻👍🏻呢間串燒真心不錯,地點又就腳,即叫即燒,無一串係唔好食,十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻

menu好多選擇,所以就每樣都叫一串黎試吓。

和牛他他米餅

呢個田樂豆腐上面個醬甜甜地,但唔會太漏。👍🏻
田樂豆腐

豬腩肉,後牛舌,雞翼
全部都好juicy
牛小排,牛柳粒:
生熟程度燒到剛剛好

燒粟米都好甜。👍🏻

鍾意明太子既人,呢個雞腿肉配明太子醬就一定要點。👍🏻👍🏻

2021-12-02
和牛他他米餅
田樂豆腐
2021-12-03 27 浏览
橋本串燒雞尾、雞皮、雞胸軟骨、大葱雞腿肉、活鰻、五花腩、安格斯牛柳粒、雞腎、雞心、雞膝軟骨、豚肉蘆筍卷、粟米、雞肝、牛舌、豚肉走盜芝士卷價錢💲: $~300-400/人好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.5/5回頭率😚: 3.5/5-尖沙咀除左厚福街多嘢食,另一條街就係棉登徑!呢條一樣多選擇仲好多日本嘢!😋今次就去左呢間都算新開的串燒店,估唔到又幾好食☺️-✅✅雞尾、雞皮、雞胸軟骨、大葱雞腿肉、活鰻、五花腩、安格斯牛柳粒。雞尾雞皮都係油脂滿滿又香口🥰 大葱雞腿肉係汁燒,比較juicy同濃味🤤 五花腩肥瘦均勻,好有肉味,只有鹽同胡椒已經好夠味😬活鰻超正‼️ 皮脆又厚肉😍 魚肉質地仲好厚實,唔腥😌 安格斯牛柳粒好-✅雞腎、雞心、雞膝軟骨、豚肉蘆筍卷、粟米、雞肝。雞腎雞心雞肝正常水準,雞軟骨ok既,但有啲細粒🤭 豚肉蘆筍卷都ok,蘆筍好嫩冇渣,肉就有小小乾🤔 粟米係搽左小小牛油的甜粟,份量一人只有一舊半邊仔,有d小🥲-🆗牛舌、豚肉走盜芝士卷。牛舌好韌,要趙好耐,牙鉸有啲軟了😮‍💨芝士卷其實都ok,不過入面舊芝士有啲似布袋芝士,咬落好漏🤥 可能會有人中意啲。
橋本串燒
價錢💲: $~300-400/人
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.5/5
回頭率😚: 3.5/5

✅雞腎、雞心、雞膝軟骨、豚肉蘆筍卷、粟米、雞肝。

🆗牛舌、豚肉走盜芝士卷。