2019-07-27 218 浏览
第二次食呢間位於佐孰的日本餐廳 濱松町日本料理,外面睇係一間簡約平民的居酒屋,但裡面既食物質素絕對係比好多主打高級日本料理既餐廳都仲要高質。一坐低就先點左一份特上壽司盛(十貫),裡面我認為最值得一讚既係海膽壽司,不旦一點腥味都沒有,仲有好濃好鮮既海膽味,好食到想另外單點多兩三件,另外就係拖羅壽司,品質非常好既高級食材!除此之外,燒蠔都係必點之選,本身我唔太喜歡食蠔,特別係生蠔,但呢個燒蠔我卻係食過翻尋味呀!因為真係一點都唔會覺得腥,而且勁肥勁大隻,大隻到我要分兩啖食!另外服務員態度非常好,會主動推介當日特選海產,仲會係我地用餐完畢後主動上前問下我地既滿意程度。仲送左兩個甜品比我地,個甜品亦都係非常特別,從來沒係其他地方見過或者食過,至於係咩黎,我就唔係度講啦,留返少少神秘感,建議你地都去試下呢間餐廳!

2019-07-21 275 浏览
7點多要去上堂,所以很早就去吃晚餐。一個人吃不了太多,只點了石狩廣島蠔鍋和雞軟骨串燒。石狩廣島蠔鍋有4大隻蠔,很鮮甜。裡面有幾種不同的蔬菜,包括冬菇,娃娃菜,小棠菜,豆腐等,份量挺多的。雞軟骨串燒一客有2串,炸得很香脆。最後還會送一客甜點,黑糖布甸,不太甜👍🏻

雞軟骨串燒
一客有2串,炸得很香脆。

最後還會送一客甜點,黑糖布甸,不太甜👍🏻

雞軟骨串燒
2019-07-20
2019-07-17 176 浏览
✨#中女獨食難肥日誌 ✨#濱松町日本料理 #佐敦美食 #中女食佐再訪濱松町,令人一吃再吃的海膽刺身😍..#加拿大海膽刺身 $188橙黃色加拿大海膽色澤新鮮,包紫菜,脆卜卜蟹子飯加上軟滑海膽,口感豐富,好吃👍🏼滿足感十足!..#石狩廣島蠔鍋 $128一個大鍋,排著4隻廣島蠔,蠔鮮味而湯底清而鮮,配上好多蔬菜,鮮東菇、金菇、小棠菜、娃娃菜及豆腐,還有粉絲,一邊火爐熱著喝碗湯,好味又飽肚😋最後還送上黑白芝麻糯米糍💕驚喜!
✨#中女獨食難肥日誌 ✨
#加拿大海膽刺身 $188

#石狩廣島蠔鍋 $128

最後還送上黑白芝麻糯米糍💕驚喜!
2019-07-17 151 浏览
佐敦做完運動有些肚餓,朋友推介濱松町日本料理,門口用木條做成方格型的隔間趟門,很有古代日本風味,餐廳環境寬敞,牆上掛有幅日本畫真很靚。點左吉列廣島蠔,炸得很鬆脆又蠔大隻,美味可口。安格斯牛肉味噌拉麵🍜,湯底味濃,麵質有麥香味。黑豚肉生薑燒就麻麻地,因太多油和豚肉太肥。餐後甜點是黑糖布甸,很不錯不太甜。
2019-07-10 177 浏览
我地兩個人淨係叫左兩樣野食,本身都驚唔夠飽,但一見到個鍋就知夠了🤣-🥘石狩廣島蠔鍋 $128廣島蠔鮮甜肥美,好大煲,配菜還有粉絲大量蔬菜豆腐香菇🤣好飽。湯底唔係一般濃味壽喜燒,係鮮甜清淡既湯,幾特別,好飲!🥰-加拿大馬糞海膽刺身$188滿滿的海膽🤩配有味既飯同紫菜,是幸福的感覺💗但仍有少許苦味,朋友話韓國海膽再好食啲,下次要試!-雖然開頭覺得少少貴,但發現就咁嗌兩樣都夠飽,所以都ok既。
🥘石狩廣島蠔鍋 $128
加拿大馬糞海膽刺身$188
雖然開頭覺得少少貴,但發現就咁嗌兩樣都夠飽,所以都ok既。
加拿大馬糞海膽刺身
2019-07-09
2019-07-03 169 浏览
今晚得兩枱客,侍應好好人有推介,當然冇拒絕就叫啦,刺身足足等左九個字,其實好食都無所謂,一上枱見到條池魚求其切,魚生普通個唔普通,飲咗一支酒,買單千幾蚊,都無所謂,服務極差幾個人圍埋傾計,完全唔知點解要等大半個鐘都冇人理你,完全唔推介俾大家。PS 到最後,個老闆娘出現問我啲嘢得唔得?我完全唔想答佢😡

PS 到最後,個老闆娘出現問我啲嘢得唔得?我完全唔想答佢😡
2019-06-29 191 浏览
-我總是一個人在練習一個人🥺尤其朋友們都遲到,我又肚餓看到裝潢不錯的餐廳,便去試試吧🙈♥《蟹羔蟹肉炒飯》一上桌,立即香味四溢😳而且是熱呼呼的,還在出煙~份量足,一人剛好吃得很飽足🥰蟹肉不少,至少每一口都有蟹香!♥《巨峰提子汁》超甜!超甜!超甜!老人家表示受不了🤭於是跟老闆聊了一下~老闆超友善,馬上加水加冰💖喝起來就好多了,覺得很値得lol一杯的價格可以變成兩杯,很好😛♥《是日甜品》震驚了🤯 原來晚市送甜品🍮似乎每天不一樣,但大小相同~讓你的晚餐更豐富,也日日不同🤤難怪有很多熟客、回頭客和訂位人士啦~♥小提示 Tips:不得不說服務態度一流👍不停為你添茶,說話舉止有禮,遇到有意見的客人會臨危不亂馬上跟進,很滿意💛
我總是一個人在練習一個人🥺
尤其朋友們都遲到,我又肚餓

看到裝潢不錯的餐廳,便去試試吧🙈

《蟹羔蟹肉炒飯》
一上桌,立即香味四溢😳
而且是熱呼呼的,還在出煙~
份量足,一人剛好吃得很飽足🥰
蟹肉不少,至少每一口都有蟹香!

《巨峰提子汁》
超甜!超甜!超甜!
老人家表示受不了🤭
於是跟老闆聊了一下~
老闆超友善,馬上加水加冰💖
喝起來就好多了,覺得很値得lol
一杯的價格可以變成兩杯,很好😛

《是日甜品
震驚了🤯 原來晚市送甜品🍮
似乎每天不一樣,但大小相同~
讓你的晚餐更豐富,也日日不同🤤
難怪有很多熟客、回頭客和訂位人士啦~

小提示 Tips:
蟹羔蟹肉炒飯
蟹羔蟹肉炒飯
2019-05-28 338 浏览
一進來就覺得環境不錯壽喜燒火鍋,黑豚串燒味道不錯環境闊落壽喜燒火鍋牛肉好好味,下面煮的菜把湯汁收了一收,香爽可口!黑豚串燒燒得香脆,肥肉油茲茲的香味四益!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻總結價錢合理服務不錯味道中上,因為是一個人點菜不好點!環境闊落人不算多,安靜舒適!
一進來就覺得環境不錯

壽喜燒火鍋,黑豚串燒

味道不錯
環境闊落
壽喜燒火鍋
牛肉好好味,下面煮的菜把湯汁收了一收,香爽可口!
黑豚串燒
燒得香脆,肥肉油茲茲的香味四益!
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
總結
價錢合理
服務不錯
味道中上,因為是一個人點菜不好點!
環境闊落人不算多,安靜舒適!
2019-05-22 277 浏览
✨#中女獨食難肥日誌 ✨#濱松町日本料理 #佐敦美食 #日本菜當掛念日本時🇯🇵總很想吃一餐讓你身置日本的地道日本晚餐😚這間餐廳很近地鐵出口,十分方便!播著日文歌,裝潢亦令你感覺很日本,絕對可以翻頭吃😜..#加拿大海膽刺身 $168平時吃海膽都是少份量,又細細塊,畢竟是貴食材,這個海膽刺身足足4大片!而且手指般長,包紫菜包著蟹子飯加上海膽,美味爆登🤩海膽鮮味,配料口感豐富,吃著也不膩,必吃👍🏼..#北海煙肉燒蠔 $75面頭有滿滿芝士,燒得部分脆脆焦黃色,內裡的蠔肉鮮甜多汁,高分😋..#北海道帆立貝壽司 $60鮮甜帆立貝,附有一小片青檸又帶出清新感覺,簡單美味🥰..#燒雞皮 $45燒雞皮又簿又脆身,不肥膩,感覺到師父的用心!
✨#中女獨食難肥日誌 ✨
#濱松町日本料理 #佐敦美食 #日本菜
#加拿大海膽刺身 $168

#北海煙肉燒蠔 $75

#北海道帆立貝壽司 $60

鮮甜帆立貝,附有一小片青檸又帶出清新感覺,簡單美味🥰
#燒雞皮 $45

燒雞皮又簿又脆身,不肥膩,感覺到師父的用心!
  • 加拿大海膽刺身
2019-05-16 235 浏览
每逢吃得製作有誠意,美味的食物,都會讓我有種感動的感覺。這裡的出品就讓我有如此感動。點了濱松卷及榮螺壽司。先講榮螺,新鮮爽口有質感。濱松卷有6件,各具特色,每款均有心思,而且presention 非常吸引,未吃已經讓我流口水。店員面帶笑容,態度親切有禮,十分難得!要讚下👍下次帶埋喜歡日本菜的老公黎試先!

點了濱松卷及榮螺壽司。先講榮螺,新鮮爽口有質感。

店員面帶笑容,態度親切有禮,十分難得!要讚下👍

下次帶埋喜歡日本菜的老公黎試先!
2019-05-15
今日史無前例 跟朋友去運動-打完泰拳打完泰拳真係好肚餓呀甘做完運動 梗係又要食返d 多蛋白質既食物 去補充返Umum... 要食魚生丼今次去左 濱松町日本料理 既德成街分店個門面已經好有feel 兩個人叫兩樣野已經飽飽雜錦角切丼$128石狩廣島蠔鍋$128 兩份都大大份 好滿足裏面雖然店細細 但裝修優雅 起初我同朋友下午六點八個字左右到店入面客唔多 心諗會唔會有伏但到七點零開始人多好快就坐滿人生真係盾矛 人少又驚有伏人多又怕嘈
今日史無前例 跟朋友去運動-打完泰拳

人生真係盾矛 人少又驚有伏
人多又怕嘈
2019-05-04
2019-05-04 158 浏览
就等我以呢間高質居酒屋🏮結束這個復活假廣島蠔鍋物 鮮甜肥美的廣島蠔令我驚艷入邊仲有粉絲 唔係好幼嗰啲喎 而係好彈牙嘅 類似韓國粉絲 索哂好鮮甜既湯 正到爆!🤤🤤🤤🤤溫泉蛋天婦羅🍤🥚 有創意我中意其實之前都有聽過日本炸蛋 但係香港好少見呢度有得試 鍾意食溫泉蛋嘅朋友一定可以放過因為佢係流晒啲蛋黃出嚟 夾住一個炸到脆卜卜嘅天婦羅外皮食鰻魚炒飯 估佢唔到咁多鰻魚 仲要係又大塊又厚切 十分讚十個讚!👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿作為鰻魚控 我下次一定要再來啊🤤
就等我以呢間高質居酒屋🏮結束這個復活假

因為佢係流晒啲蛋黃出嚟 夾住一個炸到脆卜卜嘅天婦羅外皮食

作為鰻魚控 我下次一定要再來啊🤤
2019-04-23
2019-05-01 164 浏览
物有所值嘅日本菜! 雖然唔食生嘢,但係熟食都有勁多選擇~~我最愛牛舌同鐵板和牛!!好淋好Juicy😍😍😍和牛索唒d牛油!勁正♥男朋友最愛吉列蠔同芝士焗蠔~芝士焗蠔一上已經忍唔住即刻食咗連相都唔記得影😂😂🤣蜆勁鮮甜,連湯都飲到一滴不剩。煙肉荔枝串燒味道好夾!好清新!蟹肉炒飯 啲料好足~~ 最後食唔曬🙈店員幫我地打包,聽日又有得食😝最後店員有埋甜品送,係柿形紅豆餡既和菓子,好得意,送茶啱啱好!!好滿足~~~食咗咁多嘢最後埋單都係七百幾,食材咁新鮮又煮得好食,坐得舒服,而且服務真係一流!店員不斷幫我哋斟茶又會聊我哋傾計~~~ 聚餐嘅好地方👍🏻p.s.老闆娘好靚 又好客🤣值得再黎!
物有所值嘅日本菜!
雖然唔食生嘢,但係熟食都有勁多選擇~~

我最愛牛舌同鐵板和牛!!

好淋好Juicy😍😍😍
和牛索唒d牛油!勁正♥

男朋友最愛吉列蠔同芝士焗蠔~
芝士焗蠔一上已經忍唔住即刻食咗
連相都唔記得影😂😂🤣

蜆勁鮮甜,連湯都飲到一滴不剩。

煙肉荔枝串燒味道好夾!好清新!

p.s.老闆娘好靚 又好客🤣值得再黎!
2019-04-30
庆祝纪念
纪念日
琴日放假去佐敦閒逛嘅時候 意外發現咗呢間日本風嘅餐廳 餐廳嘅趟門係木製🚪 風格古老 甚有風味 隨意望下門外嘅餐牌📖就選擇進食一推開門 職員就熱情介紹 餐廳環境寬敞 佈置獨特👀 廚師👨‍🍳企喺酒架嘅右手邊 酒架上放滿唔同牌子嘅Sake🍶 整齊得嚟好似一幅牆 店內天花板掛咗一隻隻紙燈籠🏮 又有日式掛畫 我地就似置身喺日本🇯🇵餐牌上有好多唔同嘅選擇 前菜 壽司🍣 刺身 熱食 咩都有 花多眼亂 好辛苦先揀到我地最想食嘅野😋😋落單時職員推介由空運直送嘅象拔蚌刺身 餐牌上冇呢項選擇 因為每日都唔同 今日$288就試到原隻象拔蚌切片刺身 真係好抵!每一塊刺身都好鮮甜 配上豉油/檸檬汁都有唔同風味 口感爽口 我比較鍾意🍋汁 酸酸甜甜好清新另外我地仲叫咗上壽司盛(十貫)每一款都唔同 我估每次食都應該唔同😏 因為每款壽司都好新鮮 應該係廚師根據當日最新鮮嘅食材配搭出嚟 左口魚油脂豐富 入口即溶 完全無可以挑剔嘅地方 朋友話海膽勁鮮甜 可惜得一舊 想嘗試都無機會 下次我一定會搶食先🤭🤩

象拔蚌刺身

上壽司盛(十貫)

象拔蚌刺身
上壽司盛(十貫)
濱松町日本料理 (佐敦). 好耐無食日本野!係尖沙咀附近搵食搵到呢間好似幾好食,就入去試下!環境一流,坐位寬敞之外,裝修都非常雅緻,以日本🇯🇵酒樽作為裝飾的一部分,天花板都吊住好多日本紙燈籠🏮.⚜️松葉蟹肉🦀沙律🥗⚜️$88.(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)❤️勁好食!第一樣上枱就係松葉蟹沙律,份量都幾多,二人share食都夠,用上黑醋汁配上沙律菜同松葉蟹肉,好鮮美(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 推薦! ! .⚜️牛肉壽喜燒🐮🍲⚜️.其實呢到嘅野食份量真係幾多,牛肉壽喜燒用上安格斯牛肉片,就咁驟眼數至少有10片呀,入口牛肉味香,而且肉質非常嫩滑,秒速就俾我哋清晒所有(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)入邊仲有其他配菜,分別係娃娃菜,金菇,冬菇,京蔥,粉絲等,配上甜豉油湯底,吸晒啲湯非常之入味!.⚜️雜錦角切丼⚜️$128.呢個雜錦丼俾我哋兩個想像中大碗非常之多😍$128都好足料嘅飯同埋魚生,有三文魚,青瓜醃蘿蔔等等配料,飯淨係普通嘅白飯,係加左少少醋同適量嘅豉油(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 唔會好鹹又唔會淡! ! .⚜️北海道芝士條⚜️係香口嘅炸物(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 有六條好似炸春卷咁嘅炸芝士條,配上沙律醬,咀嚼後仲有淡淡芝士香!—————————————————
濱松町日本料理 (佐敦)

松葉蟹肉沙律

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌濱松町日本料理 (佐敦)
佐敦德成街4-16號富裕臺A座地下2號舖
2019-04-26