2019-04-29
琴日放假去佐敦閒逛嘅時候 意外發現咗呢間日本風嘅餐廳 餐廳嘅趟門係木製🚪 風格古老 甚有風味 隨意望下門外嘅餐牌📖就選擇進食一推開門 職員就熱情介紹 餐廳環境寬敞 佈置獨特👀 廚師👨🍳企喺酒架嘅右手邊 酒架上放滿唔同牌子嘅Sake🍶 整齊得嚟好似一幅牆 店內天花板掛咗一隻隻紙燈籠🏮 又有日式掛畫 我地就似置身喺日本🇯🇵餐牌上有好多唔同嘅選擇 前菜 壽司🍣 刺身 熱食 咩都有 花多眼亂 好辛苦先揀到我地最想食嘅野😋😋落單時職員推介由空運直送嘅象拔蚌刺身 餐牌上冇呢項選擇 因為每日都唔同 今日$288就試到原隻象拔蚌切片刺身 真係好抵!每一塊刺身都好鮮甜 配上豉油/檸檬汁都有唔同風味 口感爽口 我比較鍾意🍋汁 酸酸甜甜好清新另外我地仲叫咗上壽司盛(十貫)每一款都唔同 我估每次食都應該唔同😏 因為每款壽司都好新鮮 應該係廚師根據當日最新鮮嘅食材配搭出嚟 左口魚油脂豐富 入口即溶 完全無可以挑剔嘅地方 朋友話海膽勁鮮甜 可惜得一舊 想嘗試都無機會 下次我一定會搶食先🤭🤩