2021-10-05
💁🏻♀️再次嚟到滿樂潮州,呢一間酒家位於尖沙咀美麗華商場,已經第二次光臨啦!佢嘅點心比起出邊更加有誠意,味道好食,同屋企人都好滿意佢哋每次製作嘅水準!今次都唔例外,以下係詳細嘅食評🥰..▫️潮州炒麵線⭐️ 強烈推介⭐️潮州炒麵線!今次第二次叫佢啦!味道真係好好食,而且非常之有鑊氣,選用潮州幼麵線,蛋香味十足,配埋芽菜韭菜,爽口有層次,而且鹹肉條陳my真係一絕!..▫️蓮子棗皇糕⭐️ 強烈推介⭐️呢一款糕點我同媽咪都好鍾意食,真材實料,食落嘅時候仲食到好有粒嘅紅棗,味道清甜,而且非常之煙靭有彈性!..▫️滷水墨魚片拼雞蛋⭐️ 強烈推介⭐️又一喜歡菜式!墨魚片非常之薄,刀工厲害,加上濃郁滷水汁,令墨魚片同雞蛋都好入味,配上佢哋嘅咸菜前菜,別有一番風味🥰💁🏻♀️.▫️鮮蝦菜苗餃佢哋嘅菜苗餃真係非常之足料,好多菜苗之餘,蝦份量都唔少,誠意十足
▫️潮州炒麵線
▫️蓮子棗皇糕