老遠去到大圍,同朋友相聚嘅時候就去咗打邊爐!今次試嘅係任食酸菜魚打邊爐。一上到去空間感都幾大,最期待嘅當然係佢哋嘅酸菜魚啦! 一人只係$275 +1,就可以坐咗幾個鐘一路傾偈一路食嘢一路飲酒! 食物方面仼食其有幾款嘅,有刺身,前菜小食,酸菜魚/水煮魚,再有打邊爐再配上任飲,物超所值! 刺身比想像中新鮮,有我最中意既帶子同海膽。新穎嘅係海膽係配四州紫菜😂😂😂前菜小食就係可以食少啲都得,試吓無妨!特別啲嘅係鴛鴦苦瓜,識落冇苦味仲有淡淡的香味。主菜有酸菜魚,水煮魚同埋辣子雞。我哋今次就試咗酸菜魚同埋水煮魚,酸菜魚裏面已經有粉皮酸菜云耳又唔係好辣,對於我呢啲食唔到辣但又好鍾意食酸菜魚嘅人就最啱啦!飲品方面有嘉士伯有茶有汽水,都滿足到唔同朋友嘅選擇。服務方面呢其實侍應都好快手,雖然中間會唔記得,但你提佢嘅時候都好有禮貌! 😁😁今次呢間係一間驚喜,下次同朋友相聚喺大圍亦都可以一試😆

飲品方面有嘉士伯有茶有汽水,都滿足到唔同朋友嘅選擇。

今次呢間係一間驚喜,下次同朋友相聚喺大圍亦都可以一試😆
2020-11-28
2020-11-30 507 浏览
喜歡食酸菜魚的我一聽聞大圍有間叫漁品的酸菜魚火鍋放題,火鍋放題就吃得多,酸菜魚放題側未食過,即該search openrice看看, 見到地址以為很偏遠,原來搭地鐵到大圍站後只需步行大概5分鐘就到,位置都算方便易找,而門口及樓層都掛有大大橫額招牌,不怕走過龍!漁品餐廳要上一層樓梯才到,而每一層都有一些別緻的攞設,一定吸引到你停下來拍照!餐聽必需要量度體溫, 有圍版做阻隔, 入座後會送上一盤滾水給我們洗匙羹碗筷消毒,抗疫措施做得不錯, 店員禮貌地為我們介紹了這裡進食程序,由開胃小吃拼,新鮮刺身、豬牛肉片、酸菜魚、水煮魚、火焰醬爆鑊仔雞、深海郵輪-貝類拼,丸餃拼、炸物拼,新鮮雜菜拼等,其中多種款式仲可以無限追加,因為第一次食這樣食所以仍要看餐牌才可記得次序!,而飲品,雪糕,火鍋醬料設有自助區,但必需戴口罩才可自取!而驚喜的7:30后還有白酒梅酒提供任飲,還可以每位加$10任飲推廣活動1664生啤!首先奉上的是四小碟前菜,不得不提蝦多士,蝦膠厚厚一層搽上麵包一齊炸,新鮮熱辣蝦肉爽口彈牙,配上沙律醬同吃有畫龍點睛的效果,正👍繼而到新鮮剌身:有油甘魚、肥美生蠔、鮮甜海膽入口即溶、甜蝦、原粒帶子肥

繼而到新鮮剌身:有油甘魚、肥美生蠔、鮮甜海膽入口即溶、甜蝦、原粒帶子肥大肉厚、北寄貝等,樣樣都新鮮好味,可適剌身指定不能追加任食!

食完兩輸之后,第三輸可以有酸菜魚、水煮魚、火焰醬爆鑊仔雞三款中任選一款,而我當然點了至愛的酸菜魚 ,上桌后未食已聞到陣陣酸菜而帶有魚鮮味道,魚片肉超級軟滑,但略有細骨刺,食時要小心,湯底唔辣,甜酸適宜,還有寬條粉同豆卜吸盡湯汁精華,食完還可以追加魚片,真是食過返尋味!但也要留肚食最後一個環節,就是打邊爐!

有兩款湯底選擇: 胡椒豬肚湯底同菌香牛骨湯底,我揀咗胡椒豬肚湯, 滾湯中已聞到勁香胡椒香,好足料, 有豬肚,粉腸等,而打邊爐配料選擇極多,首先上的是深海郵輪海鮮拼盤,有青口、大蜆、元貝、大蝦同鮑魚,食材新鮮,肥美鮮甜 ,這也是不可以追加的!

另有豬肉無限追加,肉肥瘦適中,質素也唔錯,炸物拼/丸餃拼/蔬菜拼有:響鈴 炸芋頭 魚皮 魚皮餃 韭菜餃 墨丸 蝦丸,特別是墨丸蝦丸, 彈牙有口感!

整體嚟講,呢間係一間好高質嘅放題,環境舒適,員工態度非常好,價錢非常之合理!
2020-11-26
2020-11-28 107 浏览
住在沙田的同事說,有間叫漁品酸菜魚火鍋放題,非常抵食又好味!今日就同老公去試吓!首先來肥仔四小吃,麻香黑雞腳、話梅鴛鴦苦瓜、避風塘魚柳、 本人就喜歡黑松露蝦多士比較多啲,口感香脆可口,呢四款係無限添加。航空六刺身,呢個係一次性的。刺身好新鮮,生蠔同海膽鮮味十足,吞拿魚、帆立貝、赤蝦和北寄貝鮮甜爽口。酸菜魚、水煮魚和火焰醬爆鑊仔雞三選一,即叫即煮,無限追加,我們選擇了酸菜魚,一大盆份人量十足,魚肉嫩滑,湯底酸中帶微辣,十分惹味!之後火鍋湯底二選一,我哋揀咗胡椒豬肚湯,真材實料,湯底明椒味香濃。深海郵輪,是一次性的海鮮拼盤,有鮑魚、海蝦、大扇貝、北奇貝和蜆,海鮮新鮮味道鮮甜,鮑魚上枱還會郁動呢!靚牛靚豬任食,肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,任食火鍋配料還有炸物、丸餃、主食、蔬菜等,啤酒和汽水任飲,還有每晚7:30起任飲索拉亞伯餐酒、意大利白桃味汽酒及韓國好日子燒酒。
靚牛靚豬任食,肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,
任食火鍋配料還有炸物、丸餃、主食、蔬菜等,
2020-11-16
My families and I went to a restaurant called “3H Island”(漁品酸菜魚火鍋放題Fun Fun Fun 3H Island)located in1/F, Cheung Fung Mansion, 16 Chik Shun Street, Tai Wai (大圍積信街16號祥豐大廈1樓)My families and I ordered “Sour preserved veggie fish hotpot buffet set”(漁樂酸菜魚火鍋放題) which costs...HKD$275 /person(19:30-21:30)..Arrays of seafood,chicken casserole,Sichuan spicy fish,preserved veggie fish hotpot, hotpot ingredients,snacks are served on an unlimited basis!!!There are 4 homemade snacks to whet the appetite of the

HKD$275 /person
(19:30-21:30)

There are 4 homemade snacks to whet the appetite of the customers!

The black truffle shrimp toast(黑松露蝦多士) is highly recommended!! Bouncy minced shrimp paste is on top of the golden crispy deep fried toast.With a dollop of fragrant black truffle sauce on top!!!But you have to order early as it is very popular and sold off at late night!

A fresh sashimi boat(航空6刺身艦)is served after the appetisers.

Preserved veggie fish hotpot(酸菜魚),Sichuan spicy fish(水煮魚),chicken casserole (火焰醬爆鑊仔雞)are served on an unlimited basis!

We ordered the chicken casserole (火焰醬爆鑊仔雞)which is a flvour bomb!!Tantalizing spicy spices flavour!!Tickling your taste buds!! Highly recommended!!

Seafood platter (深海郵輪 )composes of abalones,prawns, scallops,clams...etc.The scallops are sweet and tender.

High quality beef and pork are also served on an unlimited basis!

The beef(肥牛) is fresh,tender and soft with nice strong beef flavour!Recommended!!

Arrays of hotpot ingredient is provided on an unlimited basis!!

Beers and other beverages are free flow!!
2020-11-23 143 浏览
朋友生日, 佢話行過見到大圍新開左間食酸菜魚既 想試下 但好奇怪 係open rice睇到既兩個電話都打吾通, 所以叫我老公收工經過幫我行過黎訂位先, 但係職員話已經full哂 要夜晚先有咁我就試下walk in去等, 睇下會吾會有機會上到去又吾係想像中咁多人, 職員仲好nice 見到我抱住bb安排卡位比我又好有耐性咁講解餐牌 $199 任食酸菜魚 同牛,豬, 丸一人一鍋水消毒碗, 呢樣真係好好第一輪黎小食先刺身好正,可惜只有一輪酸菜魚覺得味道太淡海鮮好新鮮環境普通, 不過坐得都算ok員工態度非常好野食呢個價錢都算ok既
朋友生日, 佢話行過見到大圍新開左間食酸菜魚既 想試下

咁我就試下walk in去等, 睇下會吾會有機會

又好有耐性咁講解餐牌

$199 任食酸菜魚 同牛,豬, 丸

一人一鍋水消毒碗, 呢樣真係好好

第一輪黎小食先

刺身好正,可惜只有一輪

酸菜魚覺得味道太淡

海鮮好新鮮

環境普通, 不過坐得都算ok
員工態度非常好
野食呢個價錢都算ok既
2020-11-23 125 浏览
聽聞呢間野好掋食, 就專程來到大圍, 入到都算多人, 一點左右坐咗一半枱。下午有個抵食套餐。第一份係肥仔四小食,小食拼盤有竹筍,麻辣去骨雞腳,仲有炸魚腐,同黑松露沙律醬炸蝦多士。 食咗頭兩款,已經開始飽飽地。再嚟咗份刺身,刺身有大大隻嘅生蠔,有帶子,三文魚,總括都很新鮮。主菜係火焰醬爆鑊仔雞,仲要無限追加,味道似辣子雞,漿汁好味,雞入味,有鑊氣。因為口痕再追加了份酸菜魚, 魚肉好嫩,酸菜魚湯底好香,娃娃菜浸完好好味。最後打邊爐要咗個菌香牛骨湯,料很多。 牛肉牛豬肉無限追加,肉嘅質素也不錯。然後還有海鮮打邊爐,包括鮑魚,有蜆,有青口,有蝦,有帶子。 青口仲識關蓋, 仲好生猛。最後值得一提嘅係佢嘅飲品,甜品,任食。雪櫃提供的款項很多。二百蚊一個人的任食, 非常掋。

再嚟咗份刺身刺身有大大隻嘅生蠔,有帶子,三文魚,總括都很新鮮。

最後值得一提嘅係佢嘅飲品,甜品,任食。
雪櫃提供的款項很多。

二百蚊一個人的任食, 非常掋。

2020-11-23 104 浏览
原來酸菜魚放題都可以好正今日聽朋友推介 去咗食一間酸菜魚火鍋放題本身都無諗過會有呢d餐廳。平時都係食放日式多。首先,店家會提供一轉刺身同餐前小食比你。小食款式多樣,有麻辣鳳爪,蝦多士,話梅涼瓜等。欣賞佢一件起二件止,即不會飽肚,又可以先刺激一下味蕾,等你準備一輪輪更精彩即美食。刺身絕對貨真價實,原粒大帶子,新鮮即開生蠔,海膽同牡丹蝦等。一個鮮字!為你打開食慾。令你更加期待下一輸。但刺身甘出色,無得追加真係遺憾。但食完頭2輪,就到主角酸菜魚!可以無限追加魚片,想要辣既更可以揀水煮魚。魚片嫩滑少刺。切得薄身,正好入味之餘又好似滑入口腔甘,特別過癮。湯底既酸甜令你食極都5夠甘。湯底可以好似當湯甘飲添。仲有涼皮係底,煙韌既口感令人慾罷不能。食完酸菜魚,仲有一個火鍋!我哋揀人參雞鐘湯底,夠滋補。你哋睇隻海盜船,有飽魚有帶子,上面既令海鮮你都覺值回票價。店家係食材方面真係誠意十足!係一般放題無得比。睇牛肉既脂肪分布比例,比好多地方更好,你食到一定好滿足!豬牛你仲可以無限追加添!二百幾既價錢,食到物超所值呀!
原來酸菜魚放題都可以好正

今日聽朋友推介 去咗食一間酸菜魚火鍋放題
本身都無諗過會有呢d餐廳。平時都係食放日式多。

首先,店家會提供一轉刺身同餐前小食比你。

小食款式多樣,有麻辣鳳爪,
蝦多士,
話梅涼瓜等。

食完酸菜魚,仲有一個火鍋!我哋揀人參雞鐘湯底,夠滋補。

二百幾既價錢,食到物超所值呀!
經過見到門口放了一個很豐富的餐牌由小食到刺身 酸菜魚 火煱 一應俱全真的適合一大班人聚餐就算每人有唔同口味都可以一齊食 有64啤酒/紅白酒 任酒 基本上可以坐一晚 唔駛諗下場=小吃 - 黑松露蝦多士=小吃 有幾款 覺得這個比較特別一口炸物 香脆好餸酒=航空六刺身=生蠔 帶子 蝦刺身 北寄背 油甘魚 海膽每人大約1-2件吃得出來是真的鮮 特別點讚帶子 厚切鮮甜 海膽也很鮮 只可惜這不能任點=酸菜魚=這個可以任點任食也這一份份量也不少 湯底不會很油 魚質亦滑而且骨不算很多有豆卜薯粉等吸味配料=菌香牛骨湯=用料豐富茸菇 杞子 雞腳 花膠飲了2碗清湯 再用來打邊爐呀=深海郵輪=鮑魚 海蝦 帶子 青口 扇貝 貝類超新鮮 鮑魚還在動=靚牛靚豬任食=質素不錯 =炸物拼/丸餃拼/蔬之藝術=響鈴 炸芋頭 魚皮魚皮餃 韭菜餃 墨丸 蝦丸特別是墨丸蝦丸 有口感火鍋基本料都有 由頭食到尾已經好full好滿足最後...=雪糕=任食 是香港牌子 coco berry 它的沖繩海鹽味很不錯
經過見到門口放了一個很豐富的餐牌

深海郵輪
炸物拼
丸餃拼
2020-11-18 68 浏览
朋友介紹一間又可以食酸菜魚又可以打邊爐嘅放題,今日就嚟試吓佢。喺地鐵站大概行5分鐘就到,地理位置都算方便。7:00去到,要等7:30嗰個時段,嗰度都有好多櫈,可以坐住等。一入座之後,店員就會問我地選擇食咩魚同埋要咩湯底。至於飲品方面就係自助嘅,好快店員就送上左四款小食,其中我最鍾意嘅就係麻辣雞腳同埋蝦多士。麻辣雞腳食到停唔到口,偏辣但係好開胃,蝦多士香脆爽口,蝦膠入面仲有蟹子,口感十足。之後就係送上刺身,刺身有六款,各樣都係水準之上,估唔到食放題都會有海膽食,而且係新鮮清甜嘅,驚喜十足。我哋選擇咗酸菜魚,估唔到份量係咁多,除咗與之外入面仲有蔬菜等等材料,魚肉滑身,蔬菜吸晒酸菜嘅味道,十分入味 。野菌牛骨湯係重點推介,入面有多種不同嘅菇類,而且湯底濃郁,可以就咁飲。會除湯底附送一個好大嘅海鮮盤,入面又係有多種不同嘅海鮮,全部都好新鮮好好食,而且有餃子拼盤蔬菜拼盤同埋肉類拼盤等等,啱晒大胃王!食飯之後仲可以去食雪糕,佢有五款口味嘅雪糕,我今次試咗四款😂😂😂😂全部都唔會太甜而且食完都唔會覺得滯!整體而言,我覺得呢個係一個好高質嘅放題,仲可以食埋酸菜魚或者水煮魚,魚類仲要係無限添加㗎,食材大部

蝦膠入面仲有蟹子,口感十足。

之後就係送上刺身刺身有六款,各樣都係水準之上,估唔到食放題都會有海膽食,而且係新鮮清甜嘅,驚喜十足。

整體而言,我覺得呢個係一個好高質嘅放題,仲可以食埋酸菜魚或者水煮魚,魚類仲要係無限添加㗎,食材大部份都新鮮同好食,喺大圍來講呢一間係好好嘅放題選擇!
2020-11-15 556 浏览
疫情放緩忍不住四出覓食,上兩個星期老頂介紹大圍抵食酸菜魚,今日收工就同 Honey 來到實地挑戰!💪🏼雖說是火鍋店內抽風系統做得好,仲設有空氣淨化機,故我大可放心不會攪到一身火鍋味。👏這裡地方寛敞卡位多空間感高,店員先帶我們入坐再禮貌地介紹了這裡用餐特色同進食程序,隨即就為我們棒來四小食。😋🥢四小碟有爽口涼瓜、麻辣爽脆鳳爪、椒鹽酥炸魚柳及超正蝦多士,唔係講笑呢個蝦士真係必食百吃不厭。🥳🥢刺身上檯刺身有厚切肥美三文魚,二隻鮮味生蠔,北寄貝,牡丹蝦、帶子、油甘魚同海膽,仲有紫菜夠哂貼身。👍🥢酸菜魚主角上場陣陣酸味嗅覺味覺全都觸動了,魚片滑不溜口,片片晶瑩剔透連湯同食滋味無窮,別忘了寬粉同豆卜吸盡湯汁精華,可謂食個不停。👏🥳🥢牛骨滋補湯底打火鍋確實真的都太豐富了吧!肥牛、豬肉片、手打丸、響鈴、魚皮餃......等等,這都不是重點,重點是下幾幅圖。🥢海鮮拼盤😍😍,有青口、大蜆、元貝、大蝦同鮑魚,食材是新鮮的所以件件都鮮甜味美。😁🥢抵處未算抵,任飲任食汽水啤酒盒裝飲品及雪糕外,7:30 起所有紅白餐酒燒酒都係任飲的,真的太超值了!Honey 話這店提供任飲都什落本,嘉士伯罐裝啤酒多飲幾罐已回本。
美美喔😍

必食蝦多士
太好食😋

🥢刺身上檯
😍😍

🥢酸菜魚

🥢牛骨滋補湯底打火鍋

Honey 話這店提供任飲都什落本,嘉士伯罐裝啤酒多飲幾罐已回本。😅😅😅
我就以甜甜蜜蜜的雪糕作為這餐句號🥰🥰
2020-11-09
  • 蝦多士
2020-11-13 163 浏览
天氣凍了就會想吃火鍋,雞煲,酸菜魚等料理。大圍這一家放題餐廳能夠一次過滿足曬所有!前菜首先有六種刺身,包括油甘魚,生蠔,海膽,帶子,八爪魚沙律,三文魚。每一項都新鮮,油甘魚三文魚夠肥美,即開的肥生蠔不單止鮮甜,還有淡淡的海水味,海膽配上紫菜食用更加夠提升海膽的味道。另外還有其他仼點的小吃,有避風塘炸雞,麻辣鳳爪,黑松露蝦多士,話梅鴛鴦苦瓜。避風塘炸雞能夠保持到雞肉的鮮嫩,而且不會十分油膩。麻辣鳳爪的調味一流,而且使用無骨的鳳爪更加方便食用。黑松露蝦多士十分驚艷,黑松露不會搶了蝦的味道,而且多士焗得十分鬆脆,讚! 最後是話梅鴛鴦苦瓜,這一道菜可以吃得到酸甜酸苦味道,十分特別。主食方面可以任點酸菜魚,水煮魚,火焰醬爆鑊仔雞。我們點了酸菜魚和鑊仔雞,酸菜魚的水準十分高,首先魚肉夠鮮,湯的酸辣度適中,十分適合大眾口味,配上粉條,牙菜和酸菜等等其他配料,賣相好,材料豐富,味道一流。 另點了火焰醬爆鑊仔雞,和平時吃的雞煲差不多,雞肉烹調的熟度剛剛好,仍然保持嫩滑,而且醬汁的調配也十分好吃,是一道令人吃了還想再吃的菜式。最後當然不少得就是火鍋放題,餐廳首先會送上一盤不可追加的海鮮拼盤,當中有青口,帶
天氣凍了就會想吃火鍋雞煲,酸菜魚等料理。大圍這一家放題餐廳能夠一次過滿足曬所有!

最後當然不少得就是火鍋放題,餐廳首先會送上一盤不可追加的海鮮拼盤,當中有青口,帶子,鮮蝦,蜆,鮑魚等時令海鮮。而且還有靚牛靚豬肉任食,再其他火鍋配料例如餃子,手打墨魚丸,手打蝦丸,蔬菜拼盤響鈴炸芋頭等等都是仼食的。而且還有各式各樣的飲品和雪糕任食。總括而言這是一間有特色的放題餐廳,有各式各樣的小菜中菜火鍋等等可以任食,性價比絕對高!
四個人一早訂了枱特意食早場,平平地試一試新店7:30前離座,每位$199要加一豐富的一條龍套餐Step by step我地食到一半已經飽左刺身和海鮮盤無得追加我地添得最多係飲品舖面面積大,兩邊有4人,6人卡位中間有4人,6人枱Step1) 前菜四小碟 (可添的)味道ok! Step2) 酸菜魚(可添的)呢個可選水煮魚或爆雞鍋的湯好味😋魚okStep3) 刺身生蠔🦪 大約每人一件生蠔,大大粒帶子,大隻蝦刺身,北寄背三文魚,魚刺身,八爪魚少許帶子,刺身都ok生蠔一般,但好大隻Step4) 上湯底,先飲湯Step5) 海鮮拼盤 好大盤海鮮新鮮,帶子和鮑魚大隻每人一件扇貝,鮑魚,青口,蝦🦐,幾款貝類Step6) 火煱料 (可添的)豬牛肉片手打丸拼餃蔬菜盤炸魚皮,嚮玲,炸芋頭足料,豐富的一餐!肚皮有福了⭕️全店職員戴上口罩 ⭕️進店前量度體溫 ⭕️提供酒精搓手液 ✅提醒食客,離開座位時戴上口罩 ♻️放置專用鋁罐回放筒

四個人一早訂了枱
特意食早場,平平地試一試新店
7:30前離座,每位$199要加一
豐富的一條龍套餐
Step by step
我地食到一半已經飽左
刺身和海鮮盤無得追加
我地添得最多係飲品

舖面面積大,兩邊有4人,6人卡位
中間有4人,6人枱

Step1) 前菜四小碟 (可添的)
味道ok!

Step2) 酸菜魚(可添的)
呢個可選水煮魚或爆雞鍋的

生蠔一般,但好大隻

Step4) 上湯底,先飲湯

Step5) 海鮮拼盤
好大盤
海鮮新鮮,帶子和鮑魚大隻
每人一件
扇貝,鮑魚,青口,蝦🦐,幾款貝類

Step6) 火煱料 (可添的)
豬牛肉片
手打丸拼餃
蔬菜盤
炸魚皮,嚮玲,炸芋頭

足料,豐富的一餐!
肚皮有福了

⭕️全店職員戴上口罩
⭕️進店前量度體溫
⭕️提供酒精搓手液
✅提醒食客,離開座位時戴上口罩
♻️放置專用鋁罐回放筒
2020-10-24
2020-10-30 366 浏览
工作辛苦OT到七八點,老公提議去大圍食餐好的,點都要待自己好一點。住大圍的朋友之前已經強烈推介要試,今日終於有機會。店員會按次序送上各款食物:1.肥仔四小吃~麻香雞腳(小辣)、話梅鴛鴦苦瓜、避風塘魚柳及黑松露蝦多士,各有特色,最啱肚餓可先吃。2. 航空六刺身~ 海膽、帶子、赤蝦、生蠔、北寄貝、油甘魚,刺身好新鮮,海膽甘口,帶子清甜,總有一款啱你。3. 招牌酸菜魚~二人份量都好大盤,魚肉啖啖肥美可口,魚湯酸咪咪,感覺好醒胃。4. 菌香牛骨湯~湯底材料包括姬茸菇、龍眼肉、杞子、紅棗、蟲草花、干瑤妊、花膠、雞腳......5. 深海郵輪(火鍋海鮮拼盤)~鮑魚、大蝦、帶子、青口、大蜆、墨魚仔,火鍋海鮮都是值得一讚,樣樣新鮮,鮑魚爽口彈牙,帶子鮮甜美味。6. 靚牛靚豬任食~肥牛一淥就食得,夠肥美。7. 其他食物都是任點任叫,包括炸物拼(炸魚皮響鈴炸芋頭)、丸餃拼(魚皮餃、韭菜餃、墨丸、蝦丸)、主食拼盤、蔬之藝術「菜拼盆」(旺菜、生菜、皇帝菜、金菇)、雪糕、汽水、飲品......,試咗荔枝烏龍,不錯呢,荔枝味唔算好濃,不會完全蓋過烏龍茶味。朋友果然冇介紹錯,食物質素及性價比都高,店員友善招待,收吉

店員會按次序送上各款食物:

1.肥仔四小吃~

2. 航空六刺身~
海膽、帶子、赤蝦、生蠔、北寄貝、油甘魚,

刺身好新鮮,海膽甘口,帶子清甜,總有一款啱你。

3. 招牌酸菜魚~

4. 菌香牛骨湯~

5. 深海郵輪(火鍋海鮮拼盤)~

鮑魚爽口彈牙,帶子鮮甜美味。

6. 靚牛靚豬任食~
肥牛一淥就食得,夠肥美。

丸餃拼(魚皮餃、韭菜餃、墨丸、蝦丸)、

主食拼盤、蔬之藝術「菜拼盆」(旺菜、生菜、皇帝菜、金菇)、

雪糕、汽水、飲品......,

朋友果然冇介紹錯,食物質素及性價比都高,店員友善招待,收吉碟速度極快。
2020-10-21
上星期喺新界東既朋友介紹下,去左一間好正既放題店🤤 正到一定要share俾大家!! 最最最正嘅係佢有酸菜魚🐟任點任食,特別鍾意食酸菜魚既你一定要去食返夠本啦🤩 記得記得一定要book位呀,嗰日去到7點已經無得walk-in,好彩Annie一早訂左位咋😊·放題分成1-9個items順序上,除2號同5號仔外(航空六刺身及深海郵輪)😻 其他items全部無限追加🙀 仲有仲有千祈唔可以錯過嘅係,全枱每人加$10就可以任飲1664 & fischer🍺 出面其他地方好少會有咁抵既優惠,唔係唔飲呀嘛👍·1 肥仔四小吃包括 麻辣雞腳、梅鴛鴦苦瓜、炸魚餅、黑松露蝦多士個人很喜歡黑松露蝦多士🦐 炸得香脆而且食落啖啖蝦膠,encore左佢😋·2 航空六刺身有大大隻新鮮生蠔已經夠哂吸晴😻 仲有五款刺身襯托,包括帆立貝、北寄貝、赤蝦、油甘魚及海膽🤤🤤海膽十分鮮甜,赤蝦肥美,如果可以再encore就好啦💓·3 酸菜魚/水煮魚/火焰醬爆鑊仔雞三款中任選一款,唔洗諗即刻簡左酸菜魚🐟 啲魚肉超級軟滑so crazy!! 挾起上嚟係唔會散開,太正了吧🤩 依家都仲回味緊嗰種嫩滑😻😻·4 胡椒豬肚湯底 或 菌香牛骨湯火鍋湯

1 肥仔四小吃

包括 麻辣雞腳、梅鴛鴦苦瓜、炸魚餅、黑松露蝦多士
2 航空六刺身

海膽十分鮮甜,赤蝦肥美,如果可以再encore就好啦💓
3 酸菜魚/水煮魚/火焰醬爆鑊仔雞

4 胡椒豬肚湯底 或 菌香牛骨湯

火鍋湯底2選1,簡左店員推介既菌香牛骨湯🐂 牛骨味道雖然唔算好濃郁😚 但佢係勁香菇菌味🍄 入面湯料有雜菇、松茸、紀子、雞腳同埋養顏花膠😍 所以記得飲啖湯先用嚟打邊爐呀🥘
5 深海郵輪「海鮮船」

海鮮船又係超吸引item之一😻 即刻相機食先📸 就咁睇已經感受到嗰種新鮮,包括 鮑魚、海蝦、帶子、青口及墨魚仔❤

鮑魚淥熟左都仲好大隻,仲好爽口彈牙,無得輸!
6 靚牛靚豬任食

7 炸物拼 / 丸餃拼 / 主食拼(出前一丁/韓國麵/烏冬)

8 蔬之藝術「菜拼盆」

9 甜品 / 雪糕 / 汽水 / 罐裝啤酒任飲
💰漁品酸菜魚火鍋放題
正價 HKD$275元/位(兩位起)
早/夜場 HKD$199/位(晚上7點半前結帳離座 / 9點半後入座)
星期一至四,免收加一
星期五丶六丶日丶假日及假日前夕,另收加一服務費
2020-09-24
  • 酸菜魚
2020-10-28 748 浏览
電視廣告效應吸引我地今晚專程黎大圍漁品大吃一番, 餐廳平日晚都好full, 還好朋友醒目, 預先book位, 可以順利安排入座。抗疫措施做得唔錯, 有圍版做阻隔, 入座後會送上一盤滾水比我地過碗消毒。設醬料、飲品、雪糕自助區, 必需戴口罩方可自取。無限時任飲任食, 唔洗click紙仔落order, 食物會陸續送上,刺身 (不設任食)魚類刺身都係厚切, 帆立貝大大粒好鮮, 生蠔唔夠肥美, 而最令人驚喜就係海膽鮮甜唔腥, 入口即溶。前菜四款: 其中一款無骨鳳瓜唔錯, 有軟骨相連, 爽脆有少少辣, 幾開胃。 先自選魚類: 我地揀左酸菜魚 (可無限追加)冇辣度選擇, 但味道岩返香港人口味, 唔會係勁多辣椒好辣果種,睇湯底好似幾清, 但個湯都帶小小辣, 魚好滑好林, 不過都幾多骨。仲有少少粗薯粉食。自選湯底: 揀左胡椒豬肚湯底湯底望落好清, 豬肚唔多, 滾起都聞到有胡椒香,刺身併盤 (一次性): 鮑魚爽口彈牙, 蜆冇沙, 蝦鮮味, 帶子大大隻, 不過青口質素偏差。火鍋配料任食:蔬菜籃、響鈴、魚皮、餃子、魚皮餃、兩款手打迷你丸、牛肉、豬肉蔬菜很清甜響鈴、魚皮比較失望, 沒有脆口, 潮左~魚皮餃唔錯

設醬料、飲品、雪糕自助區, 必需戴口罩方可自取。

刺身 (不設任食)

先自選魚類: 我地揀左酸菜魚 (可無限追加)

仲有少少粗薯粉食。

自選湯底: 揀左胡椒豬肚湯底
湯底望落好清, 豬肚唔多, 滾起都聞到有胡椒香,

火鍋配料任食:

蔬菜很清甜

響鈴、魚皮比較失望, 沒有脆口, 潮左~

魚皮餃唔錯, 雖然皮厚, 但入面既肉甜甜地
墨魚丸彈牙, 但墨魚味太淡

牛肉同豬肉質素唔太差, 對於任食黎講都OK過得去

無限時任食, +$10仲可任飲啤酒
有個地方可以同朋友慢慢食, 慢慢傾, 大圍又多一個選擇。
2020-10-27