2024-05-07
基本上每個月都會同班同事泥2-3次🥲因為個環境唔錯,諗住月頭出左糧,咪帶女朋友泥試下先。不過我諗今次應該係最後一次😤首先今次串燒燒到好乾好乾,尤其是係牛脷好難咬得開,牛肉蜜瓜卷又燒到甩晒,一拎上手成舊跌咗落台,個樣又唔太熟咁樣,我知牛可以唔太熟,不過個樣都幾紅下。女朋友食到最後覺得個龍蝦湯麵個湯有少少酸,可能大家都熱一泥到飲左d酒初時唔太覺,不過食到咁上下就唔出聲啦,我第一啖咬落隻蝦都覺得有d苦,質素比之前真係下降左。番到屋企女朋友直程又屙又嘔,搞到我嬲嬲地,第一次破處寫食評。唔該可唔可以比個心出泥執下出品越做越差,串燒一係燒唔熟,一係燒到勁乾,個湯臭架,咁都照出?經覺呢件事後唔會再有下一次幫襯,女朋友話樓面有個帶帽扎孖辮女同事隻指甲,長過佢做sales其實做老闆應該都知,我諗好快有客食食下會食到隻指甲而上新聞。拜托,做緊食肆夠膽死Gel晒甲去番工,你反唔反甲係你嘅事,唔想食食下見到隻甲係碗麵入面🤮,可想而知,廚房衛生乾淨極有限。