2024-12-30
聖誕同朋友約去海洋公園入面嘅「爐炭燒食飯⭐️ 晚上6:30pm後進場無需入場費,記得喺門口同職員講進場食飯,就會有職員帶進場~ 爐炭燒喺正門左邊,好快就到!🍍熱帶激情 $78菠蘿造型嘅mocktail,打卡一流🍍🍍有紅莓汁、菠蘿汁、梳打及雪碧🍷赤海浪 $88味道甜甜哋好易入口!有紅酒、杜松子酒、生果粒及雪碧,好似sangria咁!🥗泰式柚子海鮮沙律 $158柚子分量十足,配搭大大塊魷魚圈🦑醬汁開胃愈食愈想食!💫泰式無骨鳳爪 $88超開胃嘅無骨鳳瓜,入口超彈牙🤩 帶點微辣,份量都幾多,同朋友share食就👍🏻👍🏻啦~ 🍲椰香南瓜湯 $88入口好creamy 帶有濃郁嘅椰香味,淡淡南瓜味暖笠笠嘅湯好warm🥰🥰 🔥炭燒日本帶子伴泰式沙沙醬 $178大大塊北海道帶子,經過炭燒帶子香噴噴,入口鮮甜配上泰式沙醬,開胃得嚟又啖啖肉😋😋 🍖泰式酸辣豬軟骨 $238豬軟骨肉質軟腍,啲骨煮得好腍可以連骨食🤩🤩 酸辣醬汁好惹味啊!我覺得愈食愈辣🤣🍤泰式香辣青胡椒澳洲大蝦 $248澳洲大蝦炸到外脆內軟,蝦肉鮮甜彈牙🤩以青胡椒同炸蒜炒香,好惹味!🍝泰式炒牛肉河粉 $208河粉炒得夠獲氣,條條分明,入口好Q彈好似
🍍熱帶激情 $78
🍷赤海浪 $88
🥗泰式柚子海鮮沙律 $158
柚子分量十足,配搭大大塊魷魚圈🦑醬汁開胃愈食愈想食!
💫泰式無骨鳳爪 $88
🍲椰香南瓜湯 $88
🔥炭燒日本帶子伴泰式沙沙醬 $178
🍖泰式酸辣豬軟骨 $238
🍤泰式香辣青胡椒澳洲大蝦 $248
🍝泰式炒牛肉河粉 $208
河粉炒得夠獲氣,條條分明,入口好Q彈好似粿條咁!配以牛肉,估唔到炒河都咁有特色👍🏻👍🏻
🍖泰式紅咖喱無骨牛肋條 $238
無骨牛肋條肉質軟腍🤩 加上紅咖喱帶有少少辣唔會太勁,裡面仲有荔枝入口超級清新!
🥬泰式青咖喱雜菜 $168
青咖哩唔辣,有多款雜菜、洋蔥🧅紅蘿蔔🥕配河粉一齊食剛剛好!
🍮本地鮮奶焦糖燉蛋 $88
採用本地新鮮奶即日製作嘅CRÈME BRÛLÉE,表面有隻辣椒仔朱古力🌶️超可愛呀!! 好滑溜而且味道唔會太甜🤩 作為飯後甜品同朋友share好滿足🥰🥰