2022-11-29
今日朋友介紹我黎尖沙咀呢間炎鳥羽食日本野,真心建議大家book 位,因為我閒日7點黎都已經差唔多滿晒坐,勁受歡迎一坐低,店員就為我地送上前菜($20/人),入面總共有3款食物,我特別中意牛蒡,非常爽脆 另外,我地仲叫咗:三文魚刺身 $58新鮮厚切,肉質肥美牛肉稻庭烏冬 $88牛肉呈半熟狀態上枱,完全無筋,牛味都幾出。王於烏東就非常滑溜,同朋友好快清左成碗荔枝豚肉卷 $32一串有三嚿由豚肉包住嘅荔枝肉,估唔到出奇地match, 豚肉被烤燻過,加埋juicy 嘅荔枝肉,口感豐富得黎又好食明太子蛋卷 $58蛋味好豐富仲好滑添,配合埋明太子味道就更出色 而且明太子份量都幾多明太子薯條 $68熱騰騰咁上碟,薯條好脆,送酒一流之後仲叫下其他串燒食,都正常發揮:蘆筍豬肉卷$38雞肉棒$48蒲燒鰻魚$48明太子雞翼$28整體黎講,間野都闊落,野食又唔錯,非常推介
另外,我地仲叫咗:
三文魚刺身 $58
新鮮厚切,肉質肥美
牛肉稻庭烏冬 $88
荔枝豚肉卷 $32
明太子蛋卷 $58
明太子薯條 $68
熱騰騰咁上碟,薯條好脆,送酒一流
之後仲叫下其他串燒食,都正常發揮:
蘆筍豬肉卷$38
雞肉棒$48
蒲燒鰻魚$48
明太子雞翼$28
整體黎講,間野都闊落,野食又唔錯,非常推介