2021-10-08 342 浏览
假期前一晚同幾個男人黎吹水,成兩個禮拜前book. 黎到都要等一陣, 好在等位處都有得坐.原來入面其實都細, 感覺都算逼, 好在檯面積都正常. 亦乾淨. 因為只可坐到十點,所以不敢怠慢即叫嘢。估唔到仲有三小碟靚嘅前菜送. 個人好鐘意食嗰幾粒醃蒜頭. 之後叫啲嘢出得有點慢,但全部都算幾好味. 當中極推芝士年糕, 個芝士餡嘅雖然對我黎講唔夠臭, 但佢有啲薯蓉嘅質感,好正. 亦推蔥豚肉卷, 明太子雞翼, 粟米同飯團. 佢啲燒嘢全部都燒得剛好,半啡半金黃色咁。最重要係佢冇其他啲串燒地方嘅咁咸. 食到勁飽, 大部分人都有飲酒, 每人平均三百, 十分不錯。可再encore.

同一嚟到呢間日式居酒屋小店今日下晝1:30冇乜人,佢哋真係走寶啦!💛佢呢度有午市套餐,前菜沙律好新鮮,小食魚乾有醬油香又有魚味,麵豉湯正常唔會過鹹💕我叫咗一個炎海丼,佢有五片炙燒三文魚、四片炙燒油甘魚、兩片炙燒燒帶子、三文魚子同埋海膽;底下係加咗飯素嘅醋飯~佢嘅魚生好新鮮,佢唔會燒得過熟,表面焦香,底下仍然保持魚生嘅彈性;其中帶子真係極甜!!海膽亦無藥水味,非常出色!🥰🥰呢度嘅雜菜烏冬有蘿蔔、金菇、大蔥等材料,全部都好新鮮有菜嘅甜味;而烏冬係偏幼身嘅,落咬彈牙,湯底清甜😋🥦🥬🥒🥕重頭戲係佢哋嘅串燒,每樣都燒得恰到好處,唔會太燶,但又燒得出材料嘅香味!重點係$20有三串,真係非常超值!🤑🤑當中牛肋肉串肉質紮實而唔會好硬,有濃郁嘅牛味,一咬肉汁咇晒出嚟🐮;明太子雞翼就去咗骨,再釀入明太子去做調,食落微辣帶明太子香,肉質嫩滑,係心機之作!🍗🍗其餘嘅串燒都好出色,嚟到食lunch set真係必點!🍢🍡呢一間小店嘅每樣食物,都食得出佢哋落咗好多心機去做,希望可以有多啲人支持啦!💪🏻💪🏻💪🏻💛

其餘嘅串燒都好出色,嚟到食lunch set真係必點!🍢🍡

2021-10-01
  • 明太子雞翼
  • 雞肉棒
  • 串燒
2021-09-26 351 浏览
尖沙咀食日本餐😍lunch set真係抵過食夜晚!lunch set 包前菜,沙律,味噌湯。最正係可以加串燒🍢加HKD20有得揀3串串燒 但唔可以重覆揀(多春魚…雞頸肉…牛肋肉…翠玉瓜 etc) 😋💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛#天婦羅稻庭烏冬 🍜❣️天婦羅有蝦/冬菇/南瓜/蕃薯,新鮮炸起夠香脆唔油,粉唔會太厚。不過佢lunch set係唔包天婦羅汁的🙈話係點個烏冬湯,如果包埋天婦羅汁就好了… 稻庭烏冬係靚烏冬,扁身滑滑帶少少煙韌👍🏻醬油湯底夠味,但可以加返啲啲甜味😛HKD88#温泉玉子角切魚生丼 🍚朋友仔話算新鮮,份量足夠,壽司飯醋味好夠👍🏻HKD78#明太子雞翼 🐥都係一般係餐廳食到既明太子雞翼,正常發揮,帶微辣幾惹味#牛肋骨 🐂❣️牛肋骨係起左肉既,牛肋骨肉唔韌,帶微微牛香#汁燒豆腐 ◻️❣️燒到外皮脆脆der~~~入面豆腐仲滑滑好juicy derrrrr,推介!#雞頸肉 🐤❣️雞味出,唔鞋,帶點雞油香,有啲驚喜🤗
💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

#天婦羅稻庭烏冬 🍜❣️
HKD88

天婦羅稻庭烏冬

#温泉玉子角切魚生丼 🍚
朋友仔話算新鮮,份量足夠,壽司飯醋味好夠👍🏻
HKD78

温泉玉子角切魚生丼

#明太子雞翼 🐥
都係一般係餐廳食到既明太子雞翼,正常發揮,帶微辣幾惹味

#牛肋骨 🐂❣️
牛肋骨係起左肉既,牛肋骨肉唔韌,帶微微牛香

#汁燒豆腐 ◻️❣️

#雞頸肉 🐤❣️
雞味出,唔鞋,帶點雞油香,有啲驚喜🤗

2021-08-15 724 浏览
因為幫朋友慶祝生日,所以揀咗呢一間係尖沙咀嘅居酒屋。呢度嘅座位都唔算多,建議大家過嚟食嘅話就訂咗位先。而我哋今次嚟食係假日嘅夜晚時間,成場都好滿,而上菜嘅時間相對性需要多啲,見到職員都好忙咁上菜同落order。Menu入邊有開胃菜、油炸、烤雞肉串、烤雞肉串、烤雞肉串海鮮、沙拉、生魚片等。今次就點左:1. 海膽刺身 - 好鮮甜 👍🏻2. 燒左口魚 - 👍🏻3. 雞軟骨 - 👍🏻4. 荔枝豚肉卷 - 👍🏻5. 芝士年糕 - 😑6. 海膽天婦羅 - 👍🏻7. 雞泡魚乾 - 👍🏻8. 紫菜魷魚鬚天婦羅 - 😵‍💫9. 黑芝麻炸多春魚 - 中伏😖10. …….整體嘅食物質素都唔錯,而且佢哋都有各式各樣嘅日本燒酒或者梅酒等等提供。
因為幫朋友慶祝生日,所以揀咗呢一間係尖沙咀嘅居酒屋。

今次就點左:

8. 紫菜魷魚鬚天婦羅 - 😵‍💫

9. 黑芝麻炸多春魚 - 中伏😖

10. …….

2021-07-30 885 浏览
訂座7點,準時入座,嗰時餐廳未坐滿人。入座後店員即時上前菜,紹菜味淡靠櫻花蝦提味、青瓜紅蘿蔔清爽,點上日本味噌咸淡適宜、醃蒜頭最令人驚喜,沒有了蒜頭的辛辣卻有醃醬的咸甜。點餐時很多熱門推介食物都沒有,例如:雞肉棒、荔枝豚肉卷、味噌牛腸、細蔥豚肉卷。1st round 叫了紫菜魷魚鬚天婦羅、明太子雞翼、明太子蛋卷、燒厚切牛舌、醬油燒飯團、日本芝士年糕。天婦羅令人驚喜,紫菜外皮香脆,魷魚鬚一啲都唔韌。明太子雞翼普通,明太子蛋糕,明太子份量足,配上甜蛋卷,好味。牛舌都幾厚幾大嚿,軟淋唔韌,燒烤味加少少鹽調味,已經好吸引好正。追問芝士年糕,待應話燒緊....2nd round 叫了水母刺身、左口魚裙邊、雞粒唐揚、燒雞軟骨。水母刺身口感清爽,調味帶酸,感覺清新。左口魚裙邊,油脂重,火炙唔夠香,有點膩。雞唐揚及雞軟骨ok。最後芝士年糕係食完2輪後再三追問,什至話cancel 單之後才上😟⋯⋯雖然年糕熱辣辣香軟,芝士味濃,但食物好多都冇貨(7點咁早就冇,而且係雞肉棒,豚肉卷一些非常common items),漏單後又唔跟進,要去到話cancel 至有......感覺未能盡興感到失望。
訂座7點,準時入座,嗰時餐廳未坐滿人。

2021-07-30 874 浏览
生日book左尖沙咀呢間店舖黎食,呢間鋪晚餐時間都好多人,最好book左枱先。呢間鋪主要係食串燒同刺身。而佢首先會上一個冷盤前菜,我就覺得幾好食但有d朋友就唔食呢類型既食物,所以呢個頭盤比較因人而異。咁我地一開始就點左刺身同串燒,咁佢就先上哂串燒先,串燒味道好香而且唔會落過多既鹽而令佢變咸,好岩我口味。刺身方面都不錯的,但上菜時間就久了一點。而另外想特別稱讚的是那個紫菜魷魚天婦羅,簡單來說就是一個魷魚天婦羅,上面鋪了一層紫菜碎,呢個配搭我都係第一次食到而味道係非常夾,可以話係最推介最難忘既一個餸👍。但呢間餐廳有個唔好既地方就係好多菜式都售罄例如豬大腸,如果多d野揀咁就可以再叫多d黎試下了😔
浦燒鰻魚串
關東煮
紫菜魷魚天婦羅
  • 紫菜魷魚鬚天婦羅
2021-07-29 698 浏览
問題一 OpenRice 只可以book到6:30,但係打電話就可以book到7點……(有d古惑)-問題二 前菜3款有2條青瓜條2條紅蘿蔔條,3粒蒜頭,一條娃娃菜,要成20蚊!!!仲係強迫你食,同搶無分別。當然仲要收+1 啦-問題三 食飯當天係星期三,但係想叫食物都無了,例如雞肉棒,荔枝豚肉卷,日本大蔥豚肉卷,味噌煮牛腸,仲有好溫馨提我地海膽唔靚唔推介,但點解唔一早提我地你咁多野食都無呢😡。-問題四 叫左4件日本芝士年糕,由一開頭就叫左,到我地食晒所有order 嘅野食,都未有呀。職員唔會幫手跟單,我地催左3次,都係話燒緊,到最尾想講如果未燒起,就幫我地cancel order 啦,佢先講 頭先個爐有問題,燒得比較慢,但係佢好多野食都燒緊又起到貨嘅⋯⋯之後催左3次完就好快有得食啦!但其實有問題點解唔可以同個客要講聲先呢!-其實個晚想幫個同事慶祝生日嘅,食到尷尬同無奈🙄 食物普通,服務唔多掂。-每位20蚊前菜等左好耐…..日本芝士年糕 由第一道變成最後一道第一眼嚇親,好細粒的雞軟骨最正常的明太子蛋捲,明太子雞翼,厚切牛舌特別 水母刺身,但切到好醉濕濕-只係想講,食物味道無問題,但係服務安

每位20蚊前菜

等左好耐…..日本芝士年糕 由第一道變成最後一道

第一眼嚇親,好細粒的雞軟骨

最正常的明太子蛋捲,明太子雞翼,厚切牛舌

特別 水母刺身,但切到好醉濕濕
只係想講,食物味道無問題,但係服務安排上令人十分無奈,多款菜式無貨無盡早通知客人。

2021-07-28
  • 明太子蛋卷
2021-06-05 1683 浏览
一行四人叫咗唔同嘢食share刺身串燒 雞肉生蛋黃 好好食😋白酒煮蜆 咸左小小 但蜆既份量都多明太子蛋卷拖羅蓉脆餅所以食物都好好食不過環境就坐得逼小小同埋嘈小小價錢方便都偏貴
一行四人叫咗唔同嘢食share

不過環境就坐得逼小小同埋嘈小小
價錢方便都偏貴
2020-06-04
2021-05-11 5070 浏览
今次已經係二訪炎鳥羽👏第二次食無第一次驚艷但都仲係好好食呢間位於尖沙咀既日式串燒店係要上樓既 成日叫下叫下就好貴不過衰鬼又幾好食🤣佢有dinner set $380 per person 但我地比較偏食就散叫左💁‍♀️.🎈前菜 ($20)呢到既前菜就好似酒樓茶芥一樣係必定要比既🤣承惠位位$20一碟3款小食😂雖然係强制性但其實都算有誠意 有魚仔 味噌醬點青瓜紅蘿蔔 同 蒜頭我自己本來係唔食蒜 但佢整到好泡菜多d酸酸甜甜好開胃👏評分: 7/10.🎈刺身 (三文魚腩$58, 八爪魚$48)睇相都見到有幾肥美 係超厚切開😍😍😍而且非常新鮮 呢個價錢好抵食😋評分: 7/10. 🎈日本芝士年糕 ($28)同我想像有點出入 但又幾好食🤣第一啖食其實好普通 只係一舊烤香左既年糕真正既重頭戲係年糕中心既芝士😋 好濃郁好好食評分: 7.5/10.🎈雞皮餃子 ($78)經店員介紹叫左呢一款試下 比較小見佢係用雞皮包肉煎香雞皮煎到好香脆 一食就有好香既雞油味😋評分: 7.5/10.🎈清酒煮大蜆 ($88)d蜆肉真係好大粒 而且係無沙架🤤一食落口就好香清酒味👍👍評分: 7/10.🎈明太子雞翼 ($28)呢個係有小
今次已經係二訪炎鳥羽👏第二次食無第一次驚艷但都仲係好好食
呢間位於尖沙咀既日式串燒店係要上樓既
成日叫下叫下就好貴不過衰鬼又幾好食🤣
前菜

🎈前菜 ($20)
呢到既前菜就好似酒樓茶芥一樣係必定要比既🤣
承惠位位$20一碟3款小食😂
我自己本來係唔食蒜 但佢整到好泡菜多d
酸酸甜甜好開胃👏
刺身

🎈刺身 (三文魚腩$58, 八爪魚$48)
睇相都見到有幾肥美 係超厚切開😍😍😍
而且非常新鮮 呢個價錢好抵食😋
日本芝士年糕

🎈日本芝士年糕 ($28)
同我想像有點出入 但又幾好食🤣
第一啖食其實好普通 只係一舊烤香左既年糕
真正既重頭戲係年糕中心既芝士😋 好濃郁好好食
雞皮餃子

🎈雞皮餃子 ($78)
經店員介紹叫左呢一款試下 比較小見佢係用雞皮包肉煎香
雞皮煎到好香脆 一食就有好香既雞油味😋
清酒煮大蜆

🎈清酒煮大蜆 ($88)
d蜆肉真係好大粒 而且係無沙架🤤
一食落口就好香清酒味👍👍
明太子雞翼

🎈明太子雞翼 ($28)
呢個係有小小辣既 係雞翼入面塞左肉餡
但就唔係好食得出有明太子味
比較普通🧐因爲一隻都成$28😂😂😂
評分: 6/10
鹽燒雞翼

🎈鹽燒雞翼 ($32)
個人來説呢個比明太子好食d🤣
因爲佢鹽燒既做法會惹味好多
而且佢對比切開後會方便食😋
雞肉棒

🎈雞肉棒 ($42)
雖然比較貴但係係我最愛😋
一份跟埋原隻蛋黃同照燒汁做醬可以話係誠意十足啦
雞肉棒除左雞肉外仲有少少軟骨 口感不錯😋
評分: 8/10
荔枝豚肉卷

🎈荔枝豚肉卷 ($28)
豚肉卷採用鹽燒方法 豚肉同樣地非常香口👍
每一個卷入面仲有一粒荔枝 配搭幾特別🤣
白鱔

🎈白鱔 ($68)
一串有一大舊白鱔 烤得香脆👍
肉質仲剛剛好啊😋
柚子芥末墨魚鬚

🎈柚子芥末墨魚鬚 ($28)
見呢個配搭咁得意就叫左嚟試下🤣
但食落就有少少苦苦地 墨魚鬚有少少咬唔開🥲
評分: 6/10
雜錦天婦羅

🎈什錦天婦羅 ($120)
雖然係串燒店食天婦羅好似怪怪地🤣但好surprise佢地天婦羅又整得ok
表面炸得香脆又唔會太油 一份仲好多料😋
雜錦天婦羅
  • 燒白鱔
  • 串燒
2021-03-24 3330 浏览
之前已經食過一次 一試難忘今日去開尖沙咀碰碰運氣 睇下炎鳥羽有無位原來多數都係要book 今日咁好彩 walkin 坐吧枱lunch都唔算貴 都係around $100 有d再貴少少前菜有沙律同小食同湯三文魚親子丼$88三文魚好新鮮同埋好厚切加埋有唔少的三文魚子 好鮮味又啖啖肉 炎海丼$98本身唔知炎海丼有d咩 一心諗住試下點知又真係幾正wo厚似火炙三文魚 劍魚 帶子 海膽 三文魚子非常豐富燒左好香油脂味!! 呢個配搭估唔到又幾正wo下次要再食!!!加$20 有3款串燒一如以往 正 串燒係師傅新鮮咁燒 望入廚房都已經覺得吸引我比較鐘意食 明太子燒雞翼 雞骨豬肉腸好juicy 好正
原來多數都係要book 今日咁好彩 walkin 坐吧枱

本身唔知炎海丼有d咩 一心諗住試下
點知又真係幾正wo
厚似火炙三文魚 劍魚 帶子 海膽 三文魚子
非常豐富
燒左好香油脂味!!
呢個配搭估唔到又幾正wo
下次要再食!!!

加$20 有3款串燒
一如以往 正
串燒係師傅新鮮咁燒 望入廚房都已經覺得吸引
我比較鐘意食 明太子燒雞翼 雞骨豬肉腸
好juicy 好正
2021-03-19 2371 浏览
最近成日聽黃店告急😢呢日男朋友特登搵左間黃店來食,我哋中午時間去到,全場大約7成滿座,不用排隊。一入門口就感受到黃氣~中午餐單如下,最後我們兩個都簡左魚生飯(心有靈犀😜)再加串燒剌生飯最緊要刺生夠新鮮!呢間做到!食物真是好新鮮!忍唔住一口接一口!串燒都燒到剛好!但是明太子雞翼就不太食得出明太子味,哈。不過刺身飯不夠食,建議都是加埋串燒先夠飽(可能個飯太好食🤣)另外,好想讚員工服務好,我哋一飲左一半茶即刻主動加茶,就算我們食哂都會主動加~🥰無趕時間的感覺😊😊最令我欣賞是個洗手間好細心的裝修~好大又無異味感覺好乾淨,而且附送獨立漱口水同m巾(洗手間就不好意思影出來拉😬😬)
一入門口就感受到黃氣~
😊😊
  • 特上三色丼
2021-03-09 2038 浏览
建議:Fd子表示👧🏻 魚生飯如果配其他顏色既碗 🤔 可以顯得魚生顏色再豐富啲,食得開心啲😂🌈串燒加魚生飯,HK$120有找👍🍱 以質素黎講,都唔錯。前菜沙律,麵豉湯 中規中矩魚生飯咩都有,不過份量比較少。燒雞超肥嘟嘟😋 超juciy 唔乾好好食。餐廳環境幾舒服,店員都好nice 同Fd靜靜地傾計都得👍😉

串燒加魚生飯,HK$120有找👍🍱 以質素黎講,都唔錯。
前菜沙律,麵豉湯 中規中矩
魚生飯咩都有,不過份量比較少。
燒雞超肥嘟嘟😋 超juciy 唔乾好好食。

餐廳環境幾舒服,店員都好nice 同Fd靜靜地傾計都得👍😉
2021-01-06 2898 浏览
Sake 買一送一,抵呀。。平過上網check嘅零售價。燒明太子,第一次食,咸咸地幾得意。雞翼同白鱔都皮脆肉滑。燒飯團外脆內軟。大腸都薄脆但唔乾。芝士翠玉瓜好juicy無食厚切牛舌,唔知咩味。可惜當日無炸物,第一次去,個薯條超好食。
2020-12-06 1747 浏览
💛 炎鳥羽 💛..............................呢間又係bookmark咗一段時間啦🤣今次撞正油渣生日 所以就同佢食下日本嘢😈.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽 天婦羅稻庭烏冬 $88 (👏🏻6.5/10)🥣 跟餐配 前菜、沙律.稻庭烏冬都幾彈牙 同埋夠哂大碗 一定夠飽😂湯底就係普通鰹魚湯 無咩特別 味道唔錯天婦羅方面就有 南瓜*2、蝦*2、茄子*1全部都係即炸 又唔會太厚粉 食材又夠新鮮如果只係計天婦羅嘅真係幾好食🤤不過可惜無天婦羅汁 所以都係差咁啲😢.🍽 三文魚親子丼 $88 (👏🏻7.5/10)🥣 跟餐配 前菜、沙律、麵豉湯.首先講下個賣相先 睇落好精緻😍三文魚係用近魚腩部分 塊塊都靚靚仔仔大概有八塊左右 厚薄適中 唔會切到好孤寒三文魚肉好彈牙一啲都唔霉 食得出好新鮮三文魚籽分量都唔少 每粒都脹卜卜😈但係食落就有啲啲腥😣.午巿優惠:20蚊3串串燒 (種類不可重複).🍽燒鵪鶉蛋 (👏🏻7.5/10)好特別 燒到外層硬硬地 焦焦香香咁😍.🍽雞頸肉(👏🏻8/10)好好食!好彈牙爽口 雞油味好重 好正!.🍽雞骨
💛 炎鳥羽 💛
呢間又係bookmark咗一段時間啦🤣
今次撞正油渣生日 所以就同佢食下日本嘢😈
🔅想知黃店原因請Dm💛
天婦羅稻庭烏冬
🍽 天婦羅稻庭烏冬 $88 (👏🏻6.5/10)
🥣 跟餐配 前菜、沙律
稻庭烏冬都幾彈牙 同埋夠哂大碗 一定夠飽😂
湯底就係普通鰹魚湯 無咩特別 味道唔錯
天婦羅方面就有 南瓜*2、蝦*2、茄子*1
全部都係即炸 又唔會太厚粉 食材又夠新鮮
如果只係計天婦羅嘅真係幾好食🤤
不過可惜無天婦羅汁 所以都係差咁啲😢
三文魚親子丼
🍽 三文魚親子丼 $88 (👏🏻7.5/10)
🥣 跟餐配 前菜、沙律、麵豉湯
首先講下個賣相先 睇落好精緻😍
三文魚係用近魚腩部分 塊塊都靚靚仔仔
大概有八塊左右 厚薄適中 唔會切到好孤寒
三文魚肉好彈牙一啲都唔霉 食得出好新鮮
三文魚籽分量都唔少 每粒都脹卜卜😈
但係食落就有啲啲腥😣
串燒
午巿優惠:20蚊3串串燒 (種類不可重複)
🍽燒鵪鶉蛋 (👏🏻7.5/10)
好特別 燒到外層硬硬地 焦焦香香咁😍
🍽雞頸肉(👏🏻8/10)
好好食!好彈牙爽口 雞油味好重 好正!
🍽雞骨豬肉腸(👏🏻7/10)
外層有層脆皮 食落口感似台灣腸 但好濃肉味 無咁重調味
🍽明太子燒雞翼 (👏🏻6.5/10)
呢個都幾辣嘅 同埋唔係好食到明太子味
🍽日式茄子 (👏🏻4/10)
有啲木魚喺上面 唔係好識欣賞 好重茄子嘅青味🤢
🎈 炎鳥羽 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈17樓
  • 雞頸肉
2020-12-01 1287 浏览
平時食串燒多數揀老字號既店舖,打開open rice 見到好多好評我就睇下 d 相都可以呀,一於試下啦!當日大約下午四點幾打電話去book位, 侍應接電話都話當日夜晚8:00有位置可以去食 我哋訂咗八點嘅枱八點去到, 門口嗰待應先同我講我哋今日淨係得刺身同埋串燒 所有熟食嗰啲 例如炒飯炒麵呀嗰啲冇喎你ok吖嘛?然後我就問佢 下? 咁我訂位嗰陣時你唔講嘅? 但係佢都冇正面回答, 我哋又諗住已經上到去門口又訂咗人哋個位 咁就試一試啦八點拎咗位 8點05分已經叫嘢食 等到8點40分枱面仍然只係得兩杯茶 後過我哋嘅枱已經都有前菜食緊 亦都已經上埋碟刺身終於忍唔住問一問個侍應點解我哋枱面乜嘢食都冇,係咪已經整緊?嗰待應漫不經心地答亦都冇望過我哋嘅眼神 當時佢個身仲喺度扭嚟扭去咁樣答我哋師傅去咗廁所呀 所以未整到住, 聽到真係火都嚟 ,等都等咗三十五分鐘,人哋隔離枱都食緊前菜,佢俾個咁嘅答案我 我哋就同佢講唔使整啦我哋走最尾都係行返去第度食,最尾係九點十五分先開始食飯 真係唔洗旨意再黎

最尾都係行返去第度食,最尾係九點十五分先開始食飯
真係唔洗旨意再黎
2020-11-28