2024-04-05
呢間位於銅鑼灣嘅炭火串燒,個名好食字,叫「炭番串」,今次我都來歎番串先🤣佢地嘅串燒採上正宗日式炭火師傅即叫即燒,兩排吧台位置,都可望住師傅現場烹調架,好有氣氛!😍炭番set $528一set包括有前菜、沙律、佐酒小食、多款串燒,同2杯飲品我哋就揀咗蕃茄野菜沙律、唐揚魷魚、鹽燒雞翼、鹽燒雞脾軟骨串、鹽燒雞頸肉、鹽燒牛舌芯、汁燒牛仔骨、煙肉荔枝卷、豚肉蘆筍卷、燒芝士年糕、白桃乳酸、菠蘿乳酸甲羅燒配法包$78鹽燒冬菇$32燒菠蘿$38呢度嘅串燒調味都剛剛好,但想加多d調味,枱面都有調味可以額外自己加,如💛咖喱鹽、💙岩鹽、💚竹鹽、❤️山椒鹽、辣粉🌶️、超辣粉🌶️🌶️鍾意食辣可以加d辣粉/超辣粉,更加惹味!特別必試推介鹽燒牛舌芯,口感好軟嫩,牛味夠香濃,仲有鹽燒雞脾軟骨串都比較少食到,幾爽口,而鹽燒雞翼都好正,燒至外皮酥脆,內裏肉質依然keep到嫩滑,仲有煙肉荔枝卷,外層鹹香嘅煙肉包住酸甜多汁嘅荔枝,味道配搭都好夾呀!
叫「炭番串」,今次我都來歎番串先🤣
佢地嘅串燒採上正宗日式炭火師傅即叫即燒,
兩排吧台位置,都可望住師傅現場烹調架,好有氣氛!😍
炭番set $528
一set包括有前菜、沙律、佐酒小食、
多款串燒,同2杯飲品
甲羅燒配法包$78
鹽燒冬菇$32
燒菠蘿$38
呢度嘅串燒調味都剛剛好,但想加多d調味,
鍾意食辣可以加d辣粉/超辣粉,更加惹味!