2023-08-08
平時都lunch time 經過尖沙咀分店,都會食佢嘅冒菜午餐。最近見到紅磡都開咗分店,夜晚一於落去試吓晚餐,呢度嘅烤魚好正!我哋兩個女仔點咗一條清江魚,你都揀咗招牌香辣。由於唔太食得辣,只係揀咗小辣。等咗8分鐘左右,烤魚就到啦!超大一盤,條魚勁大隻,材料好香噴噴,鍋內仲有好多配料。估唔到魚肉係咁滑,而且唔多骨,啖啖肉,好容易食。魚肉仲吸盡湯底嘅醬汁,勁惹味!鍋內都有唔少配料,木耳同菇都有啲,辣辣地好香好好味。我哋仲另外單點左啲火鍋料,食完條魚可以打邊爐。無得輸鴨血都幾滑,黑柏葉好爽口,同平時漂過嘅真係口感好食好多!蘿蔔片最湯底嘅醬汁,夠晒入味,好好食。再叫咗碟四川土豆粉,食到最尾已經好飽食唔哂。呢到嘅份量都好大份,勁抵食!爆醬紅糖糍粑甜品係另一個胃,好脆,中間好軟糯,值得一試!飲品方面,呢度仲有啲台式飲品選擇,我哋點咗白桃寒天綠茶、黑糖冰粉鮮奶。兩款都唔會太甜,食住烤魚飲佢解辣一流!
等咗8分鐘左右,烤魚就到啦!
超大一盤,條魚勁大隻,材料好香噴噴,鍋內仲有好多配料。
鍋內都有唔少配料,木耳同菇都有啲,辣辣地好香好好味。
我哋仲另外單點左啲火鍋料,食完條魚可以打邊爐。
爆醬紅糖糍粑
甜品係另一個胃,好脆,中間好軟糯,值得一試!