2009-03-20
打算係清折前試下呢個炭燒雞蛋仔了,不過 ,就食到一肚氣,食得好唔順。下面可能打得多小小字,請見諒。尋晚可能係放工時間,牛頭角下村已經係迫爆多人,搵到雞蛋仔的位置,但卻找不到排隊的位置,好了。有位大叔叫我買雞蛋仔就係呢到排隊,不過當時排隊的位置根本容立唔到我跟友人,我地打算企後小小,點知個大叔多大聲咁喝我地: 呢到唔排得隊架。我話: 我企都企唔到呀大叔: 你一陣再黎了。果一刻真係有小小想走,不過特別行過黎,原本就係一心想試,算了。就黎排到另一邊等雞蛋仔,佢地其中一個女士又喝我: 我都未叫你過,你又做咩咁快過黎,興到我呀 佢地咁既態度,有冇當過我地係客人呀。係,佢地係街邊檔,唔係講咩服務質素,不過都唔係咁做生意嗎???我一定唔會再有下次幫親。說回雞蛋仔的味道,的確不同街邊的貨色,裹面唔係空心,好似食緊蛋糕咁,而且好香的炭燒味,不過我略嫌不夠甜品。至於格仔餅,就好一般了。冇咩特別。
不過 ,就食到一肚氣,食得好唔順。
下面可能打得多小小字,請見諒。
尋晚可能係放工時間,牛頭角下村已經係迫爆多人,
搵到雞蛋仔的位置,但卻找不到排隊的位置,
我話: 我企都企唔到呀
大叔: 你一陣再黎了。
興到我呀
佢地咁既態度,有冇當過我地係客人呀。
我一定唔會再有下次幫親。
而且好香的炭燒味,不過我略嫌不夠甜品。
至於格仔餅,就好一般了。
冇咩特別。