2023-11-04 1893 浏览
香港無老鍋銅鑼灣分店裝修及食物都唔錯, 特別係個湯底😋可惜食嘢嘅時間只得個半小時太趕, 今次是平日星期三晚去, 舖頭不太多人, 仲有好多空位, 時間差不多夠鐘嘅時候, 店長2次催我哋走, 之後仲叫店員又催多次, 但係明明周圍仲有咁多空位, 駛唔駛催住走呀😒想坐多1分鐘都唔得, 服務真係不及台灣, 剛剛10月頭先至去完台北西門町分店, 他們雖然都係限時個半小時, 但係未有不太多客人所以佢哋都比我哋坐多半個鐘, 服務及禮貌真係好好多👍
2023-11-01
  • 鴛鴦鍋
  • 上選牛小排
  • 手工蝦滑
2023-10-08 1733 浏览
这家台式火锅很适合不太能吃辣但又很喜欢吃火锅的朋友!环境很雅致,座位宽敞坐的很舒适😌🌟我们点了鸳鸯锅-🍲 面包豆腐冰淇淋豆腐锅+无老辣香锅豆腐锅汤底很好喝!!要不是肚子有限,我能喝一锅,奶呼呼的感觉,用来涮蔬菜、海鲜绝了!辣香锅放了很多孜然香料,难怪一进店闻到一股烧烤味 觉得和平时吃过的汤底味道有些不一样,很香但不会觉得太油,很有特色😊里面有足够份量的冻豆腐和鸭血,并且吃完了还可以续,超级划算了加了一份特色【冰淇淋豆腐】造型好可爱🤣🌟还点了一个午市双人套餐上选牛小排+黑豚猪腩安格斯牛小排,取自牛胸肋骨肉,肉质细嫩,油香均匀,牛肉上挂满这两个特色汤汁,是真的很配。黑猪腩油脂分布均匀,肉质很好,就连平时不怎么吃猪肉的朋友也吃了好几块。吃起来很香两款肉质品质都很好,非常好吃😋套餐还有包括一份特色响铃、手工虾滑和两瓶饮品超大一杯!响铃吸满了汤汁,吃完就饱了😂虾滑是手工制作的,非常q弹,建议可以放豆腐锅里煮,更能吃出虾滑的鲜甜!最后还会送上一杯柚子冰沙做甜品,好喝解腻!喜欢吃火锅,但又不太能吃辣的朋友们可以闭眼冲!

🌟我们点了鸳鸯锅-🍲 面包豆腐冰淇淋豆腐锅+无老辣香锅

加了一份特色【冰淇淋豆腐】造型好可爱🤣

🌟还点了一个午市双人套餐
上选牛小排+黑豚猪腩

两款肉质品质都很好,非常好吃😋
套餐还有包括一份特色响铃、手工虾滑和两瓶饮品超大一杯!

最后还会送上一杯柚子冰沙做甜品,好喝解腻!
喜欢吃火锅,但又不太能吃辣的朋友们可以闭眼冲!
2023-09-02 1368 浏览
📍銅鑼灣-無老鍋 @wulao_hk今日同大家分享銅鑼灣嘅一間火鍋店🍲🌬️佢係喺過江龍 由台灣嚟到香港開分店~ 我覺得完全係叼口癮 就算喺香港都可以食到台灣無老鍋嘅味道🥺❤️🫕冰淇淋豆腐鍋 $78/位湯底方面佢有豆腐鍋同埋麻辣鍋選擇 亦都有鴛鴦鍋 但係我同朋友都唔係太食辣🌶️🥲所以就淨係選擇左冰淇淋豆腐鍋!♪( ´θ`)ノ入邊嘅鴨血同埋百頁豆腐都可以任加!性價比都算高!而且呢一個湯底係濃到連醬汁都可以唔使點 鍾意食湯飯嘅朋友仔都可以喺出邊裝飯,然後倒落去煮一個湯飯!🍚🥩上選牛小排 $338牛肉方面我哋揀咗上選牛小排 我覺得食落去味道還好 不過呢一款牛肉比較厚身 啲湯熟晒落去都幾唔錯 不過我就覺得性價比偏低🐖日本黑豚手工丸 $58丸物方面我哋叫咗一個比較喺出邊唔太常見到嘅丸!入邊都幾Juicy 同埋好有豬肉味 可以一試🦀一品蟹滑膏 $118佢哋竟然有蟹滑😂😂喺火鍋店到好少會見到!不過食落去我覺得好似食緊燒賣😂我覺得就唔係太過特別 而且我覺得佢嘅滑都唔算做得特別出色 唔會同出邊火鍋店一樣有種張力 好鬆散嘅感覺!呢個我唔太建議大家叫😢🥬唐生菜 $68菜方面我哋叫咗生菜 好索湯 正!🫘濃香豆皮 $3
📍銅鑼灣-無老鍋 @wulao_hk

🫕冰淇淋豆腐鍋 $78/位

🥩上選牛小排 $338

🐖日本黑豚手工丸 $58

🦀一品蟹滑膏 $118

🥬唐生菜 $68

菜方面我哋叫咗生菜 好索湯 正!

🫘濃香豆皮 $38

叫嘅時候我以為呢個係響鈴😟點知我叫咗豆皮 我覺得食落去好厚 建議大家叫返響鈴先會索得多湯!

🍑水蜜桃沙冰

呢個係食到最後就會送嘅水蜜桃沙冰!🍑飲落去好解暑 好飲!

脆炸黃金地瓜芋圓球

呢個係like佢IG就會送❤️啱啱乍起放落口都真係幾正 特別係飲完水蜜桃沙冰 冰火交融❄️🔥另外芋頭味同埋番薯味都好出!推介(●°u°●)​ 」
————
📍銅鑼灣-無老鍋
地址: 銅鑼灣登龍街18號V Point5樓全層 (港鐵銅鑼灣站 B 出口, 步行約4分鐘)
2023-08-22 1037 浏览
成日聽同事講無老鍋好食,今日終於有機會去試一試。餐廳位於食店林立嘅登龍街,上樓一出𨋢就覺得間餐廳好有格調,接待處以中藥櫃為設計, 貫徹餐廳養生嘅主題,好有巧思。一入座店員就送上一壼檸檬蜂蜜熱茶,淡淡嘅檸檬香味,非常清新。我哋揀咗個鴛鴦鍋,一邊係麵包豆腐鍋,一邊係無老辣香鍋。個豆腐鍋肉眼睇有薑、紅棗、蒜頭等配料,湯底呈濃濃嘅乳白色,有淡淡嘅藥材香味,相信用咗唔少食材去熬制。未落配菜前我哋先飲咗碗湯,味道非常濃郁,係商場吹咗陣冷氣凍凍地,一碗湯落肚真係成個身暖晒,冬天飲一定會更正。個辣香鍋唔會好辣亦唔油膩,陣陣麻香中藥材味,兩種湯底兩種享受,無得頂配菜方面我哋叫咗牛小排拼去骨雞髀肉同一碟鮮甜蔬菜盤。牛小排肥瘦均勻,不柴不膩,牛味十足,雞髀肉新鮮嫩滑無雪味。至於蔬菜盤就有生菜、粟米、木耳等,款款都鮮甜爽口,實為健康之選。原本以為三個人叫兩個配菜會唔夠食,但係由於鴨血豆腐係可以無限添加,店員亦都招呼周到加得好密,所以都食到好飽不過唔好以為無限添加就係一般貨色,其實兩樣食材都好高質,豆腐嫩滑,索晒啲湯既精華,超正!鴨血完全唔腥,滑溜彈牙,忍唔住食咗好多塊另外無飯不歡嘅朋友亦都唔需要擔心,呢度有免
成日聽同事講無老鍋好食,今日終於有機會去試一試。
餐廳位於食店林立嘅登龍街,上樓一出𨋢就覺得間

另外無飯不歡嘅朋友亦都唔需要擔心,呢度有免費白飯供應

烚到尾聲店員仲送上一客炸芋圓同水蜜桃沙冰,意想不到嘅鍋後甜品為呢一餐畫上完美句號。

食完呢一餐好滿足,呢間台式火鍋真心高質,同事果然無介紹錯,難怪可以由台灣紅到黎香港。另外特別值得一贊既係店員殷勤有禮既服務態度,為我哋整個用餐體驗加分不少
2023-08-14
今晚收工想同同事烚下烚下打個邊爐, 所以就揀左呢間係銅鑼灣既台式養生無老鍋,我地7點入座,一坐底就揀左個鴛鴦鍋,一邊係麵包豆腐白湯鍋,一邊係無老香辣鍋,有辣有唔辣大家都開心,白湯底以中藥為主, 有薑,紅棗蒜頭,仲有一啲藥材,店員提議先飲幾啖湯,味道濃郁,食得出真材實料。香辣鍋唔算好辣,有少少麻香味,正而且鴨血同埋冰豆腐都係無限添加,冰豆腐吸收湯底味之後,非常惹味,店員都非常殷勤,經常主動幫忙添加鴨血同豆腐,又會主動添加湯,所以湯底唔會越食越淡,值得一讚。配菜方面,我哋叫咗兩樣,分別係牛小扒拼去骨雞髀肉($228),鮮甜蔬菜盤($108),牛小扒同去骨雞髀肉嘅份量相當大方,而且肉質鮮嫩非常新鮮,配合湯底非常入味。蔬菜拼盤方面豐富,有木耳粟米蘿蔔,小棠菜同白菜,一次過可以滿足唔同嘅需求,非常滿足。另外店員仲送咗炸芋圓球同冰涼嘅水蜜桃沙冰,啱晒食完火鍋清一清喉嚨。雖然只係點咗兩樣主菜,但係由於有無限添加嘅鴨血同豆腐,已經食到三個人飽到上心口,絕對抵食
香辣鍋唔算好辣,有少少麻香味,正

2023-08-15 503 浏览
台灣過江龍無老鍋,響香港都開咗幾年,啱晒我呢啲鍾意食鴨血🦆嘅人,因為佢嗰啲鴨血🦆同埋麵包豆腐係無限任添,而除咗鴨血豆腐之外,佢仲有免費供應醬料白飯。湯底我哋選擇咗鴛鴦鍋🍲,一邊係麵包豆腐白湯鍋,而另一邊就係無老辣香鍋。而我哋都有加錢要個用花枝漿、魚漿、豆腐製成嘅冰淇淋豆腐。🐮牛小排拼去骨雞脾肉🐓🐮牛小排🐮肥瘦適中,牛味濃郁。🐓雞脾肉🐓切到一口size,食落好新鮮,唔似係冰鮮雞,好滑身。🥙鮮甜蔬菜盤 🥙蔬菜盤有雞脾菇、大塊厚身木耳、白蘿蔔片、粟米、粟米仔同埋幾款蔬菜,全部都好新鮮。入咗起計90分鐘用餐時間,店員除咗會不停幫你添加鴨血豆腐,其他方面服務都好殷勤👍🏻,會細心同你解釋每一個飲品或者食物嘅用料,我去咗幾次,咁啱都係同一個叔叔🤵🏻‍♂️serve我,佢每一次都唔會令我失望,完全感覺到佢係用心去服務每一位客人。👍🏻最後,買單嘅時候,會送個🍑水蜜桃🍑沙冰,食到個口㷫烚烚,飲番一杯沙冰,爽!

🐮牛小排拼去骨雞脾肉🐓

🥙鮮甜蔬菜盤 🥙

• 鴛鴦鍋
2023-08-08 571 浏览
無老鍋係香港首間分店,雖然我冇喺台灣食過,不過我相信味道應該差唔多呱🙊十分欣賞佢哋提供熱茶,食完有少少雪葩解熱。服務一流,侍應好勤力,不停添湯添豆腐添鴨血。*鴛鴦鍋 (麵包豆腐鍋+無老辣香鍋) 每位$68鴛鴦鍋額外收費$88/每枱白湯用雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜頭熬成濃厚嘅湯頭,後勁有好淡好淡嘅中藥材味。每人一粒冰淇淋豆腐,由花枝漿、魚漿、豆腐打成,口感軟綿微彈牙,真係似雪糕嘅感覺。紅湯香辣惹味,而且唔會過於油膩,辣度恰到好處,可以食到食材嘅原味,又可以食到中藥材嘅回甘。最重要係豆腐、鴨血任添,真係!真係!任添!蜂巢豆腐好索湯,鴨血嫩又唔腥,唔驚唔覺食咗好多。*牛小排拼去骨雞髀肉 $2288片牛小排帶油花,肉質嫩但肉味未夠濃。反而雞肉有驚喜,好軟好嫩又juicy,雖然雞味都係好淡🙈*濃香豆皮 $68台灣直送,外形似炸響鈴,一張豆皮捲埋成為一捲豆皮,煮2-3分鐘,一層層嘅口感,索晒湯底精華。*綜合丸 $128手工蝦丸、牛骨濃汁牛丸、手工花枝丸、豬骨濃汁貢丸,每款各兩粒。每一款都好好食,彈牙足料。
鴛鴦鍋 (麵包豆腐鍋+無老辣香鍋) 每位$68
2023-07-09
牛小排拼去骨雞髀肉
冰淇淋豆腐
2023-07-26 621 浏览
之前食過尖沙咀嗰間覺得好好食,銅鑼灣就第一次去 ,地點方便環境舒服❤️一定要叫鴛鴦湯底 麻辣湯底好好食 豆腐白湯鍋鴨血,豆腐任加☺️☺️鴨血真係同係台灣食一樣 🥹🥹鴨血加咗好多次😂😂都好樂意服務👍我哋2個人叫左半份牛 半份蠔 蔬菜籃 炸豆皮已經食到好飽 炸豆皮必叫👍呢日book 左4:00 ,5:30前買單 單點有8折👍👍我哋2個人食左$9xx 今次係慶祝生日 仲送咗杯特飲😍😍買單之後會同台灣一樣送水蜜桃沙冰比你解油膩❤️好貼心
一定要叫鴛鴦湯底 麻辣湯底好好食 豆腐白湯鍋
我哋2個人叫左半份牛 半份蠔 蔬菜籃 炸豆皮
已經食到好飽 炸豆皮必叫👍
生日送
  • 上選牛小排
2023-07-12 757 浏览
經OpenRice訂座的,reception好快就搵到,電話確認後,即時入座,講明最低消費$250/人同90分鐘限時。其實我覺得既然俾得呢啲價錢就唔應該限時。雖然最後我哋都食咗120分鐘。湯底基本上得辣同唔辣,啱晒有選揮困難嘅我 😆 揀咗個辣,佢話唔係好辣,香味較多。湯底有少量藥材,豆腐、鴨血,後者都可以不停refill 🥰 我哋都加咗兩次。值得一提係,湯底係人頭收費,鴛鴦鍋成煲要加多$88 🤷🏿‍♀️叫咗好多嘢食,全部都好大碟。黑柏葉$88/8件,初頭以為得咁少,嚟到每一塊都好長,爭啲哽親 🙈 鱔片好食,好爽 👍🏿 封門柳好食,但唔重牛味😄 炸支竹卷必食 浸5分鐘 好好味 😋

冰淇淋唔知咩
2023-07-11
用餐优惠
信用卡優惠
  • 水蜜桃沙冰
2023-06-28 569 浏览
同朋友行誠品見到一盒鴨血要70幾蚊仲要得三四件鴨血佢話想買🫠我即刻話咁不如食無老鍋啦可以任食豆腐鴨血喎 抵勁多喎 之後朋友聽完都好同意我哋就去咗食啦🤣我哋嗌咗鴛鴦湯底 一個辣一個唔辣咁就兩隻味都食到👍🏻黎到每邊湯已有唔少豆腐鴨血係入邊 我地加左每人一粒冰淇淋豆腐😗用iPad落單勁方便 可以自己慢慢睇 想幾時加嘢食都得又可以睇埋相 唔洗麻煩到店員 佢呢度嘅蟹滑係最好食 淡淡蟹肉絲口感好豐富又勁重蟹味🦀之後我兩位比較健康嘅朋友就叫咗一個蛋餃同埋萵筍☺️蛋餃好普通 唔係幾鍾意個口感 如果有得揀會寧願揀水餃雲吞嗰啲friend😂打邊爐當然唔少得牛肉啦 牛肉唔會話好肥 基本上碌十秒內已經熟 同埋都好有牛味 唔錯🤓睇落好似叫咗好少嘢😝但其實飽癲咗因為我哋瘋狂叫店員加鴨血同豆腐 雖然我哋唔叫佢哋都會主動每隔15分鐘左右問我哋需唔需要加😙我哋每次都會好唔客氣咁叫佢哋幫我哋加🤣🤣但每次佢哋都好好服務唔會嫌我哋煩🤪總結下次想食任食鴨血一定會再嚟😌

總結下次想食任食鴨血一定會再嚟😌

好多年前喺台灣就食過無老鍋,一直念念不忘。無去台灣幾年,終於等到佢喺香港開分店。一入店,瞬間感受到濃厚嘅台灣風情🏮,讓無數喜愛台灣火鍋嘅食客再次品嚐到地道嘅台灣風味。𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 冰淇淋豆腐鍋招牌湯底係冰淇淋豆腐鍋🍨,無限添加鴨血同麵包豆腐,配上以墨魚滑及豆腐混合成嘅冰淇淋豆腐,獨特口感,令人難以忘懷。👍 綜合餃火鍋配料綜合餃包括極具台灣特色嘅燕餃、蛋餃同魚皮餃🥟,每一款餃子都有屬於自己嘅風味,搭配冰淇淋豆腐鍋,美妙絕倫。👍 排骨酥以台灣著名嘅炸排骨作火鍋配料,放進湯底煮5分鐘,酥香肉嫩,令人回味無窮🍖,再一次體驗台灣風味。📍無老鍋銅鑼灣登龍街18號V Point5樓全層

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

• 綜合餃
  • 麵包豆腐白湯鍋
  • 冰淇淋豆腐
2023-06-12 379 浏览
台灣人氣火鍋店-無老鍋🍲銅鑼灣同尖沙咀都各有分店🤩今次我就去咗銅鑼灣店😆餐廳沿用台灣嘅天燈設計💡環境寬敞,裝潢感覺古色古香,非常有feel😛結合現代與時尚嘅飲食觀,以『人間仙境桃花源』為意境,從產品、服務、器皿、環境氛圍,營造出令人讚嘆嘅時尚五感饗宴😍餐廳主打兩款湯底-麵包豆腐白湯鍋🍲同埋無老辣香鍋🌶️我試咗招牌鴛鴦鍋,可以試到唔同味道嘅湯底😛一次品嚐兩種風味,挑動味蕾嘅多層次享受🥳麵包豆腐白湯鍋使用雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜頭等優質食材🤩喺沸騰嘅過程中激發出食材原味,保留其美味嘅精華😚造就出具清香回味嘅鮮美湯頭🫶🏻最後加入多樣中藥、香辛料增添湯頭回甘嘅韻味☺️無老辣香鍋辣香醇厚🌶️風味獨特,首取第一階段中藥香辛料熬製後熟成,併同第二階段中藥香辛料造就出無老辣香鍋嘅關鍵口味😎最後以洋蔥、青蔥、薑、蒜頭、雞骨、豬大骨共同熬煮出嘅清香高湯相結合,層層疊出無老辣香鍋獨有豐厚美味😋無老鍋有多款火鍋配料選擇🤩我叫咗牛小排拼去骨雞髀肉🐮🐔可以又食到牛又食到雞😛肉質新鮮,牛肉有相當重嘅牛味🐄另外仲叫咗黃金豆鈴卷、脆脆炸魚皮同唐生菜🥬兩款湯底味道都好濃郁,令配料非常入味😝台灣直送嘅鴨血及麵包豆腐都可以

台灣直送嘅鴨血及麵包豆腐都可以任食架🥳鴨血嫩滑彈牙,而麵包豆腐吸滿湯後軟綿香濃☺️自助醬料區亦有自家調配嘅醬油、蒜頭水、辣椒、香葱、香油、白醋等,仲有白飯盛載添🍚

最後餐廳仲會送上水蜜桃沙冰🍑俾大家解膩添☺️酸酸甜甜好好飲,夠晒fresh🌿

2023-06-09 336 浏览
剛剛從台灣回來,好掛住台灣,最好嘅方法,就係食啲野當自己仲係台灣。食牛肉麵鹵肉飯都唔夠,整番間台灣最出名嘅連鎖店先可以解愁。之前剛剛香港開嘅時候,一位難求爆到七彩,連下晝打邊爐都要等幾個星期,而家雖然叫做無咁難book,但七點嘅晚市都全滿,相信大家都真係好鍾意台灣同好鍾意打邊爐。雖然始終台灣嘅價錢都係吸引好多,但係好多香港直送嘅材質都係好有誠意。麵色豆腐鍋+無老辣香鍋,如果你食過台灣嘅無老鍋你就知道食鴛鴦鍋係必須嘅,不過呢度鴛鴦鍋要加多$88,值唔值得就見人見致,但我又覺得冇乜所謂,又係鴨血同豆腐任加,其實都已經喺返度。冰淇淋豆腐 signature 手工花枝丸同手工蝦丸都不能錯過,食唔哂攞走番屋企煮麵都仲好好食。喺台灣食完靚牛,之後返嚟唔想再食,食左日本黑豚肩肉,都不錯,送豆腐鍋很精彩。食辣一定要濃香豆皮,又係台灣直送。讚岐扁龍麵同高麗菜都係夾而又要點的,不過我相信叫台灣米粉或者烏龍麵會在合適啲。尾聲的水蜜桃沙冰,台灣當然好飲啲,不過這味道有另一種美,呢度嘅招待茶都好唔錯,記得要

食牛肉麵鹵肉飯都唔夠,整番間台灣最出名嘅連鎖店先可以解愁。

2023-06-05 336 浏览
之前去台灣都會去「無老鍋」食火鍋😋😋前排好掛住佢地的養生湯底,於是同朋友去左銅鑼灣店止止癮先🔥🔥🍱午市輕盈套餐 $386✨-📍鴛鴦鍋 ($78/位+額外收費$88)湯底揀左招牌冰淇淋豆腐鍋同無老辣香鍋~~兩款味道濃郁,好重藥材香!材料豐富,仲可以任食台灣鴨血同麵包豆腐,好吸引😍😍📍上選牛小排(半份)牛肉望落紋理好靚🐮,份量都好多~~口感軟腍juicy、牛味濃郁!同朋友好快就清哂成碟🤣🤣📍日本黑豚腩肉(半份)由日本鹿兒島藤嶺牧場直送,肉質好鮮嫰🐷!!黑豚腩肉口感爽彈,油脂分佈平均~食完想再encore❤️❤️📍濃香豆皮豆皮大大塊,淥3-4分鐘之後就食得~~入口軟嫩、重豆香!仲要索哂湯汁精華,超邪惡🤤🤤📍手工蝦滑蝦滑口感彈牙,煮熟後鮮嫩多汁、好鮮甜👍🏻👍🏻仲可以食到啖啖蝦肉🦐,夠哂足料!!📍甜品食完火鍋之後,店員就會送上「水蜜桃沙冰🍑」做甜品~~沙冰味道酸酸甜甜,好解渴!消暑一流😋😋📍飲品套餐包2杯飲品,我地揀左蜂蜜檸檬愛玉同青檸梳打~~我就鍾意蜂蜜檸檬愛玉🍋!味道清甜,加上Q彈的愛玉,口感好豐富❤️❤️
之前去台灣都會去「無老鍋」食火鍋😋😋

🍱午市輕盈套餐 $386✨
📍鴛鴦鍋 ($78/位+額外收費$88)
湯底揀左招牌冰淇淋豆腐鍋同無老辣香鍋~~

📍上選牛小排(半份)
牛肉望落紋理好靚🐮,份量都好多~~
口感軟腍juicy、牛味濃郁!同朋友好快就清哂成碟🤣🤣

📍日本黑豚腩肉(半份)
由日本鹿兒島藤嶺牧場直送,肉質好鮮嫰🐷!!

📍濃香豆皮
豆皮大大塊,淥3-4分鐘之後就食得~~
入口軟嫩、重豆香!仲要索哂湯汁精華,超邪惡🤤🤤

📍手工蝦滑
蝦滑口感彈牙,煮熟後鮮嫩多汁、好鮮甜👍🏻👍🏻
仲可以食到啖啖蝦肉🦐,夠哂足料!!

📍甜品
食完火鍋之後,店員就會送上「水蜜桃沙冰🍑」做甜品~~
沙冰味道酸酸甜甜,好解渴!消暑一流😋😋

📍飲品
套餐包2杯飲品,我地揀左蜂蜜檸檬愛玉同青檸梳打~~
舖頭裝修得好靚 座得闊落 光線有氣氛 亦有台式風味!一黎到飲杯熱茶 茶味好香提供埋iPad點餐好方便 分類清晰服務態度好好 細心咁介紹菜式 上菜嘅時候又會介紹要淥幾耐 貼心服務真係抵而最後又有沙冰送 可以甜一甜 降口中嘅溫度🤍冰淇淋豆腐鍋/每位計 $78冰淇淋豆腐喺用花枝漿與魚漿以及豆腐製成 口感綿綿 味道其實幾鮮 包2粒豆腐鍋的湯底濃郁鮮美 讓人難以忘懷建議開始前先飲碗湯試吓使用雞骨 豬大骨 同七款藥材 而湯底內的麵包豆腐及鴨血90分鐘無限添加🤍濃香豆皮(4個)(台灣直送)$68食台式火鍋真係唔可以缺少 好吸湯汁 大大舊 好似巨型響鈴咁 必點🤍牛舌 $108薄薄一塊 食唔肥嘅肉 睇落肉質好靚 食落都幾好🤍綜合丸 $128手工蝦丸 好香蝦味手工花枝丸 好彈牙 有一粒粒花枝濃汁牛丸 唔乾唔鞋 彈牙多汁濃汁貢丸 彈牙多汁 仲有好香嘅菇味🤍燕餃(8件)$68皮好彈牙 肉味香 🤍玉米筍 $58份量好多好甜 少見有得點 用黎打邊爐好好食🤍蜂蜜檸檬愛玉 $58好大杯 酸甜到剛好 愛玉細細粒
舖頭裝修得好靚 座得闊落 光線有氣氛 亦有台式風味!
一黎到飲杯熱茶 茶味好香
提供埋iPad點餐好方便 分類清晰