2022-09-27 111 浏览
好少去慈雲山果頭,但經過巴士站落車見到呢間新開食四川菜嘅——🌟熊貓小雲吞🌟 @pandawonton_hk ,想食辣嘅癮大起,一於試下,外賣同堂食都可以,餐牌種類繁多,價錢都幾吸引抵食🤩._./ 食物 /🍢|串串香辣鍋|🍢好抵食,裏面有好多食材,夠香,唔算話好辣👍🏻·🥟|卜卜脆炸鮮蝦雲吞 |🥟脆炸鮮蝦雲吞係我最愛,外皮炸到脆卜卜,配埋甜酸醬唔會太dry,滿滿嘅蝦肉餡料好正🦐·🐥|芝麻鹽焗雞川式涼麵 |🐥好豐富,旁邊有唔少滋味配菜,每一啖都好濃味💖BB辣唔算辣,食得辣可以再嗌勁啲🌶·🐥|雞絲涼皮|🐥份量都算多,味道濃,每塊涼皮都大大塊·🐼|熊貓涼粉|🐼呢款甜品同個餐廳名一樣,緊係要試下,如果想甜啲,可以落埋佢附送嘅糖漿•/ 飲品 /🍑|香桃茶|🍑🍊|西柚柚子茶|🍊飲品選擇種類多,獨立樽裝,唔怕飲唔曬👍🏻•🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌶|辣椒油|🌶店舖仲有正宗四川自製醬料可以俾你選購,款式多,我就揀咗辣椒油返屋企試下😳🌟🌟🌟🌟🌟🌟._.
._.
/ 食物 /
🍢|串串香辣鍋|🍢
好抵食,裏面有好多食材,夠香,唔算話好辣👍🏻
🥟|卜卜脆炸鮮蝦雲吞 |🥟
🐥|芝麻鹽焗雞川式涼麵 |🐥
🐥|雞絲涼皮|🐥
份量都算多,味道濃,每塊涼皮都大大塊
🐼|熊貓涼粉|🐼

/ 飲品 /
🍑|香桃茶|🍑
🍊|西柚柚子茶|🍊
飲品選擇種類多,獨立樽裝,唔怕飲唔曬👍🏻

🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌶|辣椒油|🌶
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
._.
用餐时段
2022-09-26 81 浏览
今日同fd去慈雲山中心行街,搭小巴落車個陣見到尼間餐廳個名幾得意,夜晚諗吾到食咩,我就提議試下尼間餐廳,餐廳係車站附近,食完番屋企都好方便餐廳可能主要做附近居民外賣生意,地方吾算太大,堂食既人吾太多,不過好多人排隊點餐,餐牌有好多吾同類型既食物選擇,我地都睇左好耐先諗好食咩,我揀左雙拼小雲吞,10粒韮菜小雲吞,10粒鮮蝦小雲吞,加埋20粒小雲吞,我朋友揀左麻辣手撕雞涼麵,然後再揀左手工涼皮同埋蜜糖芥末味炸雞翼share食,飲品有好多茶飲同埋豆漿選擇,我揀左烏龍茶,餐廳價錢便宜,叫左咁多野食都係100幾蚊👍🏻餐廳入面仲有好多正宗四川自製醬料可以比我地選購,我買左1樽香脆花生帶番屋企食😍小雲吞細細粒容易食,一啖一粒小雲吞,岩曬我個櫻桃小嘴,不過20粒小雲吞太多,拎左個外賣盒拎番屋企食🤣手撕雞涼麵吾太辣,岩曬我地吾食得辣,手撕雞都好鮮,手工涼皮食落吾會太油,炸雞翼好脆口
2022-09-17 116 浏览
天氣仲係好熱,總係會突然好掛住食碗惹味嘅酸辣涼皮🤤 見哩間鋪頭好多人排隊買嚟食,價錢好相宜,醬料仲要講明香港製造,所以決定要試試~我哋試咗~🐔 麻辣手撕雞涼麵 $48涼麵已經包含咗田園涼拌青瓜,香辣菜脯丁,涼拌海帶絲,3款小食!麻辣有辣度選擇,好惹味!好過癮,會想食完再食🤤涼麵上面有莞茜,炸花生同脆碗豆✨雞嫰, 麵嘅軟度適中👍🏻🐮 川味金錢肚涼皮 $45金錢肚一啲都唔幼!份量唔少,涼皮好闊好煙韌,夾埋炸花生真係好好食!🥟 一口豬肉鮮蝦雲吞20隻 $43 + 🐷 九轉肥腸(辣) $12 +🐮 振興牛丸 $12蝦餃好彈牙,一隻一啖岩岩好✨腸大腸好正🤤唔係絲嚟!啖啖肉,建議加👍🏻振興牛丸100%純牛肉,牛味好正✨湯底揀咗蝦米紫菜湯🦐 蝦米好大隻✨ 紫菜都好足料,湯底唔會好鹹,清清哋👍🏻串串鍋 $38真心抵!大件夾抵食,$38有齊長洲大魚蛋,五香豆腐串,蘿蔔,振興豬肉丸,振興牛肉丸,台灣腸,海帶結 同 蓮藕片!餐廳好方便,喺商場嘅巴士總站位置,方便堂食/外賣!深受街坊同學生嘅愛戴,不時有唔同優惠,所以成日有等候食物嘅龍喺度。 醬料自設工廠,香港製造,每款都唔貴,仲要好食👍🏻貼心位外賣盒有標明

我哋試咗~
🐔 麻辣手撕雞涼麵 $48
涼麵上面有莞茜,炸花生同脆碗豆✨
雞嫰, 麵嘅軟度適中👍🏻

🐮 川味金錢肚涼皮 $45

🥟 一口豬肉鮮蝦雲吞20隻 $43 +
🐷 九轉肥腸(辣) $12 +🐮 振興牛丸 $12
蝦餃好彈牙,一隻一啖岩岩好✨
腸大腸好正🤤唔係絲嚟!啖啖肉,建議加👍🏻
振興牛丸100%純牛肉,牛味好正✨

串串鍋 $38

餐廳

貼心位
外賣盒有標明係環保物料,可雪藏,可微波爐翻熱,朝早買咗帶返工食都適合👍🏻

#funtothesun #慈雲山美食 #fola慈雲山
一口豬肉鮮蝦雲吞
麻辣醬
  • 九轉肥腸
2022-08-25 149 浏览
/一直都好鍾意食呢間熊貓小雲吞🐼真係又平又好食,一定要介紹俾大家-🥢麻辣雞絲涼皮(bb辣)($38)有大量嘅雞絲,青瓜絲,花生,芫荽鋪滿係涼皮上面,涼皮質地比較厚🫢但係食落都非常之爽又彈,醬汁偏酸亦都好開胃😋🥢雙拼雲吞套餐(小辣)(粟米豚肉&韭菜豚肉)($40)每粒雲吞都係一口size😍 食落超級方便,唔好睇佢細細粒,入邊嘅餡料係非常飽滿,雲吞皮亦都好薄😽湯底亦都有辣同唔辣選擇🥢脆炸孜然麻辣雞翼($24/3)雞翼炸到超級脆!一咬落去見到雞翼爆曬油汁,面頭有滿滿既孜然同辣粉,不過都唔會好辣,調味剛剛好!🥢涼拌木耳($20)好清爽又大份嘅小食😋 有少少辣油浸住但係一啲都唔辣,好重蒜味,啱晒重口味嘅人!🥢鹽焗手撕雞($35)鹽焗雞絲好啱食唔到辣既人,鹹鹹地非常開胃,雞肉都唔會好柴亦都唔會太肥😆🥢冷泡黃金大麥茶($12)🥢紅糖冰粉($16)冰粉自己喺雪櫃攞,然後職員會比紅糖同配料,超級多花生碎,山楂碎同提子乾,食完辣嘢食一碗超正🥰-食過咁多次都一直覺得咁好食鍾意食辣嘅人一定唔可以錯過!
一直都好鍾意食呢間熊貓小雲吞🐼
真係又平又好食,一定要介紹俾大家
🥢麻辣雞絲涼皮(bb辣)($38)

🥢雙拼雲吞套餐(小辣)(粟米豚肉&韭菜豚肉)($40)

🥢脆炸孜然麻辣雞翼($24/3)

🥢涼拌木耳($20)

🥢鹽焗手撕雞($35)

🥢冷泡黃金大麥茶($12)
🥢紅糖冰粉($16)
食過咁多次都一直覺得咁好食
鍾意食辣嘅人一定唔可以錯過!
之前未有印象見過呢間餐廳,但原來佢已經有5間分店,相信佢平民化嘅價錢都吸引咗唔少人去食。今次我就叫咗外賣,試吓佢個HKD189三人餐,三人餐包3款主食同3款小食,再配350毫升飲品3枝,埋單HKD200有找!✍🏻 /一口豚肉雲吞▪️美味指數:♥♥♥♥♡可以自由喺5款口味中揀1款,包括韭菜、小棠菜高麗菜、粟米及鮮蝦,我就揀咗粟米,一啖一粒,方便女仔食用。配埋清清哋嘅豬骨湯,唔洗怕太油膩啦❤️✨✍🏻 /油蔥酥肉燥熱撈麵▪️美味指數:♥♥♥♥♡油蔥酥肉燥好香,呢款撈麵可揀幼麵或粗麵,我揀咗幼麵,不過建議外賣嗌粗麵可能比較襟擺🍜✨✍🏻 /傳統重慶川式涼麵▪️美味指數:♥♥♥♥♥又係我最愛嘅涼麵登場,當然係3款主食中最好味啦!有脆卜卜黃豆同花生嘅加持,惹味十足😋✨✍🏻 /炸雞翼▪️美味指數:♥♥♥♥♡有3種口味選擇,包括原味、孜然椒麻及蜜汁芥末,蜜汁芥末配炸雞翼好有韓式炸雞味道,外皮酥脆,唔錯🐣✨✍🏻 /軟糯香甜紅糖糍粑▪️美味指數:♥♥♥♥♥第一次食糍粑,出奇地好味!外層唔知係炸過定煎過,有一層薄薄嘅脆皮,之後就係軟糯嘅口感,好似食緊年糕咁。成個三人餐估唔到最好味嘅會係呢款甜食👍🏻✨✍🏻 /涼拌海帶絲▪️美

✍🏻 /一口豚肉雲吞

✍🏻 /軟糯香甜紅糖糍粑
▪️美味指數:♥♥♥♥♥

✍🏻 /涼拌海帶絲
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
本來我麻麻哋海帶,但由於呢款係涼拌,夠曬惹味,所以都可以食到🤭✨

✍🏻 /飲品3枝
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
呢度揀枝裝飲品都唔洗加錢,仲要係有質素嘅茶飲,健康過飲汽水!我就揀咗氮氣茉莉花茶、氮氣西柚柚子茶及冷泡御翠烏龍茶。當中最愛嘅係氮氣茉莉花茶,甜甜哋加上茉莉花香,配辣麵可以幫手解解辣🍶✨

2022-08-13
大多數川菜餐廳裝修都以傳統古色古香中國風為主🏮反而「熊貓小雲吞」從遠處已經被熊貓🐼卡通招牌深深吸引😍見你咁可愛,買份外賣試吓啦🤪.👩‍👧‍👧三人餐💰$189主食、小食及飲品各3️⃣款.🍴一口小棠菜豚肉雲吞(十粒)細細粒,一啖就食得晒😝小棠菜&豬肉比例啱啱好🤓湯底揀咗雞湯,清清地唔錯👍🏻.🍴油蔥酥肉燥熱撈麵青瓜絲、肉燥、芫荽、黃金脆豆、花生鋪滿於粗麵上,加入醬油撈勻後,入口充滿蔥油香氣😚麵條紥實且有嚼勁👍🏻.🍴老北京擔擔麵湯底濃郁重花生味🥜,口味上偏就香港人唔會好辣😅麵條每啖入口都掛滿湯汁😋.🍴炸雞翼(孜然椒麻)雞翼炸得香脆可口,麻麻辣辣好惹味.🍴涼拌海帶絲唔好以為細細碗,裏面全部full pack🤪海帶絲好香蒜味,酸辣味道大大提升食慾👍🏻.🍴紅糖糍粑食川菜點少得甜品糍粑😉糍粑口感煙靭,蘸埋紅糖食好滿足🥰.🍵御翠烏龍茶.🥡黃金脆脆豆💰$20脆卜卜黃金脆豆,加落家撈麵、涼皮伴食大大提升口感😚或者睇電視當零食食都唔錯😛.餵飽晒三個人都唔使$200,你哋話係咪好抵食😎果然呢隻熊貓仔,有啲料到🥴

👩‍👧‍👧三人餐
💰$189
主食、小食及飲品各3️⃣款

🍴一口小棠菜豚肉雲吞(十粒)

🍴油蔥酥肉燥熱撈麵

🍴老北京擔擔麵
🍴炸雞翼(孜然椒麻)
雞翼炸得香脆可口,麻麻辣辣好惹味

🍴涼拌海帶絲
🍴紅糖糍粑
食川菜點少得甜品糍粑😉糍粑口感煙靭,蘸埋紅糖食好滿足🥰
🍵御翠烏龍茶
🥡黃金脆脆豆
💰$20

🐼 #慈雲山 #熊貓小雲吞今日同屋企人行完山去咗附近商場食lunch,揀咗呢間超抵食嘅「熊貓小雲吞」🥰👨‍👩‍👧 三人餐 ($189)我哋叫咗一個三人餐啱啱好😚 呢度仲有二人或四人餐,好方便😌🥟 一口豚肉雲吞 (10隻)雲吞細細粒,一啖食晒,好qq,一個餐嘅一口雲吞原來係$40有20粒㗎,一定夠晒飽~ 呢個套餐加小食都夠😚 我揀咗鮮蝦豚肉餃同蕃茄湯底,鮮甜美味💓🍜 油蔥酥肉燥熱撈麵香口嘅酥肉撈麵,加上蔥油、花生、青瓜絲等等,豐富好吃😋🍜 老北京擔擔麵擔擔麵有好香嘅花生味,湯底都好好飲,個麵好煙韌有彈性💓🐥 芝麻鹽焗手撕雞手撕雞好香滑,啖啖肉,又開胃🤤🧁 軟糯香甜紅糖糍粑香甜軟糯! 紅糖對身體好💓🥗 涼拌海帶絲開胃小菜☺️ 份量超級多!🥤 飲品任選三款飲品有各種茶類、果茶、汽水等,任君選擇💓
🐼 #慈雲山 #熊貓小雲吞

👨‍👩‍👧 三人餐 ($189)
我哋叫咗一個三人餐啱啱好😚 呢度仲有二人或四人餐,好方便😌

🥟 一口豚肉雲吞 (10隻)

🍜 油蔥酥肉燥熱撈麵
香口嘅酥肉撈麵,加上蔥油、花生、青瓜絲等等,豐富好吃😋

🍜 老北京擔擔麵
擔擔麵有好香嘅花生味,湯底都好好飲,個麵好煙韌有彈性💓

🐥 芝麻鹽焗手撕雞
手撕雞好香滑,啖啖肉,又開胃🤤

🧁 軟糯香甜紅糖糍粑
香甜軟糯! 紅糖對身體好💓

🥗 涼拌海帶絲
開胃小菜☺️ 份量超級多!

🥤 飲品任選三款
飲品有各種茶類、果茶、汽水等,任君選擇💓
🎈熊貓小雲吞慈雲山中心巴士站新開左雲吞店一直都無試過呢日唔想煮飯簡簡單單買左外賣番屋企原來鋪頭除左主打小雲吞以外仲有好多四川重慶辣粉麻辣野可以揀,一舉兩得!!-熊貓小雲吞2人餐懶人揀2人餐就最啱,有 雲吞又有麵一口高麗菜豚肉餛飩 揀左紫菜湯底啱唔食得辣嘅小朋友食啊(當然餐廳仲有酸菜同麻辣湯底)每粒都一口size, 超過癮高麗菜帶鮮甜,豬肉都香食多唔怕肥🥰-限定熱撈麵鷹嘴豆花生青瓜絲肉燥 芫茜蔥呢款揀中辣我覺得就最過癮, 加埋花生同鷹嘴豆粒粒 撈埋麵一齊食夠香脆夠惹味。-套餐另外仲有小食,甜品同兩杯飲品小食揀咗手撕雞,有麻油香,冰冰涼涼食落好爽口甜品揀左涼粉,夠曬大碗-唔夠飽仲可以叫雲吞麵或米線一口韭菜肉餛飩 配 蕃茄湯夏天叫蕃茄米線酸香醒胃韭菜雲吞都好有肉香。-最後仲叫左 蜜糖芥末炸雞翼雞翼即叫即炸,炸得金黃大隻好juicy--最後嫌唔夠喉,仲買左花生粒粒返屋企 自己撈麵食都好好食
🎈熊貓小雲吞

慈雲山中心巴士站新開左雲吞店一直都無試過
呢日唔想煮飯簡簡單單買左外賣番屋企
一舉兩得!!
熊貓小雲吞2人餐

懶人揀2人餐就最啱,有 雲吞又有麵
一口高麗菜豚肉餛飩 揀左紫菜湯底
啱唔食得辣嘅小朋友食啊(當然餐廳仲有酸菜同麻辣湯底)
每粒都一口size, 超過癮

高麗菜帶鮮甜,豬肉都香
食多唔怕肥🥰
限定熱撈麵

鷹嘴豆花生青瓜絲肉燥 芫茜蔥

套餐另外仲有小食,甜品同兩杯飲品

小食揀咗手撕雞,有麻油香,冰冰涼涼食落好爽口

甜品揀左涼粉,夠曬大碗
唔夠飽仲可以叫雲吞麵或米線

一口韭菜肉餛飩 配 蕃茄湯
夏天叫蕃茄米線酸香醒胃
韭菜雲吞都好有肉香。
最後仲叫左 蜜糖芥末炸雞

雞翼即叫即炸,炸得金黃大隻
好juicy
最後嫌唔夠喉,

仲買左花生粒粒返屋企
自己撈麵食都好好食
2022-07-28 56 浏览
放假去慈雲山探下舊同事,佢話天氣熱唔好煮飯,同我去慈雲山中心食嘢,佢知我鍾意食雲吞,就去咗熊貓小雲吞食,餐廳主打細細粒手工小雲吞、涼皮同麵食等等,有不同的餡料、配菜及湯底,環境都乾淨,燈光明亮。以自助形式運作,先去收鋃處落單比錢,之後就去搵位,再去拎嘢食。一口鮮蝦豚肉雲吞20隻,雲吞細細粒,剛好一口一粒,食落個皮好薄好滑,餡料鮮肉中間有蝦肉,味道鮮美,配蝦米紫菜湯,加埋d 芫茜蔥真係好香好鮮甜。卜卜脆炸鮮蝦雲吞,小雲吞即叫即炸,熱辣辣好香脆,加埋酸甜醬味道更佳。一口豚肉雲吞上海麵,揀咗粟米豚肉雲吞,口口雲吞都食到豚肉鮮粟米甜,湯底揀咗清雞湯,配滑溜的上海麵,十分美味!外婆紅燒肉油蔥酥熱撈粗麵,紅燒肉香甜鬆軟,入口即化,肥而不膩。油蔥酥配上滑滑的粗麵和花生等,味道香濃又有口感。芝麻鹽焗手撕雞,雞肉入味又嫩滑,撈埋青瓜絲好爽口!有店內有多款自家製醬料出售,買咗其中一款辣椒油,食麵時食過,味道又香又辣,好惹味!

芝麻鹽焗手撕雞,雞肉入味又嫩滑,撈埋青瓜絲好爽口!
夏日炎炎 最岩食酸酸辣辣嘅輕食川菜🤭.手撕雞涼皮 𝟹𝟾涼皮質感比較厚身但食落岀奇地𝚀彈爽口~手撕雞分量唔欺場 無痴住肥肥配以青瓜絲、花生、芝麻同酸汁涼浸浸好開胃🫶🏻.粟米雲吞幼麵 𝟹𝟾可以選配酸菜魚湯好特別(+𝟸蚊)小小酸辣但不油膩 沒有造成負擔與較為清淡嘅粟米雲吞取得平衡😌.韮菜小雲吞 𝟸𝟼 皮薄、饀料新鮮(見住姐姐係廚房包~)仲有幾款湯底任揀 有辣有唔辣個人偏愛蝦米紫菜湯 貪夠哂惹味而且可以一啖一口 巧爽乎😛.追加左個手撕雞𝟹𝟻啖啖肉 正!.最意想不到係西柚柚子茶味道比想像中清新淡淡西柚味唔假 值得一試😌(跟餐+𝟷𝟸蚊)
夏日炎炎 最岩食酸酸辣辣嘅輕食川菜🤭

手撕雞涼皮 𝟹𝟾
涼皮質感比較厚身但食落岀奇地𝚀彈爽口~
手撕雞分量唔欺場 無痴住肥肥
配以青瓜絲、花生、芝麻同酸汁
涼浸浸好開胃🫶🏻

粟米雲吞幼麵 𝟹𝟾
可以選配酸菜魚湯好特別(+𝟸蚊)
小小酸辣但不油膩 沒有造成負擔
與較為清淡嘅粟米雲吞取得平衡😌

韮菜小雲吞 𝟸𝟼
皮薄、饀料新鮮(見住姐姐係廚房包~)
仲有幾款湯底任揀 有辣有唔辣
個人偏愛蝦米紫菜湯 貪夠哂惹味
而且可以一啖一口 巧爽乎😛

追加左個手撕雞𝟹𝟻
啖啖肉 正!

最意想不到係西柚柚子茶味道比想像中清新
淡淡西柚味唔假 值得一試😌(跟餐+𝟷𝟸蚊)

玩左一日 回家途中🚍見到巴士總站有個好可愛嘅小熊貓頭 🐼 原來係食 #小雲吞,人流外賣非常多我哋一家都好鍾意食雲吞㗎💕先來 10粒 ✅#一口豚肉雲吞㨂左粟米餡料 🌽比呀女都係$26咋 好抵食小雲吞一啖一口上湯清甜 粟米粒爽口 有口感 老公叫咗✅#鮮蝦豚肉雲吞 🦐🦐20粒/$43配 ✅#蝦米紫菜湯未食已聞到好香蝦豚鮮味,餡料唔會實的的雞絲手工涼皮 $38:小辣🌶️涼皮超煙韌彈牙,上有氣孔吸味仲可以加枱面上的香辣菜脯🌶️更惹味香口卜卜趣炸雲吞:唔油,個皮咬落脆卜卜串串香辣鍋 $38:辣辣地🌶️非常抵食,長洲大魚蛋,豆腐串。。。🍢✅#紅糖糍粑 $25:有成6件口感像年糕非常軟糯跟餐+$12 轉特飲🍹✅#西柚柚子茶:飲品自取, 信任度好高淡淡茶香, 中和濃郁的麻辣味, 好清新我地買左樽 #五仁菜脯丁以後在家都有得食。。。🤤抵食✌️ 又好味😋 CP值高 👍
玩左一日 回家途中🚍

✅#鮮蝦豚肉雲吞 🦐🦐
20粒/$43
配 ✅#蝦米紫菜湯
未食已聞到好香
蝦豚鮮味,餡料唔會實的的

雞絲手工涼皮 $38:
小辣🌶️
涼皮超煙韌彈牙,上有氣孔吸味
仲可以加枱面上的香辣菜脯🌶️
更惹味香口

雞絲 手工涼皮

卜卜趣炸雲吞:
炸雲吞

唔油,個皮咬落脆卜卜

串串香辣鍋 $38:
辣辣地🌶️非常抵食,長洲大魚蛋,豆腐串。。。🍢

紅糖糍粑

✅#紅糖糍粑 $25:
有成6件
口感像年糕非常軟糯

跟餐+$12 轉特飲🍹
✅#西柚柚子茶:
飲品自取, 信任度好高
淡淡茶香, 中和濃郁的麻辣味, 好清新

我地買左樽 #五仁菜脯丁
以後在家都有得食。。。🤤

抵食✌️ 又好味😋 CP值高 👍
2022-07-07
一口粟米豚肉雲吞
一口鮮蝦豚肉雲吞 紫菜湯
雞絲 手工涼皮
炸雲吞
紅糖糍粑
2022-07-03 78 浏览
星期日買番個豐富既早餐番屋企食😁,今次係第2次食呢間熊貓小雲吞,叫多左幾款同屋企人一齊share食黎。🥬🥩一口韭菜豚肉雲吞配特濃蕃茄湯 HK$40/20粒韭菜味濃,細細粒,一口一個,停唔口,蕃茄湯底濃,唔完都唔覺渴喉。🦐🥩一口鮮蝦豚肉雲吞配蝦米紫菜湯HK$43/20粒皮薄餡多,肉質Q彈,配上紫菜湯鮮味更加突出🥵✋🐥麻辣雞絲手工涼皮 HK$38涼皮唔錯,同平時食開光滑既涼皮唔同,涼皮表面較粗糙有摺,較入味,而且有咬口,相當驚喜。雞絲份量足,配賣青瓜絲、花生和菜脯一齊食,口感相當滿足。🍢🍢串串鍋 HK$38有長洲大魚蛋、豬肉丸、牛肉丸、五香豆腐串、海帶結、台灣香腸、蘿白和蓮藕片。豆腐串索晒d 湯底,夠晒入味,蘿白清甜無渣,蓮藕爽脆。🥚涼拌松花皮蛋 HK$22份量多,QQ彈,微辣,中意佢個醬汁酸甜辣有齊👍👍🥣軟糯香甜紅糖糍粑 HK$25食落時仲熱熱地,煙韌軟糯,外脆外軟,甜味適中。見佢有出自家醬料,所以買左罐辣椒紅油,下次煮嘢食時,可以試下😋

🥬🥩一口韭菜豚肉雲吞配特濃蕃茄湯 HK$40/20粒

🦐🥩一口鮮蝦豚肉雲吞配蝦米紫菜湯
HK$43/20粒
皮薄餡多,肉質Q彈,配上紫菜湯鮮味更加突出

🥵✋🐥麻辣雞絲手工涼皮 HK$38

🍢🍢串串鍋 HK$38

🥚涼拌松花皮蛋 HK$22
份量多,QQ彈,微辣,中意佢個醬汁酸甜辣有齊👍👍

🥣軟糯香甜紅糖糍粑 HK$25
食落時仲熱熱地,煙韌軟糯,外脆外軟,甜味適中。

2022-07-03
用餐时段
早餐
二人餐$128主食 (四選二)一口豚肉鮮蝦雲吞(10隻)-皮薄餡靚,蝦肉彈牙,雲吞細細粒配蝦米紫菜湯-芫茜味很重的紫菜湯,不嗜辣或者芫茜迷可選這個湯底-撈麵餸料有花生、青瓜、脆黃豆、菜脯和蔥等等,口感豐富小食(二選一)芝麻鹽焗手撕雞-手撕雞鹽焗味突出,雞肉撕得不算太碎甜品 (二選一)軟糯香甜紅糖糍粑-如其名真的很軟糯香甜,外面脆,裡面煙煙韌韌的,好味👍🏻雪梨茶🍐香桃茶🍑氮氣茶口感特別綿密順滑,雪梨茶比較清新,香桃茶甜度高一點紅燒肉套餐 $72(送汽水)外婆紅燒肉油蔥酥熱撈粗麵-比普通版油蔥酥肉躁熱撈麵顏色較深,味道較濃,再加它們的自家菜脯,十分惹味酥炸韭菜豚肉雲吞 (5隻)-很脆很香口📍快餐式經營的川式連鎖店,價廉物美👍🏻店舖還有自家醬料選購,麻辣醬味道相當不錯😋
二人餐$128
主食 (四選二)

一口豚肉鮮蝦雲吞(10隻)
-皮薄餡靚,蝦肉彈牙,雲吞細細粒
配蝦米紫菜湯
-芫茜味很重的紫菜湯,不嗜辣或者芫茜迷可選這個湯底

-撈麵餸料有花生、青瓜、脆黃豆、菜脯和蔥等等,口感豐富

小食(二選一)
芝麻鹽焗手撕雞
-手撕雞鹽焗味突出,雞肉撕得不算太碎

甜品 (二選一)
軟糯香甜紅糖糍粑
-如其名真的很軟糯香甜,外面脆,裡面煙煙韌韌的,好味👍🏻

雪梨茶🍐香桃茶🍑
氮氣茶口感特別綿密順滑,雪梨茶比較清新,香桃茶甜度高一點

紅燒肉套餐 $72(送汽水)

外婆紅燒肉油蔥酥熱撈粗麵

酥炸韭菜豚肉雲吞 (5隻)
-很脆很香口

• 外婆紅燒肉油蔥酥熱撈粗麵
  • 一口豚肉鮮蝦雲吞
  • 軟糯香甜紅糖糍粑
👉二人優惠套餐 $128👈 👉主食選兩款1️⃣油蔥酥肉燥熱撈麵見到街坊熟哂架步都曉講走青、走芫茜嗰啲🤪我就順其自然食最最原味啦 一打開興奮!好多配料 即使話蔥油底但整體口感唔會過膩 雖然豉油好上色 但唔會好重口味🤔唔知關唔關我點走辣2️⃣傳統重慶川式涼麵初嘗試唔知辣度有幾盡 然而幾慶幸自己叫咗BB辣😂果然食呢啲係無辣不歡!涼麵都幾大兜 睇落無撈麵咁上色 其實🌶幾足🤣好彩無膽粗粗叫小辣 不斷飲茶解熱下 👉小食任選兩款3️⃣炸孜然椒麻雞翼肉嫩唔錯 係椒麻味比想像中輕量 幾啱川菜初哥挑戰😂4️⃣軟糯香甜紅糖糍粑攤咗一陣最後當甜品食 都無阻佢煙韌軟糯嘅嚼感😋沾埋紅糖醬咁食就係食辣辣川菜最好嘅句號kekee 👉飲品任選兩款5️⃣氮氣西柚茶好少見嘅自製氮氣茶飲😯原來nitrogen除咗可以防氧化 仲可以令茶味更出 出到啱哂我呢啲戒糖苦行憎🥴超健康!6️⃣氮氣青蘋果茶飲落比前者多一份清甜嘅 茶味依然濃郁 其實幾啱食完辣野平復下味覺同心靈。。。🦔👉手工涼皮 $25好多花生好多脆粒正 面頭都滿滿的青瓜絲 主角涼皮比我想像中有質感同嚼勁 頗有紋理的 BB辣認真夠哂色 撈得夠味。。。🦔👉手工串串鍋 $38一揭開聞到陣辣油味💨好川菜
👉二人優惠套餐 $128👈

。。。🦔

👉手工涼皮 $25
。。。🦔

👉手工串串鍋 $38
一揭開聞到陣辣油味💨好川菜嘅朋友一定極興奮😎即使你其他小食唔夠味 呢度一定好頂癮!仲幾抵食 收埋唔少餸: 蘿蔔、蓮藕片、海帶結、大魚蛋、牛丸、豆卜、香腸仔 海帶結尤其可愛🤪
2022-06-08 64 浏览
雙拼一口雲吞套餐(粟米10粒、鮮蝦10粒)+蓮藕+香腸 $64蕃茄湯底勁好飲,雲吞細細粒,方便又好食😍冇諗過佢咁細粒但係都好足料🤓 蓮藕好爽甜,正!金錢肚涼皮(小辣)$45金錢肚整得好入味,好淋👍🏻涼拌皮蛋(小辣)$22同譚仔嗰啲有啲唔同,呢個係甜甜地辣辣地嘅,譚仔就係酸辣,我個人鍾意食甜野多,我會prefer呢個多啲芥末蜜糖雞翼(三隻)$24呢個幾特別,甜甜地,而且炸得好脆😋不過冇乜芥末味🫥特製烏龍茶 $12無糖烏龍茶,戒糖嘅你可以飲呢個!特製雪梨茶 $12有雪梨味,幾Flash,幾好飲☺️熊貓涼粉 $16呢個涼粉同平時街市買嗰啲差唔多,不過我落得太多糖,甜得滯😹建議大家唔好落咁多糖🙈總括而言 (5個💚係最高)好味指數 : 💚💚💚🤍🤍服務態度 : 💚💚💚🤍🤍環境打卡 : 💚🤍🤍🤍🤍回頭指數 : 💚💚💚🤍🤍📍龍貓小雲吞🏢慈雲山毓華街23號慈雲山中心3樓327至328號舖🕗星期一至日 10:00 - 22:00

金錢肚涼皮(小辣)$45
金錢肚整得好入味,好淋👍🏻

涼拌皮蛋(小辣)$22

芥末蜜糖雞翼(三隻)$24
呢個幾特別,甜甜地,而且炸得好脆😋不過冇乜芥末味🫥

特製烏龍茶 $12
無糖烏龍茶,戒糖嘅你可以飲呢個!

特製雪梨茶 $12
有雪梨味,幾Flash,幾好飲☺️

熊貓涼粉 $16

總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚🤍🤍
服務態度 : 💚💚💚🤍🤍