2022-10-23
牛大人台灣火鍋吃到飽 人氣台式火鍋放題天氣開始涼,又係打邊爐既時候,每隔一段時間就會黎牛大人打邊爐,觀塘分店真係幾時都咁多人,星期五大概6:30已經full晒依家牛大人仲有台灣手工啤《酉鬼啤酒》「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」提供,呢款啤酒係《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》仲有獲獎,鐘意飲酒既可以試下今次係食極上和牛吃到飽套餐,食到晒全部配料同牛肉想食少少辣但麻辣鍋🌶對我哋來講太辣,最後揀咗醍醐蕃茄酸辣湯🍅,都係可以揀辣度。湯底係酸酸辣辣,蕃茄味都幾濃,入面有唔少番茄、蔥、花椒八角肉類都係必食安格斯牛小排🥩、澳洲和牛M5牛肩卷🥩、手切封門柳🥩。牛小排肉質最軟嫩可以去外面自助區攞醬料同火鍋配料、蔬菜🥬,選擇真係好多。不過和牛牛丸就只係每人送兩粒,好彈牙又多汁。QR code入邊都有唔少配料、前菜。好鍾意食呢度嘅皮蛋豆腐,加咗肉鬆同醬汁會甜甜地。仲有每次打邊爐都一定要食嘅麻辣鴨血,好滑嫩。最後甜品我哋要咗一個雪糕同一個仙草。仙草好Q彈,有椰果、珍珠同紅豆🫘,係幾好食嘅甜品📍牛大人台灣火鍋吃到飽 @masterbeef.hk 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
今次係食極上和牛吃到飽套餐,食到晒全部配料同牛肉
QR code入邊都有唔少配料、前菜。
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 @masterbeef.hk
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓