2022-09-29
牛大人火鍋,觀塘店開咗咁耐都依然座無虛席!一定要訂枱,如果唔係Walkin有排等。極上和牛吃到飽set送牛丸,就咁叫要$58@3粒,包埋就最正,彈牙又好香;配埋具甜香的牛大人紅燒牛骨鍋,一流!簡單呢款餐,梗係揀D呢個餐北海道十勝豚安格斯牛小排澳洲和牛M5 牛肩卷SRF美國黑牛後腿肉手切封門柳最高級嘅套餐都越來越多選擇,依然係最鍾意食牛小排,脂肪分布平均油香滿滿,牛肩卷就比較香嘅牛味,美國黑牛後腿肉肥同瘦分得比較開。封門柳都係肉味比較濃郁。飲品可以自選,我鍾意冬瓜茶,比較清新,飲品櫃選擇亦很多。豬雪花肉片、花雕酒雞件都係唔錯嘅肉,豬都比較爽口,花雕雞就有淡淡的酒香。魚香皮蛋豆腐、真豬小香腸、土林鹽酥雞都係可以即食,好香,好似去咗台灣夜市咁。水蓮鴨血呢啲都係必叫,前者爽口,後者彈牙咸香。爽脆炸魚皮鹹香鬆脆,海蝦沙白呢啲雖然唔算大隻,但係好新鮮。多款台式水餃及漿如瓜仔雞水餃福建燕餃澎湖花枝漿章魚珍珠漿都係非常有特色,唔同形狀,一啲就鹹香,一啲就爽脆有口感,漿仲好有彈性!甜品方面,我哋主要叫咗唔同雪糕,朱古力味、士多啤梨味M牌都有,仲有特別嘅哈根達斯口味,大滿足了。p.s. 原來仲有好特別嘅台
簡單呢款餐,梗係揀D呢個餐
北海道十勝豚
安格斯牛小排
澳洲和牛M5 牛肩卷
SRF美國黑牛後腿肉
手切封門柳
飲品可以自選,我鍾意冬瓜茶,比較清新,飲品櫃選擇亦很多。
水蓮鴨血呢啲都係必叫,前者爽口,後者彈牙咸香。
爽脆炸魚皮鹹香鬆脆,海蝦沙白呢啲雖然唔算大隻,但係好新鮮。
多款台式水餃及漿如
瓜仔雞水餃
福建燕餃
澎湖花枝漿
章魚珍珠漿
p.s. 原來仲有好特別嘅台灣手工啤《酉鬼啤酒》,下次要試吓!