牛川日本和牛專門店銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓鐘情食燒肉既我地一定唔會放過好肉既機會 今日book左牛川 睇好多人講呢間好好食期待左好耐啦 趁星期5放縱下先叫左尊貴日本和牛放題120分鐘 一坐低就唔好落order住因為會送上一大堆野食先日本A5和牛拼盤、海鮮拼盤、刺身拼盤、燒和牛沙律、手工月見燒鳥串、大蒜焗牡蠣、前菜仲有like fb仲會送上日本牡蠣🌟日本A5和牛拼盤🌟成盤上黎D和牛好吸引 D色都好均勻 食落好重牛味😬每塊都係燒5秒左右就要拎上黎啦 成晚都不停叫呢幾塊和牛食🥳而落單仲有幾款唔同味同部位選擇手工月見燒鳥串呢個食前記得要燒一燒 本身係熟既但再熱D咬入口有D卜卜既口感😙大蒜焗牡蠣呢個燒得岩岩好 要趁熱食 燒蠔+蒜好昋好濃☺️日本牡蠣好大隻而且好鮮甜海鮮拼盤(甲羅燒,帆立貝,蠔同蝦)甲羅燒係燒前要攪拌一下先唔係好燒燶左D蟹膏而一路燒一唔飄D蟹膏香味出黎帆立貝+牛油絕對無得輸 蝦好彈牙爽口👍🏻刺身拼盤(三文魚,日本飛驒牛,吞拿魚,北寄貝,赤蝦,帶子,玉子,蟹柳,伊勢牡蠣)全部都好新鮮🫶🏻即使我地再叫左2次刺身拼盤質素都一樣好好赤蝦同帶子都好甜❤️三文魚同吞拿魚都好新鮮壽司叫
牛川日本和牛專門店

大蒜焗牡蠣
呢個燒得岩岩好 要趁熱食 燒蠔+蒜好昋好濃☺️

日本牡蠣
好大隻而且好鮮甜

海鮮拼盤(甲羅燒,帆立貝,蠔同蝦)
甲羅燒係燒前要攪拌一下先唔係好燒燶左D蟹膏
而一路燒一唔飄D蟹膏香味出黎
帆立貝+牛油絕對無得輸 蝦好彈牙爽口👍🏻

全部都好新鮮🫶🏻即使我地再叫左2次刺身拼盤質素都一樣好好
赤蝦同帶子都好甜❤️三文魚同吞拿魚都好新鮮

壽司
叫左幾件居然都好好食😋

燒和牛沙律
沙律我朋友覺得好好食 解油膩 但我覺我草青味有D重..HAHA

熊本黑毛和牛漢堡同溫泉蛋紫菜醬油牛川飯🌟推介必食🌟🥰

最後食一杯雪糕 完美

• 熊本黑毛和牛漢堡
  • 溫泉蛋紫菜醬油牛川飯
2023-10-18 72 浏览
朋友係牛魔王,約咗去銅鑼灣呢間燒肉放題午餐,價錢$458/位,可以任食刺身、壽司、和牛,仲有海洋拼盤添。我哋like & share 社交平台仲送咗兩隻大蒜焗蠔添😆一坐低店員就送上刺身拼盤,有生蠔、油甘魚三文魚、吞拿魚、帶子、希靈魚,全部都新鮮好食😋最驚喜係有伊勢牡蠣刺身,雖然唔算好大隻,但係都新鮮甜美。店員送上海鮮拼盤、月見燒鳥串、和牛沙津同埋和牛拼盤。首先梗係燒啲和牛食先啦,拼盤有啲係A5熊本黑毛和牛,有啲係A 4岩手黑毛和牛,每款肉質都鬆軟,我就最鍾意食A5熊本黑毛和牛牛五花,油脂同埋牛香到十足😋和牛沙律嗰塊燒和牛片都好正,油脂豐富,入口即溶。另外和牛牛小排同埋厚切牛舌都好好味😍,燒得外面焦焦,裏面保持肉汁,牛味香濃。特別係牛舌,柔軟得來又帶啲爽口,口感好正😋食完1 round牛肉,就食吓海鮮,竟然有甲羅燒,將蟹膏、鵪鶉蛋、蟹柳同埋蟹籽撈勻,慢慢燒香氣四溢,口感棉密,甘香甘香😋燒扇貝同埋好多好正,扇貝大大隻,而且好厚肉,加上一啲牛油,好香好鮮甜。燒生蠔燒原有店員幫手開蠔殼,裏面嘅號執鮮甜,雖然好肉細細,但係都甘香鮮美。燒大蝦香就不在話下,肉質爽彈,啖啖肉。壽司小食方面,我哋淨係試
朋友係牛魔王,約咗去銅鑼灣呢間燒肉放題午餐,價錢$458/位,可以任食刺身壽司、和牛,仲有海洋拼盤添。我哋like & share 社交平台仲送咗兩隻大蒜焗蠔添😆

壽司小食方面,我哋淨係試咗幾款,炙燒左口魚裙邊壽司、炙燒三文魚壽司、三文魚子軍艦都正😋炸榴槤波波都好食,出面脆脆,跟住係軟糯嘅質感,然之後裏面爆多榴槤餡,濃郁香甜😍

跟住我哋仲有食啲蔬菜,燒翠玉瓜、燒菠蘿、牛油金菇、雞髀菇,清清油膩,食咗咁多肉感覺比較健康👍🏻

最後食埋一人一杯雪糕,有Movenpick 同埋大阪雪糕揀,我哋食咗一杯士多啤梨Movenpick同埋一杯豆腐大阪雪糕,好飽好滿足😌
午餐
同朋友shopping 完,已經好餓,試下之前聽過正評都多既放題,今次選左《尊貴A5日本和牛 $458》職員逐一送上食物,先黎海鮮頭盤,刺身拼盤,款式好豐富🦪海鮮拼盤有蠔,扇貝,虎蝦,甲羅燒甲羅燒裡面有蟹膏,蟹肉,需要拌勻黎燒,好味刺身有帶子,三文魚,吞拿魚,劍魚腩,八爪魚,希靈魚,泰式生蝦成枱都係野食,用黎打卡就最好朋友想食生蠔,另外叫左伊勢牡蠣,好新鮮,口感creamy 手工燒鳥串,燒熱左,點埋蛋黃醬🤤,雞肉餡加入雞軟骨內,每一啖都係爽口,充滿咀嚼感,仲要係任叫,呢個出面食都幾貴和牛拼盤有3款A5 和牛,2款A4 和牛,1款秘製牛柳,每款牛都有標明部位,尤其推薦A5熊本黑毛和牛牛肩胛,A5 千本筋,霜降安格斯牛頸脊、都係牛味濃郁,較軟身的款式其他食物:飲料選擇多,有一大自製樽冷泡茶,道地纖解茶,韓國忌廉溝鮮奶,女生至愛除左肉類外,壽司🍣,熟食,小食都俱備,可無限追加印象好深刻有:味醂魚乾,烤到好香,再剪到一條條,點蛋黃醬食榴槤波波炸到好香脆,一入口榴槤醬流曬出黎飯後甜品除左有得自己拎之外,每人均有一客movenpick strawberry/choco flavour
職員逐一送上食物,先黎海鮮頭盤,刺身拼盤,款式好豐富
🦪海鮮拼盤有蠔,扇貝,虎蝦,甲羅燒
甲羅燒裡面有蟹膏,蟹肉,需要拌勻黎燒,好味
成枱都係野食,用黎打卡就最好
朋友想食生蠔,另外叫左伊勢牡蠣,好新鮮,口感creamy

其他食物:
除左肉類外,壽司🍣,熟食,小食都俱備,可無限追加
印象好深刻有:味醂魚乾,烤到好香,再剪到一條條,點蛋黃醬食
榴槤波波炸到好香脆,一入口榴槤醬流曬出黎

2023-09-27
  • 甲羅燒
  • 雞肉軟骨串
  • 榴槤炸彈
在放工時間突然朋友想吃燒肉,於是就上網book了這一間餐廳,因為平日的關係價錢不太貴也很正常大概每位300左右。裏面的牛真的值得一讚十分之抵吃,而且種類也十分之多,如果一首刺身船也多種類可以選擇。餐廳也提供了餐飲給我們多數是茶類為主下次想吃燒肉的時候,也會平日來這一間

餐廳也提供了餐飲給我們多數是茶類為主

下次想吃燒肉的時候,也會平日來這一間
2023-10-16 61 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯日本尊貴和牛燒肉放題 食到飽2小時放題有三款放題套餐選擇 價錢有三種選擇$298 $348$458而我就選擇咗最貴嗰種,尊貴和牛放題120分鐘 $458,可以任食多款部位嘅A5,A4和牛!當中包括熊本黑毛和牛牛肩胛,牛頸脊,牛五花,牛舌,牛小排,飛驒和牛刺身等等,每一種牛嘅油花同埋質感都唔同,可以食均和牛嘅不同部位。依家只需要四人同行選擇專櫃日本和牛放題,兩日前預訂就可以得到北海道花咲蟹直送牛川,優惠至到10月 31號!口感真係非常之特別,清甜之餘口感非常之清爽刺身拼盤有三文魚腩、大大粒帶子、八爪魚、北寄貝、吞拿魚、泰式生蝦,生蠔等等海鮮拼盤有鮮牛油帶子,牛油大蝦,蠔同鵪鶉蛋甲羅燒帶子🫧大大隻,脹卜卜!甲羅燒🦀,蟹風味非常鮮甜生蠔🦪連殼燒,夠晒新鮮,鮮味十足辣大蒜焗生蠔蒜蓉燒生蠔味道好夾,蠔肉鮮美除此之外,重有豚肉、雞肉、刺生,炸物、野菜、前菜、一品料理。任飲無酒精飲品,手工冷泡茶及罐裝啤酒。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯牛川日

日本尊貴和牛燒肉放題 食到飽

2小時放題
有三款放題套餐選擇
價錢有三種選擇

口感真係非常之特別,清甜之餘口感非常之清爽

海鮮拼盤
有鮮牛油帶子,牛油大蝦,蠔同鵪鶉蛋甲羅燒
帶子🫧大大隻,脹卜卜!
甲羅燒🦀,蟹風味非常鮮甜
生蠔🦪連殼燒,夠晒新鮮,鮮味十足

辣大蒜焗生蠔
蒜蓉燒生蠔味道好夾,蠔肉鮮美

任飲無酒精飲品,手工冷泡茶及罐裝啤酒。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
天氣開始轉涼了,最近去了銅鑼灣的這家餐廳享用和牛燒肉放題🤤《尊貴日本和牛放題》 ($𝟒𝟓𝟖 /𝐩𝐩.)餐廳主打日本和牛,提供了多種等級的和牛有熊本黑毛和牛,亦有牛匠岩手黑毛🥩不論是𝐀𝟓熊本黑毛和牛稀有千本筋還是𝐀𝟓牛匠岩手黑毛和牛牛小排😍😍肉質都非常優質,口感鮮嫩多汁每一口都能感受到和牛肉的豐富風味💞💞此外,他們還提供了燒牛肉他他和日本飛驒牛刺身🫶🏻🫶🏻這些肉品都經過精心安全處理~保持了其鮮美的口感,超正👍🏻亦有任食刺身,提供多款新鮮魚生選擇🌊有三文魚、吞拿魚、北寄貝、赤貝、赤蝦、帶子⋯⋯口感鮮嫩,味道鮮甜( ˭̵̵̵̵͈́◡ु͂˭̵̵̵͈̀ )ˉ̞̭♡蜂蜜蒜蓉牛油帆立貝烤熟後,香噴噴的肉質鮮嫩又彈口♡ฅ(ᐤˊ꒳ฅˋᐤ♪)另外牡蠣亦很鮮甜,滿滿的鹹鮮海水味辣大蒜焗牡蠣則是結合了辣味和蒜香為整體口味提升了層次(*´ڡ`●)🐣還有手工月見燒鳥串,搭配著月見醬一起吃讓人回味無窮配菜方面,牛油金菇、雞脾菇和生菜籃⋯⋯豐富的蔬菜選擇,搭配肉類一齊吃好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡 ʕっ˘ڡ˘ςʔ另外,他們還提供了各種炸物和壽司⋯小食一定可以食到滿載而歸❤️‍🔥最後飯後甜品,挑選了𝐌𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤雪糕和豆腐味的「大阪雪糕」畫上完美的句號🍨依家𝐋𝐢

天氣開始轉涼了,最近去了銅鑼灣的這家餐廳享用和牛燒肉放題🤤

《尊貴日本和牛放題》 ($𝟒𝟓𝟖 /𝐩𝐩.)

餐廳主打日本和牛,提供了多種等級的和牛
有熊本黑毛和牛,亦有牛匠岩手黑毛🥩
不論是𝐀𝟓熊本黑毛和牛稀有千本筋還是
𝐀𝟓牛匠岩手黑毛和牛牛小排😍😍
肉質都非常優質,口感鮮嫩多汁
每一口都能感受到和牛肉的豐富風味💞💞

此外,他們還提供了燒牛肉他他和日本飛驒牛刺身🫶🏻🫶🏻
這些肉品都經過精心安全處理~
保持了其鮮美的口感,超正👍🏻

亦有任食刺身,提供多款新鮮魚生選擇🌊
有三文魚、吞拿魚、北寄貝、赤貝、赤蝦、帶子⋯⋯

蜂蜜蒜蓉牛油帆立貝烤熟後,香噴噴的
肉質鮮嫩又彈口♡ฅ(ᐤˊ꒳ฅˋᐤ♪)
另外牡蠣亦很鮮甜,滿滿的鹹鮮海水味
辣大蒜焗牡蠣則是結合了辣味和蒜香
為整體口味提升了層次(*´ڡ`●)

🐣還有手工月見燒鳥串,搭配著月見醬一起吃
讓人回味無窮

配菜方面,牛油金菇、雞脾菇和生菜籃⋯⋯
豐富的蔬菜選擇,搭配肉類一齊吃好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡 ʕっ˘ڡ˘ςʔ
另外,他們還提供了各種炸物和壽司⋯小食
一定可以食到滿載而歸❤️‍🔥

依家𝐋𝐢𝐤𝐞 & 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞 社交平台還免費送一隻伊勢三重縣直送的伊勢牡蠣,鮮甜十足❣️

————————— ʕ͙•̫͑͡•ʔͦʕͮ•̫ͤ͡•ʔ͙ —————————
[日本和牛拼盤]

♠︎ 味醂魚乾

♤ 鮮糖心菠蘿
♠︎ 𝐌𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤雪糕
♤ 大阪雪糕-豆腐

📍 牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓

#eatwithkeikei #牛川 #日本和牛 #牛川日本和牛專門店
#sweetiedaily_cwb

今次小編👧🏻去左位於銅鑼灣《牛川》,日本燒肉放題餐廳,呢度可以食到高質和牛和刺身性價比非常高,同時提供了多種食物選擇。我哋選擇了尊貴A5日本和牛放題$458(成人)首先送上尊貴日本A5和牛拼盤、海鮮拼盤、手工月見燒鳥串、和牛沙律、小食三點、刺身拼盤、辣大蒜燒生蠔、伊勢刺身生蠔🥰。⭐和牛沙律新鮮的生菜搭配上入口即溶的和牛,給人一種爽脆與鮮嫩的口感,非常美味。⭐辣大蒜燒生蠔、伊勢刺身生蠔蒜蓉燒生蠔好惹味鮮甜可口,刺身生蠔新鮮爽甜加少少檸檬仲好食。⭐日本A5和牛拼盤A5 熊本黑毛和牛 牛肩胛,A5 熊本黑毛和牛 牛五花,A4 牛匠黑毛和牛 牛肩梅花,A5牛匠岩手黑毛和牛 牛冧,A4 牛匠黑毛和牛 後腰肉及牛川秘制香茅牛柳。‼️小篇最喜歡的A5牛肩胛,肉質鮮嫩多汁,入口即化,滿口的和牛的油香。牛五花豐富的層次感。而A4牛肩梅花滿滿肉汁和柔軟的口感。牛冧肉質鮮嫩。A4牛後腰肉有彈性,牛川秘製香茅牛柳好特別帶有特殊的香芧香氣。⭐海鮮拼盤💕 原隻生蠔,大扇貝,海蝦及甲羅燒‼️甲羅燒好香濃惹味,海蝦肉質彈牙,最好食的是牛油大扇貝,新鮮甜美。⭐刺身刺身部分有三文魚、吞拿魚、北寄貝、赤蝦、泰式生蝦、劍魚腩、帶

我哋選擇了尊貴A5日本和牛放題$458(成人)

⭐和牛沙律

⭐辣大蒜燒生蠔、伊勢刺身生蠔

⭐日本A5和牛拼盤

⭐海鮮拼盤

💕 原隻生蠔,大扇貝,海蝦及甲羅燒

刺身

刺身部分有三文魚、吞拿魚、北寄貝、赤蝦、泰式生蝦、劍魚腩、帶子、希靈魚、和赤貝等種類。每一樣刺身都新鮮好食,特別係帶仔,好正。

放題仲有其他食物包括壽司、一品料理、沙律、炸物、燒物等。湯中小編最喜歡食炸牡丹蝦,超大隻,脆卜卜香口認真值門票價。

⭐飲品
有啤酒、汽水、茶等選擇

甜品

食左一個MOVENPICK 牛古力雪糕,好滿足。

• 刺身
牛川尊貴A5日本和牛放題 💰458食物款式多到我唔知點開始食好😂由和牛、牛舌、海鮮、沙律、壽司、刺身、熱盤等等應有盡有🤩以下係特別推薦🌟海鮮拼盤🧜🏻|鮮蝦新鮮彈牙,好鍾意甲羅燒,蟹膏超香手工月見燒鳥串🐓|燒得好香口,外脆內嫩燒和牛沙律🐃|牛肉鮮嫩多汁,同埋配上沙律蔬菜同胡麻醬岩手縣大船渡牡蠣刺身🦪|生蠔好鮮甜,唔會好腥🤤燒牛肉他他🥩|牛肉嫩滑多汁,配上特製醬汁,味道好豐富熊本黑毛和牛漢堡🍔|肉質鮮嫩,加上香濃嘅黑毛和牛味道🤤燒肉🥩A5熊本黑毛和牛牛肩胛🐃|A5熊本黑毛和牛牛五花|A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排|A5牛匠岩手黑毛和牛|日本飛驒牛刺身🐮油花好靚,唔同部分質感有少少唔同,牛舌都有好多款,厚切牛舌、炭燒汁厚切牛舌、薄切、黑椒牛舌👅肉質韌而有嚼勁,好飽滿壽司、刺身、飯類🍣火炙左口魚壽司|三文魚刺身|帶子刺身|花之戀|鰻魚壽司|溫泉蛋和牛油牛川飯整體黎講,食物類似多到令人難以抉擇🤩呢個價錢可以享受到頂級A5日本和牛嘅美味🤤如果你係和牛嘅愛好者,值得一試!
牛川尊貴A5日本和牛放題 💰458
食物款式多到我唔知點開始食好😂由和牛、牛舌、海鮮、沙律、壽司刺身、熱盤等等應有盡有🤩以下係特別推薦🌟

海鮮拼盤🧜🏻|鮮蝦新鮮彈牙,好鍾意甲羅燒,蟹膏超香
手工月見燒鳥串🐓|燒得好香口,外脆內嫩
燒和牛沙律🐃|牛肉鮮嫩多汁,同埋配上沙律蔬菜同胡麻醬
岩手縣大船渡牡蠣刺身🦪|生蠔好鮮甜,唔會好腥🤤
燒牛肉他他🥩|牛肉嫩滑多汁,配上特製醬汁,味道好豐富
熊本黑毛和牛漢堡🍔|肉質鮮嫩,加上香濃嘅黑毛和牛味道🤤

燒肉🥩

壽司刺身、飯類🍣

和牛一向比人感覺價格都比較高昂,而且普遍日本嘅價錢都會嚟香港平得多。今次介紹位於銅鑼灣嘅《牛川》就喺日本擁有自家黑毛和牛養殖場,而佢哋嘅和牛仲有黑樺牛,飛驒牛和熊本和牛嘅認證。估唔到喺香港都可以食到咁高質同埋性價比咁高嘅和牛。尊貴A5日本和牛放題 $458依家只要4人惠顧「尊貴A5日本和牛放題」,就可以獲贈北海道花咲蟹。橙紅色嘅外殼,入面係鮮甜嘅蟹肉同埋蟹膏,極致鮮味嘅享受。嚟到當然主打和牛,我就試哂A5熊本黑毛和牛牛肩、A5熊本黑毛和牛牛五花、A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排、A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧和A4牛匠岩手黑毛和牛後腰。牛肉由深紅到淺紅色都有,重點當然係大理石油花。入口即溶又充滿肉香。刺身除左常見嘅魚肉刺身(三文魚、吞拿魚、牡丹蝦、帆立貝、油甘魚)和生蠔之外,佢地仲有少見嘅日本飛驒牛刺身。同樣充滿油香和牛肉甜美,但係完全冇油膩感。小食燒牛肉他他、吞拿魚蓉脆脆、辣酒煮蜆、牛油日本牡蠣、清酒煮蜆和手工燒烏串。牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

尊貴A5日本和牛放題 $458

刺身

小食

牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
2023-10-12 42 浏览
心思思想食燒肉朋友專程同我黎牛川,話一定岩我口味一場黎到就叫個尊貴A5和牛放題($458)試一試!可以任食和牛、其他放題食物、無酒精飲品和罐裝啤酒任飲一坐低就送上海鮮拼盤包括海鮮種類都幾豐富甲羅燒、牛油扇貝、蠔、牛川虎蝦。海鮮好新鮮,肉質爽口,個人最愛甲羅燒刺身拼盤最愛赤蝦,三文魚都幾肥美Like & share 社交平台 仲送左一人一隻生蠔開心,如果啱食,仲可以加$98任食生蠔牛肉拼盤A5 和牛牛五花,和牛千本筋, 和牛牛肩梅花, 和牛後腰肉等等,油脂分布平均,好香手工月見雞軟骨棒出去食一串都唔平,呢度竟然可以任點加埋半熟溏心蛋沾著吃,勁正估唔到仲有大大隻炸牡丹蝦食炸得香口,必試!除了肉類之外,仲有炸物、壽司、熟食主食等等!最鐘意炸三文魚鮫,海鮮控一定岩哂最後每人一客雪糕:movenpick/大阪雪糕
心思思想食燒肉
朋友專程同我黎牛川,話一定岩我口味
一場黎到就叫個尊貴A5和牛放題($458)
試一試!

可以任食和牛、其他放題食物、無酒精飲品和罐裝啤酒任飲

一坐低就送上海鮮拼盤包括
海鮮種類都幾豐富

刺身拼盤
最愛赤蝦,三文魚都幾肥美

Like & share 社交平台 仲送左一人一隻生蠔
開心,如果啱食,仲可以加$98任食生蠔

牛肉拼盤

手工月見雞軟骨棒
出去食一串都唔平,呢度竟然可以任點
加埋半熟溏心蛋沾著吃,勁正

估唔到仲有大大隻炸牡丹蝦食
炸得香口,必試!

最後每人一客雪糕:movenpick/大阪雪糕
2023-10-11 60 浏览
是日銅鑼灣食日本烤肉💕被尊貴和牛套餐吸引($458/位)。120分鐘無限追加A4及A5和牛的豪華燒肉放題,配搭海鮮+生蠔 + 刺身 +小食飲品,真是無懈可擊、不留遺憾、性價比極高的組合🥹😭😍。🐮日本和牛產地源自熊本和牛匠岩手,不同部位油花、口感和牛脂香氣燃燒🔥起來風味都不一樣!瘋狂追加食回本就對了😝貓太太鍾情和牛配上日本米飯🍚,加上日本生雞蛋、燒肉汁、海鹽、黑椒,真是回味無窮🥰🥰🦪蠔是另一款貓太太特別欣賞💕餐廳提供原隻新鮮連殼蠔燒烤,也有蒜香芝士蠔,願意加$68的話更可任食生蠔和扇貝!以下推介餐廳必食之選:燒蟹膏🦀、虎蝦🦐、和牛油飯、和牛沙律🥗、雞肉軟骨串🍡、炸三文魚頭🐟三文魚骨(各款炸物都係即叫即炸卜卜脆!)

以下推介餐廳必食之選:
2023-10-10 55 浏览
今晚同朋友去呢間位於銅鑼灣燒肉放題專門店,餐廳環境舒適乾淨,座位好寬闊,主打不同部位日本靚和牛,仲有海鮮拼盤,食物選擇有好多而且都好高質。🎎尊貴日本和牛放題120分鐘 $458/位多款不同A4A5日本高質和牛、雞肉、豚肉、海鮮、刺身、壽司、炸物同一品料理,任飲飲品同啤酒。入座後店員會安排送上一系列日本A5和牛拼盤、海鮮拼盤、刺身拼盤、燒和牛沙律、小食三點,手工月見燒鳥串同辣大蒜焗牡蠣,未落單已經成枱食物🤩超豐富~餐廳好貼心❤️枱上有刺身醬油、燒肉汁、麻辣沙茶醬、海鹽同黑胡椒,給客人自行調味✦和牛拼盤 A5熊本黑毛和牛牛五花 A5熊本黑毛和牛 稀有千本筋 A5牛匠岩手黑毛和牛 牛冧 A4 牛匠岩手黑毛和牛 牛肩梅花A4 牛匠岩手黑毛和牛 後腰肉 牛川秘制香茅牛柳每一款和牛都好有水準👍🏻油脂分布均勻,我最鍾意牛五花油脂極豐富,入口即化;牛冧肉質彈牙,有咬口。✦海鮮拼盤 甲羅燒,帆立貝,蠔同蝦;甲羅燒蟹膏非常鮮味,入面加入蟹籽口感豐富;帆立貝大大粒,加左牛油燒好香;蝦大大隻,肉質彈牙。✦刺身拼盤肥美三文魚,吞拿魚,赤蝦,帶子,伊勢牡蠣全部都係大大片厚切刺身,好新鮮;伊勢牡蠣圓潤飽滿,肉質鮮嫩肥

🎎尊貴日本和牛放題120分鐘 $458/位
多款不同A4A5日本高質和牛、雞肉、豚肉、海鮮、刺身壽司、炸物同一品料理,任飲飲品同啤酒。

✦和牛拼盤
A4 牛匠岩手黑毛和牛 後腰肉
牛川秘制香茅牛柳

✦海鮮拼盤

刺身拼盤
肥美三文魚,吞拿魚,赤蝦,帶子,伊勢牡蠣
全部都係大大片厚切刺身,好新鮮;伊勢牡蠣圓潤飽滿,肉質鮮嫩肥美。

✦燒和牛沙律

燒牛肉他他
飛驒牛刺身
麻辣魚皮

每人最後有一杯大阪牛乳/Movenpick雪糕作飯後甜品🍧

整體來說,120分鐘真係食得好飽😋食到咁高水準嘅日本靚和牛同海鮮,仲有其他食物,絕對值回票價。
2023-10-03
  • 海鮮拼盤
整體嚟講間燒肉放題唔錯,坐得舒服食物質素同款式都ok,抽煙系統都ok食完唔會好大陣油煙味,只有少少漏單情況~另外飲品方面可以再多啲選擇就好喇~A5日本和牛放題係連加1~$500,選擇都好多,其實都無食得晒佢menu嘅野飲品淨係飲咗白桃烏龍,食燒肉想飲茶解下膩haha,大大支仲有少少桃嘅香味~都幾好前菜: 和牛沙津幾大份,不過就得1塊和牛唔夠分2個人☹️,另外推薦食麻辣魚皮!!!爽口得嚟又有少少麻辣,好開胃!!!海鮮拼盤: 我覺得大部分食落都新鮮特別係扇貝,好大粒食落都新鮮可惜無得再叫,個蟹膏其實都好食不過如果佢可有啲餅或者包點下就好喇,就咁食好似差啲嘢咁~蝦都係好新鮮仲要好彈牙實肉!!!生蠔係要like 社交平台先有架~都幾鮮甜唔會太重海水味,加埋辣醬食就最正~剌身/壽司: 放題係唔少得食刺身~有三文魚、帆立貝、赤貝、大蝦等等,都好新鮮,壽司就普通不過有火炙左口魚邊同鰻魚幾好A5和牛拼盤: 呢個價錢仲要食到唔同部位既和牛!!!個人鍾意食後腰肉~見到油脂分布係好靚!食落又唔會太有油膩感又食到牛味~仲可以加一盤生菜包黎食,同埋檯上都有鹽同燒汁用!熟食: 唔算多選擇但烏冬都幾彈牙可以食下😂燒鳥

熟食: 唔算多選擇但烏冬都幾彈牙可以食下😂燒鳥串係雞肉串~食到雞軟骨既咬口又唔會硬,記得要加一隻生雞蛋係好好食!!!炸雞軟骨1碟個份量都幾多,有連住少少肉~另外其他炸物都幾好,幾香口,炸雙皮奶幾特別,有一層麵包入面又有少少紅豆,唔會好乾又食到奶味~

🍽 牛川日本和牛專門店 | 銅鑼灣
📍 銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
星期六放假約了朋友去銅鑼灣shopping,跟住佢帶我去食好嘢,牛川!牛川是一間日本和牛專門店,食和牛燒肉 120分鐘 放題。尊貴A5日本和牛放題 $458尊貴真係名不虛傳,A5和牛真係好正 !A5和牛任食 ,仲有刺身、壽司、海鮮類、飲品,大量小食、熟食,非常豐富 ,性價比超高!物超所值!入座後店員自動送上各式各樣的和牛、海鮮拼盤、特色小食。和牛全部有證書,絕對係信心保證!日本A5和牛拼盤A5 熊本黑毛和牛稀有千本筋A5熊本黑毛和牛牛五花A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧A4牛匠岩手黑毛和牛肩梅花A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉牛川秘制香茅牛柳我最喜歡A5熊本黑毛和牛牛五花 、稀有千本筋 、牛肩梅花。全部充滿雪花油,一燒即有火焰,鎖住肉汁,油潤甘香,入口即溶,嫩滑到停唔到口呀!和牛味道濃郁鮮美,自己燒五成熟,肉汁滿滿,牛香撲鼻,灑上岩鹽,味道更細膩。海鮮拼盤送來海鮮拼盤一大份,生蠔十分大隻,鮮味十足。兩隻即叫即開,原來可以叫店員來幫手開蠔,然後慢慢燒烤,服務很好呢!入口好鮮甜美味,飽滿多汁。甲羅燒賣相吸引,烤出蟹膏的香氣,一邊燒一邊攪動,濃郁甜美。牛油燒扇貝大大隻好肥美 ,大蝦大隻,彈牙爽口,食得滋味

尊貴A5日本和牛放題 $458
尊貴真係名不虛傳,A5和牛真係好正 !A5和牛任食 ,仲有刺身壽司、海鮮類、飲品,大量小食、熟食,非常豐富 ,性價比超高!物超所值!
日本A5和牛拼盤
A5 熊本黑毛和牛稀有千本筋
A5熊本黑毛和牛牛五花
A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧
A4牛匠岩手黑毛和牛肩梅花
A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉
牛川秘制香茅牛柳
海鮮拼盤
甲羅燒賣相吸引,烤出蟹膏的香氣,一邊燒一邊攪動,濃郁甜美。牛油燒扇貝大大隻好肥美 ,大蝦大隻,彈牙爽口,食得滋味。
手工月見燒鳥串
手工月見燒鳥串是人手工製作,充滿日本風味,料理用上鮮雞肉、雞軟骨,口感豐富,肉汁鮮香。畫龍點睛配上濃稠的日本蛋黃汁,滋味滿分💯
燒和牛沙律
燒和牛肥美,沙律清新,中和油膩感。
小食三點
麻辣鮮魚皮好有特色,味付螺肉、甜酸薑片、中華沙律。

刺身拼盤
店員陸續不斷的送上美食,刺身款式非常多,我推薦赤蝦、帶子,好鮮甜。另外三文魚、吞拿魚、北寄貝樣樣都好新鮮肥美。仲有赤貝必食! 一定要試下希靈魚、 八爪魚 🐙,出邊放題已經好少見,食多兩件。
岩手縣大船渡牡蠣刺身
作為頭盤真係 Like 不停口!海水味清新,肥濶飽滿,creamy 口感,吃起來鮮美和沒有腥味,十分暢快。
辣大蒜焗牡蠣
辣大蒜焗牡蠣🦪上枱已經聞到陣好香的蒜蓉味,十分惹味,香口吃不停嘴。
必點燒牛肉他他、吞拿魚蓉脆脆、熊本黑毛和牛漢堡、牛川蟹籽沙律。
牛川虎蝦、辣酒煮蜆、牛油牡蠣、味醂魚乾,出奇地好食,有驚喜!
霜降安格斯牛頸脊、炭燒汁安格斯牛頸脊、霜降安格斯牛肋肉、炭燒汁安格斯牛肋肉、霜降安格斯牛板梅花,忍唔住要encore。
壽司
壽司都好有質素,帶子、花之戀、蟹棒壽司、蔥花吞拿魚蓉軍艦、蟹籽軍艦、三文魚籽軍艦、火炙左口魚壽司、火炙鰻魚壽司
日本飛驒牛刺身
質素很高,超級肥美,油脂豐滿 ,點少少醋汁食,好味。
炸物
炸香芋丸、炸雙皮奶、炸榴槤炸彈、吉列一口芝士,酥脆可口。
Zero 可樂、汽水、紙包飲品、冷泡茶任飲,消暑解渴。
最後每人可以點一個 Movenpick 雪糕,真係好圓滿!

• 和牛沙律
  • 甲羅燒
  • 刺身
  • 和牛刺身
2023-10-05 83 浏览
又黎牛川食120分鐘和牛燒肉放題!$458/位食到咁靚既和牛仲係要任食,真係好抵食!仲有好多其他食物叫添,食到捧住個肚走🤣有多款不同部位既和牛選擇,其中我最仲意既就係A5牛冧,肉嫩好有soft口感,而且仲有好重和牛香味,真係食几多片都唔厭!跟住app上仲有好多其他食物同牛類選擇,我每樣叫d,見到上枱放得咁靚,勁吸引😍和牛套餐仲包左依個海鮮拼盤,有我好仲意既甲羅燒啊!濃郁既蟹膏味mix埋一齊超級正!叫左超多野食!好豐富啊!燒到口渴出面有飲品櫃可以任拎野飲!最後一人送一杯雪糕,我地就揀左士多啤梨味,完美既buffet!

仲有好多其他食物叫添,食到捧住個肚走🤣

叫左超多野食!好豐富啊!

燒到口渴出面有飲品櫃可以任拎野飲!

2023-09-04