2017-10-01
牛気終於係銅鑼灣開左第一間港島店。之前已經係旺角同尖沙咀食過,估唔到銅鑼灣店都一樣咁好食!原來呢間分店係新開,唔怪得唔洗好似旺角分店咁要排隊裝修靚過mk個間,又大啲,坐得舒服啲一入到去staff就好熱情招咐我地,比左menu同介紹下set既分別。最平$188已經食到美國牛啦staff推薦我地食個和牛set。湯底有7款,我地叫左壽喜燒湯底。好jeng好好食!大力推薦呢款。湯底甜甜地,同任何丸,肉同菜都好夾!staff好快手就set好爐同送埋肉!又推介我地邊款飲品好飲!服務態度好好,好抵䜠!估唔到午市都好多選擇,擺得好整齊,又好乾淨。菜都有成5-6款,丸既選擇又多。墨魚丸,芝士丸同龍蝦丸都好正。當然唔少得烏冬,公仔麵可以拎而醬汁都有唔少選擇,日式醬油同麻醬都好味道架!飲品方面就有果汁茶同咖啡。我同朋友就推薦蘆薈果汁主角牛肉到啦 ,望到都流口水。壽喜燒湯底都會跟隻生蛋!水準好高!韓國年糕都好正。出面仲有炒飯可以攞,打完邊爐仲食得落既不妨試下食完仲有甜品,有yogurt食,又有唔少toppings可以配搭!真係好抵食。而棉花糖機就好似仲未有得用住,不過下次再黎就應該有架啦港島又多個邊爐好去處啦
原來呢間分店係新開,唔怪得唔洗好似旺角分店咁要排隊
裝修靚過mk個間,又大啲,坐得舒服啲
staff推薦我地食個和牛set。
估唔到午市都好多選擇,擺得好整齊,又好乾淨。
當然唔少得烏冬,公仔麵可以拎
而醬汁都有唔少選擇,日式醬油同麻醬都好味道架!
飲品方面就有果汁茶同咖啡。我同朋友就推薦蘆薈果汁
主角牛肉到啦 ,望到都流口水。
壽喜燒湯底都會跟隻生蛋!
水準好高!
韓國年糕都好正。
出面仲有炒飯可以攞,打完邊爐仲食得落既不妨試下
而棉花糖機就好似仲未有得用住,不過下次再黎就應該有架啦
港島又多個邊爐好去處啦。下次一定會再黎呢度!