餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (大埔超級城C區)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (大埔超級城C區)
资讯:

2019-09-03 1635 浏览
個日係大埔出job 去超級城食lunch 揀咗食牛角。排隊拎飛等咗十幾二十分鐘 ~以為入邊幾大間下 但仔細望下 原來係有塊大鏡係牆上 感覺上個空間好大。其實都只係得幾張檯🤣所以輪候時間係耐d~lunch set餐有三款 價格都有所不同。揀咗95蚊嘅set 餐 再另加$22蚊廣島蠔。廣島蠔認真唔抵 本身就細 燒完更加細 而且冇乜牛油味。一口牛亦一般般 肥瘦不均。要燒耐d。但牛舌還算可以~ 較為快熟。總體來說 認真一般般。性價比不高。
所以輪候時間係耐d~

lunch set餐有三款 價格都有所不同。
揀咗95蚊嘅set 餐 再另加$22蚊廣島蠔。
廣島蠔認真唔抵 本身就細 燒完更加細 而且冇乜牛油味。
一口牛亦一般般 肥瘦不均。要燒耐d。
但牛舌還算可以~ 較為快熟。
總體來說 認真一般般。性價比不高。
1943 浏览
2022 浏览
2019-08-22 1570 浏览
近來在大埔工作,就係大埔超級城到食午飯,大埔超級城大多數都係連鎖食市,今日就係牛角到食午飯。LUNCH SET 有分set A, B, C, 係類別(I)及類別(II) 選取不同的食品。Lunch set 包括昆布湯,沙律,白飯及一杯餐飲。Order 了兩個lunch set , 分別點了牛肋肉,肩脊肉,牛舌同牛肉粒。牛肉粒偏硬及嚡口,肥瘦又不均勻。其他部位正常。另外lunch 追加,HK$22 巿兩隻牛油廣島蠔,水份過多,沒有牛油味。

Lunch set 包括昆布湯,沙律,白飯及一杯餐飲。

牛肉粒偏硬及嚡口,肥瘦又不均勻。
其他部位正常。

午餐
2019-08-20 918 浏览
突然口痕好想食日式燒肉🔥🥩,可惜係香港既燒肉店唔多,高質既更加少🥺係大埔更加係冇選擇🤭牛角俾我既感覺就係穩定但唔好expect更多。👧🏻🥚兩個人order咗4份肉🐂、1份多春魚、1份海鮮湯🥣、1碗飯🍚啱啱好。【和牛牛肋肉(黑松露月見汁)4片$109】哩碟係今晚食過既肉唯一一盤會想番桌既肉🤭🤣肉質鮮嫩多汁;不過個醬汁唔係太食到黑松露味。【美國🇺🇸SRF極上和牛板腱肉(配蘿蔔蓉柚子醋)$88】 幾欣賞配肉既柚子醋,點少少已經可以提升肉味,而且感覺上比較去油膩。【腹胸肉(鹽醬)$69】肉質都係同一個問題,略嫌有啲鞋口,最大問題就係太咸🧂【壺漬牛肋肉$98】一條長型既牛肋肉俾你自己燒,燒完再剪✂️成一口size就可以,略嫌肉質有啲鞋口同埋幾硬🥴【🥣石鍋泡菜豆腐海鮮湯$65】個泡菜湯好夠味,海鮮有帶子、蜆、魚柳,雖然都係雪藏貨色不過份量都足夠😋,唔會得一兩粒;其他配料仲有豆腐同埋泡菜。我自己覺得幾好飲又抵飲,只係分咗一小碗🥣俾男朋友🥚🤭,跟住自己👧🏻清哂😂。 【多春魚$49】、【🍚$15】

2019-08-05 611 浏览
十二點到門口,唔洗等,即刻可以入去。入到去睇左menu 一陣就點餐了。叫左兩個燒肉定食,一個$69,一個$82。定食包沙律,紫菜湯,白飯,燒肉,野飲。食左大約一個鐘就食完了。整體來說午市比起晚市較抵食。
2019-08-05
午餐
2019-04-22 1615 浏览
已經食過好多次牛角啦,依然係捧場客👍🏻😄大埔呢間牛角唔大,公眾假期都會好多人。如果無VIP, 通常都要等成個幾鐘架😅😣今次同屋企人黎食,散嗌,無放題。食左五品野菌盛合,三味牛肋肉,一口牛,肩脊肉,仲有每次必食既牛角飯🍙🍙,質素仍然不錯。 一試柚子乳酸梳打,幾fresh 幾好飲🍨👍🏻 牛的肉色好靚,鮮紅有白花紋,但燒得好唔好食,就要睇自己手藝喇!
已經食過好多次牛角啦,依然係捧場客👍🏻😄

2019-04-09 983 浏览
牛角係香港黎講性價比真係好高價錢吾貴之如有種日本既味道牛肉味十足因個人比較喜歡食牛其他豬 雞果d我好少嗌但一定要配反個牛角飯加吾加蛋就睇你個人口味啦大埔呢間真係排好耐呀有時想食都食吾到Lunch就快好多喇價錢仲平d添有時都去止下口引
牛角係香港黎講

Lunch就快好多喇
價錢仲平d添
有時都去止下口引
2019-03-16 1748 浏览
行緊大埔超級城,又聞到燒肉香味,所以就行埋去望下有咩食。原來係「牛角日本燒肉專門店」,咁就不如入去食餐飯啦。牛角特上燒肉(5種,$258)每款肉嘅數量都唔多,係食唔飽嘅大盛嚟。d肉食唔到有雪櫃嘅雪藏味,正正常常嘅味道。因為真係太小肉同太細份啦,食肉獸應該食唔飽😂😂。香蔥牛舌(6片,$37.5)牛舌片大就大塊啦,不過好薄身。牛舌本身有加小小鹽,所以就咁燒完即食唔點醬汁都有味。不過我都係鍾意厚身嘅牛舌,好似串燒果隻咁厚身,食落先會有口感,呢道薄切牛舌,食完好似食空氣咁。肩脊肉(6片,$45.5)因為驚唔夠飽所以叫多份肩脊肉。肩脊肉脂肪小d,所以肉嘅質感多d,啖啖肉好正🤤🤤。麻香椰菜($16)個麻香係日本果隻芝麻醬+菜油味,其實仲另外有小小鹽花點綴,所以係偏向濃小小味同咸味嘅前菜嚟。想菜好新鮮,全部都係脆身同夠水份。不過真係全部都係椰菜,食食下會覺得悶,所以食返沙律可能會豐富d同開心d。牛角飯($29)個牛角飯幾出色👍👍本身飯粒都有用醬汁撈過,應該係用小小豉油+肉汁塊撈嘅,仲有紫菜碎同埋芝麻粒,所以令一啖飯都好香口,同好夠味。因為除咗上面講果d外就無其他配菜同配料啦,所以我覺得碗飯幾貴。活乳

牛角特上燒肉(5種,$258)

香蔥牛舌(6片,$37.5)

肩脊肉(6片,$45.5)

麻香椰菜($16)

牛角飯($29)

活乳酸梳打($22)
其實似落好似益力多味😂😂😂本身以為係日式果d乳酸飲料味。但都幾好飲嘅,因為夠甜呀。

柚子蜜(凍,$18)
柚子味淡咗小小,可以落多小小成本,俾多2匙嘅柚子蜜落去就好啦。蜜糖甜味就唔係好飲到啦,不過都有甜味。

2019-02-03
  • 牛角飯
2019-03-12 1201 浏览
週末係大埔超級城食飯,簡直係有排等,因為已經係牛角集團嘅會員,所以晚上六點嘅時候已經用app去取票,但係都要等十幾張枱,原來仲諗住食第一輪。唯有喺商場附近行住等,因為我朋友好想食,最後等左個半鐘才可以入座。食物:匯豐信用卡優惠的牛角海鮮燒肉盛合二人套餐明太子雞胸肉沙律🥗-蔬菜新鮮,好少食明太子沙律,都幾好味明太子番茄🍅-好味大皿燒肉拼-始終都係最鍾意食牛😋美國SRF極上和牛板腱肉肩脊肉香蔥牛舌厚切熊本豚腩肉丹麥雞胸肉丹麥皇冠豚扒五品野菌盛合-用錫紙兜配牛油整熟啲菇,原汁原味,正!海鮮盛合兩隻蠔、兩隻蝦、兩片魚、兩隻扇貝和兩粒螺肉-一般般2杯飲品-柚子燒酎活乳酸梳打巨峰燒酎活乳酸梳打🆗另加兩碗牛角飯,好味三種口味嘅牛肉-最正!服務💁🏻‍♀️:待應服務態度好,主動問需唔需要介紹醬汁,要求更換燒烤網,都好樂意。環境:全長大約有10幾張枱,唔算好大。泊車🅿️:可以泊多層停車場,最多消費$300可免三小時停車場。不過假日一定會排長龍。晚上六點鐘去已經有十幾架車等緊車位,真的太誇張。總結:下次要六點前就來,食第一輪,每次限時90分鐘,整體質素可以!

食物:
匯豐信用卡優惠的牛角海鮮燒肉盛合二人套餐

明太子雞胸肉沙律🥗-蔬菜新鮮,好少食明太子沙律,都幾好味
明太子雞胸肉沙律

厚切熊本豚腩肉
丹麥雞胸肉
丹麥皇冠豚扒
大皿燒肉

五品野菌盛合-用錫紙兜配牛油整熟啲菇,原汁原味,正!
五品野菌盛合

海鮮盛合
兩隻蠔、兩隻蝦、兩片魚、兩隻扇貝和兩粒螺肉-一般般
海鮮盛合

2杯飲品-柚子燒酎活乳酸梳打
巨峰燒酎活乳酸梳打🆗
柚子燒酎活乳酸梳打 巨峰燒酎活乳酸梳打

另加兩碗牛角飯,好味

牛角飯

三種口味嘅牛肉-最正!

服務💁🏻‍♀️:

環境:
全長大約有10幾張枱,唔算好大。

泊車🅿️:

總結:

明太子雞胸肉沙律
明太子番茄
大皿燒肉
五品野菌盛合
柚子燒酎活乳酸梳打 巨峰燒酎活乳酸梳打
牛角飯
同屋企人嚟到大埔超級城食燒肉,剛巧撞啱crossover龍珠做主題!龍珠迷嘅發Gor好開心,不過因為剛剛開始活動,好多款都未正式推出,所以只叫咗個龍珠啫喱雪糕,叫做都試下活動期間嘅嘢,哈哈😆一行五個人,因為係會員關係,所以預先可以喺手機訂位,去到就唔駛驚等位 / 無位。被安排坐卡位,雖然人多但都唔會太迫,餐廳內都佈滿龍珠畫作,營合返個主題。🔹 龍珠啫喱雪糕 $39上面係香橙啫喱,下層係雲呢嗱雪糕,雪糕雪藏味較重。不過主題食品係咁上下,但求開心下😂🔹 厚切熊本豚腩肉(燒肉汁) $69🔹 丹麥皇冠豚扒 $55🔹 黑胡椒蜜糖豚肉 $59🔹 柚子胡椒厚切熊本豚腩肉 $75因為QQ唔食牛,所以主攻豚肉。每款豚肉都好肥美,肉質厚又嫩,柚子胡椒厚切熊本豚腩肉燒完之後仲有淡淡柚子清香,不錯!🔹 牛角十品燒肉盛合(鹽醬) $538好豐富嘅牛肉,同行嘅牛魔王們都流哂口水😂 叫得十品燒肉盛合,就梗係有十款唔同牛肉!每款都好厚肉,只要好好控制燒嘅時間,牛肉唔好燒太耐,就可以鎖緊肉汁!🔹 牛角飯 $29牛角飯鋪滿紫菜,配有少少醬汁,喺燒肉未熟之下,已經好味到食咗一大碗!🔹 王樣!魷魚 $92 (免費)因為

🔹 龍珠啫喱雪糕 $39

🔹 厚切熊本豚腩肉(燒肉汁) $69
🔹 丹麥皇冠豚扒 $55
🔹 黑胡椒蜜糖豚肉 $59
🔹 柚子胡椒厚切熊本豚腩肉 $75

🔹 牛角十品燒肉盛合(鹽醬) $538

🔹 牛角飯 $29

🔹 王樣!魷魚 $92 (免費)

因為會員有電子coupon,所以今餐有魷魚送!勁大隻,燒起上嚟好鮮味。

📍牛角日本燒肉專門店
大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓521-526號舖

環境分數:8/10
食物分數:8/10
Encore分數:7.8/10
2019-02-15 497 浏览
平日如果同男朋友一齊放假最開心就係可以一齊黎牛角食午餐!不過每次都要等位,佢既lunch set只係100頭,有約4-5款牛肉,每款都唔馬虎,真心好味❣️佢既紫菜飯好好食,用了類似韓國紫菜,配燒肉超夾,連鎖店有呢個質素真係好難得,比好多出面貴價燒肉更好食!————————————(5⭐️滿分,💫為半分)整體環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物外觀:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️————————————📍牛角日本燒肉專門店 (大埔)大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓521-526號舖
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物外觀:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
————————————
📍牛角日本燒肉專門店 (大埔)
大埔安邦路9號大埔超級城C區1樓521-526號舖

2019-02-08 532 浏览
想食燒牛肉又覺肉赤,閒日下午茶時段嚟食有七折,不過加一要用正價計,實際係全單八折,都抵過食正價。叫咗嚴選六品燒肉盛合,同燒肉定食 C 餐,大包圍牛舌腸、豬頸肉、牛舌、肩脊肉、豬肉、雞腿肉同丹麥皇冠豬扒。最鍾意食牛舌同雞腿肉,好嫩滑;牛舌腸只係食咗少少,鹹過頭頂唔順。枱面放咗幾樽調味料,潷咗少少點嚟試吓,都係唔點醬食最好,其中有隻黃色醬勁鹹,怕怕。跟餐沙律的菜爽口,唔見有啡邊,可以少啲醬汁就好喇,六品盛合個牛角飯有好多紫菜,調味適中,略嫌飯身黏度低。餐飲熱咖啡喺開飯中途送上,趁熱飲啖,係日式炭燒風味,等到食完飯先飲,味道會冇咁好。欣賞店員服務有禮亦周到,讚呀。

2019-01-22 379 浏览
有時平日放假最鍾意午餐時段嚟食日式燒肉,佢呢間午餐套餐係非常之抵食,只係係100頭就食到四至五款牛肉,平過晚餐勁多。佢呢度嘅燒牛肉好高質素,每款都幾好食架,我最鍾意佢呢度嘅紫菜飯,配牛肉簡直就係Perfect match
2019-01-14 470 浏览
收工男朋友話想食燒肉,但兩個人又叫唔得多野食,於是乎就打電話俾另外朋友兩公婆👫,睇下佢地有無興趣一齊食,咁岩佢地返左大埔,就叫佢地過去攞位先😬。去到見到仲有幾張枱,等左差唔多半個鐘⏱,終於都到我地喇👏🏼!我地叫左和牛盛🐮,牛舌👅,薄燒和牛,腹胸肉,牛肋肉,肩脊肉,紫菜飯,雜菇,粟米🌽,生菜拼盤🥗,鯛魚燒,啤酒🍺整體黎講d牛都好味👍🏼,每款幾件咁我地可以叫多d😝。相比牛,紫菜飯更為出色!好香,好好食😋,埋單時仲比左好多糖我地食添😬。因為今次係即興關係,所以等位等到好肚餓😅,如果早d約用apps攞位就💯😬!

2019-01-11
2019-01-01 306 浏览
牛角一直是想普通吃個燒肉的go to place工作得很辛苦 見又開得很晚決定去吃得豐富點燒肉店來說不大油煙 侍應有禮貌餐具甚麼的都很乾淨點了2份套餐巨峰梳打及荔枝梳打兩份牛肉為主的套餐另外也點了我們都喜歡的牛舌嚴謹的燒肉守則還是未控制得很好(苦笑)反而對這個紫菜溫泉蛋飯非常喜愛燒肉汁加上燒肉一口飯跟一口燒肉已經很有滿足感最簡單的材料已有最豐富的口感每一家牛角的質素都很穩定又一城,海港城跟大埔都去過仍然會是以後的一個go to place
牛角一直是想普通吃個燒肉的go to place

燒肉汁加上燒肉
一口飯跟一口燒肉已經很有滿足感
最簡單的材料已有最豐富的口感

每一家牛角的質素都很穩定
又一城,海港城跟大埔都去過
仍然會是以後的一個go to place

2018-10-23 1605 浏览
向來都甚少會主動去吃牛角,好像之前三四次都是有人主動提出建議,才去了牛角。這次,看見有信用卡的優惠,但其實,優惠套餐的牛肉,都比起想要的差得多,本身牛肉有比較鞋身,份量亦都不多。而其他的厚切豬扒等等,賣相厚,以為吸引?但其實,剪開之後,都只是普普通通的豬扒。只不過,豬扒放在燒爐上邊,顯得非常厚身,食客就會感到吸引,但是吃起上來,每每都是乾乾的豬扒,毫無意義。牛舌比較吸引的菜式,但是,雖說厚切,我通常都會覺得咬不開,因為又韌又難咬,結果就像橡膠一樣。薄牛舌就好得多,薄薄的,兩下便會煮熟,味道比起牛肉濃得多。其餘都有冬菇、金菇、小菇等等,但是我亦不吃菇類的。另外,有些雞,雞肉這回事,燒起上嚟其實味道都是正正常常,外邊吃的煎雞扒也差不多味道。反而,之後不夠喉,就加了一碟散叫的牛肉,有一碟牛肉連同壺漬牛肉,散叫的質素果然高得多,牛肉夠嫩夠滑,煮完之後亦都保持豐富肉汁,味道好吃得多。紫菜牛角飯,份量不算太多,但是兩個人分享,伴隨其他肉類一齊吃,應該都夠,沒有滑蛋,反正顯得沒有那麼滑這頓牛角晚宴,值得一讚的就是飲品環節。首先,那個優惠餐亦都包括了飲品,我叫了那款青檸梳打,青檸的樣子看上來好像中式飲

牛肉有比較鞋身,份量亦都不多。而其他的

只不過,
薄牛舌就好得多,薄薄的,兩下便會煮熟,味道比起牛肉濃得多

其餘都有
冬菇、金菇、小菇等等,但是我亦不吃菇類的。另外,有些雞,

反而,之後不夠喉,就加了一碟散叫的
牛肉,有一碟

這頓牛角晚宴,值得一讚的就是
飲品環節。首先,那個優惠餐亦都包括了飲品,我叫了那款青檸梳打,青檸的樣子看上來好像中式飲品裏邊的鹹柑桔,味道輕微鹹,喝下去對喉嚨很舒服,冰粒不算太多。

另外,席間有人唔將一杯冷飲倒瀉,經理亦都挺身而出,示意下屬幹其他工作,自行將地下抹乾,有承擔不卸膊,值得一讚👏🏾。

當吾等取出平板,心想不如點另一杯,當時我亦都想起,有些餐廳可能會主動提供另一杯飲料。

結果,當員工清理完現場之後,也真的給我們端上另一杯飲料,值得一讚。因為,其實一杯梳打,加兩粒青檸,顧客叫的話就可以多做$30-$40生意,但其實成本不高,如果食店免費給食客換另一杯,可以為其品牌增添分數。所謂「俾你就做人情,唔俾你就應份」,這一點,的確值得表彰👏🏾。

沒綠茶在內的
魚仔甜品,只有吉士,頓感沒趣,吉士只能壯膽,輕微煙韌,還勉強可以