2022-04-25
🍩🍩🍩🍩🍩近排興冬甩,呢間位於新蒲崗既麵包鋪都推出左爆曬餡既冬甩🤩佢地既冬甩係即叫即炸,當日去既時候有13種口味,例如肉桂蘋果、伯爵茶、奶醬、吉士等等,超吸引!多謝朋友順便幫我買埋💖.冬甩 HKD20/個 HKD110/6個冬甩炸到金黃色,表面沾滿砂糖,裡面每個冬甩都爆曬餡🤤冬甩口感鬆軟得黎帶點咬口,唔錯!不過大家如果驚食唔曬,除非屋企有氣炸鍋,如果唔係唔建議買太多留第二日食,因為砂糖會溶化曬同冬甩口感變到淋曬😢今次買左以下6隻口味,每買3個冬甩就會有個藍色馬戲團造型既紙盒入住🎪如果想加麻糬就要額外加HKD7!奶醬 - 呢個好似食緊夾餅咁又有砂糖又有濃厚既花生醬,超正🥜阿華田 - 唔係好食得出阿華田味,不過裡面有一粒粒唔知係咪米通🤔金沙朱古力 - 呢個真係好似食緊金沙,有d花生粒,鍾意朱古力既人應該幾鍾意呢款🥰芝士 - 個人覺得呢款幾有驚喜幾鍾意,因為裡面既cream cheese係鹹架!士多啤梨醬 - 呢個士多啤梨醬帶少少果肉,不過好甜🍓黑朱古力+麻糬 - 本身鍾意偏苦朱古力既我覺得過甜啦😭本身冬甩有糖如果裡面朱古力用甜度偏低既朱古力中和返會好d🍫麻糬個人覺得唔太抵,得兩小粒唔係好食
冬甩 HKD20/個 HKD110/6個
士多啤梨醬 - 呢個士多啤梨醬帶少少果肉,不過好甜🍓
黑朱古力+麻糬 - 本身鍾意偏苦朱古力既我覺得過甜啦😭本身冬甩有糖如果裡面朱古力用甜度偏低既朱古力中和返會好d🍫麻糬個人覺得唔太抵,得兩小粒唔係好食到個麻糬既口感💦
朱古力軟心包 HKD11
呢個軟心包好大個!包既表面似墨西哥包,甜甜地,裡面既朱古力忌廉多到必曬出黎,好軟滑,擺入雪櫃雪左一晚忌廉硬都仲係咁滑🍫🤤如果雪冰格應該會變冰心!不過個人認為朱古力味就唔夠重,但呢個價錢都值既~
理想餅店
地址 |