2022-09-14
今日同大家睇睇呢一間英倫特色西裝店😌根據我哋兩位食好西情報間諜嘅刺探,其實係以電影皇家特工為主題嘅精品豬肉餐飲專門店😽一睇全店別出心裁嘅各項裝飾,就見到佢哋有幾認真🤩以豬扒為題嘅菜式同樣係一絲不苟㗎,有機會去銅鑼灣行街,不妨都買返份輕食享受吓😝😝🥢Agent Eggy - Cheese Carbonara Porkchop with Fried Rice & Poached Egg $73講到豬扒焗飯,我覺得都係要食最正宗嘅蛋炒飯底😌翻開表面嘅卡邦尼汁同埋芝士焗層,就可以見到內在乾坤溫泉蛋一粒😚攪勻之後成個飯水份幾多,芝士更加可以做出拉絲效果😝每啖食到嘅味道都好豐富。豬扒每塊大約係兩三口嘅size,外帶堂食一樣咁方便😍😍🥢Porkchop Toast $55食得多豬扒包想轉下款式追吓新鮮感?不如試吓呢一個精緻外帶式嘅豬扒多士☺️以紙盒盛載感覺都幾實淨😋拎去維園草地慢慢嘆都完全唔成問題😌豬扒已經預先切好咗,就唔會出現咬到包、咬唔到豬扒嘅狼狽情況🥰丹麥包上面塗滿左牛油,經過烤焗之後口感都幾綿潤🥺🥢Homemade Meatballs $28自家豬肉製造嘅大粒豬肉丸,一口咬落汁多又彈牙☺️自身嘅
🥢Porkchop Toast $55
🥢Homemade Meatballs $28
自家豬肉製造嘅大粒豬肉丸,一口咬落汁多又彈牙☺️自身嘅鹹香風味唔錯,可以先咬半粒感受原味,再沾上配搭用嘅燒汁,口感更加滋潤😍如果配搭埋又滑嘅薯蓉就更加錦上添花啦。可惜今日就賣晒,希望下次嚟到可以試到😝😝