2023-05-14 373 浏览

Amazing gem tucked away in the corner of Tsuen Wan. With just 12 seats around the counter in front of the chefs, this restaurant offers a simple and exclusive dining experience. The presentation of the dishes is simple yet appetizing. I enjoyed a selection of great sushi, with an emphasis of tuna platter. All superbly prepared and fresh. Otoro and firefly squid were a must. The hand roll of wasabi octopus showcased the crisp texture and freshness of the ingredients. Great lively atmosphere and nice counter. Highly recommended.

隱藏喺荃灣嘅角落,我平時好少去這一帶。counter seats只有12個左右,可以近距離欣賞廚師嘅製作壽司。呢度上菜簡單但材料睇起黎好新鮮。我試咗唔同嘅壽司,其中以吞拿魚壽司拼盤最出色。所有食材都新鮮,做得非常出色。大拖羅和螢火魷魚絕對值得一試。最後加嘅芥末八爪魚手卷亦都唔錯,食材新鮮紫菜都好脆。整個餐廳氣氛熱鬧,櫃枱環境舒適,值得推介。

2023-05-14 304 浏览
放工後去左荃灣立鮨食飯,呢間分店我已經去過好多次同買外賣🫶壽司店得吧枱位,佢地嘅壽司出名係平價而高質,而且係手握壽司。餐廳提供嘅廚師發辦套餐由288蚊起,有8件精選手握壽司。今次我冇揀到Omakase,單點左我想食嘅壽司。所有壽司一次過放喺木板上菜。魚料新鮮冇任何腥味,每一件壽司都非常高質。其中我最鍾意吞拿魚腦天、赤鯥同和牛壽司。壽司飯加入左赤醋調味。吞拿魚腦天即係頭頂肉,一條只有兩片,口感軟滑,油脂豐富,鮮味爆發。赤鯥經過火炙,帶有微微煙燻風味。釋放出黎嘅魚油滲入壽司飯令味道更香濃。最後食埋和牛壽司,質感同吞拿魚赤身相似,但帶有獨特鮮甜同牛肉味。餐廳即使座位數目不多,但食物非常新鮮美味,而且價錢合理。應該好快再訪🫶

其中我最鍾意吞拿魚腦天、赤鯥同和牛壽司壽司飯加入左赤醋調味。吞拿魚腦天即係頭頂肉,一條只有兩片,口感軟滑,油脂豐富,鮮味爆發。赤鯥經過火炙,帶有微微煙燻風味。釋放出黎嘅魚油滲入壽司飯令味道更香濃。最後食埋和牛壽司,質感同吞拿魚赤身相似,但帶有獨特鮮甜同牛肉味。

• 吞拿魚腦天壽司
  • 和牛壽司
  • 赤鯥壽司
2023-05-10 1772 浏览
原來宜家立鮨唔洗再企係道食,已經設有座位🤣坐係Bar枱更可以一邊食🥢一邊望住師傅握壽司🔸大滿足海膽特盛 - 迷你 ($99)呈橙黃色的海膽份量十足,味道甘甜,帶點海水咸鮮味🌊一點腥味也沒有,質感細膩,幾乎入口即融🍚配上以日本福井米製作的醋飯,大滿足喔🔸小長井蠔 ($48)肥美的小長井生蠔約手掌般大,口感充滿彈性及嚼勁🦪風味細膩充滿層次,充滿海洋鮮味及生蠔的鮮甜香濃😍配上柚子醋、土佐啫喱,提鮮解膩🔸鰻魚櫻花蝦玉子燒 ($49)玉子燒厚度十足,用料豐富🍳蛋燒得嫩口、中間保留少少流心,加入櫻花蝦🦐及蔥等,令咸香味更特出。放上厚鰻魚塊,層次感更豐富🔸北海道帶子 ($19) 、大吞拿魚腩壽司 ($49)大吞拿魚腩富天然魚油脂的甘香,油香四溢,入口即融🍣帶子豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜🔸火炙海苔三點 ($62)分別為火炙牛油赤蝦🦐火炙牛油帶子、火炙左口魚邊🐟以火槍燒過,逼出魚油,做到入口融化的效果。記住要食左先,唔係紫菜好快淋

🔸大滿足海膽特盛 - 迷你 ($99)
配上以日本福井米製作的醋飯,大滿足喔
大滿足海膽特盛 - 迷你

🔸小長井蠔 ($48)
小長井蠔

🔸鰻魚櫻花蝦玉子燒 ($49)
鰻魚櫻花蝦玉子燒
放上厚鰻魚塊,層次感更豐富
鰻魚櫻花蝦玉子燒

🔸北海道帶子 ($19) 、大吞拿魚腩壽司 ($49)

大吞拿魚腩壽司
🔸火炙海苔三點 ($62)
大滿足海膽特盛 - 迷你
小長井蠔
大吞拿魚腩壽司
  • 大滿足海膽特盛
2023-05-10 260 浏览
今日lunch去荃灣決定食日本嘢,揀咗呢度lunch set都幾抵食,叫左個set, 再追加唔同野😆Set 會配個沙律同麵豉湯 ☺️⭐️午市自選8貫壽司 $158粒貝壽司日本真鯛壽司本鮪赤身壽司(吞拿魚)火灸左口魚邊壽司 - 燒香左入口即溶😚蟹肉蟹膏軍艦 碎蔥吞拿魚腩軍艦 油甘魚壽司 北海道帶子壽司 ⭐️#北海道海膽壽司追加$45超級鮮甜又滑👍👍⭐️#活赤貝壽司 追加$22 活赤貝口感好爽口,正😄⭐️牡丹蝦配燒蝦膏壽司 $53牡丹蝦好大隻,燒蝦膏好香濃😚⭐️北海道羅臼寒鰤魚壽司 $28鰤魚而家係季節,好鮮美🙌🏻整體上全部壽司都好新鮮,醋飯調味岩岩好🥰⭐️海鮮蒸蛋 追加 $15好滑嫩,入面仲有d魚塊同蟹柳😉

今日lunch去荃灣決定食日本嘢,揀咗

Set 會配個沙律同麵豉湯 ☺️

⭐️午市自選8貫壽司 $158
粒貝壽司
日本真鯛壽司
本鮪赤身壽司(吞拿魚)
火灸左口魚邊壽司 - 燒香左入口即溶😚
蟹肉蟹膏軍艦
碎蔥吞拿魚腩軍艦
油甘魚壽司
北海道帶子壽司
⭐️#北海道海膽壽司追加$45
超級鮮甜又滑👍👍

⭐️#活赤貝壽司 追加$22
活赤貝口感好爽口,正😄

⭐️牡丹蝦配燒蝦膏壽司 $53
牡丹蝦好大隻,燒蝦膏好香濃😚

⭐️北海道羅臼寒鰤魚壽司 $28
鰤魚而家係季節,好鮮美🙌🏻

整體上全部壽司都好新鮮,醋飯調味岩岩好🥰

⭐️海鮮蒸蛋 追加 $15
好滑嫩,入面仲有d魚塊同蟹柳😉
2023-05-06 165 浏览
一排冇黎食立鮨,原來而家好似每間分店都加晒坐位可以俾人食得舒服啲,終於唔使再立食🫶🏻期間限定-海膽壽司盛合 $198一共有5款:蟹肉海膽、白烏賊海膽、火炙左口魚邊海膽、帶子海膽,以及赤蝦海膽壽司,必須要講而家海膽都幾鮮甜,色水都好靚仔🤤特選三文魚盛合 $65另一個每次黎必定會叫嘅盛盒!一次過已經有齊所有三文魚部位,仲有火炙同小卷,抵食又好食☺️原隻活赤貝壽司 $40唔使多講呢一件活赤貝壽司夠晒新鮮爽甜,以呢個價位食到活赤貝壽司感覺幾值得👍🏻碎蔥吞拿魚腩手卷 $29呢度手卷係原條卷住食嗰種,同一般壽司店嗰種倒圓錐形嘅唔同,而且紫菜特別脆,好食😆
其餘壽司價錢合理,款式唔少,想食咩就叫咩,蟹肉蟹膏軍艦,黑松露玉子壽司,北寄貝壽司,深海池魚壽司都係我覺得唔錯嘅選擇

期間限定-海膽壽司盛合 $198

特選三文魚盛合 $65

原隻活赤貝壽司 $40

碎蔥吞拿魚腩手卷 $29

2023-05-04 125 浏览
火炙海苔三點三點壽司分別有火炙左口魚邊、帶子同赤蝦。有三塊紫菜比客人自己包住食,火炙完嘅壽司勁香,三件都好新鮮又大件,可以一試特選三文魚盛合呢款盛合真係物超所值,三文魚嘅肉質夠鮮嫩肥美,腩位更加係一流,絕對冇hea大家。唯一係辣味三文魚軍艦個人覺得辣咗啲,搶咗三文魚嘅味三文魚籽軍艦魚籽粒粒都大大粒又脹卜卜,醬油漬濃度恰到好處,好滿足碎蔥吞拿魚腩手卷呢個係我次次都必嗌😝 呑拿魚蓉有撈埋黃蘿蔔,食落好清爽又豐富,加上師傅即叫即整,直接將手卷遞到手上,所以紫菜係超級脆,大加分☺️大呑拿魚腩壽司大拖超級肥美,入口即化,拖羅表面加左少少特製醬汁,醬汁冇蓋過拖羅嘅鮮味,仲好清新,大推🥹

特選三文魚盛合

三文魚籽軍艦
魚籽粒粒都大大粒又脹卜卜,醬油漬濃度恰到好處,好滿足

碎蔥吞拿魚腩手卷

大呑拿魚腩壽司
👷🏻‍♀️細孖今日去左呢間位於路德圍嘅日本菜食野,餐廳全部係坐高枱位,每位客人都可以望到師傅嘅功架🫣 雖然唔算好平,平日夜晚去都坐左一半客人㗎同大型連鎖日本餐廳一樣,有一樽抹茶粉比客人沖水飲,鍾意落幾多就幾多😍👷🏻‍♀️細孖鍾意飲濃濃嘅抹茶,因為可以減肥😆餐廳餐枱係黑色閃閃飾面,採用QR Code 落單🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢櫻花蝦玉子燒 💰25✨師傅用上鮮雞蛋,加份適量櫻花蝦、香蔥碎逐層煎後卷起上碟✨玉子燒厚身蛋熟度剛剛好😍櫻花蝦嘅脆口增加口感,又可以補充鈣質,香蔥令到玉子燒更加香😚🙌🏻🥢珍寶牡丹蝦刺身 💰89✨一共有兩件,旁邊有芥末,蝦身夠大隻,新鮮厚肉鮮甜🥢嚴選火炙盛合 💰115✨有六貫壽司,有三文魚、北海道帶子、左口魚邊、中吞拿魚腩、松葉蟹腳,👷🏻‍♀️細孖建議大家可以有低脂食到高油脂,次序師傅已經排好左,由左到右;同時壽司刺身用火槍燒過,壽司飯沾上甜甜醬油,所以唔點醬油都🆗✨松葉蟹腳係原隻蟹腳上,肉質新鮮,食到一絲絲,口感清甜;帶子厚肉爽口彈牙;中吞拿魚腩好軟滑,油脂適中,蔥粒令魚鮮味更加突出;三文魚則𠝹左井字,魚身油脂溢出;左口魚邊爽彈油脂最高,比夠膩🥢立鮨加州卷 💰28✨

餐廳餐枱係黑色閃閃飾面,採用QR Code 落單

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢櫻花蝦玉子燒 💰25

✨師傅用上鮮雞蛋,加份適量櫻花蝦、香蔥碎逐層煎後卷起上碟

🥢珍寶牡丹蝦刺身 💰89

✨一共有兩件,旁邊有芥末,蝦身夠大隻,新鮮厚肉鮮甜

🥢嚴選火炙盛合 💰115

🥢立鮨加州卷 💰28

✨一共有兩件,師傳先用紫菜包坐玉子塊、青瓜絲、蟹柳條,最後包上壽司飯同飛魚籽,價錢少貴但👷🏻‍♀️細孖覺得值
✨首先加州卷 稱得上珍寶裝,飯粒粒粒分明,青瓜絲清脆夠幼身🙋🏻‍♀️

🥢原個雪芭 💰58

✨採用原個迷你菠蘿,師傅橫切菠蘿,將菠蘿肉挖出榨成果汁,再將果汁倒入菠蘿外殼,最後放入冰櫃雪至硬身
✨雪芭冰粒好幼滑,冇一粒粒冰塊😍菠蘿味香甜清新,因為雪得比較耐,👷🏻‍♀️細孖都放涼左個雪芭大約15分鐘先挖出雪芭食

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 立鮨加州卷
  • 嚴選火炙盛合
  • 珍寶牡丹蝦刺身
  • 櫻花蝦玉子燒
立鮨是近年人氣的立食壽司店,於旺角、銅鑼灣及尖沙咀都有分店,原來荃灣都有分店!主打速食,價錢相宜,最平9元件有交易。有一排無嚟過,原來依家仲有高櫈坐,唔錯啵,可以嘆耐少少。荃灣分店店面無市區咁大,不過order 後上菜速度同樣好快,點餐後幾分鐘就上菜,放工後餓鬼就啱晒。▦火炙海苔三點分別有牛油赤蝦 牛油帶子 左口魚邊,每舊壽司另外會配海苔,肥美得嚟又有油香。▦火炙大吞拿魚腩超肥美!上台時魚油仲滴緊出嚟。師傅輕輕加咗少少醬油,令表面有少少焦香,上枱記住快啲食,唔係紫菜就會淋。▦海膽三文魚子迷你嘅size ,適合一啖過,原來個底係用海帶去做,相對light啖口,但又無壽司飯咁heavy。▦火炙白烏賊海膽 魷魚本身好爽口,但係會相對啖味,加咗海膽,另外再加少少醬油再灸燒,味道多層次。▦鮟鱇魚肝▦賴尿蝦蟹膏櫻花蝦壽司都係出面壽司店比較少見,配搭得宜特別。▦海之幸如果諗唔到食咩嘅話,依個就啱啦。基本上包含晒香港人鍾意嘅口味,試完就知自己仲想食乜。▦越乃 雪樁入口有花香同少少酒米的旨香,後段微辛口的餘韻,配壽司刺身不錯。平民食店都有貴價少見嘅食材,腦天,Kama toro。當然公平啲,要apple

有一排無嚟過,原來依家仲有高櫈坐,唔錯啵,可以嘆耐少少。

▦火炙海苔三點

▦火炙大吞拿魚腩

▦海膽三文魚子

▦火炙白烏賊海膽

▦鮟鱇魚肝
▦賴尿蝦蟹膏櫻花蝦壽司
都係出面壽司店比較少見,配搭得宜特別。

▦海之幸

▦越乃 雪樁

平民食店都有貴價少見嘅食材,腦天,Kama toro。當然公平啲,要apple to apple,唔可以拎Omakase 店相提並論。不過想平平哋,又可淺嘗日本新鮮直送,立鮨都係其中一個地方。
  • 火炙大吞拿魚腩海苔壽司
  • 海膽軍艦
2023-04-30 113 浏览
立鮨呢一間好出名嘅壽司舖大家一定聽過,但一直都冇機會去試,適逢轉咗去荃灣返工就試試佢啦一直都以為係立食,但原來係有位坐架用qr code落單,種類唔算特別多,有最基本嘅軍艦,火炙,卷物,聽朋友講之前無串燒熱食,呢家就多咗啲串燒同小食咁樣打開頭炮先嚟食過蟹籽沙律清新一下,好多沙律醬好多蟹籽好多蟹柳,食落去好清爽,青瓜好清脆火炙壽司盛合每一舊火炙壽司都有紫菜,包住嚟食最出名嘅一定係大拖,入口即溶,油脂分佈剛剛好海膽三文魚子杯滿滿嘅三文魚子漬加上鮮甜海膽,底下係海帶 每一啖都有唔同口感加味道 值得一試三文魚軟殼蟹卷肥美嘅三文魚,加上熱辣辣即刻炸嘅軟殼蟹 大大件好好食壽司飯都係赤醋飯,有少少黏性,唔會話太過乾身,正正子見到有支清酒做緊promotion就試吓佢唔算特別貴飲落去味道都幾清純 果然攞咗獎嘅都唔會特別差

一直都以為係立食,但原來係有位坐架

火炙壽司盛合
每一舊火炙壽司都有紫菜,包住嚟食

最出名嘅一定係大拖,入口即溶,油脂分佈剛剛好

海膽三文魚子杯

三文魚軟殼蟹卷
肥美嘅三文魚,加上熱辣辣即刻炸嘅軟殼蟹 大大件好好食

壽司飯都係赤醋飯,有少少黏性,唔會話太過乾身,正正子

• 火炙大吞拿魚腩海苔壽司
  • 海膽軍艦
2023-04-29 86 浏览
久唔久就會有舖壽司癮,今次去左呢間試下😆。睇個名以為係立食,原來係有得坐架~~🌟北海道特大帶子壽司🌟🌟油甘魚腩壽司🌟🌟火炙左口魚邊壽司🌟🌟三文魚腩壽司🌟🌟北海道羅臼寒鰤魚腩壽司🌟🌟火炙銀鱈魚壽司🌟🌟大吞拿魚腩壽司🌟🌟赤鯥壽司🌟頭3款壽司基本上係膽黎,去邊食壽司都會揀黎食🤭再膽拖一D唔同食店有既魚類剌身~第一次食鰤魚同赤鯥刺身,赤鯥魚油香幾出;試埋火炙銀鱈魚都好香口😛食完成個口都係啲魚油味😂😂
久唔久就會有舖壽司癮,今次去左呢間試下😆。
睇個名以為係立食,原來係有得坐架~~

🌟北海道特大帶子壽司🌟
🌟火炙銀鱈魚壽司🌟
🌟大吞拿魚腩壽司🌟
🌟赤鯥壽司🌟

頭3款壽司基本上係膽黎,去邊食壽司都會揀黎食🤭
再膽拖一D唔同食店有既魚類剌身~

食完成個口都係啲魚油味😂😂
  • 大吞拿魚腩壽司
2023-04-28 88 浏览
有陣時一個人都想食好啲,又想食壽司,但唔想食一般嘅連鎖店,立鮨已經喺香港開立好多年,出名質素高,選擇又多,今日一於過試吓餐廳以吧台形式為主,可以睇到壽司師傅整壽司嘅過程,牆身寫上左期間限定嘅款式✨日本馬糞海膽壽司$68以馬糞海膽最著名,外觀呈赤褐色,海膽濃稠感十足,味道甘甜,芳香四溢✨火炙左口魚邊壽司$28火炙過後,左口魚油脂爆發,入口即溶,美味都難以形容✨北海道羅𦥑寒鰤魚腩壽司$48係餐廳本月推介,寒鰤係油甘魚嘅一種,魚肉白皙有彈性,脂肪含量適中,口感清淡略帶甘甜✨特上地金目鯛壽司$48魚的油分豐潤,口感軟熟,魚皮魚肉同樣鮮香✨劍魚腩壽司$25魚肉質細膩,口感嫩滑厚實,鮮甜美味✨深海池魚壽司$25深海池魚🐟油脂最豐富,入口即溶✨大吞拿魚鮫壽司$68吞拿魚鮫連接魚頭及拖羅部位,很厚肉,魚肉極度肥美,入口柔潤鮮甜

✨日本馬糞海膽壽司$68

✨火炙左口魚邊壽司$28
火炙過後,左口魚油脂爆發,入口即溶,美味都難以形容

✨北海道羅𦥑寒鰤魚腩壽司$48

✨特上地金目鯛壽司$48
魚的油分豐潤,口感軟熟,魚皮魚肉同樣鮮香

✨劍魚腩壽司$25
魚肉質細膩,口感嫩滑厚實,鮮甜美味

✨深海池魚壽司$25
深海池魚🐟油脂最豐富,入口即溶

✨大吞拿魚鮫壽司$68
2023-04-26 74 浏览
荃灣真係太多好野食!今次去咗路德圍附近嘅立鮨🎏佢哋出名好抵食 以為叫立鮨係企係到食去到餐廳先發現原來都有坐位✨今次我哋就叫咗2個晚市盛合試下~≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#荃灣食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣特選三文魚盛合 $65 🍣◦`꒳´◦三文魚壽司◦`꒳´◦三文魚腩壽司◦`꒳´◦火炙三文魚壽司◦`꒳´◦三文魚小卷◦`꒳´◦辣三文魚軍艦三文魚好新鮮 而且好甜啲飯本身已經有少少豉油所以我就冇點 已經好夠味辣三文魚好香 三文魚粒口感好好$65可以食到咁多件壽司真係好平!<期間限定>海膽壽司盛合 $198 (會員$138!)🍱◦`꒳´◦海膽赤蝦壽司◦`꒳´◦海膽帶子壽司◦`꒳´◦海膽魷魚壽司◦`꒳´◦蟹肉海膽壽司◦`꒳´◦海膽火炙左口魚邊壽司海膽冇腥味,帶一絲絲甜海鮮全部都處理得好好帶子同赤蝦都好甜令我最有驚喜嘅係海膽火炙左口魚邊壽司有一陣陣火炙味 同海膽好夾!出咗海膽嘅鮮甜~會員有特價,每日可以叫一份!富士山白桃梳打 $26🍑白桃味好出 包裝得好靚😆好適合食壽司嘅時候飲≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣

荃灣真係太多好野食!
今次去咗路德圍附近嘅立鮨🎏
佢哋出名好抵食
以為叫立鮨係企係到食
去到餐廳先發現原來都有坐位✨
今次我哋就叫咗2個晚市盛合試下~
#荃灣食好西

三文魚好新鮮 而且好甜
啲飯本身已經有少少豉油
所以我就冇點 已經好夠味
辣三文魚好香 三文魚粒口感好好
$65可以食到咁多件壽司真係好平!

<期間限定>海膽壽司盛合 $198 (會員$138!)🍱

◦`꒳´◦海膽赤蝦壽司

◦`꒳´◦海膽帶子壽司

◦`꒳´◦海膽魷魚壽司

◦`꒳´◦蟹肉海膽壽司

◦`꒳´◦海膽火炙左口魚邊壽司
海膽冇腥味,帶一絲絲甜
海鮮全部都處理得好好
帶子同赤蝦都好甜
令我最有驚喜嘅係海膽火炙左口魚邊壽司
有一陣陣火炙味 同海膽好夾!
出咗海膽嘅鮮甜~
會員有特價,每日可以叫一份!

富士山白桃梳打 $26🍑

白桃味好出 包裝得好靚😆
好適合食壽司嘅時候飲
有得坐係壽司台前睇師傅整
又特別又可以保證啲嘢食係安全
好體貼 俾咗啲籃我哋放袋~
食咗咁多嘢都唔係好貴!下次會再嚟食😗
立鮨 (安富大廈) (荃灣)
荃灣路德圍26-42號安富大廈地下6號舖

#hkfoodie #homehong #foodie #HKfood
#hkfoodshare #hkrestaurant
#香港 #hkig #香港好西 #香港好去處
#香港美食 #荃灣必食 #荃灣餐廳
#荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介
#假日好去處 #日式料理 #壽司
  • <期間限定>海膽壽司盛合
想要ᴍᴇ ᴛɪᴍᴇ,自己去食壽司就最好不過啦,去立鮨自己一個食壽司已經唔係第一次😂完全好有自己空間,可以選擇壽司拼盤亦可以逐件逐件嗌,價錢亦非常化算,壽司亦都係即叫即握。餐廳已經由以前企喺度食,變到而家有位坐,最享受嘅就係啲吧枱一路睇住師傅握壽司,一路食。▪️立鮨精選壽司8件 $288呢個精選壽司全部魚生都係新鮮運到,每件都幾高質❗️牛油赤蝦好有新鮮感,牛油味好香,配上爽口既赤蝦好味🤤大呑拿魚餃非常肥美,油脂感好重🐟 馬糞海膽亦係我最愛,鮮甜唔腥❤️▫️金目雕▫️牛油赤蝦▫️間白 ▫️馬糞海膽▫️三文魚籽▫️火灸銀鱈魚▫️赤睦▫️大吞拿魚鮫▪️粒貝壽司 $15第一次食粒貝,原來都幾爽口▪️北海道帶子壽司 $19鮮甜立鮨☀︎︎▫️金目雕▫️牛油赤蝦▫️間白 ▫️馬糞海膽▫️三文魚籽▫️火灸銀鱈魚▫️赤睦▫️大吞拿魚鮫▪️粒貝壽司 $15第一次食粒貝,原來都幾爽口▪️北海道帶子壽司 $19鮮甜
▪️立鮨精選壽司8件 $288

第一次食粒貝,原來都幾爽口
▪️北海道帶子壽司 $19
鮮甜
2023-04-02 90 浏览
呢一間餐廳主張客人立食,然而我真係一個好懶嘅人,所以一直都冇入去企喺度食,直至到我見到荃灣呢一間佢加設坐凳俾呀,所以我就入去試吓🥰我好鍾意佢啲壽司好新鮮 壽司🍣飯嘅調味出色平日一至五有套餐係吸引嘅,價錢中價餐廳吧枱設計好友日系嘅感覺佢嘅金目鯛壽司我特別鍾意,我好鍾意食彈牙嘅質感😍😍😍然後赤貝都好想介紹一下,佢真係好新鮮,又好大粒,食完真係回味無窮❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
我好鍾意佢啲壽司好新鮮
壽司🍣飯嘅調味出色
平日一至五有套餐係吸引嘅,價錢中價
餐廳吧枱設計好友日系嘅感覺
佢嘅金目鯛壽司我特別鍾意,我好鍾意食彈牙嘅質感😍😍😍
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
新工同事介紹公司附近有間抵食又好味嘅日本餐廳!老闆咁岩經過聽到就話今日收工一齊搞個歡迎晚宴🥳於是乎我哋收工準時去開Party嚕🎉大家嘅心聲:Yeah!!老闆萬歲!!!!)))🎉老闆似乎成日嚟幫襯😂餐牌都冇乜點睇就order左好多壽司啦!同事們炒熱氣氛幫我溶入呢個大家庭❤️時間過得好快⏰️第一碟壽司就送上枱面啦😋準!備!開!餐!松葉蟹肉海膽壽司 $38/件松葉蟹肉好鮮甜🦀海膽鮮味濃郁🤤一口咬落去鮮味湧出🌊食左幾舊嘅我覺得唔蘸豉油更加好味更加鮮甜😋北海道帶子刺身 $29/3片軟糯帶子本身已經好新鮮好鮮甜!同事建議仲可以擠青檸汁一齊食😋令到成件事更Fresh更鮮!芝士飛魚籽軍艦 $18/件蟹籽好爽脆大粒😍食落“扑扑聲”份量都幾多🤤芝士味濃而唔膩🧀啖啖爽鮮又“芝”味十足👍🏻紫菜脆口夾埋食到lam lam脷😋北寄貝壽司 $12/件北寄貝夠鮮甜😋而且帶爽脆嘅口感!入口唔會覺得太膠!肉質都幾鮮美👍🏻配上微微甜嘅醋飯食落更惹味!火炙三文魚腩壽司 $26/件三文魚腩軟腍可口🔥火炙之後更加鮮甜!因為火炙過嘅魚肉表面微微焦香😌裡面鮮嫩多汁💧食落口感豐富唔膩!味道好平衡加上鮮嫩嘅口感😋我同同事們都食左好多舊!鰻魚

松葉蟹肉海膽壽司 $38/件

北海道帶子刺身 $29/3片

芝士飛魚籽軍艦 $18/件

北寄貝壽司 $12/件

火炙三文魚腩壽司 $26/件

鰻魚櫻花蝦玉子燒 $48/2件
玉子燒岩岩燒起熱辣辣好好味😋上面舊鰻魚幾juicy!魚皮燒過有香脆口感🔥加埋燒味特別香口!

牛油果軟殼蟹卷 $68/3件
我最鐘意呢個卷物🍥牛油果新鮮整齊排列🥑唔會過熟太霖/過生太硬!軟殼蟹炸起脆卜卜夾喺卷入面令口感豐富👍🏻而且脆粉唔太厚食落好香脆!

心靈同身形上盡興完一番後😋聽日返工又見面啦!估唔到新工同事咁好 老闆咁Nice👍🏻餐廳高質抵食好味又近公司!遲啲再約同事們收工encore dinner先🤣