Station 3 Cafe
2天前 0 浏览
黑松露帶子鮮茵燴意大利飯非常creamy香口,意大利飯熟到剛剛好,唔會太硬太軟,有好多黑松露同埋帶子,味道濃郁。香蒜白酒蜆肉意粉加咗炒香左嘅香蒜,同埋好多蜆肉,意大利麵彈牙。+$38 Salad+Cake田園沙律及蛋糕香口芝麻醬沙律,有蕃茄、新鮮雜菜,好爽口。蛋糕揀咗朱古力蛋糕,入邊有啲朱古力Creamy啫喱,機有彈性,同埋夾住海綿蛋糕,蛋糕香口。飲品,叫咗蜂蜜紅茶同埋藍莓乳酪,蜂蜜紅茶,好香甜,茶味濃郁,熱辣辣冬天啱晒,而藍莓乳酪,都好Creamy香口,味道濃郁。

黑松露帶子鮮茵燴意大利飯

香蒜白酒蜆肉意粉
加咗炒香左嘅香蒜,同埋好多蜆肉,意大利麵彈牙。

+$38 Salad+Cake田園沙律及蛋糕
香口芝麻醬沙律,有蕃茄、新鮮雜菜,好爽口。

飲品,叫咗蜂蜜紅茶同埋藍莓乳酪,
每月聚一次一大班朋友,呢間café首選,地方大,我好鍾意佢既梳發櫈,一坐成個人放鬆。白色沙發感覺俾人乾淨,舒適。仲有唔同種類board game 玩,可以玩足一日Dinner set 一份主菜,一杯飲品,加$38有沙律&蛋糕🍰我就點左煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉煙三文魚擺設好有思,做出一朵玫瑰花🌹,份量都多,配搭甜甜忌廉蕃茄醬鋪滿每一條意粉,醬汁份量1:1西班牙海蝦辣肉腸燴飯每一粒飯都好入味,海蝦及辣肉腸有好多粒不失西班牙風味,甜甜地,微辣,好開胃日式餃子醬汁味道夾,有6粒田園沙律蔬菜種類有好多,好新鮮,每一啖咬落爽脆口青蘋果乳酪人氣推介,必點飲品,甜酸口味開胃,好快就飲晒戴安娜花茶系列紫玫瑰花,紅玫瑰花,洋甘菊,薰衣草消除疲勞,鬆馳神經,可冶失眠,養肝明目,抗老化,舒解壓力,“孕婦不宜飲用”香濃花茶,尤其洋甘菊,玫瑰花味比較突出沖左多壺茶,顏色方面依然上色茶味濃我個人方面推薦飲花茶系列,養生之選。甜品:新推出開心果Tiramisu 一層滿滿開心果鋪係面,啖啖開心果,內藏麻薯,開心果味同Tiramisu 好夾。必點!朱古力蛋糕藍莓芝士蛋糕
仲有唔同種類board game 玩,可以玩足一日

Dinner set
一份主菜,一杯飲品,加$38有沙律&蛋糕🍰

我就點左
煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉

西班牙海蝦辣肉腸燴飯
每一粒飯都好入味,海蝦及辣肉腸有好多粒
不失西班牙風味,甜甜地,微辣,好開胃

日式餃子
醬汁味道夾,有6粒

田園沙律
蔬菜種類有好多,好新鮮,每一啖咬落爽脆口

青蘋果乳酪
人氣推介,必點飲品,甜酸口味開胃,好快就飲晒

戴安娜花茶系列
紫玫瑰花,紅玫瑰花,洋甘菊,薰衣草
香濃花茶,尤其洋甘菊,玫瑰花味比較突出
沖左多壺茶,顏色方面依然上色茶味濃
我個人方面推薦飲花茶系列,養生之選。

甜品

朱古力蛋糕

藍莓芝士蛋糕

【🕯️Station 3 Café | 🌞塔羅之名的回憶】嚟到旺角金雞「Sataion 3 第三站」,翻開餐牌見到一系列以塔羅牌命名的特飲,好有樓上Café元祖風味!重遇早年好流行的塔羅特飲,感覺好有趣。而第三站裝修光猛闊落,白色梳化感覺幾舒服,有設有細房可以容納18人,私隱度高。.🔮炸洋蔥圈拼薯條新鮮炸起幾好食.🔮黑松露蟹肉配黑醋沙律超大碟,跟餐加$38送一兜小沙律及蛋糕,勁多菜呢!蟹肉鹹鹹地撈埋沙律菜食幾惹味.🔮開心果麻薯蛋糕跟餐$38沙律及蛋糕,店員推介今次嘅開心果麻薯蛋糕,餐牌外嘅最新出品,個玻璃盒好靚,食落有驚喜,開心果味好濃,無酒味,麻薯打絲少少煙靭,小朋友都啱食!.🔮塔羅特飲~太陽The Sun橙汁加雲尼拿雪糕球,外型好吸引,有雪糕勁開心🥳「太陽The Sun」牌的感覺帶有新氣象,清新,童真感覺,今次呢杯特飲都能夠帶出,見到雪糕球大家都變咗小朋友咁。.🔮塔羅特飲~節制Temperance 外型超靚,一層層的顏色,西柚、菠蘿味為主,酸酸甜甜感覺幾特別。節制在塔羅牌中代表平衡、和諧,係我的工作中亦有治療意義,我很鍾意這張牌呢。.💡樓上cafe當然唔少得勁好氣氛的桌遊broad
【🕯️Station 3 Café | 🌞塔羅之名的回憶】

🔮炸洋蔥圈拼薯條
新鮮炸起幾好食

🔮黑松露蟹肉配黑醋沙律

🔮開心果麻薯蛋糕

🔮塔羅特飲~太陽The Sun
橙汁加雲尼拿雪糕球,外型好吸引,有雪糕勁開心🥳

🔮塔羅特飲~節制Temperance

💡樓上cafe當然唔少得勁好氣氛的桌遊broad game時間 ,呢仲有我最鍾意嘅爆炸貓!

2025-01-02
3天前 0 浏览
帶位員工態度幾有問題,今日七點上到去,得兩台客,一入到去問我有無訂位,聽到都想笑。唔知以為好full 。其實上得黎,都係想坐耐少少同朋友傾吓偈,食物都係其次。但最基本嘅服務態度都無,帶位嗰陣已經黑面。放低啲嘢食又勁大力。之後走過來問我哋使唔使加熱水,以為態度好咗啦。點知問完就算數,跟住自己喺度食嘢。好彩仲有另外一個同事問我哋使唔使加水。但加左都無15分鐘就攞張單嚟叫埋單。呢間嘢無下次
旺角有好多間cafe店,不過我今次要介紹既呢間係位於金雞廣場高層既cafe店~雖然係樓上鋪但一出lift走廊係好光猛絕對唔洗擔心,走廊直行到尾就到啦😌店鋪大枱同細枱各佔一半,方便大家約埋朋友一齊黎傾計玩board game又得,情侶上黎慶祝食飯都得☺️餐廳有埋蛋糕供應,可以食完正餐甜品直落~只需要惠顧Dinner set就可以加$38嘆埋田園沙律+特色芝士蛋糕🍰餐廳仲有大量board game比你選擇,有大富翁、UNO、三國殺等等,一定有款岩玩~記得玩完要放番原位呀😌—————————————————————————————♦️西班牙海蝦辣肉腸燴飯🦐:蝦好大隻,辣肉腸都好大舊,配料有青椒、黃椒、紅椒、洋蔥,醬料帶有蕃茄味加埋配料一齊食,不但唔酸仲帶有甜味好開胃♦️香蒜白酒蜆肉意粉:蒜味香濃但唔會覺得濟,意粉軟硬度適中,成碟意粉油膩感唔重,加左蕃茄仔更能提升口感✨✨加$38升級田園沙律+特色芝士蛋糕🍰❣️田園沙律:加左胡麻醬幾好味,餐廳好貼心將沙律菜size切到岩岩好入口👍🏻❣️巴斯克蛋糕:表面既焦糖香脆,入口溫度微暖即叫即製,味道帶少許焦糖微甘味,配埋旁邊既可可粉中和左焦糖甘味岩岩好,芝士唔臊入

—————————————————————————————

✨✨加$38升級田園沙律+特色芝士蛋糕🍰

❣️巴斯克蛋糕:表面既焦糖香脆,入口溫度微暖即叫即製,味道帶少許焦糖微甘味,配埋旁邊既可可粉中和左焦糖甘味岩岩好,芝士唔臊入口軟滑

❣️開心果tiramisu麻糬蛋糕(💖最新推出):表面有滿滿開心果碎,第一層係開心果醬,第二層係tiramisu蛋糕,第三層係麻糬,一次過滿足晒你3個願望🤭中意開心果既朋友唔好錯過呀~

♦️蜜糖雞翼:一上菜果陣熱辣辣,蜜糖味好香甜,雞翼夠大隻肉質仲好嫩滑

♦️炸薯條:份量幾多即叫即炸,每條薯條都好粗身有好多薯仔蓉,絕對係聚會必叫🤭

♦️月亮(荔枝、菠蘿鮮打沙冰):超冰凍,菠蘿味略淡,但荔枝味較濃,雖然啲冰比較多但味道唔會減淡,仲越飲味道越濃郁
✨溫馨提示:一開始可能要飲快少少,因為比較滿啲冰會溶好快滿瀉~

♦️戴安娜(紫玫瑰花,紅玫瑰花,洋甘菊,薰衣草):好貼心有小蠟燭熱住個茶壺,唔好睇小支蠟燭啲茶真係有煙~飲落去洋甘菊同薰衣草味較突出,成程飲住佢仲有助消滯,其功效可以消除疲勞、鬆馳神經、可冶失眠、養肝明目、抗老化同舒解壓力~不過不適合孕婦飲用‼️

評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌗
服務質素:🌕🌕🌕🌕🌕
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

第三站旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:特式拼盤 $148,煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $136,卡邦尼煙肉雜菌意粉 $112,田園沙津及開心果麻糬提拉米蘇 +$38,朱古力奶昔 +$20,水蜜桃綠茶 +$0特式拼盤:包括洋葱圈、芝士條、蜜糖雞翼、魚手脂及天婦羅魷魚。洋葱圈酥脆金黃,芝士條芝味濃郁,蜜糖雞翼醬汁香甜,魚手脂魚肉鮮美,天婦羅魷魚酥脆香口,令人滿足!😄😄😄煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉:忌廉蕃茄醬色澤誘人,煙三文魚捲成玫瑰形狀,賣相吸引,鹹香的煙三文魚加上酸甜的醬汁和帶有彈性的意粉,讓人回味無窮!👍👍👍卡邦尼煙肉雜菌意粉:意粉的奶油醬醇厚滑順,帶有煙肉的鹹香和雜菌的鮮味,香氣四溢,令人食欲大開!😍😍😍田園沙津及開心果麻糬提拉米蘇:田園沙津有脆嫩的蔬菜,十分清新爽口,糬提拉米蘇有濃郁的咖啡味,加上勁多脆口的開心果粒,非常滋味!😋😋😋朱古力奶昔及水蜜桃綠茶:朱古力奶昔上方舖上了一層香滑奶油,附上古力醬,好睇又好味,奶昔濃郁而香甜,水蜜桃綠茶茶香淡雅,搭配水蜜桃的果香,清甜解渴!❤️❤️❤️
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

4天前 0 浏览
第三站 旺角有好多樓上Café,高質的都有唔少。學生時代經常同朋友去樓上Café食下野傾下計,貪佢可以坐得耐, 野食又唔太貴。不知不覺間形成左習慣,同同學仔聚會總喜歡去返樓上Café。今次去既樓上cafe就位於旺角金雞廣場,地點好就腳,cafe地方好大,白色系既裝修簡約,全卡位坐得舒服。以Cafe 黎講,呢度既食物飲品都系中上水平,價錢唔算貴,可以坐足一晚唔限時,食物都上得幾快!晚市選擇不多,dinner set 8款,包main course 及$38以內嘅飲品,加$38蚊可以要埋沙律同芝士蛋糕,我地最後都加左。沙律普通但勝在蔬菜新鮮,我地加左一份墨西哥雞翼做小食。雞翼好有驚喜呀!! 雞翼大大隻煎到脆卜卜,雞肉保持嫩滑,咬落去爆肉汁。醬汁濃郁帶有微微辣,非常惹味。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯滿滿嘅野菌加上鮮甜嘅帶子真係無得輸,再加上黑松露,香氣十足。燴飯口感煙煙韌韌,有點太軟身,我中意比較有咬口的。不過每粒飯都被醬汁包滿住,加上芝味極濃,食得都好過癮。煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉煙三文魚比得夠大方,扁意粉食落彈牙口感不錯,醬汁creamy,但加左蕃茄汁食起黎酸酸甜甜,所以唔覺得好heavy。

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉
煙三文魚比得夠大方,扁意粉食落彈牙口感不錯,醬汁creamy,但加左蕃茄汁食起黎酸酸甜甜,所以唔覺得好heavy。,

甜品方面簡左法國朱古力蛋糕同紐約芝士蛋糕。2款都好好食,朱古力甜而不膩,口感超級順滑柔軟; 芝士的也十分濃郁,帶有濃厚奶香同微微嘅酸甜。

野飲方面簡左花茶同薄荷朱古力,薄荷朱古力真係好好味!朱古力同薄荷味好平衡,唔會太甜,剛剛好。 花茶成壺上, 女仔至愛,食得heavy飲返杯茶真係成個人都舒服晒。

2024-11-18
  • 墨西哥雞翼
  • 法國朱古力芝士蛋糕
  • 紐約芝士蛋糕
4天前 0 浏览
香蒜白酒蜆肉意粉🍝 濃郁的蒜香和白酒混合在一起,再配上新鮮的蜆肉和意大利飯,好好吃,每一口都能感受到濃郁的奶香和微妙的酒香😋黑松露帶子鮮菌燴意大利飯🍚 黑松露的香氣和鮮菌的口感好豐富,再加上帶子跟菌菇的鮮美,吃著好香又美味~芒果乳酪&士多啤梨奶昔🍹 芒果和絲滑的乳酪混合在一起,一喝就能喝到芒果的甜香和乳酪的綿密;士多啤梨奶昔喝著冰冰的,口感甜甜的還有奶昔的絲滑,適合喜歡吃甜的姐妹~巴斯克芝士蛋糕🍰 擺盤好精緻!表面還有一層焦糖,有著芝士的香醇和綿密的口感,味道好濃郁,不會很甜,忍不住吃了好多,很不錯的一款飯後甜品。

2025-01-03 0 浏览
2025年1月3日中午預定午歺5位。位置方便,地方很舒適,坐了很久永覚冇煙味,不吵,光猛,一班同事聚舊了三个多小時,吃過午歺,coffee....。费用很合理。我們亦留下小費作鼓勵。
一班人想揾個地方慢慢坐傾下計 旺角就啱晒大家 成個香港嘅中心點 邊度出嚟都係中間位 今次呢度仲係特色Cafe 喺旺角都仲可以慢慢坐唔使俾人催還枱 提供大量board game任你揀😍今日黎到食weekend lunch set😋 主菜叫左西班牙海蝦辣肉腸燴飯 同 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉🍝 燴飯入邊有好多蝦同辣肉腸 套餐加配$38仲可以有沙律🥗同甜品 非常抵食甜品叫咗開心果麻糬tiramisu 同 法國朱古力芝士蛋糕🍰 Tiramisu煙煙韌韌 麻糬口感更加豐富咗成個甜品 套餐包括一杯$38 飲品 可以額外補差價 我哋就叫咗青蘋果綠茶🍵 同 水蜜桃乳酪🍦叫熱茶仲可以無限添加 啱晒而家冬天暖笠笠玩到咁上下 又有少少餓 就叫咗個小食拼盤 細嘅小食拼盤都已經好夠食 有魚手指 蝦條 同埋雞翼😋 滿足晒我想過口癮嘅感覺一班人想約出嚟玩 又想坐得舒舒服服 就一定要考慮呢一間Cafe😙

今日黎到食weekend lunch set😋

套餐加配$38仲可以有沙律🥗同甜品 非常抵食

2024-12-31 0 浏览
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk熱鬧💖 × 桌遊🙌🏻 × Cafe🍵 一班人食飯嘅話,最啱就係去Cafe。鼠尾草🌱私心就最鍾意呢一間Cafe,除咗係因為佢位於旺角,無論朋友喺唔同區出嚟都方便之外,仲要佢有成個board game櫃,可以一路食一路玩🔥!呢度嘢食質素都唔錯,仲要好啱打卡添。香蒜白酒蜆肉意粉好足料,蜆肉嘅份量超級多,每一啖都食到幾隻蜆肉😍。卡邦尼煙肉雜菌意粉超級香濃,卡邦尼汁嘅濃稠度同埋味道啱啱好💖。餐飲仲包埋凍荔枝紅茶,或者凍芒果紅茶。飲落味道自然,好夾pasta🫶🏻。我哋仲加購咗套餐,有埋沙律同蛋糕。田園沙律嘅質素都唔錯,蔬菜夠新鮮。蛋糕擺啲好靚,呢款期間限定嘅新品開心果麻糬Tiramisu,上面有滿滿嘅嘅開心果粒🥰!另一款蛋糕就揀咗巴斯克蛋糕,碟上面仲有聖誕裝飾,加埋脆焦糖,好睇又好味😋。蜜糖雞翼份量幾多,而且蜜糖味道甜香,好夾雞翼,裏面嘅肉質仲要好嫩滑添🙌🏻。日式餃子夠晒香口,好啱一班人share💞。💰香蒜白酒蜆肉意粉套餐($132+$38)💰卡邦尼煙肉雜菌意粉套餐($126+$38)💰蜜糖雞翼($66)💰日式餃子($46)
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
熱鬧💖 × 桌遊🙌🏻 × Cafe🍵

日式餃子夠晒香口,好啱一班人share💞。

💰香蒜白酒蜆肉意粉套餐($132+$38)
💰卡邦尼煙肉雜菌意粉套餐($126+$38)
💰蜜糖雞翼($66)
💰日式餃子($46)
2024-12-30 0 浏览
旺角真係好多樓上Cafe,不過我最鍾意嘅一定係Station 3 Cafe。白色為主,坐位大多數係舒服嘅梳化卡位。除咗坐得舒服,食物質素仲好好,所以我經常帶朋友過嚟幫襯。今日我哋點咗兩個晚餐套餐同埋啲小食嚟開心share。呢度晚餐價錢合理,而且所有晚餐套餐都會送$38嘅飲品。我最鍾意嗌佢哋嘅朱古力系列,真係好好飲!意式芝士焗肉醬闊條麵呢個闊條麵真係大胃王必試。一大碗香噴噴嘅肉醬闊條麵,加埋軟綿綿嘅芝士醬,真係無得頂!而且闊條麵keep到彈牙,真係好考廚師功夫。So so yummy。卡邦尼煙肉雜菌意粉呢度嘅卡邦尼意粉百食不厭!Creamy得黎份量足夠,包證每條意粉都掛滿醬汁,好正!我仲鍾意佢哋啲煙肉煮得剛好,保持軟身質感,加上大方嘅芝士,真係超正!日式餃子呢度嘅式餃子炸到表皮有少少脆,加上章魚燒嘅醬汁,酸酸甜甜,仲有我最鍾意嘅紫菜,真係超好味,停唔到口!超推介,必試!蜜糖雞翼超鍾意呢度嘅雞翼!慢慢烤到脹卜卜,皮帶少少脆,再加上好多蜜糖汁,一咬落去,蜜糖同肉汁混埋一齊,超級正!雞肉保持嫩滑,真係好味到停唔到口。雞翼控必試!一定鍾意。焦糖朱古力我通常會加幾蚊轉飲特飲,呢度嘅焦糖朱古力真係好

意式芝士焗肉醬闊條麵

卡邦尼煙肉雜菌意粉

日式餃子

蜜糖雞翼

焦糖朱古力
我通常會加幾蚊轉飲特飲,呢度嘅焦糖朱古力真係好味!朱古力同焦糖味好平衡,唔會太甜,剛剛好,可以解下甜品癮潻!

2024-12-18
午餐
  • 特濃朱古力
  • 日式餃子
2024-12-29 0 浏览
今日約咗幾個好耐無見嘅朋友聚會,所以要搵間靚靚既cafe食晚餐。今次揀咗旺角嘅Station 3 cafe,位於金雞廣場25樓,出門口左手邊直行就係。估唔到平日嘅夜晚都幾熱鬧,幾乎坐滿,環境都幾寬敞,而且餐廳擺放咗好多board game俾人玩。因為臨緊聖誕節,所以餐廳推出咗Christmas set,加$38 仲可以送埋田園沙律同埋甜品一份。前菜有田園沙律,有蕃茄仔同埋沙律菜,撈埋芝麻醬,好開胃。意式芝士肉醬扁意粉,牛肉同蕃茄打成肉醬,蕃茄味濃郁帶點酸甜,牛肉味香濃,肉醬上面蓋上一層濃厚芝士,相當好味。西班牙海鮮辣肉腸燴飯呢個risotto上面鋪咗大量海鮮,例如青口、蜆肉、大蝦、辣肉腸等等,全部都好新鮮,味道好鮮甜,燴飯吸收咗海鮮嘅精華,有咬口又好有鮮味。小食方面,我哋點咗蜜糖雞翼,有成七隻咁多,雞翼煎到脆卜卜,沾上蜜糖醬,好香口。今日嘅重頭戲,就係呢兩款甜品巴斯克蛋糕🍰芝士味真係非常濃郁,好Creamy,而且蛋糕面頭燒咗焦糖,外脆內軟,推薦大家試吓。開心果Tiramisu最近大熱嘅開心果甜品,估唔到喺呢度都食到。開心果打成cream,中間夾住手指餅,而且食得出手指餅有咖啡酒味,一啲

前菜有田園沙律,有蕃茄仔同埋沙律菜,撈埋芝麻醬,好開胃。

西班牙海鮮辣肉腸燴飯

今日嘅重頭戲,就係呢兩款甜品

開心果Tiramisu
最近大熱嘅開心果甜品,估唔到喺呢度都食到。開心果打成cream,中間夾住手指餅,而且食得出手指餅有咖啡酒味,一啲都唔甜膩,開心果味好濃郁,中間仲夾住麻糬,開心果控必試。

套餐包咗兩杯嘢飲,我哋揀咗兩杯紅茶,茶味都幾香濃,而且好大杯。

2024-12-28 15 浏览
平安夜約左朋友去行街食飯,我哋就去左呢間樓上cafe🥰我已經黎過幾次架啦,呢度啲座位又闊落又舒服,仲有好多boardgame可以任玩,2個人可以玩嘅選擇都唔少添💖😍*****🧆🍝意式鮮茄肉丸燴意粉 $136🍄‍🟫🍛黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $148🥗🍰加配 田園沙律及蛋糕 +$38聖誕期間嘅套餐價錢都好合理,肉丸大大粒、啖啖肉🤤risotto軟硬適中,帶子同菇類都好香~仲加錢叫左個沙律同埋巴斯克芝士蛋糕添😍💐🫖神仙 $58 (套餐-$38)舒緩腸胃不適,頭暈,月經脹痛,改善貧血🌹🍵戴安娜 $58 (套餐-$38)消除疲勞,鬆弛神經,可治失眠,養肝明目,抗老化,舒解壓力飲品可以補差價叫,我同朋友就叫左養生又好飲嘅花茶🥰玻璃茶壺又靚又有儀式感呀🫖*****

*****

🧆🍝意式鮮茄肉丸燴意粉 $136
🍄‍🟫🍛黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $148
🥗🍰加配 田園沙律及蛋糕 +$38

💐🫖神仙 $58 (套餐-$38)
舒緩腸胃不適,頭暈,月經脹痛,改善貧血
🌹🍵戴安娜 $58 (套餐-$38)
消除疲勞,鬆弛神經,可治失眠,養肝明目,
抗老化,舒解壓力

*****
2024-12-24
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
最近在旺角發現咗一間超正的西餐廳——Station 3!環境舒適,地方闊落,真係好啱朋友聚會傾計,特別係呢個季節,令人感受到濃厚的節日氛圍。🌟 田園沙律($38)清新可口,開胃之選。套餐價$38跟一個Cake 都幾抵食!🌟 飲品:力量(士多啤梨/菠蘿梳打)好清爽,個名叫「力量」用塔羅牌命名,真係新奇又有趣!飲品中士多啤梨的果香與菠蘿的清甜交融,完美配搭,我覺得比較啱夏天飲。🌟 飲品:愚者(蜜桃玫瑰紅茶)玫瑰香氣加蜜桃甜味,飲落去好舒服,搭配餐點非常合襯。茶香與果香完美融合,讓人感受到一種優雅的享受,係唔錯嘅選擇。🌟 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉($152)味道好食,煙三文魚同忌廉蕃茄醬搭配得非常好,食到停唔落口!意粉煮得剛好,彈牙又吸附醬汁,煙三文魚的鮮味更提升整體口感,令人滿足感爆棚。🌟 松露薯條($68)即炸薯條,外脆內軟,熱辣辣,真係好好味!薯條上灑上松露粉,令味道更上一層樓,獨特的香氣讓人忍不住一口接一口。🌟 卡邦尼煙肉雜菌意粉($126)味道一樣好好食,煙肉同雜菌搭配得宜,令人回味無窮。意粉吸收咗濃郁嘅醬汁,每一口都充滿香氣,煙肉的鹹香與雜菌的鮮味完美結合。🌟 巴斯克芝士蛋糕($

🌟 田園沙律($38)

清新可口,開胃之選。套餐價$38跟一個Cake 都幾抵食!

🌟 飲品:力量(士多啤梨/菠蘿梳打)

🌟 飲品:愚者(蜜桃玫瑰紅茶)

🌟 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉($152)

🌟 松露薯條($68)

🌟 卡邦尼煙肉雜菌意粉($126)

🌟 巴斯克芝士蛋糕($38,跟一個田園沙律)

簡直係完美的搭配,為呢餐畫上完美的句號🍰。蛋糕外層微微焦脆,內裡濃郁滑順,芝士的醇厚感配合焦糖的甜味,超級好食!!!!配埋個cream 一齊食,仲正! 雖然會肥。XD

工作人員都好友善,服務態度非常好,都係後生仔女,手腳快,食物起得快。價錢方面合理,份量充足,飯後仲可以來一個小甜品,十足滿足!一開始到達嘅時候,仲以為自己走錯地方,原來行入去先另有一片天。而且,門口仲有好多board game可以借來玩,帶friend 聚會真心吾錯。