築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
知道這間在台灣很有人氣的火鍋店在旺角開了第一間分店,所以今天約朋友一起來試一試。築間幸福鍋物在台灣非常有名,一年銷售900萬鍋火鍋,這是他們第一間海外分店。今次點選了兩個套餐,每個套餐都附有有湯底+主食+任食33款蔬食自助吧100分鐘+飲料+甜點。▶️ 海陸總匯鍋 200g $420這個套餐包括了一個海鮮拼盤,和一盤雪花豬,海鮮拼盤內有兩款魚塊、鮮蝦、生蠔以及大蜆,全部都非常新鮮。雪花豬肉質爽口彈牙,很不錯。這款套餐我們選擇了爆炒龍蝦湯做湯底,湯底龍蝦味非常突出,內裏還有鮮蝦作配料。▶️澳洲黑毛和牛霜降鍋 200g $480這個套餐包括了一盤黑毛和牛,牛肉的雪花10分均勻,肉質很嫩滑。這款套餐選擇了麻辣奶香鍋,鍋內附有鴨血和豆腐,鴨血非常嫩滑而豆腐吸收了麻辣湯後非常好吃。套餐還包括了主食,飲品和甜品。主食方面,選擇了王子麵以及加$35雪蟹膏鮭魚卵拌飯,王子麵放進龍蝦湯內煮非常吸湯,很好吃,而蟹膏貴魚卵拌飯亦非常值得加錢吃,蟹膏非常濃郁。飲品方便選擇了冬瓜檸檬和阿里山冷泡烏龍茶。甜品方面選擇了黑糖白玉奶酪和焦糖布蕾,個人很喜歡黑糖白肉玉酪,味道很特別。以上之外,在外面還有醬料包和超過33款蔬

▶️ 海陸總匯鍋 200g $420

▶️澳洲黑毛和牛霜降鍋 200g $480

套餐還包括了主食,飲品和甜品

飲品方便選擇了冬瓜檸檬和阿里山冷泡烏龍茶。

以上之外,在外面還有醬料包和超過33款蔬菜配料可以任吃,非常推薦他們的墨魚滑和蝦滑,每一口都有非常多墨魚和蝦肉。

我們這次是晚市時間來,若是平日午市,主餐+自助吧任食100分鐘最低只需$88起,性價比非常高。

📍 築間幸福鍋物 (旺角)
旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖

#hkfoodie #hongkong #食好西 #九龍 #九龍美食 #旺角 #香港 #香港旅遊 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角餐廳 #旺角食乜好 #旺角foodsearchers #旺角美食 #築間幸福鍋物
2024-07-20
2024-07-24 955 浏览
以前係台灣讀書已經有聽過 不過以前係窮學生 永遠都係自己煮飯食 出左社會見佢開到出旺角 近近地 咁岩同男朋友路過附近 價錢相宜 當然唔好錯過佢😎真係無令人失望 小弟才疏學淺 淨係想表達啲食材好新鮮好正 好少係放題食到咁爽口咁甜既菜 仲有蝦滑墨魚滑任拎 好足料好好食 甜品好精緻 味道唔差 本身唔太好甜 佢唔係好甜😎絕對推薦各位趁佢人少少既時候快啲去試左先 見佢有個閒日午市套餐 已經盤算緊下次就閒日過黎隊佢兩鑊 同埋佢會員一新開就可以送多盤肉 都大推

來自台灣過江龍的火鍋店,在台灣是知名的火鍋連鎖品牌,提供蔬菜自助吧100分鐘任食,本身會配固定份量的肉類,自己再選擇主食、甜品及飲品!而且是一人一鍋,可以揀選自己喜歡的湯底😍⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<日本A5和牛鍋> $450 /120g<板腱牛肉鍋> $180 /120g肉類有齊牛、豬、雞及羊肉,設有不同價位及質素的選擇,不吃肉的話可以揀海鮮火鍋!湯底方面有十多款口味,最主打是鎮店招牌石頭鍋,在台灣年售500萬鍋,味道偏重肉湯!而老佛爺雞白湯會帶點藥材味,湯底本身有雞腿肉!日本A5和牛價錢雖然較貴,但物有所值!和牛入口軟嫩,而且牛味濃!而板腱牛肉性價比高,質素也不錯的🤤最後甜品選了黑糖白玉奶酪及蜜瓜雪糕,兩款味道都很好!

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<日本A5和牛鍋> $450 /120g
<板腱牛肉鍋> $180 /120g

2024-07-23 1152 浏览
來自台灣嘅築間幸福鍋物,一入到去餐廳就聽到好標準嘅國語,好似瞬間飛到台灣一樣,店員服務都好好。分別叫左極上無骨牛小排鍋同海鮮總匯鍋。另外配上鮮菇奶香湯同鎮店招牌石頭湯。鮮菇奶香湯奶白色嘅湯底,聞落奶香味超重,入面嘅鮮菇加埋湯底一齊煮,食落好香甜甜的。牛小排色澤好靚,食落肉味香濃,加落鮮菇奶香湯到煮後特別香甜,但又唔會蓋住肉嘅味道。推介加埋粉絲落去鮮菇奶香湯到煮,粉絲索哂個湯嘅奶香味,好有味道超正。鎮店招牌石頭湯聞落有蒜香味,湯入面有魷魚乾同埋菇,煮滾左之後味道更香。海鮮超級豐富,有魷魚 蝦 蜆 蠔同魚。食落所有海鮮都好新鮮,蝦咬落好彈牙,蠔嘅鮮味都好重。加落石頭湯到煮就保留到海鮮嘅鮮味。跟餐嘅蒜片豬油飯蒜片好香脆,加埋邪惡嘅豬油,簡直係無敵。自助區選擇都唔少特別推薦芋頭丸,蝦滑同魷魚滑都相當足料入口彈牙。飲品就叫左阿里山烏龍冷泡茶同冬瓜檸檬。焦糖布蕾嘅焦糖面燒到好香脆,布丁既滑又香甜。

分別叫左極上無骨牛小排鍋同海鮮總匯鍋。
另外配上鮮菇奶香湯同鎮店招牌石頭湯。

跟餐嘅蒜片豬油飯蒜片好香脆,加埋邪惡嘅豬油,簡直係無敵。

今日試呢一間係台灣嘅過江龍火鍋店,台灣都有好多分店,喺台灣一年銷售900萬鍋的國民火鍋品牌,海外首店在香港旺角朗豪坊對面,夠哂方便易搵!主打一人一鍋嘅打邊爐,而且仲有放題區,有菇類、菜類、蝦滑花枝滑等任均選擇!呢度嘅點餐方法係套餐附湯底+主食+任食33款蔬食自助吧100分鐘+飲料+甜點$165起,湯底同埋肉類可以加錢升級的,一場嚟到我哋今次都加錢升級試多啲唔同嘅嘢🤩其實如果平日嚟更加抵食,午餐都係$88有交易,非常啱哂同朋友嚟邊打邊爐邊吹水,一人一鍋又唔怕大家口味唔夾,所有嘢可自己決定👏👏台式麻辣奶香湯非常有特色嘅湯底,辣椒為基調,兼顧了麻和辣的口感,搭配鮮奶的香醇,形成了濃郁而不膩,如果喜歡更加辣嘅朋友可以選擇麻辣鍋✅爆炒龍蝦湯經過爆炒後,湯頭更加濃郁鮮美。非常濃郁嘅蝦味,而且本身有蝦肉喺裏面,幾有特色。海陸總匯鍋(海鮮拼盤)呢個餐有包一款肉同埋海鮮拼盤,海鮮拼盤有唔同嘅魚類下同埋蜆肉等, 尤其是係蝦食得出特別新鮮,點返沙茶醬真係一流😋😋嫩羊肩羊肩肉質鮮嫩多汁,肥瘦均勻板腱牛肥瘦均勻,有肉味,雖然比唔上和牛撳入口即化,但係牛肉味嘅話重好多✅蒜片豬油飯加錢升級,非常值得,非常之香,配埋

台式麻辣奶香湯

爆炒龍蝦湯

海陸總匯鍋(海鮮拼盤)

嫩羊肩
羊肩肉質鮮嫩多汁,肥瘦均勻

板腱牛

蒜片豬油飯
加錢升級,非常值得,非常之香,配埋少少沙茶醬真係一流✅✅

另外仲可以選擇烏冬,加落啲湯度煮夠哂吸湯,食落滑順,口感一流!

環境舒服,座位寬敞,日式料理裝潢,感覺舒服休閒。店員服務都十分殷勤有禮貌,定時會問是否需要加湯,呢度加嘅湯係你選咗嘅湯底,並唔係加水,呢樣十分加分,因為外面打邊爐9成都只會幫客人加水/味精湯。
2024-07-06
2024-07-19 2405 浏览
88蚊餐,揀兩款食物。之後加$揀煱底,之後加$揀飲品,之後又要加錢揀甜品。加埋加埋都唔少錢。如果可以包一種飲品一個甜品同埋一個普通鍋底,咁就會好啲。感覺上唔似任食,但係真係有任食的食物。只係選擇比較少,得一個地方。但食物質素總算幾好,蝦滑同埋墨魚滑最好,其他蔬菜丸類質素都好。所以如果有120蚊任食任飲會好啲。同埋冷氣不夠凍,要開手提風扇。桌面位置不夠大。職員不會主動加湯,另外有幾位職員只能夠講普通話,用廣東話溝通不方便。
2024-07-19
  • 蝦滑
2024-07-19 2157 浏览
期望過高,試完比較失望,可以話唔試會後悔,試完會仲後悔龍蝦湯:霉蝦仔同大量蒜石頭湯:海鮮加蒜味兩個湯都係烚下烚下嘅時候覺得味道都幾濃,同啲肉都算夾嘅,但係烚完之後要不斷飲水,勁口渴龍王鍋:海鮮新鮮,霜降牛口感一般溫體牛:肉質有咬口、牛肉味算濃蟹膏飯:正常,唔會有wow嘅感覺蒜片豬油飯:可以慳返飲品:正常Openrice優惠七送一揀咗蝦,6隻蝦仔都係霉嘅,即係送嘅都唔會諗住送啲咩靚嘢,但係都冇諗過係霉嘅總結係用同一個價錢可以食到其他更好嘅邊爐,最起碼唔會口渴先
期望過高,試完比較失望,可以話唔試會後悔,試完會仲後悔

龍蝦湯:霉蝦仔同大量蒜
石頭湯:海鮮加蒜味
龍王鍋:海鮮新鮮,霜降牛口感一般
溫體牛:肉質有咬口、牛肉味算濃
蟹膏飯:正常,唔會有wow嘅感覺
蒜片豬油飯:可以慳返
飲品:正常

總結係用同一個價錢可以食到其他更好嘅邊爐,最起碼唔會口渴先
2024-07-12
2024-07-18 844 浏览
早排喺高雄食過已經覺得好高質,知道香港會開第一間築間就去試下。員工應該有部分黎自台灣,會用國語招呼客人,如果客人唔識國語佢地都會講翻廣東話,好犀利!服務一流,全程笑著幫你點餐,解答你問題,會不斷留意你需唔需要加湯,幫你收走檯面多餘嘅嘢等等,環境舒服,用餐環境優良。食物一如既往嘅好,推薦梅花豬,肥瘦分明,有雪花嘅感覺,小肥牛就不過不失,覺得豬比較驚艷,下次可以叫霜降牛,應該較多油脂。極甜軟絲似係魷魚,但唔係exactly魷魚,都好嫩換好快熟。醬料一定要調佢地嘅自家製白醋,酸酸甜甜配肉類超好味!配菜就一定要試芋頭貢丸,食到唔停口。午餐$88,湯底另外收費,再加一服務費,大概一人一鍋都差唔多價錢,湯底必食招牌石頭湯,有洋蔥、香菇、乾魷魚、蒜蓉炒香,配上粉絲好入味,輕輕地嘅台式風味,滿足的一餐。

身邊的朋友都喜歡去台灣吃火鍋,不過我去台灣就很少機會吃到,好消息的是台灣知名連鎖火鍋品牌「築間幸福鍋物」在旺角開了分店,這還是它的首間海外分店,立即相約朋友來試試正宗台式火鍋。這裡是半自助形式的,首先每人選一個鍋物主食,附飲品和甜品,還可以在自取區有蔬菜自取。最便宜的鍋物是雪花豬肉鍋$140,再選一個最便宜的湯底$12,$152起(要加一)就可以任食自取區的高質食材,實在十分之抵,而且還附送大大杯飲品和甜品。我們選了澳洲黑毛和牛霜降鍋$400和海鮮總匯鍋$320,湯底選特濃蕃茄湯$18和老熬牛髓湯$20。澳洲黑毛霜降和牛油花分布均勻,薄薄的很快就煮熟,很有牛香脂香;海鮮總匯就有魷魚、魚片、蜆、蝦只、生蠔等,看起來很豐富,海鮮亦很新鮮,特別喜歡生蠔和蝦,各有一隻/一粒是大大只的。自取食材區除了有各種新鮮特色的蔬菜菇菌外,還有蜂巢豆腐、餃子、丸子等,最特別是有墨魚滑蝦滑,可自制手打墨魚丸蝦丸,味道香濃又有咬口。飲品我選了冬瓜檸檬,也不用加錢,香甜清新。甜品我們選了焦糖布蕾和黑糖牛奶白玉奶酪,推介焦糖布蕾(cream brulee),質感好柔滑,入口即融,感覺很完滿幸福。

2024-07-14 941 浏览
旺角新開半自助台式火鍋 主打高質牛肉海鮮套餐 最平只係$140起 豐儉由人 仲有自助火鍋配料區 佢哋墨魚蝦滑真係世一 如果午市優惠最低仲要$88 值得記錄一下.先講火鍋配料自助區 有醬料自己調配有各種蔬菜 菇菌 丸類 特別一提佢哋⭐️墨魚蝦滑👍🏻肉眼可見 大量原隻蝦肉粒粒 墨魚粒粒👍🏻係我見過最足料 最豪爽嘅蝦滑 仲要可以任食‼️淨係食呢樣 都可以好滿足 回本之選.先點一份主要套餐 有唔同質素層級選擇海鮮試試最高級⭐️龍王鍋 配松阪豬 $580呢個餐超級豪華 多款唔同海鮮 應有盡有😍超大隻草蝦 魚片 墨魚 帆立貝 生蠔 生蠔BB 蜆牛肉套餐選擇咗⭐️澳洲黑毛和牛板腱鍋$400😍和牛油花超靚 切得比較薄 肉質嫩滑油香.仲有10多款鍋底選擇⭐️鎮店招牌石頭湯 ⭐️鮮菇奶香湯如果叫台式麻辣湯底 仲有大量鴨血豆腐.特別講一講佢哋甜品⭐️焦糖布甸輕輕一層焦糖勁香甜 底下布甸勁滑 高分.整體價錢豐儉由人 新開環境新淨超舒服 值得一試.同集團六月底仲會係旺角文華商場推出台灣正宗鹹酥雞,七月中仲有台灣網路人氣NO.1的個人式燒肉品牌「燒肉Smile」首度登港!.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunf
先講火鍋配料自助區 有醬料自己調配
輕輕一層焦糖勁香甜 底下布甸勁滑 高分
整體價錢豐儉由人 新開環境新淨超舒服 值得一試
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#築間幸福鍋物 (旺角) @jhujianshabu_hk @jhujianshabu
地址:旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖
⭐評分:
味道:4.2/5
環境:4.2/5
服務:4.2/5
抵食:4.2/5
#飲食 #美食 #hk #香港 #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkblogger #香港美食 #旺角美食 #旺角必食 #太子美食 #太子必食 #油麻地美食 #油麻地必食 #尖沙咀美食 #佐敦美食 #佐敦必食 #柯士甸美食 #任飲任食 #火鍋 #任食火鍋 #麻辣火鍋 #蝦滑
早排去台北玩嗰陣都有見過呢間返到香港見佢新開 決定試試入到間店 有幾個侍應都係台灣人有種仲喺台灣嘅感覺啊XD行緊入去 經過見到自助火鍋配區域成功吸引到我眼球 因為煙霧彌漫冷煙令入面啲嘢食好似更神秘咗同埋望落都好新鮮 係有圖有真相!!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 鎮店招牌石頭湯+伊比利黑豬梅花鍋另外仲有12款湯底可揀 價錢介乎$12-$40見佢餐牌寫住台灣年售超過500萬鍋一於試試 賣相好有呀媽煲嘅濃湯入面放有洋蔥、蒜頭、魷魚乾、乾香菇先炒香再加入佢獨特嘅靈魂原湯同埋自家製嘅昆布高湯 飲落超級鮮甜伊比利黑豬梅花梅花紋理好似大理石咁靚當中梅花脂肪令到肉質味道更加深厚濃郁雖然肉質帶有啲結實度 但口感都仲係柔軟細嫩2. 鮮菇奶香湯+澳洲黑毛和牛霜降鍋另外仲有12款湯底可揀 價錢介乎$12-$40見佢餐牌寫住台灣年售超過200萬鍋叫嚟試試 呢個湯底奶香味道濃郁見到入面有加咗好多鴻喜菇 飲落香甜續湯都會用返奶香湯底 確保滾極都好夠味澳洲黑毛和牛霜降切到咁大咁厚 睇落肉質豐潤將佢放入鍋中 等佢脂肪同膠原蛋白慢慢溶解食落好有牛味之
早排去台北玩嗰陣都有見過呢間
返到香港見佢新開 決定試試
入到間店 有幾個侍應都係台灣人
有種仲喺台灣嘅感覺啊XD
行緊入去 經過見到自助火鍋配區域
成功吸引到我眼球 因為煙霧彌漫
冷煙令入面啲嘢食好似更神秘咗
同埋望落都好新鮮 係有圖有真相!!
火鍋配料
1. 鎮店招牌石頭湯+伊比利黑豬梅花鍋
另外仲有12款湯底可揀 價錢介乎$12-$40
見佢餐牌寫住台灣年售超過500萬鍋
一於試試 賣相好有呀媽煲嘅濃湯
入面放有洋蔥、蒜頭、魷魚乾、乾香菇
先炒香再加入佢獨特嘅靈魂原湯
食落好有牛味之餘 口感都好柔軟嫩滑
感覺到佢好易喺口入面融化 超級豐富飽滿
新鮮湯底
澳洲黑毛和牛霜降鍋120g
3. 火鍋附餐(主食+飲料+甜品)
主食可揀白飯/公仔麵/烏冬麵/粉絲/雞蛋
但係我哋升級 叫咗雪蟹膏鮭魚卵拌飯
飯面鋪滿蟹膏 配埋蒜片、紫菜、香蔥
撈混嚟食真係一流 啖啖斬好滋味滿足
主食升級嘅話仲有蒜片豬油飯/牛筋飯可揀
飲料揀咗蜂蜜檸檬水/鳳梨冰茶(升級)
好有台灣特色 唔算好甜 感覺清涼滋潤
甜品揀咗焦糖布蕾 冇諗過會咁大
好有奶香 面頭做到脆硬嘅焦糖醬
呢個好食到嘅程度可以自己食多一個
食完有種完整感覺 由頭到腳都好幸福!!
飲料
澳洲黑毛和牛霜降鍋120g
飲料
焦糖布蕾
2024-07-12 554 浏览
二人簡單食,一個要了牛肉牛小排,另一個要了梅花豬肉套餐,食物質素肉類可以,但份量不會太多,但飲品只有一杯,甜品只有一個,味道及種類也是普通貨色,價錢就在中上,性價比一般。
2024-07-11
2024-07-10 537 浏览
有成130間嘅呢間台灣最大連鎖火鍋店,最近係旺角新開竟然冇人知⁉️😂我好少去文華商場所以一開頭真係睇ig先知…😂佢地火鍋套餐$140起,有10幾款$12起湯底,每個套餐仲有埋白飯、野飲、甜品,仲有自助吧🤯又幾抵worr,真·100 分鐘吃到飽😎午市優惠最平$88蚊起‼️-🦞龍王鍋 🔸霜降牛嫩得嚟又唔會話好油膩,我鍾意!🔸豪華龍王鍋包括有大大隻海蝦、帶子、魷魚、蛤蜊、肥美生蠔、一碗蠔仔、新鮮三文魚等。🔸松阪豬油花均勻,好重油香,彈牙程度有少少似豬頸肉😂-🔶跟餐配白飯,可另升級~🦀 雪蟹膏鮭魚卵拌飯(+$35)勁多雪蟹膏😍仲有爆滿三文魚籽、蒜片同埋蔥粒,如果唔係on diet緊嘅 我真係可以食多碗LOL-🧄 豬油蒜片飯(+$5)食落滿口都係油同蒜香,仲有脆口蒜片,簡直係邪惡之選🥹-🦐 爆炒龍蝦鍋(內含白蝦)($35)裡面勁多爆香過嘅蝦乾同鮮蝦,味道好鮮甜~~~-🍮 焦糖布蕾敲開表面嗰層焦糖薄脆,裡面嫩嫩derr,蛋香味好濃,不過稍為甜咗少少🤏🏼🥭 芒果奶酪奶酪好綿滑,加埋芒果醬同晶球,有口感又解膩!-🍍 鳳梨冰茶(+$4)叫爆佢唔該~有鳳梨果肉,酸酸甜甜有茶香,打完邊爐飲返,但都幾解膩😂
有成130間嘅呢間台灣最大連鎖火鍋店,
最近係旺角新開竟然冇人知⁉️😂
我好少去文華商場所以一開頭真係睇ig先知…😂
佢地火鍋套餐$140起,有10幾款$12起湯底,
每個套餐仲有埋白飯、野飲、甜品
仲有自助吧🤯又幾抵worr,真·100 分鐘吃到飽😎
午市優惠最平$88蚊起‼️
🦞龍王鍋
🔸霜降牛
嫩得嚟又唔會話好油膩,我鍾意!

🔸松阪豬
油花均勻,好重油香,彈牙程度有少少似豬頸肉😂
🔶跟餐配白飯,可另升級~
🦀 雪蟹膏鮭魚卵拌飯(+$35)
🧄 豬油蒜片飯(+$5)
食落滿口都係油同蒜香,仲有脆口蒜片,簡直係邪惡之選🥹
🦐 爆炒龍蝦鍋(內含白蝦)($35)
裡面勁多爆香過嘅蝦乾同鮮蝦,味道好鮮甜~~~
🍮 焦糖布蕾

🥭 芒果奶酪
奶酪好綿滑,加埋芒果醬同晶球,有口感又解膩!
🍍 鳳梨冰茶(+$4)
叫爆佢唔該~
有鳳梨果肉,酸酸甜甜有茶香,
打完邊爐飲返,但都幾解膩😂
台灣過江龍首間香港分店!主打半自助式一人鍋🍲最平$165起已經有得任食!先揀湯底同肉類/海鮮主餐,附餐已包括白飯、飲品、甜品另可以加錢升級附餐,出面自助區就有多款丸類同蔬菜無限夾🤪仲有新出午市優惠最低$88起🔥-🔸湯底👍🏻老佛爺雞白湯 $35飲落似藥膳雞湯,有唔少雞腿肉散發住雞油鹹香,香濃唔油膩👍🏻爆炒龍蝦湯 $35除咗以蝦頭熬煮,仲有幾隻白蝦滾湯可以食-🔸主餐👍🏻龍王鍋(大) $620▪️海鮮拼盤有齊虎蝦、生蠔、帶子、魷魚、花甲、蠔仔、三文魚、石班、鮑片足料豐富,整體新鮮冇腥味!▪️霜降牛/松阪豬/嫩羊肩 (選一)-👍🏻松阪豬肉鍋(大) $260松阪豬最好食!肉質爽彈,肉味極濃郁😛-🔸附餐 (已包括白飯、飲品、甜品)雪蟹膏鮭魚卵拌飯 升級+$35 蟹膏同鮭魚卵份量幾多,鮮甜唔腥,夾埋蒜片蔥花,撈飯正鳳梨冰茶 升級+$4台式奶茶 升級+$4 芒果奶酪/黑糖牛奶白玉奶酪/焦糖布蕾/冰淇淋 (跟餐免費選一)-🔸配料自助區鮮蝦墨丸滑|台式貢丸|獅子狗|蟹柳|豬肉餃|甜不辣金菇|冬菇|露荀|豆腐|芋頭|最推薦鮮蝦墨丸滑!竟然有得係自助區自己刮,想有幾多蝦就幾多蝦,包保勁足料🤪!大大嚿蝦肉同好多墨魚
台灣過江龍首間香港分店!主打半自助式一人鍋🍲
最平$165起已經有得任食!
先揀湯底同肉類/海鮮主餐,附餐已包括白飯、飲品、甜品
另可以加錢升級附餐,出面自助區就有多款丸類同蔬菜無限夾🤪
仲有新出午市優惠最低$88起🔥
🔸湯底
👍🏻老佛爺雞白湯 $35
飲落似藥膳雞湯,有唔少雞腿肉
散發住雞油鹹香,香濃唔油膩
👍🏻爆炒龍蝦湯 $35
除咗以蝦頭熬煮,仲有幾隻白蝦滾湯可以食
🔸主餐
👍🏻龍王鍋(大) $620
▪️海鮮拼盤
有齊虎蝦、生蠔、帶子、魷魚、花甲、蠔仔、三文魚、石班、鮑片
足料豐富,整體新鮮冇腥味!
▪️霜降牛/松阪豬/嫩羊肩 (選一)
👍🏻松阪豬肉鍋(大) $260
松阪豬最好食!肉質爽彈,肉味極濃郁😛
🔸附餐 (已包括白飯、飲品、甜品)
雪蟹膏鮭魚卵拌飯 升級+$35
蟹膏同鮭魚卵份量幾多,鮮甜唔腥,夾埋蒜片蔥花,撈飯正
鳳梨冰茶 升級+$4
台式奶茶 升級+$4
🔸配料自助區
鮮蝦墨丸滑|台式貢丸|獅子狗|蟹柳|豬肉餃|甜不辣
金菇|冬菇|露荀|豆腐|芋頭|
最推薦鮮蝦墨丸滑!
竟然有得係自助區自己刮,想有幾多蝦就幾多蝦,包保勁足料🤪!
大大嚿蝦肉同好多墨魚粒,食到陣陣墨魚香同胡椒味
同集團六月底會係隔離鋪位開賣鹹酥雞!
仲有七月中台灣網路人氣NO.1嘅一人燒肉餐廳「燒肉Smile」首次到港
📍#築間幸福鍋物 @jhujianshabu_hk
旺角砵蘭街 240-244 號旺角文華商場 1 樓 C 鋪
2024-07-10 346 浏览
新開過江龍台式築間福鍋物店舖、開到嚟香港係旺角新開文華商場、整間店舖環境有台式格🤔、同時都有特別醬料及蔬菜都有好多款式瓜菜區域、簡約木系裝置柔和色澤、尤其是坐嘅位距離又唔會好近、坐著感覺寬敞都好舒適😚!.澳洲黑毛和牛霜降鍋(小份) $400 湯底老熬牛髓湯 +$20呢一款黑毛和牛霜降鍋、配咗老熬牛髓做湯底、味道好香牛味😚入口濃厚味鮮甜、和牛霜降厚薄適中、紋理幼細肉質色澤鮮明、只係滾幾秒沾滿湯汁都唔需要點醬油已經好好食😋!.嫩羊局鍋(大份) $240湯底特濃蕃茄湯 +$18呢一款嫩羊局鍋、配咗特濃蕃茄湯做湯底、整款咗洋蔥、蕃茄做配料帶點濃郁蕃茄酸甜味😋、嫩羊肉色澤鮮艷肥瘦適中、完全唔覺得有騷味肉質腍嫰!.蒜片豬油飯 +$5呢一碗蒜片豬油飯只係好簡單🤔、整碗米飯粒粒口感軟硬適中、加添豬油味道美味😋、配埋蒜片香腍又好食!.

澳洲黑毛和牛霜降鍋(小份) $400

湯底老熬牛髓湯 +$20