2023-04-16
日式純素豬扒汁吉列豬扒定食🐽賣相吸引 小前菜有醃制白蘿蔔同茄漬 係日式的開胃菜 主食係新豬肉制成的豬扒 同一般的吉列豬扒一模一樣 食落口感都有8成 感覺係有d菇類加左落去 豬扒汁酸酸甜甜 食落更惹味 另外一提既係跟餐蕨餅 有原味同綠茶味 雖然係兩小口 但配上甜甜的紅豆 甜度就剛剛好 呢個定食睇落唔算好大份 但食落係勁飽 素年經典不可能芝士漢堡🍔我之前去另一間分店都見到有呢個漢堡 今日決定一試 不可能漢堡超大個 漢堡包有別於一般餐廳 係用左麥包皮 食落更健康 一大塊芝士 配上新豬肉 好厚身 中間夾左大量沙律菜 減低罪惡感 但呢個不可能漢堡真係好大個 要兩個人一齊食先食得晒 另外配上既蕃薯條 好甜 炸到外脆內軟 值得一試跟餐飲品揀左一熱一凍🍵🧊熱係京都宇治玄米茶 玄米茶係素年的吸引之處 見到勁多玄米 茶味濃 好好飲 凍係斯里蘭卡伯爵茶 唔太甜 好岩夏天飲素年暫時有4間分店 之前試過深水埗福隆大廈 今次係紅磡分店 每間分店既餐牌都有d唔同 主打菜式有分別 我會試埋另外2間
素年經典不可能芝士漢堡🍔