2021-09-16
唔知點解一年四季都好鍾意烚下烚下,加上有冷氣基本上都唔會受天氣影響,今日同朋友們嚟到元朗呢間火鍋冰室,有啲枱都係冰室嘅卡位格局咁。打邊爐最先就要揀湯底,呢度都好多湯底揀,但由於我唔識得辣,經過一番選擇後我哋揀咗蕃茄牛尾窩,個湯底超足料,好多牛尾,好濃!!個湯好味,牛尾好淋!真心值得試~👍🏻👍🏻另外我哋見到menu個墨魚脆炸油炸鬼幾得意就叫咗,佢係將墨魚滑釀入油炸鬼拎去炸,切件後再加蟹子喺上面,口感脆炸,幾得意!火鍋配料就揀幾樣特別嘢開心Share下!墨魚水上飄:將墨魚滑釀落魚肚,一件都幾大件㗎,如果細食嘅朋友(即係女仔XD)可以4個人叫半份Share食,熟咗嗰陣真係會飄上面㗎,睇得開心,食得都開心!至尊牛三拼(B):有安格斯牛柳粒、雪花肥、安格斯牛頸脊,牛柳粒可以淥耐啲,好正㗎!另外最下層牛頸脊好好食!!!!唔叫呢個三拼都鼓勵大家叫一碟牛頸脊!廣島蠔:其實我無食,唔太好。不過朋友們都話好好食!!鍾意海鮮嘅推介俾大家!老闆水果茶:叫咗杯大嘅Share,點知真係好大😂😂一Jar咁嚟!斟到3,4杯,都只係$48!好抵飲!!本身唔鍾意太甜,叫少甜又覺得還好~結論:可以再嚟!!試下其他特別湯底😋
火鍋配料就揀幾樣特別嘢開心Share下!
結論:可以再嚟!!試下其他特別湯底😋😋