呢間台灣過江龍小店都出名多人食,有好多款好食嘅菜式,今日放工嚟到都排隊排左幾個字。先評價下胡麻手撕雞,嫩滑多汁的手撕雞淋上濃郁的麻醬汁,再撒上豆芽、蔥花和芝麻等配料,非常美味👍🏻然後嚟到台式加熱滷味淺嚐三拼,呢道菜包括醬香雞中翅、滷蓮藕片同煙韌滷豆千三個部份。醬香雞中翅有好香嘅味道,肉質好嫩,非常好食。滷蓮藕片有好多嚼勁,入口後好豐富,而滷味嘅味道都好入味。煙韌滷豆千嘅口感好特別,非常啱配其他滷味菜。再嚟就係豬腩肉刈包啦,係一個好經典嘅台灣小食。豬腩肉切成薄片之後,加埋滷菜、花生粉同醬汁,再放入蒸好嘅饅頭裏面,整體口感好豐富。饅頭好柔軟,香氣四溢,而豬肉嘅鮮味更加讓人回味無窮。最後係甜品愛玉涼粉,呢道甜品好清爽。愛玉嘅口感好滑嫩,同埋涼粉一齊食,口感好清爽,非常啱夏天食😝如果你想食正宗嘅台灣小食,就嚟呢到就岩啦😋😋

如果你想食正宗嘅台灣小食,就嚟呢到就岩啦😋😋
2023-06-21 15 浏览
呢幾年嚟疫情冇得去旅行最掛住嘅地方一定有台灣份仲記得第一次去台灣係去墾丁當時喺大街度買咗一袋鹵味佢同平時香港燒味舖同打冷嘅唔同有好多林林總總嘅小食選擇呢間喺青衣城嘅台灣風小店一樣滿足貪心嘅人食到好多唔同嘅配料食咗個而打淥豬三樣飯 成個餐連埋小食飲品甜品 $68 幾抵食跟咗盒台灣製造嘅麥仔茶同埋一盒粟米芯嘅小食好鍾意個飯有鹵豬肉嘅肉燥同豬耳仲有舊金牌滷豬腳好大舊炆得好淋個甜品係黑糖薑母仙草仲有少少愛玉另外嗌咗個胡麻醬手撕雞撈冷麵 $46做lunch個份量唔錯而且好啱夏天食個麵嘅溫度真係偏凍唔會係暖嗰種個醬同日式嘅芝麻醬唔同佢有少少微辣幾開胃🤤舖頭有少量位置可以坐低快食我就比較鍾意買走外賣都好方便其實見到個lunch set有其他拌麵仲有麻辣口味嘅選擇價錢唔貴下次再試吓其他定食先
呢幾年嚟疫情冇得去旅行

其實見到個lunch set有其他拌麵
仲有麻辣口味嘅選擇
價錢唔貴下次再試吓其他定食先
2023-06-20 24 浏览
平時放工周不時都見呢間主打滷味嘅小店幾有人氣,夜晚屋企無煮飯,諗唔到食咩就決定係呢間小店外賣自取,估唔到食完冷麵想再encore。古早腩肉刈包 $28.刈包底層夾有大量醬汁,另有清爽生菜,包身有助中和鹹度.腩肉幾大塊,肥瘦分明,口感軟嫩,唔會出現咬耐咗柴口嘅感覺胡麻醬手撕雞撈冷麵 $46.力推呢款冷麵,份量夠二人分享,清涼感好適合夏天享用.胡麻醬冷麵入味,唔會過硬.手撕雞口感唔錯淺嚐三拼 $46.一共揀咗三款配料,包括:醬香雞中翅、滷蓮藕片同煙韌滷豆干 .雞中翅同滷水汁最夾,肉質唔錯.藕片爽脆,帶有少許滷水香.豆干口感偏厚實黑糖薑母仙草 $12.甜度唔高,主要靠仙草帶起清甜味.薑味唔會過濃,怕薑味人士都可一戰

古早腩肉刈包 $28
.刈包底層夾有大量醬汁,另有清爽生菜,包身有助中和鹹度
.腩肉幾大塊,肥瘦分明,口感軟嫩,唔會出現咬耐咗柴口嘅感覺

胡麻醬手撕雞撈冷麵 $46
.力推呢款冷麵,份量夠二人分享,清涼感好適合夏天享用
.胡麻醬冷麵入味,唔會過硬
.手撕雞口感唔錯

淺嚐三拼 $46
.一共揀咗三款配料,包括:醬香雞中翅、滷蓮藕片同煙韌滷豆干
.雞中翅同滷水汁最夾,肉質唔錯
.藕片爽脆,帶有少許滷水香
.豆干口感偏厚實

黑糖薑母仙草 $12
.甜度唔高,主要靠仙草帶起清甜味
.薑味唔會過濃,怕薑味人士都可一戰
2023-06-19
1K
2023-06-19 50 浏览
第一次黎呢間食, 估唔到有驚喜. 而打淥豬三樣飯 $68豬手超大隻, 燉煮得好入味富滷水香, 豬皮軟糯富膠質都可以夾起脫骨. 豬耳帶有爽脆嘅軟骨. 肉燥味道香濃拌左香菇撈飯忍唔住一啖接一啖. 胡麻醬手撕雞撈冷麵 $46呢排天氣熱最岩食冷麵, 胡麻醬味唔會太搶, 手撕雞都算嫩, 用嘅呢款油麵, 麵質幾爽滑唔會太腍, 唔錯黑糖薑母仙草 +$12跟餐加$12 就有, 白涼粉和仙草. 第一次食白白涼粉其實味道同平時仙草一樣, 涼涼滑溜, 薑味唔突出, 都唔會太甜, 最後正好可以清清喉嚨餐跟嘅台灣紙包飲品都唔錯店員好年輕健談, 同我地分享原來豬手咁大隻係因為佢地有逐件screening 挑選, 太細隻嘅唔會用黎煮俾客人, 好用心. 聽講黎緊係啟德附近會開新店, 到時要再幫襯
第一次黎呢間食, 估唔到有驚喜.

而打淥豬三樣飯 $68

黑糖薑母仙草 +$12

餐跟嘅台灣紙包飲品都唔錯

• 而打淥豬三樣飯
2023-06-15 19 浏览
👧🏻😋👅🍽✨正宗台式滷水-而打淥🇭🇰 青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖 🇭🇰-🇹🇼除左滷水同拌麵, 仲有鹽水雞肉燥飯同多款台式料理好多選擇👍🏻🇹🇼 等野食時又八卦望下幅牆, 原來舖頭負責人係專程去台灣學藝, 將台式風味帶來香港😯-🍜 胡麻醬手撕雞撈冷麵 $46💯睇個樣就知佢胡麻醬好多好香! 手撕雞好嫩滑, 仲有青瓜絲同椰菜食落更多口感💯個醬唔係得胡麻咁單一, 落左蒜泥超級香-台風定食 - 而打淥三樣飯 $68✔️是日餐前小食✔️主食 (有9款選擇咁多!)✔️盒裝/罐裝飲品-🍱 而打淥三樣飯✨豬腳、豬耳、肉燥算係佢地招牌三寶, 肉燥超多鋪係飯面, 再放一堆豬耳一隻大豬腳勁豐富✨滷水好入味, 豬腳筋肉位都好腍, 豬皮又冇毛好乾淨, 食得好放心-🥤 是日餐前小食 & 飲品💯是日小食係鹽水椰菜花+青瓜, 細細兜但鹹鹹地又真係幾開胃💯有個開放式雪櫃display晒所有飲品出黎, 大部份都係台式, 平時我成日係759買正庄冬瓜茶; 原來佢有楊桃汁好特別-🍧黑糖薑母仙草 跟餐加配 +$12✨天氣熱除左食冷撈麵, 最好食埋個仙草, 勁特別係一舊黑色常見仙草, 另一舊透明就冇咁草青味, 兩隻都好
👧🏻😋👅🍽✨
正宗台式滷水
而打淥
🇭🇰 青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖 🇭🇰

🍜
胡麻醬手撕雞撈冷麵 $46
💯個醬唔係得胡麻咁單一, 落左蒜泥超級香

台風定食 - 而打淥三樣飯 $68
✔️是日餐前小食
✔️主食 (有9款選擇咁多!)
✔️盒裝/罐裝飲品
🍱
而打淥三樣飯

🥤
是日餐前小食 & 飲品
💯是日小食係鹽水椰菜花+青瓜, 細細兜但鹹鹹地又真係幾開胃

🍧
黑糖薑母仙草 跟餐加配 +$12
✨天氣熱除左食冷撈麵, 最好食埋個仙草, 勁特別係一舊黑色常見仙草, 另一舊透明就冇咁草青味, 兩隻都好好味, 糖水都唔會太甜, 最緊要夠凍🤤

青衣城想搵間餐廳食下都好似好難諗住hea hea地食個譚仔三哥就算正當諗住攞飛排隊之制聞到勁香嘅滷水香味🤤望下隔望舖見到間台風裝修嘅滷水舖🇹🇼🇹🇼入面有架車仔同燈籠🏮再加上牆上嘅海報 好似帶人去左台灣夜市咁🥡聽店員介紹 原來佢地主打台灣滷味🍲負責人仲要專程去台灣跟老師傅學習、鑽研再將正宗台式滷味引入香港聽完之後覺得好吸引都忍唔住落左order😆😆\ 招牌伍拼 ($98) /🔸招牌金錢肚私心推介No.1經過長時間嘅熬制 煮得好腍好入味 🔹醬香雞中翼 滷水汁滲晒入雞翼當中 超級惹味🔸滷汁杏鮑菇 作為菇粉嘅我表示好好味 口感厚實 有微脆嘅嚼感🔹秘製蘿蔔 炆到超超超腍 超超超入味 而且時間控制得當 唔會鬆散🔸台灣貢丸 爽口彈牙 仲有陣陣香菇味\ 🍜蔥油滷汁拌麵 (+12) /特意加左酸豆角同花生🥜除左可以增加口感之外仲有效突出滷水嘅味道雖然無其他配料 但剩係用滷水汁撈已經好惹味而且份量算多 CP值高!!\ 🌶麻辣燙 - 鳳爪+ 蓮藕片 ($18@) /嗜辣嘅朋友一定要試!!無諗過佢原來蓮藕片都可以咁入味麻辣味滲晒落鳳爪皮 麻香味十足比起潮州滷水 我更愛台式滷水因為台式滷水唔係死咸 而係比較有層
青衣城想搵間餐廳食下都好似好難
諗住hea hea地食個譚仔三哥就算
正當諗住攞飛排隊之制
聞到勁香嘅滷水香味🤤
望下隔望舖見到間台風裝修嘅滷水舖🇹🇼🇹🇼
入面有架車仔同燈籠🏮再加上牆上嘅海報
好似帶人去左台灣夜市咁🥡
聽店員介紹 原來佢地主打台灣滷味🍲
負責人仲要專程去台灣跟老師傅學習、鑽研
再將正宗台式滷味引入香港

特意加左酸豆角同花生🥜
除左可以增加口感之外
仲有效突出滷水嘅味道
雖然無其他配料 但剩係用滷水汁撈已經好惹味
而且份量算多 CP值高!!
\ 🌶麻辣燙 - 鳳爪+ 蓮藕片 ($18@) /
嗜辣嘅朋友一定要試!!
無諗過佢原來蓮藕片都可以咁入味
麻辣味滲晒落鳳爪皮 麻香味十足
比起潮州滷水 我更愛台式滷水
因為台式滷水唔係死咸 而係比較有層次
味道帶少少甜 用黎撈飯撈麵都好正!!
如果經過青衣城 不妨買返屋企加料 慳水慳力又好味😋
2023-06-10 16 浏览
呢間台式滷味係青衣城2期都做咗好耐,每次收工行返去長發長安果邊都會經過,附近有生煎包同米線大連鎖店都堅持得住,幫襯過幾次都覺得唔錯,係值得留低既小店裝修上面好有台灣夜市風味,掛咗唔少燈籠同埋夜市壁畫,而且仲有滷水既香味傳出餐牌都有愈來愈多唔同既台式野,除咗本身招牌既滷水仲有手撕雞、麻辣涼拌同埋台式小食,平時仲有定食包飯飯、小食同甜品而打淥豬三樣飯 $68唔可以錯過呢度既滷味,都系正宗台式醬香風味,有豬腳、豬耳同肉燥,豬腳勁大只佔咗半個碗,皮位夠Q,肉質軟嫩有豐富膠質,豬耳爽口脆身,肉燥咸度高,主打撈飯胡麻醬手撕雞撈冷面 $46近排天氣熱,屋企人揀咗食冷面,拎到返屋企都仲系幾涼透心,胡麻醬味唔會太搶味,手撕雞夠嫩有小小彈牙口感,面質有嚼勁幾清涼消暑黑糖姜母仙草 $12平平地加埋呢碗自家制黑糖仙草,姜味唔太突出,怕辣口既人都啱食,仙草質地Q彈,入口有淨化感覺

而打淥豬三樣飯 $68

胡麻醬手撕雞撈冷面 $46

黑糖姜母仙草 $12
2023-06-08
5 分钟 (外卖自取)
朋友最近計劃了去台灣旅行,雖然我沒錢去,但也可以在香港吃到台灣的美食,也不失為一個省錢的好方法!而打淥豬三樣飯(68元)這裡的豬手真的很邪惡,大大隻,又燉煮得非常入味,滷水香味很重,而豬皮煮得非常軟糯,能輕易脫骨!豬耳朵,這裡就是比較軟的,但有爽脆的脆骨也是挺香的!滷肉汁味道十分香濃,又加了香菇提鮮,拌飯一流!套餐還配有飲品話一份涼菜。胡麻醬手撕雞撈冷麵(46元)這個組合肯定不會難吃的,香甜的胡麻醬配上滑嫩的雞肉,然後是爽滑的涼麵,夏天吃冰冰涼涼的,非常過癮!黑糖薑母仙草(跟餐+12元)其實有白涼粉和仙草的組合,吃起來不會太甜,有淡淡的薑味,白涼粉和仙草都很滑嫩!

而打淥豬三樣飯(68元)

胡麻醬手撕雞撈冷麵(46元)

黑糖薑母仙草(跟餐+12元)

2023-06-07
《而打淥滷汁拌粉 - 青衣》逢星期一二都固定要黎青衣呢邊做野,所以多左時間黎呢邊搵野食🤭今次同事就帶左我黎青衣城呢邊食台式野,一入到商場就已經聞到香噴噴既滷水味,正正子😋我同同事各自叫左一個粉、小食,飲品同糖水share 食,呢度竟然有賣麥仔茶好surprise 呢💁🏻‍♀️脆香鹽酥雞剛剛炸起嘅鹽酥雞好香脆香口,我面落左好台式既椒鹽同埋落左好多芝麻喺面,雞肉咬起上黎鮮嫩有肉汁,令人懷念去台灣夜市掃街既日子呢🥰💁🏻‍♀️三絲伴冷麵🍜同事話佢一向食開三絲伴冷麵,因為入面既配料都幾多而且份量足夠,食一個夠頂成個下午,肉眼見到既配料有豬耳、粟米筍、青瓜絲、香蔥等食材,入口有多重嘅口感,帶有少少麻油香同豬耳既鹵水香👍🏻十分唔錯,另外個餐仲有配埋一客涼拌椰菜花添,食落都幾香口架💁🏻‍♀️古早厚切腩肉配蔥油滷汁拌粉見到有台式鹵味,我就梗係食呢樣啦😋今次試左佢個厚切腩肉配蔥油拌粉,就算喺台灣我都好鍾意食蔥油拌麵🥰呢度仲加咗滷水汁,食落更加濃味,所有嘅精華都沉晒喺底所以要攪勻先食,佢個口切腩肉煮到勁淋勁入味,唔會覺得有肥膩感之餘仲食到個滷水汁嘅甜味👍🏻我聽店員講佢哋係用咗台灣好有名嘅滷水汁製作,希望做到同台灣
《而打淥滷汁拌粉 - 青衣》

💁🏻‍♀️脆香鹽酥雞

💁🏻‍♀️三絲伴冷麵🍜

💁🏻‍♀️古早厚切腩肉配蔥油滷汁拌粉

見到有台式鹵味,我就梗係食呢樣啦😋今次試左佢個厚切腩肉配蔥油拌粉,就算喺台灣我都好鍾意食蔥油拌麵🥰呢度仲加咗滷水汁,食落更加濃味,所有嘅精華都沉晒喺底所以要攪勻先食,佢個口切腩肉煮到勁淋勁入味,唔會覺得有肥膩感之餘仲食到個滷水汁嘅甜味👍🏻我聽店員講佢哋係用咗台灣好有名嘅滷水汁製作,希望做到同台灣嘅食店一樣風味

💁🏻‍♀️黑糖薑母仙草

甜品我哋揀咗黑糖薑母仙草,食落唔會太甜帶點清涼,當日我哋行到身水身汗,食完啲熱嘢之後食埋個冰凍甜品好爽😄仙草凍都幾滑溜,作為餐後甜品一流
2023-06-06
  • 蔥油滷汁拌麵
  • 滷水
台式滷味店🇹🇼🍗商場中的小型台灣夜市🍢#sdm將軍澳 #sdm青衣 #sdm港式 #sdm台灣菜 💎 三絲伴冷麵 $58值得一試❗️ (😋:7.8/10)👍🏻:三絲其實係豬耳絲+粟米絲🌽+青瓜絲🥒冷麵係撈咗秘製醬汁同埋一種類似台灣孜然粉🧂令到冷麵非常惹味🤤🤤👎🏿:。💎 蔥油滷汁拌粉配古早厚切腩肉 $38+12正正常常👌🏻 (😋:7/10)👍🏻:相比起上面個冷麵,呢個蔥油滷汁拌粉會比較淡味,唔夠汁撈🥹適合鍾意清淡嘅朋友👎🏿:古早厚切腩肉,得一嚿,肉質較硬,唔夠入味💎 脆香鹽酥雞 $38值得一試❗️ (😋:8/10)👍🏻:炸粉唔會太厚,調味適中🈴每件雞都好大嚿,唔會淨係得一啖🤣😍👎🏿:。💎 黑糖薑母仙草 $12一般⭕️ (😋:6.5/10)👍🏻:咁平就可以食到一個甜品🍧係幾滿足嘅🤭👎🏿:係糖水嘅甜,但唔太食到黑糖同埋薑味🫚環境:8/10 (小店,三張枱,外賣單多)服務:8/10 (冇加一)價錢:人均約 $60性價比:7.9/10📍 而打淥滷汁拌粉 (青衣城2) (青衣)青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖📍 而打淥滷汁拌粉 (新都城中心二期) (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期1
台式滷味店🇹🇼🍗商場中的小型台灣夜市🍢

#sdm將軍澳 #sdm青衣 #sdm港式 #sdm台灣菜

💎 三絲伴冷麵 $58
值得一試❗️ (😋:7.8/10)
👎🏿:。

💎 蔥油滷汁拌粉配古早厚切腩肉 $38+12
正正常常👌🏻 (😋:7/10)
👎🏿:古早厚切腩肉,得一嚿,肉質較硬,唔夠入味

💎 脆香鹽酥雞 $38
值得一試❗️ (😋:8/10)
👎🏿:。

💎 黑糖薑母仙草 $12
一般⭕️ (😋:6.5/10)
👍🏻:咁平就可以食到一個甜品🍧係幾滿足嘅🤭
👎🏿:係糖水嘅甜,但唔太食到黑糖同埋薑味🫚

環境:8/10 (小店,三張枱,外賣單多)
服務:8/10 (冇加一)
價錢:人均約 $60
性價比:7.9/10

📍 而打淥滷汁拌粉 (青衣城2) (青衣)
青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖
📍 而打淥滷汁拌粉 (新都城中心二期) (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1018-19號舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽📍帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #將軍澳美食 #將軍澳黃店 #將軍澳中心 #將軍澳廣場 #將軍澳 #青衣黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #青衣食咩好 #青衣城 #青衣 #青衣美食 #而打淥 #而打淥滷汁拌粉
第一樣一定要讚係店舖員工非常有耐性和有禮貌笑容。離遠已見佢地落力宣傳,唔係玩手機出糧。我地嗌左個2人餐好正推介俾大家!!胡麻醬手撕雞冷麵嗰醬唔係淋係面咁簡單,而係已經撈好每一條麵都有醬汁, 每條麵都好有咬口,配料再加埋青瓜粒好清新。天氣咁熱食一流! 豬三樣飯已經配搭好唔使傷腦筋揀,包括有 豬腳,豬耳,肉燥。三樣都大愛,大大隻豬腳好滿足,豬耳切左細絲超入味又夠淋。肉燥梗係攞嚟撈飯,呢個味係濃而不鹹,就係要呢種台灣既味道喇! 仲有碗糖水+紙包飲品,相當豐富,甜度適中。 食唔哂老闆仲好鼓勵可以幫忙包成 外賣帶走。

我地嗌左個2人餐好正推介俾大家!!

豬三樣飯

仲有碗糖水+紙包飲品,相當豐富,甜度適中。

食唔哂老闆仲好鼓勵可以幫忙包成 外賣帶走。
题外话/补充资料: 店舖員工非常有耐性和有禮貌笑容
2023-06-01
豬三樣飯
💚胡麻醬手撕雞撈冷麵($46)份量多 胡麻醬份量剛剛好☑️很香也撈得很平均 每口冷麵都有胡麻味麵質很好🙌🏻雞肉也不會老和乾好吃😋.💚黑糖薑母仙草($12)有黑和白色的仙草🌿非常煙靭和Q彈糖水不會過甜薑味沒有想像中那麼重喝下去會暖喉🥰挺特別 好喝.💚古早腩肉刈包($28)厚厚醃製好的腩肉🐷夠味道 不會有太多水份💦不會令包過濕加上適量的酸菜味道很平衡☺️.💚淺嚐三拼($46)醬香雞中翅: 挺大隻的 很入味 雞肉很軟🐣滷蓮藕片: 很入味 厚度適中煙韌滷豆干: 多汁 不乾 份量多🫘/主打外賣的小店 不過店舖也有少數枱凳供堂食價比性高 菜式款式也多😙集合了各種台灣美食❣️
💚胡麻醬手撕雞撈冷麵($46)
份量多 胡麻醬份量剛剛好☑️
很香也撈得很平均
每口冷麵都有胡麻味
麵質很好🙌🏻
雞肉也不會老和乾
好吃😋
💚黑糖薑母仙草($12)
有黑和白色的仙草🌿
非常煙靭和Q彈
糖水不會過甜
薑味沒有想像中那麼重
喝下去會暖喉🥰
挺特別 好喝
💚古早腩肉刈包($28)
厚厚醃製好的腩肉🐷
夠味道 不會有太多水份💦
不會令包過濕
加上適量的酸菜
味道很平衡☺️
💚淺嚐三拼($46)
醬香雞中翅: 挺大隻的 很入味 雞肉很軟🐣
滷蓮藕片: 很入味 厚度適中
煙韌滷豆干: 多汁 不乾 份量多🫘
主打外賣的小店 不過店舖也有少數枱凳供堂食
價比性高 菜式款式也多😙
集合了各種台灣美食❣️
2023-06-06 11 浏览
連鎖餐廳之中的小店,在朋友家附近,尋到這台灣味滿滿之小店,很棒感覺!真的很有正宗味道~店子主要賣台式滷味,可坐低吃!各式各樣台灣地道小食,種類亦齊全,歎盡台北/台南各款特色美食,棒! 值得一提,餐具也跟了台灣夜市之設計,濃濃台灣風情,好快樂的一天。 而打淥滷汁拌米線 良心價,米線口感很彈牙。 而打淥滷汁拌面 拌面有掛到汁,真是超抵,份量對其他大吃男未必很夠,對女仔來說很不錯~夜晚不想吃太飽,棒! 三拼 醬香雞中翅、金錢肚、滷豆干 蘿蔔非常入味,魯汁香味濃郁,八角花椒之香氣很重,醬香雞中翅亦大份!嫩滑。一個人自私吃,好棒。豆干和金錢肚好入味,豆腐入口濕潤,金錢肚爽脆。整體非常棒! 買外賣吃~台式外賣店,滷味口味! 味道很台~感覺到認真的做,原因是負責人專程到台灣鑽研醬香鮮魯,也跟老師傅學習,正宗台式魯味引入了~正宗台式魯味,感覺不錯

而打淥滷汁拌米線
良心價,米線口感很彈牙。

而打淥滷汁拌面

三拼 醬香雞中翅、金錢肚、滷豆干

買外賣吃~台式外賣店,滷味口味!

2023-05-31 107 浏览
而打淥❤️💙而打淥豬三樣飯🐷 配麥仔茶☕️ $68呢個豬三樣飯係由豬腳、豬耳、肉燥組成,豬腳味道偏甜一啲,更加靠近台灣嘅口味,而且非常之入味🫶🏻豬耳就非常之爽口,份量亦都多🈵肉燥唔肥膩,唔但係仍然好香口,喺香港冇幾何食到咁正宗咁好食嘅肉燥飯!正喎!💓💓胡麻醬手撕雞現撈涼拌麵 🐔$46呢個手撕雞拌涼麵份量非常之多,非常抵食!涼麵偏向硬身一啲,有咬口💓加埋胡麻醬,根本就係冇得輸嘅組合😆😆黑糖薑母仙草(跟餐)🍨$12呢個雙色仙草甜品,雖然只係$12,但係份量就非常之多,黑色嘅仙草偏甜一啲,透明嘅就比較有咬口,比較Q彈一啲,一次過就可以食晒兩種,啱晒樣樣都想食嘅大家😝😝佢哋嘅黑糖薑母味道都唔會太濃,一般嘅大眾都會比較容易接受,容易入口嘅!❤️
而打淥❤️💙
而打淥豬三樣飯🐷 配麥仔茶☕️ $68
胡麻醬手撕雞現撈涼拌麵 🐔$46
黑糖薑母仙草(跟餐)🍨$12
黑糖薑母仙草
而打淥豬三樣飯
黑糖薑母仙草
而打淥豬三樣飯
有啲係屋企食飯都唔知食咩餸好,為咗方便可能斬嚿叉燒加餸,但係叉燒食得多都會厭,所以有時我都會叫少少台式滷水返屋企加餸他們除了普通滷水之外,還有飯粉麵,有一張高枱可以坐喺度食,不過我見絕大部份人都係叫外賣可以選擇的餸也不少,而且價錢都算正常,唔會太貴咁今晚就見咗三樣嘢,分別係豬耳、蘿蔔和甜不辣,每樣都好入味,而且味道不會過鹹(不過有叫蘿蔔就要盡快食,不然蘿蔔吸收太多滷汁就會太鹹)豬耳超級脆,差啲食到停唔到口🙊蘿蔔冇渣,超級正

可以選擇的餸也不少,而且價錢都算正常,唔會太貴

外卖自取