2021-08-30 19 浏览
超高質半放題😍首先有六款湯底可以選擇黑白胡椒卜卜蜆煲好吸引不過初初驚唔夠飽都係點個又補又飽肚嘅人蔘雞煲🐔其實與其話係人蔘其實好似係黨參更加貼切~藥膳感覺好重食埋啲雞飲夠湯就打邊爐啦未打邊爐之前店員仲送咗隻麵包蟹🦀又鮮味又多肉仲有蟹膏再嚟就係牛舌心、牛肉同黑毛豬腩片仲有餃子拼盤同埋手打丸拼盤最開心嘅仲有馬刀貝扇貝同埋鮑魚大蝦海鮮拼盤🦐其實食晒已經夠我飽~不過點都叫左啲任食嘅配料~蠔🦪就當然走甩~再唔夠飽就點啲澱粉質類就夠晒頂肚啦🤗
超高質半放題😍

首先有六款湯底可以選擇
黑白胡椒卜卜蜆煲好吸引
不過初初驚唔夠飽

都係點個又補又飽肚嘅人蔘雞煲🐔
其實與其話係人蔘
其實好似係黨參更加貼切~
藥膳感覺好重

食埋啲雞飲夠湯就打邊爐啦

未打邊爐之前店員仲送咗隻麵包蟹🦀
又鮮味又多肉仲有蟹膏

再嚟就係牛舌心、牛肉同黑毛豬腩片

仲有餃子拼盤同埋手打丸拼盤

最開心嘅仲有馬刀貝扇貝同埋鮑魚大蝦海鮮拼盤🦐

其實食晒已經夠我飽~

不過點都叫左啲任食嘅配料~
蠔🦪就當然走甩~
再唔夠飽就點啲澱粉質類就夠晒頂肚啦🤗
2021-08-29 20 浏览
朋友生日當然要食一餐好的原來餐廳轉了半放題形式,飲品可以單點,也可以加$38任飲有啤酒,解茶,汽水等等店員先送上每人半隻麵包蟹,多膏有驚喜有六款湯底可以選,我們點了滋補養生人參雞鍋做鍋底湯底很重藥材味,個人非常喜歡用上QRCORE下單,環保又方便套餐已包,時令海鮮拼盤四款、胡爐拼盤(澳洲和牛,牛舌心,黑毛豬豚肉),手工丸餃拼盤海鮮有鮮蝦、鮑魚、蜆,扇貝新鮮又鮮甜澳洲和牛脂肪分佈平均,牛肉味濃個人最後還是牛舌老實說這裡的自家制丸跟餃很有特色,黑松露墨魚丸、手打蝦丸等等足料又彈牙另外更有其他火鍋配料任點,我們點最多就是廣島蠔,每隻都很飽滿炸魚皮也是必點,脆口又能吸湯兩小時下來吃得非常滿足,坐得舒適,食物質素也不錯
朋友生日當然要食一餐好的

店員先送上每人半隻麵包蟹,多膏有驚喜

有六款湯底可以選,我們點了滋補養生人參雞鍋做鍋底

湯底很重藥材味,個人非常喜歡

用上QRCORE下單,環保又方便

海鮮有鮮蝦、鮑魚、蜆,扇貝

新鮮又鮮甜

澳洲和牛脂肪分佈平均,牛肉味濃
個人最後還是牛舌

足料又彈牙

炸魚皮也是必點,脆口又能吸湯

兩小時下來吃得非常滿足,坐得舒適,食物質素也不錯
  • 自家製炸魚皮
朋友之前同我推介過「胡爐」嘅火鍋好正,但睇餐牌好似好貴咁😣,因為係單點。不過最近尖沙咀H8店推出半放題,閒日食計返都係三百幾蚊一位,絕對係令人心動一試嘅價錢。餐廳嘅半放題包括自選一款煲底、至尊拼盤(即當中嘅食材不設任點)以及超過三十款可供任點嘅火鍋料。🥢正價時段食每人收費$298,星期五、六同公眾假期加$30,另收加一服務費同醬油費$8。如果要埋飲品放題,每位額外比多$38。當揀完煲底後,至尊拼盤嘅食材亦會一併送上,基本上未嗌任食嘅部份都已經飽咗七成,非常豐富😍。煲底有得揀,例如有惹味雞煲、胡爐醉鴨煲以及黑白胡椒卜卜蜆煲等。我哋要咗雞煲🐔,辣度揀咗小辣,但對我嚟講都有啲過火🔥,好彩嗌咗任飲啫。佢隻辣唔講得笑,但麻味都好足,所以令我又愛又恨。雞肉份量多,長期滾住肉質都保持嫩滑,而且亦無斬到碎濕濕呢。當食到咁上下,就可以請店員加湯,轉打邊爐🍲。加湯後,辣度明顯減弱,不過愈食都有愈辣嘅感覺,因為湯入面嘅香料煲爛後,令到湯底更濃味。時令海鮮拼盤,是日五款海鮮包括海蝦、大蜆、青口、扇貝以及鮑魚。🦐海鮮全部都幾新鮮,而且大大隻,鮑魚難得淥完都唔韌,而扇貝就好夠厚肉。胡爐肉類拼盤🥩,左至右分別係澳洲
朋友之前同我推介過「胡爐」火鍋好正,但睇餐牌好似好貴咁😣,因為係單點。不過最近尖沙咀H8店推出半放題,閒日食計返都係三百幾蚊一位,絕對係令人心動一試嘅價錢。
餐廳嘅放題包括自選一款煲底、至尊拼盤(即當中嘅食材不設任點)以及超過三十款可供任點嘅火鍋料。🥢正價時段食每人收費$298,星期五、六同公眾假期加$30,另收加一服務費同醬油費$8。如果要埋飲品放題,每位額外比多$38。
雞煲
時令海鮮拼盤
時令海鮮拼盤,是日五款海鮮包括海蝦大蜆青口扇貝以及鮑魚。🦐海鮮全部都幾新鮮,而且大大隻,鮑魚難得淥完都唔韌,而扇貝就好夠厚肉。
胡爐肉類拼盤
胡爐肉類拼盤🥩,左至右分別係澳洲和牛牛舌芯以及黑毛豬豚肉。幾款肉食落有明顯分別,🐮和牛肉味濃,但略嫌脂肪比例較少,無乜油香;而牛舌芯質感則幾軟稔👅。豬肉反而幾有驚喜,個味唔錯。如果唔食豬或牛其中一款,就可揀全豬或全牛。
手工丸拼盤
手工丸拼盤🍢,三款丸包括黑松露墨魚丸手打鮮蝦丸以及芝心牛肉丸,三款都咁正,各有各好食。墨魚丸同蝦丸真材實料,爽口彈牙,🍤蝦丸用上鮮蝦再加埋蟹籽,不得了。芝士牛丸都OK,同埋幾肯定係自家製。
手工餃拼盤
手工餃拼盤🥟,三款餃包括泰皇鮮蝦雲吞XO醬帶子餃以及自製魚皮餃。三款之中雲呑最出色,皮薄餡靚。XO醬嗰粒嘅XO醬味好突出,蓋過咗其他味。魚皮餃就同出面食開嘅差唔多。
除非真係好大食,否則上述非任食嘅食品已經足以塞飽肚仔。我哋呢日都半投降🙈,只係嗌多咗少少嘢食。鍾意食肉嘅朋友唔使擔心,任食選項都有幾款可選,我要咗美國肥牛,質素正常吖。由於打邊爐習慣咗一定要食麵,所以我嗌咗米線🍜,配合埋個湯底辣辣哋,勁夾啊。
蔬菜方面,我哋嗌咗唐生菜粟米薯仔炸響鈴。全部份量都好的骰,啱啱好,唔怕食唔哂會造成浪費。相反啱食的話,叫多啲都仲得🌽!
蠔皇鮑魚佛跳牆
差啲唔記得講,我哋開始十下十下前,店員先會送上一人一客蠔皇鮑魚佛跳牆。叫得佛跳牆就知佢乜料啦🤣。碗中有鮑魚仔、螺片、冬菇、金華火腿絲以及娃娃菜,佢哋全部都忟得好入味,瞬刻以為自己食緊精緻中菜。
最後食到尾聲,仲有一人一杯雪糕添🍨,呢隻大阪牛乳牌子比較少見,蜜瓜味好似比綠茶味好食。佢係飯後甜點,更加係解辣好幫手,哈哈。
總括嚟講,胡爐嘅火鍋放題確係物有所值啊,付出中等價錢,換來高級享受😎,而且肯肯定食得飽!食物以外,餐廳嘅環境同店員服務都令人滿意。
2021-06-30
香港人一連四季都可以打邊爐🍲,今日心血來潮即約朋友烚下烚下。黎到尖沙咀厚福街H8內16樓的「胡爐」,餐廳之前主打高級單點火鍋,但近期推出半自助放題,食物質素仍保持高質😍調完醬料之後,店員送上一客凍麵包蟹🦀,蟹蓋位可以夾出一大舊膏,香而不膩,蟹肉呈一絲絲,肉質鮮甜,配埋薑絲黑醋,可以去一去寒氣。首先簡個煲底,我地簡左惹味胡爐雞煲,一食就知係特製,特別濃味,毫不吝嗇的花椒同藤椒,仲有辣椒🌶️干同芫茜分外香,雞皮肉嫩,都有半隻雞份量,食到咁上下加湯可以準備打邊爐🍲。胡爐拼盤(澳洲和牛、牛舌芯,黑毛豬豚肉):全部肉紅噹噹,好吸睛😍和牛好高質,牛味濃郁,夠曬油脂香。牛舌食落肉質爽彈,豬肉帶點騷味比較硬食落,但整體都係靚肉。時令海鮮🦞拼盤:新鮮生猛海蝦用上竹籤串起,乾淨衛生,食落爽彈。鮑魚刷得好乾淨幾乎直接淥鮑魚肉即可不需連殻,兩隻肉質飽滿大蜆,最重要沒有沙粒。帶子有卵食落清甜新鮮,吾洗淥太耐。手工丸餃拼盤:手打自家製已經好有誠意,手打蝦丸真係放入鮮蝦饌,仲有粒粒爽脆魚子,加埋惹味雞煲湯汁,惹味得很。最深刻係黑松露墨魚丸,真係食到有黑松露味同有墨魚🦑粒,好有口感。餐廳🍴主張環保♻️,客人用上二維碼下單

餐廳🍴主張環保♻️,客人用上二維碼下單自己簡火鍋🍲材料,有蔬菜🥬、菇🍄類、丸類同面類,應有盡有,夠曬食。大推必食響玲吸曬湯汁精華,仲有炸魚皮🤘🏽

而飲品方面可每台每位+HKD 38 啤酒🍻汽水🥤任飲,啤酒有嘉士伯同青島啤酒🍻,仲可以飲解茶清一清熱氣。

總結:
高質半自助火鍋🍲放題
朋友聚會好地方 地點就腳

之前一直都聽過醉胡爐呢間餐廳,佢地做開高級單點火鍋,但一直未有機會試。上網睇介紹原來佢地開多咗間叫胡爐,地點更方便,形式就改做半放題,價錢好親民,食物依然用高質食材,抵夾飽!$298半放題套餐,飲品另加$38任飲。鍋底六選一,另有4款指定海鮮拼盤,胡爐拼盤(澳洲和牛、牛舌,黑毛豬豚肉),手工丸餃拼盤,依家仲會送麵包蟹一隻!初頭先食咗贈送大大隻嘅麵包蟹,蟹膏好甜而且好多蟹肉。我地就揀咗胡爐雞煲小辣,味道同平常嘅四川麻辣味有啲唔同,佢地嘅湯汁較稠身,雞件可以盡吸湯汁精華,層次豐富,唔會一味死辣,好惹味!海鮮拼盤有帶子、蜆、蝦、鮑魚,洗得好乾淨,味道鮮甜!肉類拼盤嘅質素都唔錯,2人食嘅話份量相當足夠,牛肉肉味濃,有咬口得黎又唔會韌,牛舌彈牙好味,豚肉都唔錯。丸餃拼盤都有驚喜,黑松露墨魚丸超香又彈牙,鮮蝦雲吞帶點泰式辣嘅味道,xo醬帶子餃都好特別。半放題嘅意思係指定食物任點,款式唔算好多,但其實食完前面啲雞煲同拼盤已經飽咗8成,大推冬瓜、白蘿蔔及豬皮,食物吸晒所有湯汁超入味!

Seafood Hot Pot Night♨🦀🦐🐮🐽🐚️🥢💫..尖沙咀厚褔街H8 食店林立,發現一間火鍋店 -胡爐🥢。最近做緊半放題套餐♨️,真係好吸引啊啊啊😍。餐廳本身係高級單點火鍋,而家雖然做半放題,但食物質素不改,依然keeo 住高質。基本$298半放題套餐,其實已經好抵食‼️ 6款湯底可以隔意選擇:雞煲、滋養養生人蔘雞、藥膳麻辣鍋、蕃茄牛腩煲、一品酸菜鴨、黑白胡椒卜卜蜆鍋,真係好吸引啊。愛吃海鮮既你,餐前送既麪包蟹🦀,好大隻。最後揀左 ll 黑白胡椒味重,加上蜆🐚 屬新鮮價色,味道提鮮又惹味,粒粒飽滿肉鮮味。而跟套餐既至尊拼盤:ll:鮑魚、帶子、大蜆、海蝦...同樣新鮮足料。ll (澳洲和牛、牛舌蕊、黑毛豬豚肉) ll (黑松露墨魚丸、手打蝦丸、芝心丸、泰皇鮮蝦雲吞、XO醬帶子餃2粒、魚皮餃) 其他自選既配菜有:娃娃菜、唐生菜、粟米、蘿蔔、美國肥牛、豬頸肉、廣島蠔、日本蟹柳、金菇、魔芋絲、炸響鈴,真係食到肚皮滿滿呢。..×××××ש尖沙咀厚福街8號H8 16樓..

愛吃海鮮既你,餐前送既麪包蟹🦀,好大隻。

最後揀左 l[黑白胡椒卜卜蜆鍋]l 黑白胡椒味重,加上蜆🐚 屬新鮮價色,味道提鮮又惹味,粒粒飽滿肉鮮味。

而跟套餐既至尊拼盤:l[時令海鮮拼盤(5款)]l:鮑魚、帶子、大蜆、海蝦...同樣新鮮足料。

l[胡爐牛拼盤]l (澳洲和牛、牛舌蕊、黑毛豬豚肉)

l[手工丸餃拼盤]l (黑松露墨魚丸、手打蝦丸、芝心丸、泰皇鮮蝦雲吞、XO醬帶子餃2粒、魚皮餃)

×××[胡爐 -Wulu]×××
©尖沙咀厚福街8號H8 16樓
2021-08-22 37 浏览
有朋友食過話好有水準,當然要去食下啦😂book 左7點半兩位。而家有優惠二人同行送左一隻麵包蟹。非常之多蟹膏同埋多肉好好味。跟住我哋叫左個藥膳麻辣鍋加胡椒卜卜蜆嘅鴛鴦鍋。好足料個湯底好濃👍🏻之後嚟咗個海鮮拼盤再加一個豬牛拼盤。牛肉同牛脷好有水準豬都唔錯。再有一個餃嘅拼盤同埋手打丸拼盤都好出色😄之後仲有其他嘢食可以任叫。環境都好舒服,侍應生都好有禮貌好有服務態度,呢個真係要俾個讚佢哋👍🏻整體來講嘢食同環境服務都好有水準而且性價比高可以再約成班朋友去食😍非常滿足😆
2021-08-22
  • 胡爐牛拼盤
2021-08-22 33 浏览
之前食過散叫比較貴,每人要五六百蚊🤑,宜家轉左做半放題,感覺上抵好多!送既麵包蟹凍食,好多膏,口感比較結實。黑白胡椒卜卜蜆煲個人鍾意胡椒湯底!蜆肉算多。時令海鮮拼盤😍,幾鮮甜。胡爐拼盤有牛有豬,牛肉味濃,牛舌心食落好爽有口感!手工丸黑松露墨魚丸好香,芝士丸都係誠意之作!手工餃出面比較少見XO醬帶子餃,都幾特別。食完呢D無得refill既都飽左8成,佢地有個list既食物可以繼續任食,e.g. 美國肥牛,質素都唔差。比之前散叫抵食好多,但質素keep到👍。

送既麵包蟹

凍食,好多膏,口感比較結實。

黑白胡椒卜卜蜆煲
個人鍾意胡椒湯底!蜆肉算多。

時令海鮮拼盤😍,幾鮮甜。

胡爐拼盤
有牛有豬,牛肉味濃,牛舌心食落好爽有口感!

手工丸
黑松露墨魚丸好香,芝士丸都係誠意之作!
手工餃
出面比較少見XO醬帶子餃,都幾特別。

比之前散叫抵食好多,但質素keep到👍。
2021-08-18 72 浏览
食開胡爐🍲既朋友都知,餐廳🍽係行開高級💎散叫路線,不過最近尖沙咀依間分店推出左🤰🏻半放題🤰🏻但係質素同其他分店一樣都好高質🤩好正,勁抵🤗~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ 高級火鍋放題 ▪另外,仲會每2️⃣位,送☝🏻隻麵包凍蟹❄️🦀.▪ 第1️⃣步 • 揀湯底🥣有6️⃣款可以揀💁🏻‍♀️ ( 雞煲🐔 / 酸菜鴨🦆 / 人蔘雞🐓 / 藥膳麻辣🌶 / 蕃茄牛腩🐮 / 黑白胡椒卜卜蜆🖤🤍 )我就揀左 💁🏻‍♀️ 一品酸菜鴨煲 🥬🦆🍲鴨肉🦆食落唔韌,肉質都幾滑🧏🏻‍♀️有好多舊肉🍖,唔係得骨🙅🏻‍♀️🦴我仲好好彩,有✌🏻隻鴨髀🍗🍗勁多酸菜同豆卜👏🏻超正😛幾惹味。.▪ 第2️⃣步 • 至尊拼盤 🍽包左3️⃣款 💁🏻‍♀️ ( 海鮮🌊 • 黑毛豬🐷/和牛🐮 • 手打丸🧆/餃🥟類 )▫️時令海鮮拼盤(4️⃣款) 🌊🦐好新鮮💦 ᏚᏆᏃᎬ都大隻🤗.▫️胡爐拼盤 🐃 🐖(澳洲和牛🐃 • 牛舌心🐂 • 黑毛豬豚肉🖤🐖)💎高質肉🥩拼盤💎我鍾意❤️和牛🐃,朋友就鍾意❤️黑豚豬🖤🐖.▫️手工丸 / 餃拼盤 🧆🥟(丸🧆 : 黑松露墨魚丸🖤 • 手打蝦丸🦐 • 芝心丸🧀 餃🥟 : 泰皇鮮蝦雲吞🦐 • XᎾ醬帶子餃⚪️
食開胡爐🍲既朋友都知,
餐廳🍽係行開高級💎散叫路線,
不過最近尖沙咀依間分店推出左🤰🏻半放題🤰🏻
但係質素同其他分店一樣都好高質🤩
好正,勁抵🤗

▪ 高級火鍋放題
另外,仲會每2️⃣位,送☝🏻隻麵包凍蟹❄️🦀
每2️⃣位,送☝🏻隻麵包凍蟹❄️🦀

▪ 第1️⃣步 • 揀湯底🥣
我就揀左 💁🏻‍♀️ 一品酸菜鴨煲 🥬🦆🍲
鴨肉🦆食落唔韌,肉質都幾滑🧏🏻‍♀️
有好多舊肉🍖,唔係得骨🙅🏻‍♀️🦴
我仲好好彩,有✌🏻隻鴨髀🍗🍗
勁多酸菜同豆卜👏🏻超正😛幾惹味。
一品酸菜鴨煲 🥬🦆🍲
一品酸菜鴨煲 🥬🦆🍲

▪ 第2️⃣步 • 至尊拼盤 🍽
▫️時令海鮮拼盤(4️⃣款) 🌊🦐
好新鮮💦 ᏚᏆᏃᎬ都大隻🤗
時令海鮮拼盤(4️⃣款) 🌊🦐

▫️胡爐拼盤 🐃 🐖
(澳洲和牛🐃 • 牛舌心🐂 • 黑毛豬豚肉🖤🐖)
💎高質肉🥩拼盤💎
我鍾意❤️和牛🐃,朋友就鍾意❤️黑豚豬🖤🐖
胡爐拼盤 🐃 🐖

▫️手工丸 / 餃拼盤 🧆🥟
(丸🧆 : 黑松露墨魚丸🖤 • 手打蝦丸🦐 • 芝心丸🧀
餃🥟 : 泰皇鮮蝦雲吞🦐 • XᎾ醬帶子餃⚪️ • 魚皮餃🐟)
蝦丸表面沾滿曬蟹籽🧡 , 芝心丸係爆芝💛
魚皮餃唔會腥😜

▫️炸響鈴🔔 脆卜卜💥又索湯🤤
任揀指定火鍋配料 📝
廣島蠔🦪
魷魚鬚🦑

最後食番d菜🥬,清一清腸胃,健康晒💃🏻
💰收費💰
👉🏻星期一至四 & 日 $238 (19:30前還枱 / 21:30後入座) ; $298 (19:30 - 21:30)
👉🏻星期五 & 六 / 公眾假期 (另加 +$30)
🔸野飲 : 啤酒🍻 • 汽水🥤任飲 (另加 +$38/位)

🔺以上價錢,💁🏻‍♀️另需加10%服務費。
🔺餐廳可以預先網上ᏴᎾᎾK位🍴
🔺有WI-FI💻
🔺餐廳入面有廁所🚾🚽

2021-08-17 36 浏览
之前已經試過佢哋嘅高質火鍋,估唔到佢哋半放題都可以做到咁高質,餐廳嘅裝修好有特色,係中國風。依家餐廳做緊優惠,二人同行會送一隻麵包蟹,凍食嘅麵包蟹入邊有滿滿嘅蟹膏,淨係隻麵包蟹已經回晒本。半放題入邊包括海鮮拼盤,牛肉、牛舌同豚肉,仲可以揀全牛或者係全豬。湯底方面都有好多選擇,鍾意食海鮮嘅我,就揀咗胡椒卜卜蜆湯,先食曬入邊嘅蜆,再加湯去打邊爐,佢哋嘅海鮮非常新鮮,拼盤入邊嘅牛,脂肪均勻,好重牛油味,係我最鍾意食嘅。佢哋嘅放題都好高質,有唔同嘅肉類、丸類同蔬菜,最估唔到嘅,仲有任食海鮮。
本身知道呢一間餐廳打邊爐好出名,而家見到訂枱優惠就梗係要試一試啦!麵包蟹超級大隻,勁多蟹膏蟹黃,凍食上枱,肉質鮮甜美味。(訂枱就送)鍋底選擇好多:咖喱牛腩、卜卜蜆、人蔘雞鍋、酸菜鴨煲、但我依然鍾情於雞煲,煲底唔會死鹹,較麻,雞肉非常嫩滑,仲有多隻鳳爪添!時令海鮮每次都會有四款,當日有花甲、海蝦、扇貝、鮑魚,殼類清潔得非常乾淨,鮑魚都預先幫你離殼!海蝦爽甜!胡爐拼盤澳洲和牛、牛舌心、黑毛豬豚肉澳洲和牛牛香濃盛,牛舌爽口,反而豬豚肉非常有驚喜,肉質好腍,腩花位有咬口。手工丸餃拼盤黑松露墨魚丸、手打蝦丸、芝心丸、泰皇鮮蝦雲吞、XO醬帶子餃、魚皮餃,每款各有特色,黑松露好香,牛丸裏面包着流心芝士又係驚喜之作,餃類皮薄餡料多。任食其他普通嘅肉類、丸款、魚皮響鈴都有得任點,不過蔬菜選擇比較少(只有唐生菜和娃娃菜)💡餐廳嘅任食價錢係唔包飲品,如果額外飲水的話都要比$8

時令海鮮

胡爐拼盤
澳洲和牛、牛舌心、黑毛豬豚肉

手工丸餃拼盤

任食

💡餐廳嘅任食價錢係唔包飲品,如果額外飲水的話都要比$8

2021-08-16 55 浏览
「胡爐」一向主打高級單點火鍋,之前食過其下另一間火鍋店-醉胡爐,已經覺得高質,但價錢就貴左d😅。今次發現同一集團其下餐廳「胡爐」推出放題任食$298半放題套餐,即刻約埋朋友一黎食😍宜家做緊優惠,兩個人黎就送澳洲麵包蟹一隻。$298包左惹味雞煲(或可揀鴨或蜆)做煲底,啲雞好嫩滑,好入味,叫小辣都幾重口味!(所以食左一兩件雞就加湯打邊爐😚)1️⃣澳洲麵包蟹好大隻、好鮮甜、爆多膏2️⃣至尊拼盤套餐跟埋嘅拼盤都幾豐富:有海鮮、澳洲和牛、牛舌蕊、黑毛豬豚肉、同手工丸/餃。👍🏻牛舌蕊牛味濃👍🏻海鮮新鮮👍🏻手工芝士牛丸出色3️⃣其他火鍋必食配料推介(放題部份)👍🏻廣島生蠔:超級大隻,煮完都唔會點縮水👍🏻炸魚皮:脆卜卜,無油益味總結:兩個人黎食,K.O完拼盤同埋隻蟹都飽左7、8成😂,所以都唔洗點再叫放題部份食物。P.S飲品係要另外加錢$38先叫可任飲

1️⃣澳洲麵包蟹
好大隻、好鮮甜、爆多膏

2️⃣至尊拼盤
👍🏻牛舌蕊牛味濃
👍🏻海鮮新鮮
👍🏻手工芝士牛丸出色

3️⃣其他火鍋必食配料推介(放題部份)
👍🏻廣島生蠔:超級大隻,煮完都唔會點縮水
👍🏻炸魚皮:脆卜卜,無油益味

P.S飲品係要另外加錢$38先叫可任飲
香港人喜歡吃火鍋 貪其可以邊吃邊聊 又可以吃得飽飽不過坊間要吃得飽飽又要高質的 每人最低消費五六百以上朋友最近就介紹間高質但親民既半自助式火鍋放題胡爐 位於尖沙咀厚福街H8 假日非常旺場大概是因為近月推出半自助式放題火鍋 價錢親民但食材不失高質餐廳裝潢走古典中國風 帶點古色古香感覺餐廳仲設有獨立房間 私隱度高 非常貼心任食兩小時包左每人半隻麵包蟹仲有惹味雞煲(或醉鴨煲)麵包蟹味道一般 食落不算特別鮮甜 不過蟹膏還是挺多的雞煲味道有點重不過非常惹味 若可以吃點辣來個小辣定必更惹味雞煲份量都不算少 雞肉唔算好嫩滑不過就頗入味吃完就可以開始打邊爐送上既拼盤都非常高質 包括自家製既肉丸及餃子餃子質素不錯 大粒而且皮薄 餡料豐富 偏重口味 食落滿特別的肉丸亦相當不俗 賣相以及味道都很不錯 跟街上可買到的不一樣 頗有特色這次我們因為一些私人原因所以沒有吃牛餐廳非常貼心將所有轉換成豬 這款黑毛豚肉片吃著頗有驚喜不單厚薄適中 脂肪分佈平均雖然未至於入口即溶化 但口感細嫩 質素不俗還有還有新鮮味美既時令海鮮拼盤 有鮑魚、大蝦、帆立貝及大蜆鮑魚大大隻 入口爽彈有咬口 大蝦爽口彈牙 帆立貝及大蜆味道鮮甜 之
香港人喜歡吃火鍋 貪其可以邊吃邊聊 又可以吃得飽飽
不過坊間要吃得飽飽又要高質的 每人最低消費五六百以上
朋友最近就介紹間高質但親民既半自助式火鍋放題

胡爐 位於尖沙咀厚福街H8 假日非常旺場
大概是因為近月推出半自助式放題火鍋 價錢親民但食材不失高質
餐廳裝潢走古典中國風 帶點古色古香感覺
餐廳仲設有獨立房間 私隱度高 非常貼心
任食兩小時包左每人半隻麵包蟹仲有惹味雞煲(或醉鴨煲)
麵包蟹味道一般 食落不算特別鮮甜 不過蟹膏還是挺多的
這次我們因為一些私人原因所以沒有吃牛
餐廳非常貼心將所有轉換成豬 這款黑毛豚肉片吃著頗有驚喜
不單厚薄適中 脂肪分佈平均
雖然未至於入口即溶化 但口感細嫩 質素不俗
還有還有新鮮味美既時令海鮮拼盤 有鮑魚、大蝦、帆立貝及大蜆
之後就有任點任食火鍋材料 多款蔬菜、麵類及丸類都可以任點
而每人加上$38仲可以任飲汽水及茶飲
食到飽飽都只需要每人三百多 性價比超高
2021-08-11 49 浏览
胡爐已經成為我打邊爐既飯堂. 今年內已經食左最小5次. 近期出左半放題, 包左雞煲做煲底+時令海鮮拼盤+手工丸餃拼盤+黑毛豬為一SET, 另外仲有免費火鍋配料可以叫, 例如薯仔片, 炸響鈴, 炸魚皮, 蟹柳, 豬紅, 娃娃菜呢D .另外每人+$38可以任飲啤酒汽水 🦀未開波已經送左隻麵包蟹, 係凍食既, 果然高質.唔好以為送既就唔好食.都幾多膏, D肉都好鮮下🐔雞煲好惹味, 份量都幾多下. 叫左小辣. 仲都幾辣下. 🦞🐚海鮮拼盤 : 竟然有大鮑魚, 仲有蝦, 扇貝, 刀貝.🐷黑毛豬 :一食已經知唔係比平野你個種. YUMMY. 🍢手工丸餃拼盤: 有帶子餃, 魚皮餃, 鮮蝦雲吞, 黑松露墨魚丸, 手打蝦丸2個人食半放題幾好, 又試到多D野食.
胡爐已經成為我打邊爐既飯堂. 今年內已經食左最小5次.
另外每人+$38可以任飲啤酒汽水

都幾多膏, D肉都好鮮下
🐔雞煲好惹味, 份量都幾多下. 叫左小辣. 仲都幾辣下.
🦞🐚海鮮拼盤 : 竟然有大鮑魚, 仲有蝦, 扇貝, 刀貝.
🐷黑毛豬 :一食已經知唔係比平野你個種. YUMMY.

2個人食半放題幾好, 又試到多D野食.
2021-08-09
之前食過呢間火鍋店主打高級單點火鍋,最近喺網上見到餐廳推出半放題火鍋,價錢唔貴真係好吸引,即刻約男朋友一齊打邊爐,2人同行即送澳洲麵包蟹一隻,好有驚喜,呢款蟹好肥美而且爆晒膏首先點了黑胡椒卜卜蜆鍋,蜆嘅味道好甜好惹味,店員建議先食蜆後打邊爐時令海鮮拼盤,包括有鮑魚、大蝦、扇貝及大蜆同樣鮮味十足澳洲和牛肉味香濃,牛舌心味道也不錯手工丸餃拼盤包括黑松露墨魚丸、手工蝦丸、芝心丸,三款丸都好彈牙泰皇鮮蝦雲吞、XO醬帶子餃及魚皮餃都皮薄餡多很鮮味想試多幾款口味仲可以任點其他火鍋配料+$38啤酒汽水任飲總括呢個半放題火鍋食材新鮮高水準

時令海鮮拼盤,包括有鮑魚、大蝦、扇貝及大蜆同樣鮮味十足

澳洲和牛肉味香濃,牛舌心味道也不錯

泰皇鮮蝦雲吞、XO醬帶子餃及魚皮餃都皮薄餡多很鮮味

想試多幾款口味仲可以任點其他火鍋配料

+$38啤酒汽水任飲