2021-08-09
胡爐之前我都食過,以前係高級單點形式,但最近轉左做半放題,發覺質素仍然好好,相對仲抵食左。佢價錢係平日7:30-9:30就$298 一位,飲品另計,價錢都幾公道。🥢胡爐雞煲佢既雞煲係特製,所以會出面食開既味道唔一樣,花椒同藤椒味更重,所以好惹味。佢既雞肉一上就食得,食到咁上下就會加湯,轉打邊爐。🥢麵包蟹佢每枱送一隻麵包蟹,我係第一次食麵包蟹。麵包蟹蟹肉比較少,但蟹蓋位好多膏,好香,而且配埋薑絲黑醋更加帶出蟹既鮮味。🥢胡爐拼盤(澳洲和牛、牛舌芯、黑毛豬豚肉)呢個拼盤好高質,和牛有濃濃牛肉味,而且有足夠油香,肥瘦比例剛好。而牛舌芯打邊爐比較少食,但原來好彈牙,夠爽口,個人係呢3種野入面最鐘意食牛舌芯。🥢手工丸餃拼盤手工整真係好有誠意,同平時買開雪藏既丸類好大分別。手打蝦丸食得出有好多蝦肉,有咬口而且有粒粒魚子,加埋湯汁好惹味。而芝心丸食既時候要小心,我無留意都差d燙親個咀,流心芝士做得出色。泰王鮮蝦雲吞亦好足料,相當唔錯。其他放題既食材都唔差,而且有得叫廣島蠔,size 都唔細。我仲叫左海帶同蟹柳。蟹柳同海帶唔洗淥好耐,一陣就ok。總結黎講,呢個價錢食到半放題都叫抵食,同做單點個陣既質素一
🥢胡爐雞煲
🥢麵包蟹
🥢胡爐拼盤(澳洲和牛、牛舌芯、黑毛豬豚肉)
🥢手工丸餃拼盤
泰王鮮蝦雲吞亦好足料,相當唔錯。
其他放題既食材都唔差,而且有得叫廣島蠔,size 都唔細。我仲叫左海帶同蟹柳。蟹柳同海帶唔洗淥好耐,一陣就ok。總結黎講,呢個價錢食到半放題都叫抵食,同做單點個陣既質素一樣,服務態度都幾好,店員好快會幫手換碟,下次會再帶朋友幫襯。🥰