2022-12-20 69 浏览
呢間胡爐都食過好幾次,質素都好穩定,呢排轉天氣凍咗咁多最好打番個邊爐 先來個小食係泰式無骨鳳爪,個汁酸咪咪好醒胃,而白鳳爪好爽口脆身,做餐前小食一流鍋底我點咗胡椒豬肚花膠雞鍋,真係好超足料,清雞湯都幾鮮甜,一滾起就可落雞件及花膠,雞肉都好姐嫩滑,舊花膠真係好大件又厚肉打邊爐牛肉我都好注重,呢到嘅安格斯肥牛油花適中,入口好軟腍,牛味都幾重五寶餃有雲吞、魚皮餃、韭菜餃等等,其中一個黑松露蟹肉餃好香好好食,一咬落去陣陣松露香,又有蟹肉嘅鮮甜,個皮都唔厚,另一款韭菜餃係自家你製,豬肉肥瘦比例幾好,好鍾諗食啲香菜餃類另外仲有紫菜炸響鈴,即爆好香脆,我鍾意烚幾秒就食得,響鈴豆味好重仲有紫菜香味打邊爐食咁多肉,一定要食多啲蔬菜,呢個菜蔬拼盤就啱哂

打邊爐食咁多肉,一定要食多啲蔬菜,呢個菜蔬拼盤就啱哂
2022-12-20 64 浏览
天氣冬左🥶,最啱就係打邊爐,今日嚟到朋友推介嘅胡爐一試先🤗揀左自己鐘意嘅醬料先。係麻辣雲耳同手拍青瓜20@,惹味,微辣,作為餐前小食好唔錯。泰式無骨鳳爪 $78鳳爪已經去咗骨,爽口脆卜卜,酸酸甜甜好醒胃,開胃一流。胡椒豬肚花膠雞鍋 $328呢個花膠湯好足料,有豬肚,有咸酸菜,雞有半隻,已經有七成熟,掉落鍋淥兩淥就食得,雞肉嫩滑唔嚡口,花膠都有五六片,食多兩片勁滋補,女仔恩物,煲過雞後嘅胡椒湯仲正,加添了鮮甜味,飲完成個人暖笠笠,唔錯。極上本地騸牯牛頸脊(中)$388應該係手切,有厚度,肉色鮮嫩,肥瘦適中,入口肉質軟腍,滿滿牛香😍餃子拼盤 $128有雲吞,水餃,魚皮餃,黑松露餃,款款都脹卜卜,餡料豐富,皮薄餡靚,最鍾意係黑松露餃,入口散發陣陣松露香,再加埋雜菌,口感好正。蔬菜拼盤 $63有生菜,白菜,娃娃菜,菜心,全部新鮮翠綠,洗得乾淨,打完邊爐食埋條菜就Perfect啦。餐廳環境唔錯,私隱度高,食物質素就唔使講,朋友食完都話正。
天氣冬左🥶,最啱就係打邊爐,今日嚟到朋友推介嘅胡爐一試先🤗

揀左自己鐘意嘅醬料先。

泰式無骨鳳爪 $78
鳳爪已經去咗骨,爽口脆卜卜,酸酸甜甜好醒胃,開胃一流。

極上本地騸牯牛頸脊(中)$388

餃子拼盤 $128

蔬菜拼盤 $63

餐廳環境唔錯,私隱度高,食物質素就唔使講,朋友食完都話正。
Signature coconut chicken hotpot 🐔🥥 招牌鮮椰青雞鍋 $298餐廳招牌嘅鮮椰青雞鍋有得睇有得食,先炒香椰子肉同雞肉🍗,到少少酒用火燒一燒令味道更加香🔥,再加入新鮮椰青水同清雞湯,天寒地凍飲落去特別窩心同滋潤😍Fish skin crisps with salted egg yolk flavour 黃金炸魚皮 🐟🍳 $88呢個黃金炸魚皮係推介小食嚟,即叫即晒嘅脆魚皮摸上手好熱,口感香脆可口,而且充滿蛋黃香味🥚Vegetable platter 蔬菜拼盤 🥬🥕 $93健康嘅蔬菜拼盤分量好多,而且有多款蔬菜,包括娃娃菜、油麥菜、白菜仔、菜心,放入椰子雞湯入面煮食入口份外清甜Supreme local beef chuck flap 🥩極上本地騸牯牛頸脊 $388本地騸牯牛頸脊嘅擺盤好靚呀,適合用嚟影相打卡 📸,而牛頸脊嘅牛肉味好濃郁,食落去口感!Dumplings platter 🥟 餃子拼盤 $108餃子拼盤嘅性價比好高,可以一次過食到五款餐廳signature 嘅餃子,好似有XO鮑魚蝦餃王🦐、黑松露蟹肉餃🦀、手工雲吞、自家製韭菜餃、手工魚皮餃各兩隻,
招牌鮮椰青雞鍋 $298

黃金炸魚皮 🐟🍳 $88

Vegetable platter 蔬菜拼盤 🥬🥕 $93

極上本地騸牯牛頸脊 $388

Dumplings platter 🥟 餃子拼盤 $108
餃子拼盤嘅性價比好高,可以一次過食到五款餐廳signature 嘅餃子,好似有XO鮑魚蝦餃王🦐、黑松露蟹肉餃🦀、手工雲吞、自家製韭菜餃、手工魚皮餃各兩隻,個人特別欣賞黑松露味好濃郁嘅松露蟹肉餃同埋有少少辣嘅爽口蝦餃王 🤤
2022-12-16 53 浏览
打邊爐就啱哂我,因為可以每樣食少少,湪下嘢戈時又可以傾下計。今次就試下中式設計嘅《胡爐》,位於尖沙咀厚福街,地點就已經好方便。設計用左好多中式雕花紅木做屏風,好有心思。胡爐醉八鮮鍋我見好多人都叫依款打卡,所以我都唔執輸。八鮮鍋好易理解就係八款海鮮,分別有主打嘅龍蝦、鮑魚、青口、蜆、魷魚、東風螺、花膠、魚翅。最特別就係店員會倒入料酒再點火,火燒八鮮鍋真係好有驚喜。湯底食落其實酒味唔會好多,相反就係海鮮嘅清甜味。完隻龍蝦咁煮,可以拆開啲肉嚟食,都幾新鮮彈牙。胡爐牛拼盤牛一定係我打邊爐嘅必備肉類。咁佢依款就有齊極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒、牛舌芯、安格斯手切肥牛。我自己就鍾意肉味濃嘅手切牛頸脊同埋牛脂味重嘅安格斯手切肥牛。餃子拼盤有4款餃子,最特別一定要數黑松露餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞。薄都幾薄,濃味就要試黑松露餃,香氣四散。鮮甜就要食鮮蝦雲吞。丸類拼盤有5款丸類,最特別一定要數墨魚丸、蝦丸、牛骨牛汁丸同埋黑松露墨魚丸。同出邊唔一樣,佢哋每一款都係手打,所以好彈牙呀。

胡爐醉八鮮鍋

餃子拼盤

丸類拼盤
2022-12-10 74 浏览
尖沙嘴厚福街H8真係收埋左好多高質餐廳🫶🏻今次就喺16樓試左呢間火鍋~👅泰式無骨鳳爪 $78叫左個小食,都有差不多十隻大鳳爪,辣既程度易入口,過口癮,幾個朋友一齊share就啱👅招牌鮮椰青雞鍋 $298呢個湯底好出色,先有店員煮熱椰子同雞肉,再倒少少酒炒香,最後落一個大椰青加雞湯滾起,可以飲一碗先開始打邊爐,超級香甜鮮味,好滿足🤤👅極上本地騸牯牛頸脊 $388牛頸脊有咬口,重牛味,脂肪唔多,每一塊大細厚薄都適中👅胡爐五寶丸 $128手打丸呢五款我最鍾意黑松露墨魚丸同埋手打香茜炸菜牛丸!黑松露勁香,至於香茜炸菜牛丸就好特別,出面好少見~👅蔬菜拼盤 $63入面有生菜,娃娃菜同埋小棠菜,份量啱兩個人食👅紫菜炸響鈴 $88完全係新鮮即炸,熱辣辣上枱,總共有六大舊~入面包住紫菜,冇一般響鈴咁悶,建議3-4人share,因為真係好大舊😆

👅泰式無骨鳳爪 $78

👅招牌鮮椰青雞鍋 $298

👅極上本地騸牯牛頸脊 $388
牛頸脊有咬口,重牛味,脂肪唔多,每一塊大細厚薄都適中

👅胡爐五寶丸 $128

👅蔬菜拼盤 $63
入面有生菜,娃娃菜同埋小棠菜,份量啱兩個人食

👅紫菜炸響鈴 $88
2022-12-10 57 浏览
[ 胡爐 ]餐廳喺厚福街,位置夠哂方便,適合一大班朋友聚會,而且裝修以宮庭式火鍋為主題,打卡一流。湯底✿ 招牌鮮椰青雞鍋 $298即場係你面前炒個雞😲🔥再加入新鮮椰青水、椰子肉,湯底清甜,雞肉鮮味。✿ 胡爐牛拼盆 $398拼盆有牛舌芯、極上手切肥牛、日本和牛、牛柳粒牛舌芯取自牛舌中間的部份,係整條牛舌中最軟及最滑的位置,用黎打邊爐,吸收鮮甜湯底,一絕👅👅和牛入口柔軟美味。✿ 丸類拼盤 $128有手打牛丸、手打墨魚丸、黑松露墨魚丸、手打香茜炸菜牛丸、蟹籽蝦丸每款有兩粒,手打香茜炸菜牛丸既牛肉同芫茜各自嘅鮮味恰到好處,混合埋再加炸菜,好惹味。✿ 餃子拼盤 $128有黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製韮菜餃、手工魚皮餃、胡爐五寳餃。特別推介黑松露蟹肉餃,裏面有原隻鮮蝦,好足料,蟹肉口感彈牙。✿ 泰式無骨鳳爪 $78估唔到火鍋店都有呢款前菜小食,不過不失,做開胃菜一流。總結🫦平日嚟都幾爆場,有興趣建議先打電話book位🤭🤭✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿胡爐 地址: 尖沙咀厚福街8號H8 16樓電話:37021282✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 胡爐 ]

湯底
✿ 招牌鮮椰青雞鍋 $298

✿ 胡爐牛拼盆 $398
拼盆有牛舌芯、極上手切肥牛、日本和牛、牛柳粒

✿ 丸類拼盤 $128

✿ 餃子拼盤 $128

✿ 泰式無骨鳳爪 $78
估唔到火鍋店都有呢款前菜小食,不過不失,做開胃菜一流。

總結🫦
平日嚟都幾爆場,有興趣建議先打電話book位🤭🤭
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
胡爐
地址: 尖沙咀厚福街8號H8 16樓
電話:37021282
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 鮮椰青雞鍋
2022-12-10 73 浏览
今次介紹嘅《胡爐》位於尖沙咀厚福街,主打優質新鮮食材製成火鍋。胡爐醉八鮮鍋依款係佢地嘅必點菜式之一,八鮮即係八款海鮮,分別有主打嘅龍蝦、鮑魚、青口、蜆、魷魚、東風螺、花膠、魚翅。首先店員會用金屬鍋上枱,可以好清晰咁見到每一款海鮮。跟住會倒入秘製料酒再點火,見到熊熊烈火就係打卡嘅時間。所以每蒸發掉酒精,留下酒香嘅味道。精華部份一定要飲佢哋個湯,會有香濃嘅海鮮味。跟住再食一啖龍蝦肉,鮮甜又彈牙。然後可以慢慢品嚐其餘嘅海鮮,每一款都充滿鮮味。胡爐牛拼盤食得打邊爐,當然唔少得靚嘅牛肉。依個牛拼盤包含極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒、牛舌芯、安格斯手切肥牛。一次過試哂咁多款,肉味最濃就一定係牛頸脊。要牛脂味就可以揀手切肥牛。餃子拼盤一次過可以試哂黑松露餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞。黑松露餃就味道最香濃,而鮮蝦雲吞就大大隻蝦,味道鮮甜。丸類拼盤最特別一定要數墨魚丸、蝦丸、牛丸同埋黑松露墨魚丸。每一款都係新鮮手打,所以食落特別彈牙。最後當然要叫番過蔬菜拼盤,啲蔬菜吸收晒海鮮嘅味道,都變得好鮮甜。 ✨人均400左右如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!`*-.,.-*`♪`*-.,.-*

胡爐醉八鮮鍋

餃子拼盤

丸類拼盤

✨人均400左右

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

`*-.,.-*`♪`*-.,.-*`♫`*-.,.-*`♬`*-.,.-*`♩`*-.,

胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 16樓

2022-12-07 47 浏览
呢間火鍋店之前已經同朋友黎試過,大家都對呢度既湯底念念不忘😆 呢排天氣凍真係啱哂打邊爐,再黎一試呢度既湯底😍招牌鮮椰青雞鍋呢個湯底上枱個陣只有d生雞肉同椰子,職員先係個鍋度整熟d雞肉,再淋d酒燒一燒😳跟住真係開左原個椰青倒d椰青水落個鍋度,最後再倒d湯落去😍職員示意我地飲幾碗湯先開始打邊爐~d湯落左椰青水同埋椰子,成個湯底勁鮮甜同埋好香椰子味😍d雞肉因為啱啱整熟所以d肉仲好滑唔會鞋👍🏻泰式無骨鳳爪朋友見到menu有突然話想食😂d鳳爪好爽口,d汁酸酸地好開胃😌👍🏻胡爐牛拼盤呢個拼盤有齊安格斯手切肥牛、牛舌芯、極上手切牛頸脊、牛胸爽同埋霜降牛粒~樣樣都可以試d👍🏻牛肉好新鮮,d雪花仲好平均😋食落入口即融🤤胡爐五寶丸呢五款丸有墨魚丸、手打牛丸、蝦丸、黑松露墨魚丸同埋手打香茜炸菜牛丸~真材實料,咬落非常彈牙!胡爐五寶餃因為想試多d野所以都叫左個餃子拼盤😆所以拼盤可以試哂呢度既5種餃款👍🏻最推薦係韭菜餃同埋黑松露蟹肉餃🤤韭菜餃大大粒包左好好餡料😍黑松露餃有濃郁既黑松露味,正啊🤤蔬菜拼盤最後就食番個菜黎收尾😌d菜都十分新鮮,份量都幾多

招牌鮮椰青雞鍋

泰式無骨鳳爪

胡爐五寶丸

胡爐五寶餃

蔬菜拼盤
最後就食番個菜黎收尾😌d菜都十分新鮮,份量都幾多
♡ 尖沙咀高質足料火鍋 ~ 胡爐 ♡-呢幾日凍返 就好想去打邊爐 🍲 馬上就約朋友收工打邊爐呢間火鍋店一直都好想試😆 事關佢嘅湯底好足料 仲好高質,而且喺香港開咗好幾間分店🥰一入到門口,就見到裝修以中國風為主,極具格調。- ♡ 濃湯佛跳牆雞翅鍋 ♡ $398 一嚟到已經聞到好香嘅雞湯味~ 入面有鮑魚、花膠、海參、魚翅、鮮雞等等配料,每一啖都好鮮甜。淨係飲佢個湯都已經覺得好補🤤。 -♡ 胡爐牛拼盤♡ $398極力推薦呢個拼盤 牛好新鮮~ 每個部位都可以試吓👍入面有安格斯手切牛、手切肥牛、霜降牛粒、牛胸爽、牛舌芯同牛頸脊。油脂分布平均,牛味濃郁。-♡ 餃子🥟拼盤 ♡ $128 總共有五款嘅餃子。我最鍾意都係鮮蝦雲吞、魚皮餃同埋韭菜餃~ 佢嘅餃子真係好好食,全部都皮薄餡靚🫰-♡ 丸類拼盤 ♡ $128 粒粒都新鮮手打。有墨魚丸、芫荽牛肉丸、牛肉丸、黑松露墨魚丸同蝦丸,滿足晒多個願望🥹 我最鍾意食就係牛肉丸 ,勁多汁~ 其他丸就爽口彈牙👍 -♡ 蔬菜拼盤 ♡ $63友人好鍾意食菜🥗 呢個拼盤真係啱晒佢~ 入面有油麥菜、生菜🥬、白菜同娃娃菜。性價比好高。#❥ 如果黎開尖沙咀打邊
♡ 尖沙咀高質足料火鍋 ~ 胡爐 ♡

呢幾日凍返 就好想去打邊爐 🍲
馬上就約朋友收工打邊爐
呢間火鍋店一直都好想試😆
事關佢嘅湯底好足料 仲好高質,
而且喺香港開咗好幾間分店🥰
一入到門口,
就見到裝修以中國風為主,
極具格調。

♡ 濃湯佛跳牆雞翅鍋 ♡ $398

一嚟到已經聞到好香嘅雞湯味~
♡ 胡爐牛拼盤♡ $398

♡ 餃子🥟拼盤 ♡ $128

總共有五款嘅餃子。
♡ 丸類拼盤 ♡ $128

粒粒都新鮮手打。
♡ 蔬菜拼盤 ♡ $63

友人好鍾意食菜🥗
呢個拼盤真係啱晒佢~
入面有油麥菜、生菜🥬、白菜同娃娃菜。
性價比好高。
#
❥ 如果黎開尖沙咀打邊爐~
呢間我真係極力推薦😉
打完邊爐,
真係有一種飲飽食醉嘅感覺❣️
⇢店鋪資料:
胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 16樓
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

2022-12-06 42 浏览
本身好期待想去試下,所以book咗6/12今日8:30晚飯時間,但係差不多7:00胡爐打嚟話冇位full咗要轉我嘅booking去總店食,我就好奇怪問點解,而佢話係電腦出錯俾唔到位,最大問題係就係因為地點問題我先book厚福街分店,但員工只係係咁講話係電腦問題仲要冇禮貌回應,講到好好咁俾總店vip房我,有時唔係俾咩房送咩嘢食係大晒,我亦都唔係冇錢俾,令到我要即時再搵地方,因為已經約晒朋友,唔好講到自己好似冇問題咁,只係關電腦問題,真係好失望,就係未食過先想試下,但今次咁樣只會令我想blacklist,唔會再想去試,
2022-12-06
2022-12-05 1886 浏览
🧣呢幾日天氣開始凍凍地🧤兩個人唔知食乜好😛最好就係一齊去打個邊爐🔥🔥呢間火鍋店嘅店主對打邊爐嘅食材好講究😋所以材料唔止新鮮🦞🥬💯而且仲有自家嘅一啲好特別嘅食材✅唔錯👍🥒餐前小食 $40 🌈佢哋今日嘅餐前小食係酸辣拍青瓜🥒青瓜醃得好入味😍好醒胃👍🇹🇭泰式無骨鳳爪 $78🌈無骨嘅鳳爪啖啖肉🤗酸酸辣辣再加埋泰式嘅醬汁❤️正呀喂👍🔥胡爐醉八鮮鍋 $398🌈嘩呢個真係不得之了呀🥳呢個胡爐醉八鮮鍋裡面就係🈶️8⃣️款新鮮嘅海鮮🦞🈶️青口、龍蝦、鮑魚、魷魚、蜆、東風螺、花膠、魚翅😋上枱想時候❤店員首先會係炒一炒呢個八鮮鍋🔥然後再贊酒🔥聽店員講啲酒裡面仲有「二鍋頭」添🤗唔怪之得炒嘅時候酒味咁香啦🔥炒起上嚟個火焰仲好勁架🤩店員最後會倒入龍蝦湯再煲滾我哋就食得嚕👍大家記住首先要飲咗個湯先呀❤因為龍蝦湯勁鮮甜濃郁好正架😋我地差不多每人飲咗2碗🤣再食埋海鮮同龍蝦🦞贊咗酒海鮮特別好味😋龍蝦肉勁彈牙呀🤤一定要試吓喔🥳🥳🐂極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388🌈我哋兩個都好鍾意食牛🐃呢個本地騸牯牛頸脊唔止油脂均勻❤色澤亮麗🐂肉味仲有夠曬香濃有多肉汁😋厚薄適中🔪呢啲牛絕對都唔細份❤但係因為我哋鍾意食牛🐃所以我哋兩個人好輕鬆就食完

🥒餐前小食 $40

🌈佢哋今日嘅餐前小食係酸辣拍青瓜🥒青瓜醃得好入味😍好醒胃👍

🇹🇭泰式無骨鳳爪 $78

🌈無骨嘅鳳爪啖啖肉🤗酸酸辣辣再加埋泰式嘅醬汁❤️正呀喂👍

🔥胡爐醉八鮮鍋 $398

🐂極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388

🌈我哋兩個都好鍾意食牛🐃呢個本地騸牯牛頸脊唔止油脂均勻❤色澤亮麗🐂肉味仲有夠曬香濃有多肉汁😋厚薄適中🔪呢啲牛絕對都唔細份❤但係因為我哋鍾意食牛🐃所以我哋兩個人好輕鬆就食完一碟嚕🥳如果你哋都係鍾意食牛🐮兩個人叫一個中size✅再食埋其他嘢就啱啱好喇🥳🥳

🥟餃子拼盤 $128

🌈着咗餃子都好飽滿😋而且仲係即日即包添👍肉餡新鮮✅餃子係打邊爐必選嘅其中一個項目🔥秒殺⏰💯

🥬蔬菜拼盤 (小) $63

🌈食咗咁多靚肉、靚海鮮🦞我哋梗係要食返啲蔬菜平衡返啦🤗蔬菜新鮮🥬而且賣相排得好整齊、超精緻呢🥳🥳

🔥紫菜炸響鈴 $88

🌈響鈴係我哋打邊爐至愛之一🔥但係佢呢個炸紫菜響鈴我哋都係第一次食😋通常喺出邊嗰啲都係冰鮮嘅響鈴🧊好少見到有呢個咁新鮮嘅紫菜炸響鈴❤️呢度嘅響鈴全部都係即叫即炸🔥所以先可以🈶️新鮮爽脆嘅口感🤗正👍👍👍
  • 胡爐醉八鮮鍋
2022-12-04 45 浏览
12月出街密密食,天氣降溫終於有冬天的感覺,相約朋友打邊爐提早慶祝聖誕節,記得訂枱因為經常全場滿座。食物方面好多選擇,幾個招牌湯底款式好多,餐廳裝修充滿中式古典風, 復古紅木屏風有特色,一班朋友可以坐VIP房,非常舒適私隱度高。餐前小食先來秘製醬料,惹味麻辣青瓜雲耳,開胃非常。小食泰式無骨鳳爪 $78好開胃的小食,無骨鳳爪啱晒我哋啲懶人,鋪滿泰式酸辣汁,非常刺激惹味,配料洋蔥、蘿蔔絲吸咗酸辣汁,好夾呀!胡椒豬肚花膠雞鍋 $328我哋揀咗暖胃鍋底,胡椒豬肚花膠雞,先來飲碗湯,呢個湯底果然有料到,真材實料熬製,湯底好濃郁香濃,無味精好健康,順喉滋潤。花膠雞都好足料,花膠豐富骨膠原,厚身滑溜好彈牙,雞件好新鮮嫩滑,吸收胡椒香味,份量都好多,性價比極高!好多豬肚、鹹酸菜,鹹酸菜令湯味更多層次,豬肚爽口彈牙,湯頭非常好喝。極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388極上本地騸牯牛頸脊,油花好靚亦都好新鮮,牛肉味濃厚,好彈牙有口感,高質鬆軟。油脂感豐富,口感很特別,入口即溶,每一啖都充滿油香食落好滿足。胡爐五寶丸 $128除咗靚牛之外,我地試咗丸類拼盤,出面較少食到的手打香茜炸菜牛丸、味道濃郁,加上芫荽香

餐前小食
先來秘製醬料,惹味麻辣青瓜雲耳,開胃非常。

小食
泰式無骨鳳爪 $78

極上本地騸牯牛頸脊 (中) $388

胡爐五寶丸 $128
除咗靚牛之外,我地試咗丸類拼盤,出面較少食到的手打香茜炸菜牛丸、味道濃郁,加上芫荽香味、炸菜口感,令整體更豐富。

黑松露墨魚丸、新鮮墨丸、手打蝦丸、蟹籽蝦丸;粒粒都鮮甜爽口彈牙,尤其是黑松露墨魚丸,黑松露很香,松露味爆滿,鮮味十足。

蔬菜拼盤(小) $63
新鮮翠綠的蔬菜拼盤,吃了這麼多肉,吃點蔬菜平衡一下。

總括食物高質素,服務好細心,價錢合理,坐得舒服吃得開心又滿足。

庆祝纪念
圣诞节
  • 胡椒豬肚花膠雞鍋
  • 極上本地騸牯牛頸脊
2022-12-01 45 浏览
天氣越嚟越凍,梗係要指定動作打邊爐啦🍲今晚帶朋友一齊嚟到「胡爐」,之前食過一次再已經被深深吸引❤️胡爐醉八鮮鍋🍲 $398必食湯底之選👍🏻有龍蝦、魚翅、花膠、青口等多款海鮮作為鍋底,加上龍蝦熬製成湯底,鮮味到不得了💯胡爐牛拼盤🥩 $398多個唔同牛肉嘅部位,有牛頸脊、牛胸爽、牛舌心、霜降牛肉粒、安格斯肥牛等等,油脂豐富入口啖啖牛脂香味😋胡爐五寶丸🍢 $128有墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸,、黑松露墨魚丸、牛骨牛汁丸,粒粒紮實得來又彈牙!胡爐五寶餃🥟 $128全部都皮薄多餡,最特別係黑松露餃,香氣四溢!紫菜炸響鈴 $88新鮮即炸紫菜響鈴,上枱嘅時候仲係熱辣辣,非常香脆!朋友食完都話正,食物選擇多,環境舒適又有多款靚酒,飲包食醉超開心✌🏻

胡爐醉八鮮鍋🍲 $398

胡爐牛拼盤🥩 $398

胡爐五寶丸🍢 $128

胡爐五寶餃🥟 $128
全部都皮薄多餡,最特別係黑松露餃,香氣四溢!

紫菜炸響鈴 $88
新鮮即炸紫菜響鈴,上枱嘅時候仲係熱辣辣,非常香脆!

• 胡爐牛拼盤
  • 手工丸餃拼盤
2022-11-29 34 浏览
勁中意打邊爐嘅我上網見到依間胡爐火鍋不論係環境、裝修同埋食物都好靚😍即刻約埋朋友一齊去試一試🤩胡椒豬肚花膠雞鍋 $328依個鍋真係好足料😍有成碟雞塊,肉質非常嫩,而且仲好大份,加埋湯底仲有好多好厚身嘅花膠同埋好好咬口嘅豬肚🤪真係食湯底都飽啦☺️再加埋辣辣地嘅胡椒豬肚湯底真係perfect match🥳極上本地騸牯牛頸脊(中)$388依份牛頸脊好有光澤,平時好多火鍋店提供嘅牛都係有血水🥲,即係代表唔新鮮,而且雪咗好耐😿但依一碟牛係完全無血水,每塊都好嫩,食落無筋,仲有香濃嘅牛味😋推介大家一定要試!🥰蔬菜拼盤(小)$63有個咁正嘅湯底當然要食菜,啲菜吸哂啲湯底就超級好味😍依個蔬菜拼盤入面有娃娃菜、西洋菜同菜心🥳平時打邊爐最怕啲菜洗得唔乾淨,會黃又有蟲🥲但依個蔬菜拼盤全部菜都好乾淨🥰一啲黃都無同埋食落都好新鮮,而且仲好甜🤪黃金炸魚皮 $88平時食開炸魚皮多,但黃金炸魚皮就比較少見🤫黃金嘅意思即係用鹹蛋黃炸,依一個位做得好好👍🏻因為個鹹蛋黃好香,而且食落完全唔油膩🤪炸得好好

極上本地騸牯牛頸脊(中)$388

蔬菜拼盤(小)$63

黃金炸魚皮 $88

2022-11-29 35 浏览
今日食咗一間好有中式風味嘅邊爐唔單止背景音樂,入面嘅裝修,都好有古色古香嘅風味🫢🫢胡爐醉八鮮鍋$398入面有龍蝦,蜆,青口,花膠,螺,魚翅,花枝,鮑魚🤤🤤🤤超級豐富首先,店員行過嚟幫我哋將呢啲材料炒香咗先,然後再加入酒,令到鮮味再提升,最後再加入超級濃郁嘅龍蝦湯底🤩🤩🤩🤩等成個煲滾咗之後,第一時間飲一碗熱辣辣嘅海鮮龍蝦湯🤤🤤🤤包你飲過返尋味🤪胡爐牛拼盆$398分別有幾款唔同牛嘅部位😍加入係超濃郁既湯底入面,唔需要加調味料,直接食到牛嘅鮮味😋😋紫菜炸響鈴$88即叫即炸,勁趣卜卜,直接就咁食都好好味,不過我自己就鍾意浸落個湯底度1-2秒😍配合埋鮮味嘅湯底,一流🤩丸類拼盤$128全部都係手打丸,可以一次過試五個唔同嘅味道🤩我最鍾意就係黑松露丸餃子拼盤$128自己都係最推介黑松露餃子😜😜超級足料蔬菜拼盤(小)$63娃娃菜配呢個湯底係超級好味😜😜

胡爐醉八鮮鍋$398

胡爐牛拼盆$398