2019-04-07 37 浏览
估唔到連鎖店都咁有驚喜,本來冇咩期望,但實在未食過咁滑嘅河粉佢滑到好似拉布粉咁⋯⋯可能本身加咗好多油。湯底我叫咗傳統湯底,冇咩特別驚喜。但都唔算太油膩。我叫咗三餸一定要讚一讚佢嗰啲豬軟骨,入口即溶,連平時透明果舊骨都好淋。牛肚都幾好.....唔會好似痴牙最後係魚腐,嗰d就麻麻哋啦⋯⋯冇咩味道,下次可以唔叫。唯一批評佢係佢啲份量太少⋯⋯價錢就一般啦,如果下次去食一定會叫下佢啲牛腩
湯底我叫咗傳統湯底,冇咩特別驚喜。但都唔算太油膩。
我叫咗三餸

牛肚都幾好.....唔會好似痴牙

最後係魚腐,嗰d就麻麻哋啦⋯⋯冇咩味道,下次可以唔叫。

2019-04-02 276 浏览
近住藍田港鐵站既啟田商場有好多好嘢食,〈臨記車仔麵〉就係近期我最愛嘅一間!!最喜歡佢有特別嘅湯底,例如咖喱,鮮番茄同麻辣。而餸配料方面有接近40款,梗有一款啱口味。雖然主打平民車仔麵,但內裡環境都好光猛乾淨,坐得都幾舒服架採用自在形式,喺收銀點完餸之後就要等叫號碼,去領取區攞食物。醬料同熱水碗筷都係自助區有得拎,衛生方面令人滿意。〈滷肉飯〉老公見到有新產品,車仔麵店都竟然有滷肉飯食,當然要一試!!滷肉汁好濃郁,超好送飯。加上滷肉煮得夠腍夠入味,佢轉個頭就食曬成碗飯了。我就選擇了咖喱湯底嘅車仔麵,另外加配咗溏心蛋,蘿蔔,生菜同自家製鮮竹卷。〈溏心蛋〉絕對可以話係臨記既名物,一咬就即刻流曬成個黃出嚟,蛋白又夠入味,絕對係必食之選。〈蘿蔔〉蘿蔔都好有驚喜,超清甜又多汁,冇渣又冇根,好好食。〈脆味豬爽肉〉老公係食肉獸,所以另外都叫左幾款肉類。豬爽肉係每次必點嘅餸菜之一!外層煎得夠香脆,肉質爽口得來又唔會油淋淋,又一必食之選。〈孜然雞翼〉孜然味濃郁,煎得夠香口,真係百吃不厭。〈油炸鬼豬扒〉鬼馬系列係〈臨記〉獨有嘅食品,外層有油炸鬼的香脆同鬆化,內面豬扒好juicy,好特別。〈油炸鬼雞翼〉同系列

雖然主打平民車仔麵,但內裡環境都好光猛乾淨,坐得都幾舒服架

醬料同熱水碗筷都係自助區有得拎,衛生方面令人滿意。

〈滷肉飯〉
老公見到有新產品,車仔麵店都竟然有滷肉飯食,當然要一試!!

溏心蛋

〈溏心蛋〉

蘿蔔

〈蘿蔔〉
蘿蔔都好有驚喜,超清甜又多汁,冇渣又冇根,好好食。

脆味豬爽肉

〈脆味豬爽肉〉
老公係食肉獸,所以另外都叫左幾款肉類。

孜然雞翼(五隻)

〈孜然雞翼〉
孜然味濃郁,煎得夠香口,真係百吃不厭。

〈油炸鬼豬扒〉

油炸鬼雞翼(五隻)

〈油炸鬼雞翼〉
同系列仲有個雞翼,都係好食之選。
溏心蛋
蘿蔔
脆味豬爽肉
孜然雞翼(五隻)
油炸鬼豬扒
油炸鬼雞翼(五隻)
2019-04-01 21 浏览
在藍田買了東西後經過啟田商場見到《臨記車仔麵》,記得他們的牛魔王好入味好棯、雞翼也不是普通炸/ 鹵水而已,於是又去幫襯了! 藍田分店設於商場二樓,門口點餐,餐具自助,甚為方便。 職員態度有善,落單快又準~ 豬八戒 HKD 45今日選了指定套餐,內裡有8餸之多 — 有招牌腩肉、秘製豬軟骨、豬皮、豆卜、菜、米粉、鮮腐竹、傳統湯! 而且不是碎碎的肉,味道足夠。豆卜及鮮腐竹同樣夠棯👍🏻 某些地方貪快而弄得又硬又乾又凍 孜然雞翼 HKD 19 煎得乾身,孜然味重重!菜心 HKD 15 可選腩汁或蠔油,翠綠菜心好爽脆又多徑!檸檬可樂 HKD 9 差不多離開時,門口排了長龍!

藍田分店設於商場二樓,門口點餐,餐具自助,甚為方便。

職員態度有善,落單快又準~

豬八戒 HKD 45

孜然雞翼 HKD 19
煎得乾身,孜然味重重!

菜心 HKD 15
可選腩汁或蠔油,翠綠菜心好爽脆又多徑!

檸檬可樂 HKD 9

差不多離開時,門口排了長龍!
2019-03-31 35 浏览
朝早要去藍田做野,做到點幾兩點至食飯,好好好肚餓...入咗啟田商場見到呢間鋪都多人排隊,望望餐牌見有滷肉飯食想試下,就同朋友揀咗呢度食。小食同車仔麵既餸都有唔少選擇,我地2個餓底除咗叫滷肉飯($29)同車仔麵($49),仲點咗2種雞翼(各$19)同酸齋($15),成枱野食好豐富😍首先講咗自己既滷肉飯先,每粒豬肉都好肥美,而且肉汁豐富香濃,不錯!朋友碗烏冬的番茄湯底有好多番茄粒,酸酸地好開胃!魷魚口感爽脆,而脆味豚爽肉厚身兼爽口,同埋會另上,唔怕比d湯浸淋哂。小食入面既2款雞翼都唔錯,油炸鬼雞翼一咬落去好香油炸鬼味;而孜然雞翼既孜然香夠重,外皮乾脆。至於用麵根做既酸齋好入味,份量亦唔少!飲品就係雪碧同黑芝麻豆漿,豆漿有淡淡既芝麻香,感覺健康~
朝早要去藍田做野,做到點幾兩點至食飯,好好好肚餓...

美味酸齋
至於用麵根做既酸齋好入味,份量亦唔少!
飲品就係雪碧同黑芝麻豆漿,豆漿有淡淡既芝麻香,感覺健康~
  • 油炸鬼雞翼,滷肉飯,孜然雞翼
2019-03-29 27 浏览
食車仔麵緊係叫多d食餸先正,但好坦白有時有d地方唔抵食,叫多兩樣都成過百蚊碗,真係誇左d,依間臨記車仔麵d餸唔貴叫多幾樣都唔肉赤,認真抵食!!! 我的重量級車仔麵(麻辣湯底油麵:冬菇豬紅溏心蛋雞亦尖魚腐芽菜) 冬菇好入味!!! 魚腐嫩滑似豆腐!!! 豬紅嚼起來口感有韌性!!! 雞亦尖偏淋好入味!!! 溏心蛋賣相加分之外,一口咬下半熟的蛋黃香味溢滿口中,軟軟嫩嫩!!! 芽菜,依隻芽菜無粒荳係頭,如果連埋頭部既荳會更有口感!!!油麵,麵質爽彈!!!蠔油生菜孜然雞亦,有d黑椒粒,調味好特出,有小小小小辣,香口野味!!! 炸雞軟骨,出奇地又唔係好油,食到卜卜聲好有咬口!!!
冬菇好入味!!!
魚腐嫩滑似豆腐!!!
豬紅嚼起來口感有韌性!!!
雞亦尖偏淋好入味!!!
芽菜,依隻芽菜無粒荳係頭,如果連埋頭部既荳會更有口感!!!
油麵,麵質爽彈!!!
蠔油生菜

炸雞軟骨,出奇地又唔係好油,食到卜卜聲好有咬口!!!

堂食過一次,印象都唔錯。雖然車仔麵黎講價錢算係偏貴,但係環境企理、餸菜又有特色,湯底都夠濃,所以都覺得可以接受。所以今次就試下叫外賣自取,閒日下午茶時間無乜人,叫咗一個兩餸車仔麵蕃茄湯底(豚爽肉$13)、(豬軟骨$8),加個瑞士雞翼(小食$19)。返到屋企打開個外賣:蕃茄湯唔係蕃茄湯;最期待嘅豚爽肉無左;豬軟骨得一舊;瑞士雞翼係小食黎,擺埋同啲餸一齊。。。諗住打去講返比餐廳聽就算數,但係非繁忙時間(去買外賣時無人),完全無人聽電話!去買個外賣滿心歡喜返到屋企見到完全唔符合期望既野食,感覺真係好差。。所以就專登打左第一次食評抒發下
堂食過一次,印象都唔錯。

返到屋企打開個外賣:
蕃茄湯唔係蕃茄湯

最期待嘅豚爽肉無左

豬軟骨得一舊

瑞士雞翼係小食黎,擺埋同啲餸一齊
。。。

所以就專登打左第一次食評抒發下
車仔麵
2019-03-26
10 分钟 (外卖自取)
2019-03-24 21 浏览
呢幾日天氣回暖很適合游泳,於是到沙田顯徑上堂。 做運動後肚子餓了便到附近的《臨記車仔麵》啦! 環境乾淨,燈光通明。 先購票後自取食物,餐具另設服務台價錢公道,加餸加 HKD 7 - HKD 12. 門口餐牌上列有單點或指定套餐,岩選擇困難症~ 最後,越點越興奮,所以點了牛魔王 外還加點點錢 加 餸菜。麻辣湯 + HKD 8 脆味豚爽肉 + HKD 12酸齋 + HKD 8 韭黃 HKD 7麻辣屬小辣但都偏辣。 牛魔王包括牛腩、牛肚、牛丸,腩位好棯! 豚肉有經過處理所以好脆口又鹽提味。 酸齋酸度適中。 瑞士花香雞翼共有3隻,加了花瓣增加了美觀感同時也有花香味溢出。黑芝麻豆腐 味道清淡,豆味不太重又可解辣

環境乾淨,燈光通明。

先購票後自取食物,餐具另設服務台

價錢公道,加餸加 HKD 7 - HKD 12.

門口餐牌上列有單點或指定套餐,岩選擇困難症~

最後,越點越興奮,所以點了牛魔王 外還加點點錢 加 餸菜。
麻辣湯 + HKD 8

脆味豚爽肉 + HKD 12

酸齋 + HKD 8
韭黃 HKD 7

豚肉有經過處理所以好脆口又鹽提味。 酸齋酸度適中。

瑞士花香雞翼
共有3隻,加了花瓣增加了美觀感同時也有花香味溢出。

黑芝麻豆腐
味道清淡,豆味不太重又可解辣
2019-03-23 16 浏览
依到運作模式係先在收銀處落單,之後等叫號取餐,完餐後將餐具放到收集推車内!!!店內有水機免費提供飲用水。油菜:蠔油菜心瑞士花香雞亦,調味好入味,五隻都只係賣$28,抵食!!熱檸檬茶特色辣醬,免費的,一定要試,好好食,好香而且夠味夠辣!!。魚皮夠脆!!酸齋,酸酸甜甜好開胃!!自選車仔麵,加$1轉蕃茄湯底,可見蕃茄份量十足,蕃茄味濃郁!!白蘿蔔夠淋,嫩身無渣!!豬皮入味,爽彈!!韮菜嫩綠!!魷魚鬍爽口!!鮮腐竹.雲耳,鮮腐竹同湯粉真係絕配黎!!當日一個人黎食野都唔覺悶,同依到d靚靚員工傾下計講下笑,佢地好健談,哈哈,服務方面加分加分!!
店內有水機免費提供飲用水。
油菜:蠔油菜心
瑞士花香雞亦,調味好入味,五隻都只係賣$28,抵食!!
熱檸檬茶
特色辣醬,免費的,一定要試,好好食,好香而且夠味夠辣!!。
魚皮夠脆!!
酸齋,酸酸甜甜好開胃!!
白蘿蔔夠淋,嫩身無渣!!
豬皮入味,爽彈!!
韮菜嫩綠!!
魷魚鬍爽口!!
鮮腐竹.雲耳,鮮腐竹同湯粉真係絕配黎!!

2019-03-15 52 浏览
今日幫朋友搬屋, 路經啟田邨, 順道吃個下午茶補充體力, 找了這間地道車仔麵店。店舖很大, 而且有別於一般車仔麵店, 裏面燈光 充足, 環境非常乾淨。 下午茶時間人流不算太多,我和朋友輕易就找到位。這次除了車仔麵外,我還點了小食, 油炸鬼豬扒和 孜然雞中翼。豬爽肉,溏心蛋, 傳統湯米線。 這兩味餸是這間店的必食之選, 豬爽肉如其名 ,入口非常爽滑, 外皮炸得香脆。 糖心蛋也算是水準之作, 醃得夠入味。傳統湯有一股說不出而且帶點神秘的香味, 用嚟送米線非常搭配。油炸鬼豬扒表面炸至金黃色,如油炸鬼鬆脆的口感, 偏鹹的味道非常惹味。朋友們吃得也津津入味, 說好約定下次再來光顧。

豬爽肉糖心蛋傳統湯米線

小花菇蘿蔔傳統湯米線

豬軟骨鮮竹卷鮮茄湯米線

檸樂

朋友們吃得也津津入味, 說好約定下次再來光顧。
2019-03-15
豬爽肉糖心蛋傳統湯米線
小花菇蘿蔔傳統湯米線
豬軟骨鮮竹卷鮮茄湯米線
檸樂
  • 脆味豚爽肉
人龍超長的車仔麵👀🤤港人的comfort food草根爸爸的自選車仔麵($48)+$8豬大腸+$8豬紅+$8豬皮+$7蘿白+$7韭菜+$9粗麵+$1中麻辣湯底+$7黑豆漿草根爸爸👨🏻話要吃車仔麵,就要吃經典的豬腸豬皮豬紅蘿白粗麵🍜,粗麵爽口,豬腸、豬皮和豬紅都醃製得不錯👍🏻,可惜蘿蔔不夠入味。另外點了麻辣湯底,但不夠麻味呢🤔。草根妹妹的自選車仔麵($55)+$12秘製牛孖筋+$12秘製豬軟骨+$10溏心蛋+$8炸醬+$12讚岐烏冬+$1鮮茄湯+$7原味豆漿草根妹妹👧🏻最鍾情肉類🍖,所以化身肉食獸,配料選了牛筋🐃、豬軟骨🐷、炸醬。果然是必試的秘製✨牛筋! 大大的一條,入口即化🤤,充滿骨膠原!而且做的非常入味🙌🏻,份量又夠慷慨😚。豬軟骨🐷半肉半筋,肉質軟腍,不過還是牛筋更勝一籌! 炸醬比譚仔🍜更好吃,肉醬帶點番茄🍅味,味道突出,不得不提廚師👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳掌控溏心蛋🐣的技術純熟,流心程度滿分💯。加$3點了讚岐烏冬,口感煙韌,吸收了番茄湯底🍅,非常入味。孜然新疆燒雞翼5隻($28)味道正常,有孜然香,可惜不夠Juicy。
人龍超長的車仔麵👀🤤港人的comfort food
草根爸爸的自選車仔麵($48)
+$8豬大腸
+$8豬紅
+$8豬皮
+$7蘿白
+$7韭菜
+$9粗麵
+$1中麻辣湯底
+$7黑豆漿

草根妹妹的自選車仔麵($55)
+$12秘製牛孖筋
+$12秘製豬軟骨
+$10溏心蛋
+$8炸醬
+$12讚岐烏冬
+$1鮮茄湯
+$7原味豆漿

孜然新疆燒雞翼5隻($28)
味道正常,有孜然香,可惜不夠Juicy。
午餐
2019-03-09 239 浏览
藍田最近新開左間車仔麵 見到好多學生lunchtime排隊食就入去試下先🤨點知一試就有驚喜🤩車仔麵種類選擇非常多 除左其他車仔麵都會見到嘅牛腩蘿蔔各類丸等等 仲有好特別嘅酸齋 炸醬 花菇 等等 滿足唔同口味嘅需求 會影響麵味嘅食物去會分開上 極貼心麵亦都有好多唔同嘅選擇 河粉米粉粗麵幼麵等等等等 連烏冬都有添呀 而湯底都有唔同嘅選擇 傳統湯就唔洗價錢 其他三款(咖喱湯 番茄湯 麻辣湯)都係+1蚊咋 仲有得免費加特色辣醬添 仲有勁多唔同嘅小食 土匪雞翼 油炸鬼雞翼 雞軟骨 炸魚皮等等等等 仲有好似吉列豬扒咁嘅炸豚肉 好特別🤤入到去好大環境好舒服 仲有自助bar檯 可以拎水拎唔同嘅醬料 雖然其實個麵已經好濃郁好夠味 但係都都可以比人自己再調節口味 而餐具就係自己拎嘅 食完記得將個盤拎去餐具回收處 啲staff都好勤力 係咁refill餐具同埋幫啲有需要嘅客人收翻佢地食完個盤 態度一百分💯見到新開樣樣都想試於是叫多左 兩個人叫左四人份🙈食到超級飽😆瘋狂叫都係叫左每人70蚊 如果四個人食就每人五十蚊都唔洗 好高質😆小食叫左三樣 酸齋 滷水雞翼 同時蔬牛三寶雞翼好入味 除左個皮有味之外 連入面啲
點知一試就有驚喜🤩

小食叫左三樣 酸齋 滷水雞翼 同時蔬牛三寶

雞翼好入味 除左個皮有味之外 連入面啲肉都好香好有滷水味 外面啲桂花搞到隻雞翼超級香 聞到都流口水🤤🤤

酸齋都好正 酸酸甜甜咁 好開胃 食到太膩唔想食 食一舊就即刻開胃曬🤤🤤又可以繼續作戰

呢個牛三寶入面有牛腩牛肚同牛筋 一次過滿足曬三個願望🤤🤤全部都好入味好淋 唔會韌到咬唔開 好滿足🤤

每兜車仔麵仲會送菜 隨機送生菜或者菜心 麻辣湯底好正 面頭飄住啲辣椒粒 聞起身世界級香 食落唔會太辣但又滿足到想食辣的心情 好正😆😆炸醬都好正 食車仔麵都可以有炸醬真係太好了🤤🤤

滿滿一大兜 落單嘅時候staff問我地要唔要加辣醬 唔洗錢所以加左一兜 傳統湯係好濃郁 啱曬重口味人士🤤 跟住加埋辣醬就有小小辣味 食得少少辣嘅人記得係落單之前加呀🤩

檸檬雪碧 咁樣上可以自己調教啲冰嘅份量 同埋佢啲份量會多過就咁上一杯哈哈哈哈 感覺上抵好多好滿足😆😆🤤

溏心蛋真係世界級正 以前食開好多都係全熟 但係佢真係極度流心omggg 十級推薦大家黎食🤤🤤

藍田有好多學生出沒 呢間車仔麵CP值好高 唔貴又高質 唔怪得之咁多人排隊啦,下次一定會再食😆
2019-03-06
午餐
2019-03-09 47 浏览
草根家樓下新開的一間餐廳🍴,雖然只是簡簡單單賣車仔麵🍜,但依然人頭湧湧,這次也大約排了15分鐘⏱才完成點餐。店內完全滿座,點餐後又要再等位置入座,建議可拎朋友先等位,同時排隊買飛,以減少等候時間。自選車仔麵($60)草根姐姐👩🏻試了牛腩($12)🐃,但食落較乾身,並不突出👉🏻👈🏻。鮮竹卷($10)是自家製作,中間包著爽口雲耳,味道頗鮮,加上吸收了番茄湯底🍅,不錯吃。墨魚丸($8)有3粒,正常貨式。最驚喜的是溏心蛋($10)🥚!蛋漿傑身黏口,蛋白嫩滑,外面還用上味醂醃製,比很多香港的日式拉麵店都要做得好吃😍!番茄湯底頗濃味,自然的味道飲落令人舒服😌,另外麵底點了讚岐烏冬($12),麵量頗多,煙韌不過腍,好吃呢!自選車仔麵($51)米線($9)🍜份量充足,可惜口感過腍,失去彈牙口感。豬皮($8)爽口,豬紅($8)入味,墨魚丸($8)彈牙,溏心蛋($10)是必吃!!!加$7點了黑豆漿,但味道過淡😂,還是原味豆漿較好。油炸鬼雞翼5隻($28)🤔大家有沒有試過油炸鬼雞翼?!雞翼🐥外皮沾上炸漿,再脆炸🔥。食落油炸鬼真的有幾分相似,不過比較油膩😭,不可多吃。幸好雞肉非常非常嫩滑😋,亦夠Juicy,雖

自選車仔麵($60)

自選車仔麵($51)

油炸鬼雞翼5隻($28)

🤔大家有沒有試過油炸鬼雞翼?!
雞翼🐥外皮沾上炸漿,再脆炸🔥。食落油炸鬼真的有幾分相似,不過比較油膩😭,不可多吃。幸好雞肉非常非常嫩滑😋,亦夠Juicy,雖然邪惡,味道的確不錯。

估唔到呢間車仔麵幾好食啊
!食得出有經過烹調工序,比譚仔流水作業有心,而配料又夠多選擇,呢方面亦勝譚仔同南記,好吃份量又大碗,難怪人流咁多啦😋!

• 鮮竹卷
  • 溏心蛋
2019-03-08 37 浏览
因工作關係路經藍田,選擇咗個快餐店形式嘅車仔麵做午餐暨下午茶!由點餐到有得食都係10分鐘內,啱晒我哋呢啲打工仔!食物種類選擇都算多,車仔麵應該有嘅餸都會有!特別嘅係可以選擇咖喱、番茄或麻辣湯底,出面既車仔麵比較少有!另外有啲套餐啱晒有選擇困難症嘅朋友!其實,我係一個‘餓’底見到樣樣都好想食唔覺唔覺點左六、七個餸炸魚皮新鮮夠脆口!陳皮魚蛋唔係度度有!牛舌薄切夠入味!花菇厚身有咬口!油炸鬼雞翼賣相真係成條油炸鬼咁,不過入邊唔係麵粉而係雞翼,肉汁鎖晒喺入面,唔錯!雞軟骨新鮮炸起唔會太咸!總結:性價比極高!一定有下次!新一代譚仔!此店必火!

另外有啲套餐啱晒有選擇困難症嘅朋友!

其實,我係一個‘餓’底
見到樣樣都好想食唔覺唔覺點左六、七個餸
炸魚皮新鮮夠脆口!
陳皮魚蛋唔係度度有!
牛舌薄切夠入味!
花菇厚身有咬口!

油炸鬼雞翼

雞軟骨新鮮炸起唔會太咸!

總結:性價比極高!一定有下次!新一代譚仔!此店必火!
2019-03-07 46 浏览
同媽媽係藍田啟田商場行街,發現新開左間車仔麵!自選餸菜、麵底同湯底,仲有唔少小食,點完嘢食再搵位。我地搵位坐低就等叫number去拎嘢食~~效率好快10分鐘都唔洗,食物就黎齊👍🏻我地要左韭菜豬紅大腸、時菜牛三寶、新疆孜然燒雞翼。價錢唔貴,但份量超多!豬紅真係我食過中最好食!超入味,口感又滑,無血腥,配韭菜真係好夾!同埋韭菜好新鮮爽口!豬大腸我唔敢食,但媽媽話好食!時菜牛三寶入面應該有牛筋、牛肚、牛腩,但牛肚無曬><換左更多牛筋牛腩~~牛筋好軟滑又帶煙韌,入味但又唔會過鹹,出色之作!牛腩肥瘦分布均勻。雞翼就好似串燒店食到嘅味道,我就覺得可以再燒脆啲😝$19呢個價錢有三隻抵食啦!我地兩個見到有番茄湯底即刻心心眼,二話不說就決定左湯底。配料選擇豐富,價錢$7-12不等,睇到我地花多眼亂。媽媽要左豬軟骨、鮮腐竹卷、魚腐、雲耳同蘿蔔;我就要左糖心蛋、雞肉、雲耳、蘿蔔。份量比一般車仔麵店足料,大大碗,上面有滿滿嘅鮮茄蓉。第一次食呢間,感覺配料質素幾高,第一啖食蘿蔔,真心超正,清甜無渣!蠔油小花菇亦相當軟淋入味👍🏻豬軟骨好出色,雖然軟骨位未去到完全淋曬,但都好OK了,起碼係軟嘅,肥瘦

我地要左韭菜豬紅大腸、時菜牛三寶、新疆孜然燒雞翼。
價錢唔貴,但份量超多!
豬紅真係我食過中最好食!

媽媽要左豬軟骨、鮮腐竹卷、魚腐、雲耳同蘿蔔;
我就要左糖心蛋、雞肉、雲耳、蘿蔔。
蠔油小花菇亦相當軟淋入味👍🏻
豬軟骨好出色,雖然軟骨位未去到完全淋曬,但都好OK了,起碼係軟嘅,肥瘦適中,肉質軟腍唔韌,兩大舊$12,完全係水準之上!腐竹卷就好似係春卷嘅餡,皮就轉左鮮腐竹,餡料滿滿的,口感豐富。雞肉都唔差,有雞腿肉部位,鮮嫩好吃😋
糖心蛋真心必食!6成熟左右,中間蛋黃係膏狀,內層係液狀,三重口感!點解車仔麵配料都可以咁出色😭❤
️連蛋黃都入味,冰涼帶酒香,仲有甜甜的滋味!絕對唔差過日本拉麵店嘅糖心蛋!雲耳就有啲係爽脆口感,有啲係軟腍口感,呢款同魚腐都比較普通。
下次絕對會再黎食
2019-03-06 47 浏览
鎹又難食 面又奇怪味道 湯又好核突 得個醬料嘅味道 同湯嘅味道竟然可以分開 都唔知自己食咁嘅係唔係車仔麵 咁就算啦 頂多唔食咯 得幾個客人都要等10幾分鐘 飲凍奶得啦gua 結果都係咁 好苦 食過最難食嘅車仔面 終於知道點解晚餐時間卻咁多空位啦 食過一次唔會再食第二次 曬錢 仲要重新揾多間食晚餐 曬時間 對面間鋪都唔使擔心被搶客 咁樣嘅味道點同人地爭生意啊 真係超級難食 難食到已經唔知點樣可以形容佢啦 可能咁啱唔啱我地口味咯 但係真係難食咯 同樣嘅時間對面鋪客人多過車仔麵一倍啊 唉 廚師問題定係鋪頭野食配方問題啊 算啦 失望😔

2019-03-06