2022-11-11 4132 浏览
🎈閨蜜🐷生日,她選擇了《自助山》吃午餐,網上預約,進餐時間:平日由下午12:00至14:30,由於大家要返工,所以訂了12:45。第一次去合和高層吃飯。對我嚟講,餐廳沒有驚喜,普通裝潢,當天天氣陰暗,沒有景觀可賞!🎈先行了一個圈觀看食物,看落去沒有大驚喜,隨便攞了合自己口味的食物,出去4次取食物,個人覺得是一般。5⭐️👍食物⭐️⭐️⭐️熱盤選擇不多冷盤如海鮮,蝦蟹還可以,螺就較硬魚生類比較好,算新鮮雪糕味濃甜點較甜環境⭐️⭐️只有窗外景觀,不大吸引內在環境普通服務⭐️⭐️⭐️進食區服務員尚算有禮食物管理員就差了點,無聲無氣

5⭐️👍

食物
⭐️⭐️⭐️

熱盤選擇不多

冷盤如海鮮,蝦蟹還可以,螺就較硬

魚生類比較好,算新鮮

雪糕味濃

甜點較甜

⭐️⭐️

只有窗外景觀,不大吸引

內在環境普通

⭐️⭐️⭐️

進食區服務員尚算有禮

食物管理員就差了點,無聲無氣

2022-11-04
2022-11-06 3261 浏览
最可惜沒有生蠔供應,衹得麵包蟹,雪埸蟹脚,青口,中蝦,蜆,還有三文魚刺身,赤貝刺身,壽司,燒羊架,烤牛,中式點心有蝦餃,燒賣,珍珠鷄,千層糕,甜品蛋糕西餅大約有10款以內,唔錯,散莊雪糕,有3款味,但口味一般,生果例牌西瓜.菠蘿.哈密瓜.火龍果,有中湯老黃瓜煲猪骨,西湯週打魚湯,包一杯例牌餐飲,這Buffet主要係爲了有璇轉餐廳看風境,價格加一埋單約HKD$550一位
最可惜沒有生蠔供應,衹得麵包蟹,雪埸蟹脚,青口,中蝦,蜆,還有三文魚刺身,赤貝刺身壽司,燒羊架,烤牛,中式點心有蝦餃,燒賣,珍珠鷄,千層糕,甜品蛋糕西餅大約有10款以內,唔錯,散莊雪糕,有3款味,但口味一般,生果例牌西瓜.菠蘿.哈密瓜.火龍果,有中湯老黃瓜煲猪骨,西湯週打魚湯,包一杯例牌餐飲,這Buffet主要係爲了有璇轉餐廳看風境,價格加一埋單約HKD$550一位
2022-11-06 19640 浏览
每年生日都渴望與最愛的家人👪👩‍❤️‍👨度過,今年也不例外。我們要提前一個月經官網先可以預訂到窗口座位。😁當日11點半抵達合和中心,乘坐觀光電梯,一下子便上到56樓接待處,好好玩。接著到時間快要12點時,服務員才陸續邀請客人再坐電梯上62樓。🤩自助山食景是眾所周知,香港靚景盡收眼底,食物反而成了陪襯品。我哋邊食邊影相,忙得不可開交。時間很快便到了2點半,服務員叫我哋要準時交枱,準備下一場。😲講返食物質素,誠如很多食評話齋,只係一般般,唔會有太大驚喜。海鮮方面,有長蟹腳🦀,但很瘦而且十分咸,不是太好😱。另外有麵包蟹🦀,沒有生蠔和龍蝦🦞。刺身🐟就有常見的三文魚和鯛魚,我只取了一次就沒有再取。有燒牛肉和羊架,羊架較嫩,但牛肉不夠嫩滑,又係只取了一次。總括來說,食得很趕急,如果可以俾客人坐到3點,慢慢食慢慢欣賞風景的話就更好!😁

2022-11-05
2022-11-01 3269 浏览
朋友話好懷念以前富麗華酒店嘅旋轉餐廳, 但現今只得自助山係全港唯一嘅旋轉餐廳, 訂位要上網預約(午市自助餐價錢係$398+10%) 兼要先畀每人二百元訂金, 可能因為餐廳太受歡迎, 經常爆滿, 所以先有此規定, 在商言商, 無可厚非。 由於只係用餐前幾日才預約, 所以只可坐後排座位。 餐廳位於合和中心62樓, 需要先上56樓再轉電梯才可到達, 56樓有休息區方便早到嘅客人等候入座。食物區分咗兩層,較高層有凍海鮮、燒味、即淥粉麵、中式點心、天婦羅、烤肉等。客人坐位區就有冷盤、刺身、 壽司、熱盤、湯、燒牛肉同甜品等。凍海鮮有蟹腳、凍蝦、東風螺、蜆同藍青口。蟹腳 size 算細隻但味道都實淨鮮甜,凍蝦就幾好,夠彈牙,其餘只是一般。刺身就有三文魚、八爪魚、鯛魚同鰹魚4款,味道只是一般。燒牛肉好粉嫩,燒得啱我心意,好正,煙三文魚就有兩款,個人喜歡佢自家製嘅紅菜頭煙三文魚,超嫩滑,味道啱啱好,唔會過鹹,食到忍唔住口要攞多兩轉。各款沙律菜都好新鮮,款式都好多,醬汁都有好幾款撰擇。燒味就有叉燒、燒鴨同油雞三款,味道只是一般。中式點心有蝦餃、燒賣同牛肉等,只試咗燒賣,個人覺得冇啲人講到咁好食,只是夠大粒

客人坐位區就有冷盤、刺身壽司、熱盤、湯、燒牛肉同甜品等。

刺身就有三文魚、八爪魚、鯛魚同鰹魚4款,味道只是一般。

各款沙律菜都好新鮮,款式都好多,醬汁都有好幾款撰擇。

燒味就有叉燒、燒鴨同油雞三款,味道只是一般。中式點心有蝦餃、燒賣同牛肉等,只試咗燒賣,個人覺得冇啲人講到咁好食,只是夠大粒,味道就普通。另外湯就有中西式各一款,還有鮑魚雞絲粥。至於甜品就有朱古力噴泉、意大利芝士蛋糕、焦糖海綿蛋糕、馬卡龍、粒粒朱古力、窩夫、雞蛋仔、意大利雪糕、各式蛋糕同杯裝甜品等,一定可以滿足甜品控。
2022-10-26
  • 自家製紅菜頭煙三文魚
2022-10-29 3474 浏览
這次是星期日我和老婆到了自助山吃第二輪的自助午餐,時間是15:15開始,那次我們沒有 預訂, 但幸好也有位給我們,只是沒有靠窗的位置,聽說靠窗位置必須上其官網預訂。其座位十分舒適,因為我們只有兩人,但他們也比四人位我們,所以有足夠的位置放袋,和旁邊的食客也足夠的距離, 最重要的是該單開餐廳會自動旋轉,所有食客也可以看到最好的維港景色。食物方面,凍海鮮有青口,螺,蝦, 蜆 ,長腳蟹及麵包蟹。長腳蟹質素不錯,有鮮甜味,不太鹹,而且也有淡淡的蟹味 雖然未能一條條地拉出來吃,但也非常好吃。大約半年前,其麵包蟹的膏非常好味,但這次麵包蟹的膏有腥味,而且肉質也不太鮮甜,可以不吃。牛扒的味道ok, 生熟度和牛味不錯,但油脂不足。羊架非常好味,羊味充足,和其醃料的味道配合得不錯,油脂也很夠。刺身方面有三文魚, 鰹魚, 吞拿魚 八爪魚, 赤貝, 鯛魚, 但味道也是普普通通,鮮度不足,而且赤貝有點黑色,所以赤貝連吃也不敢吃。熱的甜品方面非常推薦葡撻, 葡撻的份量很少,餅底十分香和脆, 蛋漿不是很甜但有蛋香味。那個粉麵必須一試,它的喇沙湯底蝦味非常 濃,麵也不太軟,非常惹味, 其自家製xo醬也非常足料,有很
這次是星期日我和老婆到了自助山吃第二輪的自助午餐
,只是沒有靠窗的位置,聽說靠窗位置必須上其官網預訂。

其座位十分舒適,因為我們只有兩人,但他們也比四人位我們

食物方面,凍海鮮有青口,螺,蝦, 蜆 ,長腳蟹及麵包蟹。
長腳蟹

長腳蟹質素不錯
麵包蟹

大約半年前,其麵包蟹的膏非常好味,但這次麵包蟹的膏有腥味
,而且肉質也不太鮮甜,可以不吃。

牛扒和羊架

,羊味充足,和其醃料的味道配合得不錯,油脂也很夠。
刺身

熱的甜品方面非常推薦葡撻
粉麵

, 其自家製xo醬也非常足料,有很多蝦米和瑤柱,xo醬和豆芽菜及湯底加起來非常香,雖然是在自助餐廳但我也吃曬成碗麵。
椰汁糕

燒賣

其蒸點心大約每10分鐘出一次,一出立刻便會被拿灑,較多人吃的是燒賣,蝦餃和椰汁糕。蝦餃和椰汁糕普普通通,蝦餃的皮不夠薄和爽口, 椰汁糕太甜,但燒賣非常正,裡面非常足料,入面有蝦,冬菇等,再點埋xo醬,非常好食

甜品方面, 雪糕只有他們自家製的 那些他們其他自家製的糕點方面我認為榛子朱古力慕絲蛋糕和竹炭栗子蛋糕最好食
,榛子朱古力慕絲蛋糕不但有榛子和朱古力香味,也不大甜,所以三者的味道配合得很好。竹炭栗子蛋糕雖然不太吃到竹炭味,但蛋糕非常綿,蛋糕上的cream栗子味非常足夠, 也吃到栗子粒

最後埋單每人五百多,這麼多東西吃來說,是非常值這個價錢的,但因為我食的是午餐的第二節,所以沒有鮑魚,大家如果是吃午餐第一次節便要留意這凍櫃
,會不定期有鮑魚。
2022-10-16
長腳蟹
牛扒和羊架
粉麵
  • 羊架
  • 蟹腳
  • 喇沙
2022-10-14 3285 浏览
今次公司聚會 老細揀咗去自助山度食 聽講呢度以前好難book位 今次同啲同事嚟食 早咗兩星期book位 風景好靚 其實感覺都輕鬆嘅 員工的服務態度好好 清蒸石斑係好食 啲同事話熟食OK
2022-10-04 3848 浏览
差差差,極失望,冇嘢飲,就得(水)(除左坐低比果杯橙汁 之後就到最後果杯餐飲),芝士焗龍蝦,攞兩次都係唔熱,睇住佢攞出嚟都唔熱,熱盤全部冇食過,除左個所謂鮑參翅肚 都只可以講普通 好一般,埋單855.5一個人 冇生蠔食,比童軍總會仲差,同港威差唔多價但係港威贏佢十條街有凸,馬可孛羅贏佢唔多7-8條街左右,小籠包同369一個天一個地,蝦餃都費事試,叉燒ok 同普通燒臘店有得揮,鵝肝好食但係出得好慢,窩夫同石頭麵包冇分別,切餅得兩個,得個境靚,就甘,總知唔會再去,我從來唔寫食評,今次係第一次
2022-10-03
$855.5
2022-09-16 5048 浏览
自助山凍盤:龍蝦、麵包蟹、翡翠螺、蝦、蟹腳、蟹鉗、蜆、青口、6款刺身、魚生飯、壽司、沙律、吾同凍肉、凍盤…*紅蝦刺身好清甜、蟹腳同帶子刺身冇乜味,其他都可以熱盤:有中西湯、鮑魚花膠窩、芝士焗蠔、海膽焗帶子、鵝肝、4款點心、4款燒味、港式粉麵、蒸石斑件、螺片鵝掌、牛面頰、炸天婦羅、烤豬肩肉、燒西冷、印度咖哩、焗芝士通心粉、菜、韓式炒飯呢d大路野…*熱食普通啦甜品:吾同既精緻甜品、窩夫、生果、芝士、雪糕、炒雪糕、朱古力噴泉、朱古力、糖、麵包布甸…*炒雪糕同榴連甜品好好味星期一至四:$718+10%星期五至日:$758+10%*不設任何優惠*每人包一杯橙汁/蘋果汁加餐茶*早一個月訂先有窗位,景色一流
自助山

凍盤:
*紅蝦刺身好清甜、蟹腳同帶子刺身冇乜味,其他都可以

熱盤:
*熱食普通啦

甜品

*炒雪糕同榴連甜品好好味
星期一至四:$718+10%
星期五至日:$758+10%

*不設任何優惠
*每人包一杯橙汁/蘋果汁加餐茶
*早一個月訂先有窗位,景色一流
2021-11-11
2022-09-12 4693 浏览
知道公司聚餐選擇了自助山lunch buffet後, 十分雀躍,說到底這是享有盛名的一間餐廳。環境上算很光猛整潔,一整排落地玻璃窗,照得滿堂光亮。當我多看兩眼桌子上的玻璃水杯,經理很緊張走過來問我是不是杯子不潔。我連忙說沒事沒事。對,我很在意玻璃杯上是否留有上一位客人的油膩膩的口印。事實我好幾次曾在所謂高級食府都看到杯子未擦乾淨,一般陶瓷杯是看不到,但你放下了玻璃杯我都會自然看多兩眼,雖然在外用餐不能太講究。食物款式算多,但鮮道不足,味道普通。我與同事們都沒有驚喜,原本打算吃過後再帶家人來吃,之後大家都沒有提起了。不過話雖如此,一個平日都座無虛席,所以有心來此吃,就早一點訂位吧!刺身款式就只有那幾款, 跟之前另一間J大酒店相比, 這兒沒有甜蝦象拔蚌等。不過最要命的是全部沒有鮮味~ 我在吃甚麼? 長腳蟹的蟹鉗肉就頗鮮甜, 蟹腳的蟹鮮味已被鹹鹹的海水味侵佔了,真是美中不足。我都沒有多吃。這兒還有點心, 但供應並非源源不絕,需要等待一放出來就拿,否則又要等下回。我沒有吃炸物,同事很想吃炸蝦,走了兩次都沒有,幸好在要求下,那位師傅肯即時為她炸了兩隻。不過我都忘記是否好吃。最開心是有我喜愛的 p

環境上算很光猛整潔,一整排落地玻璃窗,照得滿堂光亮。

最開心是有我喜愛的 parma ham 及脆邊 waffle,這兩款食物是我主攻的。我都沒有品嚐別的甜品,而熱薰吃過了一點,留不下任何深刻印象。

用餐前好友說這兒已很多人說不如從前,叫我食後報告。我簡單跟她們說,幸好是公司埋單,如果花自己的錢,同價的有大把其他好選擇。
這樣一間佔了好位置可360度俯視港島景色的餐廳,收了不平宜的餐錢,就算是午間自助餐,亦應多用心一點去做,餐飲食方面是有很多方面可改進,莫食水太深。
2022-08-29
午餐
2022-08-25 4761 浏览
補祝大家的生日飯老公話好細過跟他的媽媽食過一次,現在帶亞仔來食一次360度靚景的旋轉餐廳😘。食物質數同服務一流,上網有人唱衰佢,真的要為他們平反一下💪🏻。熟食: 牛扒 🐂- 我不吃的,但老公同我朋友都話好食,仲有特別的醬汁及調味提供伴食,朋友話好正😋,唔乾多汁。點心:新鮮出爐就比人掃曬就知幾好味。天婦羅:厨師不停咁炸,超熱辣辣唔油好食過日式放題個d, 仲有我喜愛的炸秋葵,秋葵炸後不滑潺潺好食㗎,食左咁多野,食下秋葵降下血糖先。炸蕃薯好味亞😋。甜品🍰:超多選擇同好味亞.最愛芝士流心個款🌸🌸,中間係紅色餡,唔記得係咩名,係酸酸地勁正~朱古力蛋糕好濃味同有不同層次,外層有層朱古力脆皮少食到,上次係酒心仲香。海鹽天使蛋糕原來咁好味,cream唔流,蛋糕超鬆軟,夾埋有海鹽好fresh。馬卡龍:不過不失。葡撻仔:超熱,正~雪糕🍨: 自家製真係不錯,我加埋窩夫墊底食,咁樣係甜品店食差不多$50~60,已回左d本。朱古力粒🍫不要錯過,好有驚喜。我未試曬每款甜品。刺身; 我就覺得普通沙津:紅菜頭藜麥黑醋沙津,超正~鐵板燒: 牛舌煎得剛好。海鮮:蟹包蟹🦀爆曬膏,食得好滿足。🦐蝦幾彈牙同大隻。 螺一般。長脚
補祝大家的生日飯
食物質數同服務一流
,上網有人唱衰佢,真的要為他們平反一下💪🏻。

點心:新鮮出爐就比人掃曬就知幾好味

,食左咁多野,食下秋葵降下血糖先
。炸蕃薯好味亞😋。
甜品🍰:超多選擇同好味亞
馬卡龍:不過不失。
葡撻仔:超熱,正~
朱古力粒🍫不要錯過,好有驚喜。
我未試曬每款甜品
刺身; 我就覺得普通
沙津:紅菜頭藜麥黑醋沙津,超正~
鐵板燒: 牛舌煎得剛好。
海鮮:蟹包蟹🦀爆曬膏,食得好滿足。
🦐蝦幾彈牙同大隻。 螺一般。長脚蟹ok.

2022-05-20
  • 自助餐
位於灣仔合和中心62樓嘅自助山🏙係我細細個就開始聽講好出名嘅旋轉餐廳🍽相信間餐廳應該已經有好多年歷史好難book位 要早成個月先有機會book到窗口位 好開心今日終於有機會一試🤪我哋揀咗平日嘅晚市自助餐 由6:30pm食到9:30pm 成人$738一位再加一我哋準時6:30到達 職員安排咗我哋坐窗口位(預約嘅時候要講定)啱啱好我哋個位轉到係望緊維港海景加上黃昏日落🌄個靚景令我哋覺得未食已經值回票價🥰冷盤海鮮👍🏻 (推介: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)選擇都算多原隻龍蝦蟹鉗🦞麵包蟹🦀 鱈蟹腳 螺🐚蜆蝦🦐最出色嘅係蟹鉗 預先已經莫好殼 好容易食到 啖啖蟹肉 而且好Juicy🤤龍蝦肉質結實 好新鮮 超多蟹膏 大滿足😋唯一冇生蠔食🦪有啲可惜🙈刺身🍣 (推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)種類豐富有池魚油甘魚三文魚吞拿魚帶子甜蝦平時食自助餐都比較少有池魚食🐟今次見到都幾surprise😍池魚非常新鮮 肉質爽口 魚脂均勻 食落吾會好油膩 味道仲略帶清甜👍🏻帶子原粒上碟 有一個5蚊銀咁大 仲要厚2 3吋😛 一啖食落去 超creamy😚雖然帶子味道偏淡 但咁大粒食落去 個種帶子味充分系口腔遊走☺️排類🥩 (推介: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️) 有烤羊架
位於灣仔合和中心62樓嘅自助山🏙
係我細細個就開始聽講好出名嘅旋轉餐廳🍽
相信間餐廳應該已經有好多年歷史

我哋揀咗平日嘅晚市自助餐
由6:30pm食到9:30pm
成人$738一位再加一

我哋準時6:30到達
職員安排咗我哋坐窗口位(預約嘅時候要講定)
啱啱好我哋個位轉到係望緊維港海景
加上黃昏日落🌄
個靚景令我哋覺得未食已經值回票價🥰
冷盤海鮮👍🏻 (推介: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
選擇都算多
螺🐚

蝦🦐

龍蝦肉質結實 好新鮮 超多蟹膏 大滿足😋
唯一冇生蠔食🦪有啲可惜🙈
刺身🍣 (推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
種類豐富有
池魚
油甘魚
三文魚
吞拿魚
帶子
甜蝦

排類🥩 (推介: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
烤羊架燒牛肉🐑🐮 兩款肉質都好嫩滑😋絕對值得一試👍🏻
熱盤都有好多野食🫕♨️ (推介:⭐️⭐️⭐️⭐️)
特別值得推介嘅有
焗蠔🦪
焗帶子
燒蝦🦐

鵝肝多士都有 而且係師傅即叫即煎😎😋
中菜 (推介: ⭐️⭐️⭐️⭐️)
小籠包
蝦餃
蠔皇鮑魚扣花膠
清蒸石班魚
等等
甜品 (推介: ⭐️⭐️⭐️)
種類豐富 有macaron
芒果糯米飯
朱古力噴泉
炒雪糕
等等
甜品相對有啲失色🙈芒果糯米飯味道偏淡 班蘭同椰醬味都吾突出,鮮芒果幾酸😵‍💫
心太軟亦都吾流心 可能因為要縮細份量所以咁啦🥴
總括黎講 雖然甜品相對失色 但其他野食都非常出色☺️
由其系港人自助餐回本既top 3 真系冇得輸👍🏻
仲要系高空俯瞰維港景色 夏天黎食 既可以睇到日落🌅又欣賞到夜景🌉
一次過滿足3個願望🤗🧡
2022-08-01
  • 刺身
  • 龍蝦
  • 蟹腳
  • 燒牛肉
  • 小籠包
  • 長腳蟹
失望的旋轉自助晚餐!已有兩年時間無光顧,可惜,不論餐廳 或 侍應都差咗好多!~ 首先,坐埋位,已感受到旋轉餐,轉速有點古怪,記得以前要坐定才感受到, 但現在快得明顯,最大問題,係轉到某d位會"Chok" 呀! 唉! 好驚呀! 零件老化? 唔知啦! 成晚都有 "chok" 呀!~ 入海鮮房,取蟹,龍蝦 & 攜帶子,跟在我後面既男顧客,不小心取食物時,令到食物跌到地上,男客不斷道歉,但女服物員 (帶眼鏡) 粗聲粗氣話: 唔洗執! 唔好攪! 令場面更尷尬!~ 麵包蟹好(鞋), 帶子無味, 龍蝦有少許膏~ 甜品部位女侍應,直頭黑口黑面,每個客講完要邊款,女侍應會用唔友善眼神望一望個客,先比甜品㗎!咁奇怪既? ~ 收碟速度極慢~ 由於,在我檯附近有一位小朋友 (應該有自閉症) 說話好大聲的,每當有侍應行過,都會大聲叫他們收小朋友所指定既碟, 其後,兩位男經理,都亳不顧忌,竊竊私語。。。~ 食物選擇唔太多,味道應鮮甜的,就無味,應鹹,就偏鹹!~ 煎鵝肝既房,這間房每位侍應都ok, 尚算有禮!總括:$788 + 10% =$866.8/位是不值得再光顧喇!
失望的旋轉自助晚餐!

已有兩年時間無光顧,可惜,不論餐廳 或 侍應都差咗好多!

~ 麵包蟹好(鞋), 帶子無味, 龍蝦有少許膏

~ 收碟速度極慢

~ 食物選擇唔太多,味道應鮮甜的,就無味,應鹹,就偏鹹!
~ 煎鵝肝既房,這間房每位侍應都ok, 尚算有禮!

總括:$788 + 10% =$866.8/位
是不值得再光顧喇!

2022-08-14
星期五嚟呢度食左個自助午餐,成人$388+10%一位,時間由1200-1430。整體感覺良好,風景當然靚,62樓嘅高度,雖然唔夠ICC嗰邊啲餐廳高,但已經足夠飽覽港島風景,大概一小時轉一個圈,食一餐午餐都可以睇曬香港同九龍嘅風景,裝修過之後環境算唔錯,唯一可以挑剔嘅係地板,不過無傷大雅嘅。食物方面款式唔算勁多,但都分咗幾個區域,熱葷同埋海鮮等等都有,甜品尤其多,熱葷方面值得一讚,全部都熱辣辣同埋質素良好,海鮮方面唔算多少,長腳蟹比較細隻,有東風螺,蝦同埋青口。刺身方面有三文魚、鯛魚、鰹魚同埋八爪魚四款,款式唔算多但全部都好新鮮嘅。服務質素亦都唔錯,去現場冇其他飲品任飲,只係得清水,但都refill得密啲,每人有一杯餐飲,有一位朋友當時離開咗座位,我同侍應講稍後先落嗰位,當朋友一翻到座位,個侍應就唔知邊度立即沖過嚟問嗰位朋友。388嚟講我覺得價錢算合理,值得一試去,另外祇有晚市先有大頭蝦食。
2022-07-29
2022-07-23 4261 浏览
屋企人生日要同佢食餐好既,揀左呢間位於灣仔合和中心 62 樓既自助山,幾個月前已經打去book 定窗口位,未夠6點已經開始有人係56樓接待處排緊隊等轉lift上62樓,星期五晚好多人食自助餐,全部都坐滿哂人😨晚市自助餐 (星期五、六、日及公眾假期 - 成人$788; 小童$498)🦞凍海鮮 Book位嗰陣已經問定有無生蠔🦪以前食過有生蠔但而家唔再有,凍海鮮有原隻龍蝦、麵包蟹、鱈蟹腳,蝦同蜆,但就無生蠔,龍蝦肉都幾彈牙仲要有膏🥰🥰🥰🥘熟食熟食方面都幾多款,有明爐燒味: 燒鴨、叉燒、豉油雞同乳豬,乳豬皮脆肉嫩,中間夾左層肥膏😍仲有個魚缸裝住新鮮大蝦,有專人撈起再做白灼蝦同冬蔭功蝦,好新鮮又夠大隻🦐燒烤類既食物都幾高質,每次經過都大排長龍,有芝士焗龍蝦、三峇醬焗蠔、燒和牛、燒鯖魚同鵝肝多士,每人每次只可以拎兩件,芝士焗龍蝦🦞好大隻,咁啱到我嗰陣新鮮焗起熱辣辣,肉質彈牙,芝士味香濃,焗蠔都好好食,蠔肉鮮甜而且海水味濃,燒和牛油脂較重,入口即溶💯天婦羅類就有炸蝦、南瓜、番薯、茄子等等,即場炸起既天婦羅脆卜卜,外脆內軟既口感幾正海參花膠炆鮑魚等到7點3先有得食海參花膠炆鮑魚,每次限拎一盅,冬菇好厚

🦞凍海鮮

🥘熟食

海參花膠炆鮑魚
等到7點3先有得食海參花膠炆鮑魚,每次限拎一盅,冬菇好厚肉炆到好腍好入味,花膠有豐富既骨膠原,海參同鮑魚都好腍😍

🍣刺身
刺身就有三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子、油甘魚同池魚,我就揀左甜蝦、帶子、油甘魚同池魚,原隻甜蝦好多蝦籽,肉質都好鮮甜,帶子厚肉又彈牙,油甘魚同池魚都幾好食😋

🧁甜品
甜品方面滿足埋大人小朋友既需要,有糖果天地、朱古力噴泉、雪糕同多款蛋糕,榴槤控必試榴槤焦糖燉蛋同榴槤糯米糍,值得一讚既係佢地既雪糕係選用Le Salon De The de Joel Robuchon既雪糕,有朱古力、雲尼拿、芒果、士多啤梨、芒果、咖啡,仲有炒雪糕🍦好吸引😍

飲品方面每人會送一杯橙汁,再加一杯餐飲 (咖啡或茶),想飲白酒紅酒可以去酒櫃選購
2022-07-12 3096 浏览
雖然有少少難book 但係次次食都可以好滿足咁走雖然唔係平同低食自助餐 但係如果你鐘意食蟹 佢海鮮區到d 麵包蟹一定可以滿足到你 隻隻麵好多蟹膏 同埋麵好新鮮 加上佢個環境 可以望哂港島同九龍❤️
雖然有少少難book 但係次次食都可以好滿足咁走