2010-07-27
星期五晚行左1日街,因為中午吃左九龍城樂園飽得很。原本晚上不打算再豪吃,但系友人就叫左我地齊齊黎依度吃扒,呵呵,難得一起聚下,當然要去啦。行左幾間唔同分店,終於系依度穩到友人啦,距地等左我地半個鐘搞到幾唔好意思。入面d侍應居然個個都打曬呔,好正式咁,而且個個都幾好禮貌,感覺馬上舒服曬,我地3個人order左個羊扒陪羅宋湯,而我就唔多好吃肉,就要左個鐵板龍利魚配羅宋湯。3個羊扒齊齊上,好壯觀的場面出面。劈裡啪啦聲音,再加埋黑椒汁,冒出陣陣煙氣,哈哈,我地4個既開心又驚訝,望落去好似幾好吃咁。好快我既龍利魚都上臺,哇,好大一條,我地個個簡直興奮不得了,趕緊動手動腳開餐。羊扒就好嫩好多塊,女仔可能吃一半就飽了,男仔可能能夠全吃完吧。而我個就真系一條,連骨都有埋,要自己慢慢咁整,好彩條魚比較新鮮,肉質還ok啦,反正大家吃得勁開心,勁過癮。MK都幾多好隱蔽既小店,以後慢慢再試試。
MK都幾多好隱蔽既小店,以後慢慢再試試。