🍱餐廳:花月宮 (尖沙咀)🍽️類別:中菜💯推薦指數:9/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必式湯底🍑 ≡※≡※≡※≡※▪️ 花月宮特色四格鍋 $268一鍋四湯,非常適合像小編一樣有選擇困難症的朋友。四川麻辣鍋的湯頭色澤程深紅色,麻椒份量頗多,椒香非常突出,內裡還有大量煮得超入味的鴨血和豆腐,相當惹味;藥膳花雕花膠醉雞鍋味道清甜,裏面的雞肉和花膠熬煮過後依然保持鮮香嫩滑;配合淮山、紅棗、黨參等藥材,滋補養顏;黑松露野菌鍋的湯頭最為香濃,菇菌款式多,且份量多;番茄海鮮濃湯亦非常足料,內有大量青口和蝦。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試材料💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️美國頂級手切封門柳 $238厚度適中,肉質柔軟,肥瘦均勻,新鮮度高,吃得出不是急凍牛。▪️薄切牛舌心 $88雖然厚度頗薄,但就咁依然柔靭,加上吸湯力強,十分入味。▪️蟹肉海皇餃 $68餡料頗充足,蟹肉頗香濃,與番茄濃湯挺搭配。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟
🍱餐廳:花月宮 (尖沙咀)
🍽️類別:中菜
💯推薦指數:9/10

▪️ 花月宮特色四格鍋 $268

▪️美國頂級手切封門柳 $238
厚度適中,肉質柔軟,肥瘦均勻,新鮮度高,吃得出不是急凍牛。

▪️薄切牛舌心 $88
雖然厚度頗薄,但就咁依然柔靭,加上吸湯力強,十分入味。

▪️蟹肉海皇餃 $68
餡料頗充足,蟹肉頗香濃,與番茄濃湯挺搭配。

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-04-26 162 浏览
我今日放工後,順道約同好友去位於尖沙咀金巴利道68號2樓的花月宮食火煱,環境舒適開揚,好有中國風格,坐得舒服。我點左個芫茜皮蛋鍋底$88,手切封門柳$238,薄切牛舌心$88,蘇格蘭聖子皇(2隻)$88,手打墨魚滑$98,及手打蝦滑$98,醬油芥每位$18。芫茜皮蛋鍋底的食材豐富,有粟米、馬蹄肉、紅蘿蔔、皮蛋和大量芫茜;封門柳牛味濃郁,肉質鮮嫩;牛舌心爽口又好味;蘇格蘭聖子皇好有肉,有咬口又好食;墨魚滑和蝦滑新鮮好味!

• 美國頂級手切封門柳
  • 芫茜皮蛋鍋
  • 薄切牛舌心
2024-04-25 104 浏览
去尖沙咀行完街,肚食餓於是係附近搵食。係金巴利道68號扶手電梯上到2樓,發現原來呢度有間《花月宮》,之前係屯門都試過質素唔錯,所以就食呢間。六點多時間尚早不算太繁忙。真心要讚餐廳裝修一流。環境超古典雅緻精美,同個名一樣咁有美感。餐廳設有廂房,可以一班朋友或一家人聚餐。採用自助手機落單,更加方便。提供有多款火鍋湯底,價錢由$88至$298不等。除了可單、雙拼鍋底,更有花月宮特色四格鍋,一次過可以試齊四款特色湯底。我地兩個人選左最經濟嘅「芫茜皮蛋湯底」($88),雖然係最簡單嘅湯底,但都用料十足,奶白魚湯味濃及鮮甜,有芫茜皮蛋之外,更加有粟米、紅蘿蔔、馬蹄等配料,真材實料。至於火鍋配料亦十分多元化,有海鮮、豬、牛、羊、雞,手工餃子、手打丸及蔬菜等等,應有盡有。如果人多更可選擇各款拼盤,就更加抵食。「薄切牛舌心」($88),雖然係薄切,但都吾會薄得太過份。而且呢個價錢嚟講,份量幾多下,數過約有16片左右,色澤亦新鮮紅潤。「風花雪月餃子拼盤」($168),超鍾意呢個賣相,勁正勁有心思。共有12粒餃子,六種口味。黑色係黑松露;橙色係麻辣味 ;綠色係韮菜、薑汁蟹肉餃、雲吞及水餃。每款口味都有特色及

。共有12粒餃子,六種口味。黑色係黑松露;橙色係麻辣味 ;綠色係韮菜、薑汁蟹肉餃、雲吞及水餃。每款口味都有特色及驚喜,值得一試。

「白鱔片」($98),份量亦不少,厚薄均勻,爽口有鱔味。

「珊瑚桂花雙拼」($138),可以食勻兩款蚌,肉爽口彈牙有鮮味。

七點多已陸續不少客人入座,建議先訂座。餐廳另特設早鳥及宵夜優惠,可享有78折,詳情最好向店員查詢。

2024-04-09
  • 薄切牛舌心
  • 風花雪月餃子拼盤
  • 白鱔片
2024-04-25 73 浏览
【尖沙咀•花月宮】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀花月宮火鍋迷之最自家製脆炸『芝心』響鈴脆鲩片珊瑚桂花雙拼花雕雞件風花雪月手打丸拼盤(12粒)鮮准山黑松露野菌鍋自家製脆炸『芝心』響鈴:別有匠心的創新料理,將芝士融入香酥的外衣,一咬下去,外脆內軟的絕妙口感令人驚喜。搭配的鈴聲造型不僅賞心悅目,也讓用餐體驗添了幾分趣味。脆鱸片:薄薄的鱸魚片經過巧妙的醃製與精緻烹飪後,其脆皮與嫩肉相得益彰。這類菜式通常考驗廚師的火候控制,而此處的成品想必是廚藝的精湛表現。鱸片的入口即化與微微的鹹香能立刻激發食慾。珊瑚桂花雙拼:如珊瑚般錯落有致的擺盤,桂花的淡雅芬芳與主材料相輔相成,提供了一種迥異於傳統口味的新食感。這樣的雙拼既保留了各自食材的特色,又在合併後展現了另一番風味。花雕雞件:雞肉選材講究,烹調技巧保持了肉質的滋嫩和多汁。花雕酒的加入,不僅賦予了雞肉迷人的芳香,也使整體風味提升到了一個新的層次。在品嘗時可以清晰感受到酒香與雞肉味的完美和諧。風花雪月手打丸拼盤(12粒):這道拼盤以其名命名,充滿了詩情畫意。手打的肉丸顯得別具心意,飽滿而又細緻。每一粒肉丸似乎都包含著
【尖沙咀•花月宮】@
尖沙咀花月宮火鍋迷之最

自家製脆炸『芝心』響鈴

脆鲩片

珊瑚桂花雙拼

花雕雞件

風花雪月手打丸拼盤(12粒)

鮮准山

黑松露野菌鍋

自家製脆炸『芝心』響鈴:

脆鱸片:

珊瑚桂花雙拼:

花雕雞件:

風花雪月手打丸拼盤(12粒):
這道拼盤以其名命名,充滿了詩情畫意。手打的肉丸顯得別具心意,飽滿而又細緻。每一粒肉丸似乎都包含著不同的故事與用心,無論是肉質的選擇還是調味的配比,均顯示出廚師對傳統與創新的精湛運用。

鮮准山:
准山鮮美,帶有微妙的甜味和獨特的口感。在簡單的烹調下,它的自然鮮味得到了充分的尊重和體現,完美適合那些欣賞自然原味的美食愛好者。

黑松露野菌鍋:
黑松露的芳香與各式野菌的多層次口感相結合,呈現了一場五感皆宜的盛宴。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #花月宮 #web3尖沙咀
花月宮
尖沙咀金巴利道68號2樓
2024-04-25 51 浏览
花月宮小編之前經過朋友介紹食過一次,記得響鈴、牛舌心、淮山同椰子雞湯鍋都好食,的確會再encore。今次小編帶咗一個新界朋友黎試試,佢食完都會話推薦比周圍朋友🤤。這一間CP值真的高,而且原來有得book房,房間更提供唱k娛樂,每次打開門,小編都聽到人地唱歌😂醬芥擺設是九宮格,有齊基本必備調味料,有芝麻醬、芫茜、辣椒、XO醬、炸蒜、蒜蓉、蔥花、沙爹醬及醬油,完全可以跟自家口味DIY。藥膳花雕花膠醉雞鍋之前叫咗椰子雞湯鍋,今次就叫藥膳花雕花膠醉雞鍋,跟之前一樣,侍應會將醉雞同湯鍋分開上。藥膳及酒的香味上臺就已經聞到,肉眼見到好多藥材配料及花膠。大大件花膠值得讚👍,不是外面吃的鱈魚膠,有一定的厚度,口感彈牙軟綿,膠質和鮮味都突出,吸滿曬藥膳湯,好食!侍應提醒我哋倒醉雞時候,先等湯滾開,然後細火再倒入雞件煮10分鐘即可,入口雞肉嫰滑。小編個人追求味道多過口感,覺得可以再煮耐D,這樣會更加入味。煮到最後,雞件都不明顯鞋,不過雞件超級多,食到最後都有。藥膳湯越煮越入味,小編同朋友都不停飲湯~自家製響鈴這個必點!即叫即炸,可以直接沾甜酸醬食都得,或者放入湯底煮淋都得。直接食就口感酥脆,味道比較淡,沾

醬芥

藥膳花雕花膠醉雞鍋

自家製響鈴
這個必點!即叫即炸,可以直接沾甜酸醬食都得,或者放入湯底煮淋都得。直接食就口感酥脆,味道比較淡,沾醬就會好吃;放入湯底之後,鹹香味就好突出,吸收曬所有食物味道,好好食!

薄切牛舌心
這個也是必點!88蚊就已經有好大碟,這個很有技巧,如果煮太耐牛味及口感就會大大失去,只需淥幾秒變色就可以,不要令牛舌折起,這代表過熟。煮得剛剛好的牛舌的奶味漸濃,牛味也是,口感會是外爽脆內軟糯~

蘇格蘭聖子皇(2隻)
88蚊2隻都好抵食,餐廳自帶魚缸,所有海鮮都是即刻撈起,所以聖子煮熟之後不但不縮水,而且非常彈牙且鮮甜,肉質飽滿。

手打鴨肝蝦丸
這個推薦!肉眼可見有3隻彈牙的蝦,蝦味幾突出。內裡的確有一粒正方形的鴨肝。小編私心想要更大粒,因為好香油脂味同滑溜。

流心芝士墨魚丸
墨魚丸非常彈牙,芝士是淡味芝士,完全流心,不過小編覺得墨魚丸味道蓋過流心芝士,用車打芝士感覺會比較適合。

甜玉米
奶香味比甜味重的玉米,粒粒飽滿。

鮮淮山
火鍋怎能不叫淮山呢?不但好吃,而且對腸胃皮膚很好。淮山不論爽脆或粉粉的都好吃,而且嗦滿了藥膳湯底味道,帶鹹香味。

梳打水
梳打水不但能降溫,而且能增加胃口,食得更多。

小編必定會再帶朋友encore~~

花月宮
尖沙咀金巴利道68號Shop B,2/F
#尖沙咀美食 #尖沙咀 #高質火鍋 #火鍋 #尖沙咀火鍋 #牛舌 #藥膳 #藥膳花膠雞鍋 #花膠 #自家製 #手打丸 #自家製響鈴 #淮山 #醉雞 #聖子 #foodie #hkfoodie #foodiehk #encore
收藏咗好耐既火鍋店店內以中式典雅裝潢🎋古風裝飾點綴 明亮舒適環境主供十多款滋補湯底火鍋 小食☀️ 藥膳花雕花膠醉雞鍋 $238超大塊花膠✨滿滿骨膠原可以自製花雕醉雞 雞件都比較嫩滑☀️ 美國頂級手切封門柳 $238十秒下鍋即可享用封門柳牛味濃 油脂均勻🐂☀️ 風花雪月手打丸拼盤 12粒 $168手打墨魚丸 鮮蝦丸 干貝丸 鮑魚丸最愛流心芝士墨魚丸😍流沙黃金蝦丸款款都好有特色 有啲仲好少見 中式拼盤賣相 超級打卡able👏🏻必試招牌☀️自家製脆炸黃金有骨黃門蟮魚皮 $98炸得好酥脆 咸蛋黃份量十足一部份仲可以放入火鍋吸滿湯汁😋九宮格醬料好特別❣️隨心配搭個人口味仲有少見既麻醬 XO醬 沙茶醬整體食物質素唔錯👍🏻環境明亮 坐得舒服下次會再試下個招牌四格火鍋🍲環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗📍 花月宮 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道68號2樓營業時間:星期一至日 17:30-00:00人均消費:約$200-300
收藏咗好耐既火鍋

下次會再試下個招牌四格火鍋🍲

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗

📍 花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓
營業時間:星期一至日 17:30-00:00
人均消費:約$200-300
2024-04-23 57 浏览
其實之前嚟過好幾次 今次再嚟嘅時候仍然keep住服務好食物質素高 值得一讚首先係尖沙咀金巴利道方便同朋友聚會 喺商場舖位整齊靚仔 洗手間通常都唔會污糟得去邊 同朋友過來兩個人侍應都俾咗個大嘅卡位我哋 係開心嘅 今次最值得一讚係珊瑚蚌同桂花蚌拼盤100鬆啲蚊 放落去打邊爐即刻縮 睇落去又自新鮮 入口好爽口 份量真心多 性價比好高 之後兩個人再叫多份牛拼盤 牛脊髓好爽口 牛舌牛柏葉拼埋啲蒜蓉辣椒豉油 好夾 其實仲有其他高質靚牛 下次四人同台就會叫埋脆肉鯇魚紋新鮮 有魚味 入口唔腥 仲有少少魚油脂肪 入口唔使好急落肚 魚香就會喺嘴入邊慢慢滲出嚟 咁請教識我新鮮嘅材料一眼就可以睇出嚟 簡單啲講 呢度乾淨企理 尖沙咀商場樓上 唔使等位 方便聚餐 價錢合理 性價比高 值得一讚

今次最值得一讚係珊瑚蚌同桂花蚌拼盤

2024-04-22 45 浏览
講左好耐要打邊爐,結果已經熱既時候,先真正有機會烚下烚下🥲呢間邊爐店全部都係卡位形式,坐得好舒服闊落,除左烚下烚下,仲有吾少小食,間中仲聽倒廚房傳離既鑊氣聲🤡.👁‍🗨 養生豆腐白肉湯拼四川麻辣鍋(7/10)💲168.➰加左$40叫個雙拼鍋,前者味道清清地,入面有啲蜂巢豆腐同腩肉,後者初初未算好辣,後期愈滾愈麻辣😂但係就係咁先夠惹味,入面同樣有豆腐之外,仲有啲豬紅😇.👁‍🗨 薄切牛舌心(7.5/10) 💲88.➰一盤滿滿既牛舌心,顏色好靚😂每一片都爽口有牛舌味🤤.👁‍🗨 風花雪月手打丸拼盤 (7.5/10) 💲168.➰好岩打卡既手打丸拼盤,有12粒每款兩粒,每一粒都大大粒,食兩三粒之後都幾飽😂除左有普通既手打蝦丸,有啲入面仲有餡,好似係流沙黃金蝦丸,芝士流心墨魚丸,手打鵝肝蝦丸等等,比較特式.👁‍🗨 滑雞片(7/10) 💲58.➰滑雞片都真係幾滑,食落仲帶點爽身.👁‍🗨 田園拼盤(7/10) 💲68.➰拼盤入面有粟米,油墨菜,生菜,娃娃菜同埋椰菜花西蘭花🥦款式份量算係多.👁‍🗨 椒鹽粟米(8/10) 💲48.➰估吾到打邊爐既餐廳,小食都咁有質素😮椒鹽味好出好惹味,同粟米十分配搭,真係好

👁‍🗨 養生豆腐白肉湯拼四川麻辣鍋(7/10)💲168

👁‍🗨 薄切牛舌心(7.5/10) 💲88

➰一盤滿滿既牛舌心,顏色好靚😂每一片都爽口有牛舌味🤤
👁‍🗨 風花雪月手打丸拼盤 (7.5/10) 💲168

👁‍🗨 滑雞片(7/10) 💲58

➰滑雞片都真係幾滑,食落仲帶點爽身
👁‍🗨 田園拼盤(7/10) 💲68

👁‍🗨 椒鹽粟米(8/10) 💲48

➰估吾到打邊爐既餐廳,小食都咁有質素😮椒鹽味好出好惹味,同粟米十分配搭,真係好食到想叫多碟,吾係講笑😂
👁‍🗨 竹蔗茅根(渣)(7/10) 💲68

➰一渣算係岩岩夠打哂一個邊爐😂
👁‍🗨 稻庭烏冬(7/10) 💲28

➰烏冬係幼身既稻庭烏冬,好滑身,索哂啲湯底,夠哂入味
🔛 整體評分(7.5/10)
2024-04-22 32 浏览
💠養生豆腐白肉湯鍋味道鮮美又有營養😍仲配有好多新鮮的食材,仲有好多豆腐同埋白肉😚食完再飲左兩碗湯都飽飽地😂💠掛架頂級安格斯牛小排擺盤好靚😊安格斯牛小排嘅脂肪分佈都好均勻,呈現大理石花紋😍食落口牛肉味道超濃郁🤤仲好多肉汁好juicy💦肉質鮮嫩👍🏻好好味🤗💠日本北海道花豚豬腩片北海道花豚豬腩片油脂豐富,肉味超香濃😬食落口仲好爽口,而且嫩滑又富有彈性🤩正!💠蜂巢豆腐打邊爐當然唔少得蜂巢豆腐啦🤩😂 !蜂巢豆腐好有海綿層次感,豆味香濃😍仲索滿湯底嘅精華, 一咬落入口好滿足💠稻庭烏冬口感煙韌彈牙,幼滑口感😊都好入味🙂🎀😊餐廳舒適寬敞,上菜速度快,食材新鮮質素都唔錯👍🏻😬
💠養生豆腐白肉湯鍋

💠掛架頂級安格斯牛小排

💠日本北海道花豚豬腩片

💠蜂巢豆腐

💠稻庭烏冬
口感煙韌彈牙,幼滑口感😊都好入味🙂

🎀😊餐廳舒適寬敞,上菜速度快,食材新鮮質素都唔錯👍🏻😬
2024-04-22 77 浏览
早一星期訂位,過左四日先同我講同事搞錯,你們11位無檯!😐😐😐😐滿心歡喜的生日飯要我們改期食,真的未聽過有食肆叫客人改期食生日飯🫨,一喺建議我們分兩張檯坐食生日飯🤨…都算嘞……電話小姐話晚些再回覆……過了兩天……過埋生日飯……都未回覆😪😪😪算是什麼服務!一直都支持本地消費,此食店應正視服務水準,你們所有處理問題都代表著香港,香港人只想支持本土經濟,真的要世間知名地差評嗎?😟😟真心失望…再失望😞😞
真心失望…再失望😞😞
2024-04-21 74 浏览
生日party 知道呢度可以 book 到房,又可以唱k,本身都冇乜期望喺食物質素方面,點知有驚喜店員姐姐好好,推介咗佢哋自家製薏米水,仲叫我哋早啲叫,好快賣晒,估唔到真係幾足料!我哋7個人,一共叫咗3款湯底,四川麻辣拼黑松露雜菇 + 花雕花膠雞湯。花雕花膠雞湯大贊,食到最後連湯都飲埋打邊爐例牌一定要叫牛,佢呢度嘅種類都算多,第一次嚟一定要試晒佢,所以叫咗個牛拼盤平時嘅我鍾意食牛頸脊,但係今次我哋追加封門柳其他嘢食,例如野生竹笙、台灣水蓮、鮮榨響鈴等等都唔錯,值得推介

平時嘅我鍾意食牛頸脊,但係今次我哋追加封門柳

2024-04-21 41 浏览
✨尖沙咀·花月宮✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹麻辣牛脷濃郁辣味使我回味無窮。牛脷肉嫩多汁,與唐生菜的搭配創造出絕妙的口感,讓人難以忘懷。而藥膳花雕花膠醉雞鍋更是想像不到的美味,它融合了花雕酒的醇厚香氣,與花膠的柔軟口感,帶來了獨特的味覺享受。白鱔片的細膩口感,擁有豐富的魚香味,使我著迷不已。美國頂級手切封門柳的鮮嫩肉質令我大開眼界,它的咬勁十足,帶來了極致的肉質享受。總的來說,以上的美食絕對值得一試,讓你的舌尖與味蕾都能獲得一場美味的饗宴。🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨尖沙咀·花月宮✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

白鱔片的細膩口感,擁有豐富的魚香味,使我著迷不已。

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
裝修帶有中國風,座位選擇都多,由二至四人枱,到六至八人枱,還可以包廂坐到10人以上,一大班朋友嚟食嘢傾偈都有獨立空間🍲 養生豆腐白肉湯鍋 💰$128湯底係奶白色,好多豆腐同豬肉,味道自然🐮 薄切牛舌心 💰$88牛舌心份量好多,好抵食,而且夠大片亦都夠爽彈🌽 粟米奶黃墨魚丸 💰$68奶黃係鹹蛋黃,外面就係墨魚丸同粟米,味道好特別🧡 風花雪月餃子拼盤(12粒) 💰$168餃子嘅種類有鳳城水餃、重慶辣子雞肉餃、爽口鮮蝦雲吞、特色蛋餃、韭菜餃、野菌黑松露餃,每款各兩隻,兩個人食好足夠,而且各款餃味道都唔錯💛 自家製脆炸響鈴 💰$58雖然響鈴嘅份量只有五條,但係即刻炸出嚟可以當炸雲吞點甜甜酸醬食,當然亦都可以落落去火鍋入面,呢個炸得幾好🥬 皇帝菜 💰$48呢個價錢嚟講唔算平,但好新鮮✨ 金磚豆腐 💰$48份量都好夠,而且炸得香脆🐽 沙薑豬手粒 💰$48沙薑豬手粒好大份,沙薑味好出,豬手整得夠腍夠入味,我平時好少食豬手都覺得幾好食

🍲 養生豆腐白肉湯鍋 💰$128
湯底係奶白色,好多豆腐同豬肉,味道自然

🐮 薄切牛舌心 💰$88
牛舌心份量好多,好抵食,而且夠大片亦都夠爽彈

🌽 粟米奶黃墨魚丸 💰$68
奶黃係鹹蛋黃,外面就係墨魚丸同粟米,味道好特別

🧡 風花雪月餃子拼盤(12粒) 💰$168

💛 自家製脆炸響鈴 💰$58

🥬 皇帝菜 💰$48
呢個價錢嚟講唔算平,但好新鮮

✨ 金磚豆腐 💰$48
份量都好夠,而且炸得香脆

🐽 沙薑豬手粒 💰$48
2024-04-20 44 浏览
一間裝修很精緻的火鍋店,座位也十分舒適,餐廳提供多款湯底、刺身、肉類、丸類、餃類等。芫茜皮蛋鍋:湯底材料豐富,除了大量芫茜、皮蛋外,更有粟米、紅蘿蔔、馬蹄,湯底程奶白色。牛魔皇天梯拼盤:騸牯牛頸脊、安格斯牛小排、封門柳及一口牛柳粒,上菜賣樣一流,而且每種肉類有一張名牌,提示大約需時多少秒便可以吃。個人十分欣賞封門柳及騸牯牛頸脊,封門柳較厚,有點像燒肉級,而且明顯是手切,牛肉肉味濃及肉質鬆軟嫩滑,騸牯牛頸脊有一點爽口,帶有油香味濃又會太膩。風花雪月餃子拼盤:蟹肉海皇餃、野菌黑松露餃、鳳城水餃、重慶辣子雞肉餃及韭菜餃各兩粒,當中蟹肉海皇餃及重慶辣子雞肉餃最特別,重慶辣子雞肉餃辣勁十勁,而且帶有麻香,蟹肉海皇餃有一絲絲的蟹肉,清甜可口。整體來說這裡的食物材料質素高,待應殷勤,幫忙加湯,另外比較驚喜是配料有提供XO醬。這裡還有魚缸,提供活海鮮。

• 美國頂級手切封門柳
2024-04-17 53 浏览
今晚我去咗花月宮打邊爐食晚餐。佢嘅打邊爐湯底真係一流,我揀咗冬瓜粒濃湯花膠雞,湯底濃郁香滑,令人回味無窮。花膠同雞肉都煮得剛剛好,好鮮美。仲有啲我好中意嘅風花雪月手打丸拼盤,真係豐富多樣。佢哋手打嘅丸子除咗擺盤好靚之外,選擇都好豐富而且每一粒丸子裏面都有另一種嘅餡。同時我亦都叫咗豬頸肉,豬頸肉嘅擺盤同一朵花一樣,非常之靚,口感亦都唔錯。魚麵而麵條彈牙有嚼勁,魚肉新鮮嫩滑,每一口都好滿足。飲品方面亦都幾好,咁可以直接叫一渣,一大樽咁同朋友一齊share,我就叫咗竹蔗茅根。