2023-05-25
自從通關後,東涌周末既人流可以係用人山人海來形容,行個商場都迫到水洩不通,連帶食市都要等下先有位,如果下一次大家遇到呢個情況,介紹大家可以行下360🚊既方向,係游泳池隔離有個公園,而公園入面一間餐廳,俾鐘意食辣既大家過下口癮。餐廳其中一面可以望到纜車行駛,個景望出去好舒服。餐廳外面亦有個小迷宮,俾小朋友飯前飯後去放電。講下食物啦。杏汁豬肺燉湯, 好香既杏仁,奶味十足,而且都好大碗,夠平分俾三個人,豬肺塊好多,亦有雞腳,飲落又補又暖身。麻辣烤原條爐魚,呢個夠哂辣,我地嗌左小辣,但係因為花椒八角都好多,所以都好野味。魚既質地好滑,煮得啱啱好。大家睇下佢既擺法係好靚,絕對做到色香味俱全。呢個椒鹽秀珍茹絕對有驚喜,有椒鹽呢個煮法夠創新,啱哂平時唔鐘意食菜既朋友仔。椒鹽調味適中,唔會過咸過淡,秒ko既一個開冑前菜。👍酸辣土豆絲可能因為其他菜式太濃味,被搶了風頭。🤣不過土豆好幼細,條條分明,好爽口得來唔過硬。👍食得辣野多,梗係要嗌啲飲品降下温。男朋友同佢老友嗌左杯芒果沙冰,微清甜,奶味夠,而有芒果肉,好細心既一個位。而我嗌既士多啤梨𣲙冰,大家一致認為最好飲,正過芒果。呢杯同樣地有士多啤梨肉,奶味夠
講下食物啦。
而我嗌既士多啤梨𣲙冰,大家一致認為最好飲,正過芒果。呢杯同樣地有士多啤梨肉,奶味夠,再加薄荷葉作點綴,成杯夠哂清甜,超鐘意。
💖睇得出呢一間廚師好一絲不茍對待每一樣食物,讚,而且員工超級友善,環境坐位又有空間感,食得好舒服既一餐。💖