2021-10-20
今日本身諗住食牛大人,點知去到嘅時候入咗已經要等8:30後🥲諗落感覺會食得無咁盡興,所以決定去APM求其搵間食🙈最後就選擇去食茶木😋紅燒牛肉麵湯食落好香好濃郁,而呢一個牛肉湯就係冇藥材味嘅,對藥材味反感嘅朋友們可以放心食呢個牛肉麵👍🏻入面有幾件牛筋腩,炆得好軟林林,亦有兩件紅蘿蔔同埋一件白蘿蔔,紅蘿蔔就冇嗰浸草青味,食落仲好甜添😋而佢嘅手工麵亦都好有口感,我幾鍾意嗰種粗幼不一嘅感覺,麵條亦都可以掛住湯汁,有一樣嘢要留意嘅係,佢碗麵係有芫荽,唔鍾意芫荽嘅朋友就記得要講聲走莤啦另外講一講送餐嘅時候發生嘅意外。係送上紅燒牛肉麵嘅時候,送餐嘅侍應唔小心倒瀉咗啲熱湯,令到我哋嘅口罩同埋枱面都濕左一半。所行嘅係佢哋都非常之有禮貌,不斷向我哋去道歉,而且應變嘅速度亦都非常之快,即時有其他同事送上濕紙巾同埋安排換枱(我哋冇要求過換枱)。喺埋單嘅時候,負責收銀嘅嗰位侍應仲記得我哋,同我哋講唔好意思添😄咁好禮貌同埋應變得咁快令我哋完全冇怨言‼️反而加分✨