2020-11-19
到左林村其實都唔難搵,搵到正門入去,就係門口睇好似人地d大宅咁,好新鮮本身坐左係室內但個光真係唔得,成個位都太暗,見到室外其實仲有好多位就唔好意思咁掉反出去坐,戶外乾淨,無咩飛飛,店員都好helpful 有禮又快手。叫左兩個lunch set, 價錢老實講係有少少貴,但但食景,服務同食物質素都好好,所以都對得起個價錢。一個係鵝肝醬焗豬扒飯同咸豬手,前菜叫左Parma ham同春卷,最後個set奉送甜品椰汁紅豆榚。個飯味道偏淡,但一啖啖食到鵝肝醬既香味,而且豬扒非薄,啖啖肉而且肉嫩有汁;咸豬手要襯熱食,嫩口但對我尼講有少少太咸,配埋另外個飯食咁岩balance 到。紅豆榚值得一讚,唔好以為送既一定求求其其,逐啖食,椰汁位置入口即溶,紅豆粒粒飽滿同微甜如果唔趕時間仲可以叫多杯飲品慢慢嘆添!!會介紹朋友再尼架!