2023-02-04
朋友喜歡古董,知道上環有間特別餐廳有不少古董,擺設特別,就話一齊嚟試試 @legalet_hk 每款擺款都十分漂亮打卡一流,而且味道都不錯,細問如果食素朋友訂位約一星期前注明食素就會有素餐牌🥬歡迎小點:蕃茄仔配配玉米餅酸酸地幾開胃西班牙紅蝦新鮮大隻蝦味濃,三文魚籽.芒果莎莎都幾酸好開胃,一口一次過食堅好食😋這麵包真心第一次食,口感勁特別,可能有味增整出來,口感似酥感但又似麵包,牛油味幾濃,就咁吃都好好味。想特別點加芝麻醬又另一個味道十分特別,食落有點似焗鵝腸,鵝肝.蛋咁這樣整味道偏濃,表面仲有焦糖感,整碎再和梨蓉一齊食我覺得仲好食蟹肉.豆苗湯可能因有海帶令到味道勁濃,鐘意菜湯朋友真心唔好錯過照燒雞卷.菇.羅馬青花菜,雞卷幾滑而入面有菇飲到味道層次不少,花菜擺盤靚而且口感特別特濃朱古力忌廉餅🍫甜度可接受,慕絲感配薄蛋糕幾重口感,配朱古力醬面其實都幾飽肚另外再配生果茶和泡沫咖啡,一沖出嚟勁香濃,坐得舒服慢慢傾計幾舒服
歡迎小點:蕃茄仔配配玉米餅酸酸地幾開胃